بهترین داروی ضد افسردگی

هرکسی ممکن است گاهی اوقات احساس ناراحتی کند. اما برای افراد مبتلا به افسردگی، احساس ناراحتی می تواند بسیار شدید باشد که با زندگی روزمره این افراد تداخل پیدا می کند. این ناراحتی ممکن است باعث شود فرد سخت در خانه و یا در محل کار فعالیت کند که این امر می تواند منجر به مشکلات مختلف جسمی و روحی شوند.
با این حال، افسردگی یکی از قابل درمان ترین اختلالات روانی است. بین 80٪ و 90٪ افراد مبتلا به این اختلال تحت درمان موفق قرار گرفته اند. نوع مدیریت برای بیماری بستگی به موقعیت بیمار دارد، اما برای برخی از افراد، داروها می توانند بسیار مفید باشند.
افسردگی ممکن است به دلیل شرایط شیمیایی مغز باشد. بنابراین مصرف داروهای ضد افسردگی می تواند موجب تغییر شیمی در مغز شما شود و به شما کمک کند تا احساس خوبی داشته باشید.
شایع ترین داروهای ضد افسردگی، مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) هستند. آنها در مقایسه با دیگر داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی نسبتا ایمنند و عوارض جانبی کمتری دارند.

مرکز مشاوره کودک و خانواده بوجیکا، آماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.
تماس : 02122636858 – 09212773724
بهترین داروی ضد افسردگی چگونه کار می کنند؟
SSRIs با افزایش عملکرد سلول های عصبی تنظیم کننده احساسات در مغز کار می کنند. اطلاعات از طریق سیگنال در بین سلول های مغز منتقل می شوند. پیام های شیمیایی که این سیگنال ها را ارسال می کنند، انتقال دهنده های عصبی هستند. سروتونین یک نوع انتقال دهنده عصبی است.
هنگامی که این سلول های مغز (به نام نورون ها) سیگنال ها را به یکدیگر می فرستند، مقداری از فرستنده عصبی را آزاد می کنند تا پیام را تحویل دهند. سپس آنها باید فرستنده ی عصبی را که آزاد کرده اند، بازگردانند تا بتوانند پیام بعدی را ارسال کنند. این فرآیند جایگزینی انتقال دهنده عصبی “باز جذب” نامیده می شود.
اگر شما در معرض افسردگی هستید، بخش هایی از مغز شما که تنظیم خلق و خو و ارسال پیام ها را با استفاده از سروتونین انجام می دهد، ممکن است به درستی کار نکند. SSRI ها، با مسدود کردن فرایند بازگشت مجدد، باعث ایجاد سروتونین بیشتری می شوند. این امر باعث وجود سروتونین بیشتری بین نورون ها می شود و در نتیجه پیام به درستی ارسال می شود. این داروها مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین نامیده می شوند. زیرا آنها به طور خاص سروتونین را هدف قرار می دهند.
مهارکننده های بازجذب سروتونین برای درمان شرایط دیگری مانند اختلالات اضطراب نیز تجویز می شوند.
بهترین داروی ضد افسردگی
داروهای زیر برای درمان افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی مورد تایید قرار گرفته اند:
● سیتالوپرام (Celexa)
● اسکلیتوپام (Lexapro)
● Fluoxetine (Prozac)
● Fluvoxamine (Luvox، Luvox CR)
● پاروکستین (Paxil، Paxil CR)
● سرترالین (Zoloft)

اثرات جانبی داروهای ضد افسردگی
اکثر افرادی که از داروهای ضد افسردگی SSRI استفاده می کنند مشکلات عمده ای ندارند، اما هر نوع درمان پزشکی با خطر مواجه است. عوارض جانبی احتمالی این داروها عبارتند از:
-
بی خوابی
-
سردرد
-
بثورات
-
تاری دید
-
خواب آلودگی
-
خشکی دهان
-
تحریک یا عصبانیت
-
احساس سرگیجه
-
درد در مفاصل و عضلات
-
ناراحتی معده، تهوع و یا اسهال
-
کاهش تمایل جنسی
-
مشکلات مربوط به نعوظ یا انزال
بعضی از افراد، به ویژه کودکان و نوجوانان، ممکن است در صورت مصرف SSRI، احتمال افکار خودکشی داشته باشند. در صورت مصرف هر نوع ضد افسردگی، از جمله SSRI، احتمال افکار خودکشی دو برابر می شود – از 1 تا 2 درصد به 2 تا 4 درصد. اگر شما در هنگام مصرف SSRI به فکر صدمه زدن به خود هستید، بالافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.
یک مسئله مهم دیگر در مورد SSRI وجود دارد. گرچه نادر است، اما تجمع زیاد سروتونین باعث شرایطی به نام سندروم سروتونین می شود. این حالت اغلب زمانی اتفاق می افتد که دو دارو مختلف که باعث افزایش سروتونین می شوند ترکیب شوند.
SSRI ها همچنین می توانند تداخلات خطرناکی را با بعضی از داروها، از جمله گیاهان و مکمل ها داشته باشند. قبل از شروع SSRI، اطمینان حاصل کنید که تمام انواع داروها و مکملهای مصرفی را که در اختیار دارید از جمله با نسخه یا بدون نسخه، به پزشک اطلاع دهید.
از آنجاییکه همه SSRI ها به شیوه ای مشابه کار می کنند، عوارض جانبی آنها نیز مشابه خواهد بود. اما هر SSRI یک آرایش شیمیایی متفاوت دارد، بنابراین اگر با مصرف یکی از آنها دچار یک عارضه خاص شوید، لزوما با مصرف دیگر دار وها دچار همان عوارض نخواهید شد.
در حالی که برخی از افراد دچار عوارض جانبی می شوند، برخی دیگر عارضه ای ندارند و در بسیاری از موارد عوارض جانبی پس از چند هفته درمان ناپدید می شوند. در واقع با پزشک خود مشورت کنید تا یک داروی مناسب برای شما پیدا کند.

چقدر طول می کشد تا مهارکننده های بازجذب سروتونین تاثیر بگذارند ؟
سرعت اثر SSRI ها برای همه یکسان نیست. اما افراد معمولا بعد از حدود 4 تا 6 هفته درمان متوجه تغییرات مثبت می شوند. ممکن است چند ماه طول بکشد تا اثر کامل دارو را احساس کنید.
اما اگر پس از حدود 6 تا 8 هفته هیچ بهبودی نداشته باشید، با پزشک خود درباره تغییر دارو یا تغییر میزان مصرف آن صحبت کنید.
بهترین داروی ضد افسردگی و توقف درمان
اگرچه SSRI ها اعتیادآور نیستند، اما اگر آنها را به طور ناگهانی متوقف کنید یا وعده های مصرف مرتب دارو را نادیده بگیرید می تواند خطرناک باشد. انجام این کار می تواند منجر به یک بیماری به نام سندرم قطع شود که با علائمی مانند ترک دارو همراه است. اگر مبتلا به سندروم قطع شده اید، دچار علائمی مشابه علائم آنفولانزا می شوید. مانند:
-
تهوع
-
سرگیجه
-
بیقرار بودن
-
خستگی یا بیحسی
به همین دلیل مهم است که تحت نظارت پزشک خود مصرف دارو را متوقف کنید.

مصرف داروهای ضد افسردگی در دوران بار داری
در مورد عوارض و مزایای برخی از داروهای ضد افسردگی با پزشک خود مشورت کنید. مصرف برخی داروها در دوران بارداری یا شیردهی خطرناک است و ممکن است به نوزاد آسیب برساند. اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید و تصمیم به بارداری دارید، با پزشک خود مشورت کنید. دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. قطع ناگهانی این دارو بسیار خطرناک است و باید تحت نظارت پزشک باشد.
لینک منبع
مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا
کلینیک جامع کودک و خانواده بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.
جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید
شماره تماس : ثابت 02122636858 – همراه 09212773724
بازتاب: روانپزشک خوب و 10 ویژگی برتر آن ! بهترین روانپزشک در تهران - بوجیکا