پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی

به شرایطی بیاندیشید که احساس اضطراب شدید، نگرانی ، تنش ، ترس ، وحشت و غیره کردید. آیا می توانید آن اضطراب را در بدن خود احساس کنید، شاید در معده یا قفسه سینه خود این احساس را داشته باشید . اضطراب می تواند یک احساسات دردناک و فلج کننده باشد.

  • پرخوری عصبی

    علل و آمار پرخوری عصبی

    به شرایطی بیاندیشید که احساس اضطراب شدید، نگرانی ، تنش ، ترس ، وحشت و غیره کردید. آیا می توانید آن اضطراب را در بدن خود احساس کنید، شاید در معده یا قفسه سینه خود این احساس را داشته باشید . اضطراب می تواند یک احساسات دردناک و فلج کننده باشد. اکثر ما سعی می کنیم از حس کردن این اضطراب جلوگیری یا به نوعی آن را کاهش داده یا از خود دور کنیم.

    گرسنگی عاطفی را نمی توان با غذا خوردن برطرف کرد. ممکن است خوردن غذا در لحظه احساس خوبی داشته باشد ، اما احساساتی که باعث خوردن غذا شده است هنوز وجود دارد. و اغلب به دلیل کالری های غیر ضروری که تازه مصرف کرده اید ، احساس شما بدتر از قبل می شود. شما خودتان را به خاطر آشفتگی و نداشتن اراده بیشتر سرزنش می کنید.

    190602 eating disorders 16b17176c31 large 300x225 - پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی
    پرخوری عصبی
    در سطح منطقی چه ارتباطی ممکن است بین اضطراب و غذا خوردن وجود داشته باشد؟

    انسانها پیچیده هستند و روشهای زیادی وجود دارد که غذا خوردن ممکن است عملکردی برای کاهش اضطراب داشته باشد. اول ، بگذارید مواردی را در مورد همپوشانی اضطراب و پرخوری بدانیم. علائم اضطراب  گاهاً با پرخوری اتفاق می افتد ، و مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به اختلال خوردن در مقایسه با جمعیت عمومی احتمال بیشتری برای تجربه علائم قابل توجه اضطراب دارند.

    هنگامی که شما تحت استرس مزمن هستید ، بدن شما کورتیزول بیشتری آزاد می کند ، که به هورمون “استرس” معروف است. کورتیزول می تواند باعث هوس غذاهای شور و شیرین شود که باعث می شود سریع احساس انرژی و لذت به شما دست دهد. با این حال ، این نوع مواد غذایی معمولاً باعث احساس گرسنگی بیشتری می شوند و یک چرخه پرخوری ایجاد می کنند که به سختی می توان جلوی آن را گرفت.

    اختلال خوردن با خوردن مقدار زیادی از مواد غذایی در مدت زمان نسبتاً کمی با احساس از دست دادن کنترل در حین خوردن ، همراه با پریشانی و اختلال در زندگی فرد (یعنی عملکرد سلامتی ، عملکرد اجتماعی) مشخص می شود. بعضی از افراد هنگام افسردگی می خورند ، برخی دیگر وقتی استرس دارند و بعضی دیگر وقتی عصبی هستند و مضطرب می شوند ، پرخوری می کنند.

    Dieta moduladora 0 300x224 - پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی
    پرخوری عصبی

    اضطراب می تواند محرکی برای خوردن باشد زیرا باعث ایجاد احساسات بسیار ناراحت کننده در بدن و مغز می شود که این احساسات می تواند با لذت غذا خوردن کاهش پیدا کند. برخی تحقیقات حاکی از تفاوت جنسیت در رفتار مقابله با استرس است ، با این که زنان بیشتر به سمت غذا و مردان به الکل یا سیگار کشیدن روی می آورند. و یک مطالعه فنلاندی ، که شامل بیش از 5000 زن و مرد بود ، نشان داد که چاقی با خوردن ناشی از استرس در زنان دیده می شود نه در مردان.

    محققان دانشگاه هاروارد گزارش داده اند که استرس ناشی از کار و انواع دیگر مشکلات با افزایش وزن ارتباط دارد ، اما فقط در افرادی که در ابتدای دوره مطالعه اضافه وزن داشتند. یک تئوری این است که افراد دارای اضافه وزن از انسولین بالایی برخوردار هستند و احتمالاً افزایش وزن ناشی از استرس در حضور انسولین زیاد اتفاق می افتد.

    مقدار کورتیزولی که افراد در پاسخ به استرس تولید می کنند همچنین می تواند در معادله افزایش استرس – وزن افزایش یابد. در سال 2007 ، محققان بریتانیایی یک مطالعه مبتکرانه طراحی کردند که نشان داد افرادی که به میزان بالای کورتیزول در محیط آزمایشگاهی به استرس پاسخ می دهند ، بیشتر از پاسخ دهندگان کم کورتیزول ، در پاسخ به دردسرهای روزمره در زندگی عادی خود ، میان وعده می خورند.

    تفاوت های افزایش وزن عادی با چاقی در اثر پرخوری عصبی

    • چاقی عصبی به سرعت اتفاق می افتد
    • در چاقی عصبی ولع بسار زیادی نسبت به غذا ها با قند و چربی زیاد احساس می شود
    • پرخوری عصبی عموما به خوردن بدون فکر و کنترل منجر می شود.
    • پرخوری عصبی هنگامیکه شما سیر شوید متوقف نمی شود.
    • منشا گرسنگی عصبی در معده شما احساس نمی شود.
    • پرخوری عصبی اغلب منجر به احساس گناه و عذاب وجدان می شود.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات عصبی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

               روش های کنترل            

    D1028 28 344 1200 203x300 - پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی
    پرخوری عصبی

    بخشیدن خود

    از مشکلات یاد بگیرید. احساس گناه را متوقف کنید و خود را ببخشید و روز تازه ای شروع کنید. سعی کنید از این تجربه بیاموزید و برای این که چگونه می توانید در آینده از این کار جلوگیری کنید ، برنامه ای تهیه کنید. روی تغییرات مثبتی که در عادتهای غذایی ایجاد می کنید تمرکز کنید و به خودتان اعتبار دهید تا تغییراتی ایجاد کنید که منجر به سلامتی بهتر می شود.

    ثبت الگو های خوردن

    کنترل پرخوری در هنگام عصبی بودن می تواند مشکل باشد ، اما با ضبط الگوها و عادات شروع می شود. یک دفتر غذایی را نگه دارید که در آن احساسات ، تجربیات و یا افرادی را که به نظر می رسد قسمتهای عصبی شما را تحریک می کنند بنویسید. آیا شرایط خاص باعث بدتر یا بهتر شدن آن می شود؟ چه احساسی قبل از یک قسمت وجود دارد؟ ردیابی این محرک ها به شما کمک می کند تا درک کنید که چرا احساس اضطراب می کنید و این حس باعث غذا خوردن می شود.

    مدیریت استرس

    کنار آمدن با پرخوری عصبی که مربوط به استرس است ، شامل یادگیری نحوه مدیریت استرس است. ضروری است که شما روشهای سالمی برای کاهش تنش پیدا کنید ، مانند نوشتن احساسات ، ورزش ، استفاده از آروماتراپی یا یادگیری تکنیک های تنفس عمیق که به آرام کردن بدن و ذهن کمک می کند. خواب همچنین نقش مهمی در مدیریت کورتیزول دارد ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که نه تنها به اندازه کافی می خوابید بلکه خواب شما با کیفیت و بی وقفه است.

    کنترل محیط و شرایط غذا خوردن

    • در فواصل معینی غذا بخورید.
    • هنگام غذا خوردن تمرکز داشته باشید.
    • در یک محیط آرام و دور از تنش غذا بخورید.
    • هنگامی که احساس عصبانیت یا اضطراب می کنید به سراغ غذا خوردن نروید.
    • اگر تمایل به غذا خوردن بین وعده های غذایی را احساس می کنید ، یک میان وعده سالم مانند میوه های تازه ، سبزیجات با چربی کم ، آجیل و … را انتخاب کنید. یا نسخه های کم کالری از غذاهای مورد علاقه خود را امتحان کنید.
    Screen Shot 2016 01 30 at 7.10.30 PM 300x201 - پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی
    پرخوری عصبی

    مراقبه

    مطالعات بی شماری نشان می دهد که مدیتیشن استرس را کاهش می دهد ، اگرچه بیشتر تحقیقات بر فشار خون بالا و بیماری های قلبی متمرکز شده اند. مدیتیشن همچنین ممکن است به مردم کمک کند تا به انتخاب مواد غذایی توجه بیشتری نشان دهند. با تمرین ، ممکن است فرد بتواند توجه بیشتری به نبض خود هنگام مصرف غذای پرچربی و قند داشته و باعث مهار خوردن شود.

    ورزش

    در حالی که میزان کورتیزول بسته به شدت و مدت زمان ورزش متفاوت است ، ورزش کلی می تواند برخی از اثرات منفی استرس را کاهش دهد. برخی فعالیت ها ، مانند یوگا و تای چی ، دارای عناصر ورزش و مراقبه هستند.

    حمایت اجتماعی

    به نظر می رسد دوستان ، خانواده و دیگر منابع پشتیبانی اجتماعی در استرسهایی که افراد تجربه می کنند تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، تحقیقات نشان می دهد افرادی که در شرایط استرس زا کار می کنند ، مانند بخش های اورژانس بیمارستان ، در صورت داشتن پشتیبانی اجتماعی کافی ، از سلامت روانی بهتری برخوردار هستند. اما حتی افرادی که در شرایطی زندگی می کنند و کار می کنند که استرس در آن ها آنچنان زیاد نیست ، حضور دوستان و خانواده به آرامش آنها کمک می کند.

    binge eating 300x199 - پرخوری عصبی | درمان پرخوری عصبی | روانشناسی پرخوری عصبی
    پرخوری عصبی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات عصبی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    منبع:

    https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/why-stress-causes-people-to-overeat

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.