مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده شکلی از روان درمانی هست که استرس و تعارضات بین اعضای خانواده رو کاهش میده و ارتباطات و تعاملات بین اونها رو بهتر میکنه.

  • مشاوره خانواده

    «فکر می‌کنم یکی از آرمان‌هایی که همه انسان‌ها دارند، برخورداری از یک خانواده سالم و شاد است. درست مثل من و همسرم. قبل از ازدواج هر دو دوست داشتیم زندگی خوبی برای خود و فرزندانمان بسازیم، اما در طول زندگی مشترک به مشکلاتی برخورد کردیم که متأسفانه کاملاً متضاد این هدف بود. بعد از مدتی کلنجار رفتن با روابط زناشویی و روابطی که با فرزندانمان داشتیم، تصمیم گرفتیم برای بهبود اوضاع به سراغ مشاوره خانواده خبره برویم. از این طریق خداروشکر تونستیم استرس‌ها و تنش را از بین ببریم و وضعیت خانواده و خوشبختی هر کداممان را بهبود دهیم.»

    احتمالاً مطالعه این صحبت کوتاه موجب شد تا شما هم کمی به فکر بروید و سؤالی در ذهن شما ایجاد شود: مشاوره خانواده چه کسی است و هدف از مراجعه به او چه چیزی می‌تواند باشد؟

    couple therapy couseling therapist atlanta - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    مشاوره خانواده

    باید بگوییم سلامت، شادی و رابطه سالم اعضای خانواده با همدیگر هدف اصلی مشاوره خانواده است. مشاوران خانواده کسانی هستند که بیشتر از تمرکز به روی درمان، روی پیشگیری از بروز مشکلات تمرکز می‌کنند.

    بنابراین بهتر است همیشه در کنار خانواده بمانند تا از مشکلاتی مثل اعتیاد، مسائل پزشکی، تشخیص سلامت روحی و جسمی افراد کمک کنند. مشاور خانواده‌ای که بتواند در این امور همکاری لازم را با خانواده داشته باشد، به عنوان یک مشاور خانواده ‌ایده آل شناخته می‌شود.

    داشتن ارتباطات درست با مراجعین، اخلاق مداری، توانایی حل مسئله، آموزش و رهبری از جمله ویژگی‌های یک مشاور خانواده خوب است. ارتباط مستمر با یک مشاور خانواده در بهتر شدن روابط بین زوجین و فرزندان و برطرف کردن اختلافات خانوادگی می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.

    چرا باید به مشاوره خانواده برویم؟

    مشاوره خانواده شکلی از روان درمانی هست که استرس و تعارضات بین اعضای خانواده رو کاهش میده و ارتباطات و تعاملات بین اونها رو بهتر میکنه. مشکلات موجود در خانواده می تونه بر تمام جنبه های زندگی اعضای خانواده اثرگذار باشه. درواقع مشاور خانواده به شما کمک می کنه این مشکلات رو حل کنید.

    معمولاً اهمیت مشاور خانواده در حوزه پیشگیری هست تا حوزه درمان و به همین دلیل بهتره که در کنار خانواده ها  مشاوره به طور مداوم حضور داشته باشه. یک مشاور خانواده خوب می تونه خانواده رو در مقابل مشکلاتی مثل اختلاف بین اعضای خانواده، اعتیاد، مسائل پزشکی و تشخیص سلامت جسمی و روانی و …محافظت کنه.

    بهتر این است که یک مشاور خانواده به طور همیشگی در زندگی شما نقش داشته باشد. شاید این سؤال در ذهن افراد زیادی شکل بگیرد که موارد خاصی که باید به خاطر آن‌ها به یک مشاور خانواده رجوع کنیم چه چیزی می‌تواند باشد. در ادامه چند مورد از این ضرورت‌ها را مطالعه می‌کنید:

    شاید فرزند شما در مدرسه با مشکلاتی مثل عدم پیشرفت تحصیلی، مصرف مواد مخدر، مشکلات روانی و اختلال در خود رو به رو باشد. در این صورت بهتر است برای بهبود کیفیت زندگی او، با حوصله و آرامش روند مشاوره خانواده را طی کنید.

    شاید به طور ناگهانی اتفاقی مثل زندانی شدن یکی از اعضا، مثل مکان به منزل جدید یا بروز یک حادثه به کلی خانواده را تحت تأثیر خود قرار دهد. در نتیجه در این زمان‌ها برای مدیریت این نوع بحران‌ها می‌توانید به یک مشاوره خانواده خبره رجوع کنید.

    مرگ یک حادثه طبیعی است و در همه خانواده‌ها رخ می‌دهد. این نوع اتفاقات غیر منتظره می‌تواند سلامت روانی یک خانواده را بر هم بزند. برای مواجهه مناسب با این گونه مسائل می‌توانید به جلسات مشاوره خانواده بروید.

    شاید برای شما عجیب باشد، اما در برخی خانواده‌ها به جز اعضای خانواده، عضو جدیدی مثل پدربزرگ یا مادربزرگ نیز در خانه زندگی می‌کند. شاید یک فرزند جدید به خانواده اضافه شود یا کسی را به عنوان فرزند خواندگی قبول کنید.

    در صورت بروز این موارد ممکن است چالش‌هایی در طول زندگی شما رخ دهد که مشاور خانواده می‌تواند در مدیریت آن‌ها کمک بسزایی به شما داشته باشد: خشونت در خانواده، بروز مشکلاتی مثل طلاق، دعوا و اختلاف بین والدین

    اگه دنبال یه مشاور خانواده خوب هستی که بتونی یه تجربه رواندرمانی خوب داشته باشی با درمانگران بوجیکا تماس بگیر 

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    چه روش‌هایی برای مشاوره خانواده وجود دارد؟

    مشاوره خانواده توسط کسی انجام می‌شود که تجربه لازم و تحصیلات دانشگاهی در این حوزه را داشته باشد. بهتر است بگوییم که یک مشاور خانواده خوب، لازم است که یک درمانگر واقعی باشد.

    کسانی که در حوزه مشاوره ازدواج و خانواده کار می‌کنند، یک دوره کامل و جامع از مشاوره خانواده را طی کرده اند. در ادامه به برخی از انواع مشاوره خانواده اشاره می‌کنیم:

    مشاوره خانواده بوون یان

    یکی از روش‌های مشاوره خانواده رایج، روش بوون یان است که برای خانواده‌هایی که دوست ندارند به کلینیک بروند گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود. این نوع مشاوره دو هسته اصلی دارد که شامل استراتژی مثلثی (هسته اول) و استراتژی تمایز (هسته دوم) می‌شود.

    در روش مثلثی مشاور خانواده با ارتباط با نفر سوم، مشکلات بین دو نفر از اعضای خانواده را حل می‌کنید. به عنوان مثال از مادر کمک می‌گیرد تا مشکلات بین زوجین را حل کند. همچنین مشاور ازدواج می‌تواند به روش غیر مستقیم مثلاً با نوشتن نامه و واسطه گری، سعی کند تا تعارضات بین خانواده برطرف شوند(هسته دوم). این نوع مشاوره خانواده توسط موری بوون که یک روان‌پزشک آمریکایی بوده تأسیس شده است.

    Marriage Couples Counseling Life Coaching - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    مشاوره خانواده

    روش مشاوره ساختارمند

    در این نوع مشاوره، مشاور خانواده دوباره نقش‌های هر یک از اعضای خانواده را تنظیم می‌کند. در نتیجه می‌تواند مشکلات و تعارضات خانوادگی را تا حد زیادی برطرف کند. بسیاری از تعارضات خانواده به این خاطر است که اعضا نقش خود را به درستی انجام نمی‌دهند.

    به عنوان مثال نقش پدر در خانواده کم رنگ شده یا بچه‌ها نقش خود را نسبت به والدین نمی‌توانند به درستی ایفا کنند. در روش مشاوره ساختارمند، مشاور با متعادل کردن نقش هر یک از اعضا به طور عادلانه، می‌تواند به ارتباط و همبستگی هر یک از اعضا کمک شایانی کند.

    در روش خانواده ساختارمند، مشاور خانواده گزارش‌ها مداومی را از خود افراد خانواده دریافت می‌کند و سعی می‌کند تا ارتباط بنیادین و عمیقی بین اعضای خانواده ایجاد کند. در نتیجه با ایجاد یک پیوستگی دائمی در خانواده، اوضاع خانواده را سامان می‌بخشد.

    روش مشاوره خانواده سیستماتیک

    مشاوره خانواده روی رفتار اعضای خانواده تأثیر می‌گذارد، اما در ارتباط شخصی افراد نفوذ نکرده و این دخالت به طور ناخودآگاه ایجاد می‌شود. در روش مشاوره خانواده سیستماتیک، مشاور رویکردهایی خنثی را در نظر می‌گیرد.

    در کنار این کار، رفتارها و نمونه‌های درست را به اعضای خانواده آموزش می‌دهد. در این روش هیچ یک از افراد احساس نمی‌کنند که کسی از بیرون خانواده در زندگی آن‌ها دخالت کرده، بلکه درمانگر به شکل ناخودآگاه به بهبود روابط آن‌ها کمک می‌کند.

    روش مشاوره خانواده استراتژیک

    این نوع مشاوره خانواده برای افرادی که می‌خواهند در سریع‌ترین حالت به نتیجه برسند، بسیار کارآمد است. گاهی یک نتیجه مثبت می‌تواند به اعضای خانواده امید زیادی ببخشد. باید بگوییم که این به مشاور خانواده بستگی دارد که چطور به طور استراتژیک و درست تصمیم گیری خود را انجام دهد.

    در این روش فردی که دچار مشکل است، توصیه‌هایی برای رفع آن داده می‌شود. در نتیجه افراد می‌توانند یک سری اقدامات آنی را در جهت رفع مشکلات خود ایجاد کنند.

    مشاوره خانواده‌ این اقدامات را در قالب مثبت و منفی دسته بندی کرده و وظیفه او امید بخشی به افراد است. به این صورت می‌تواند مسائل زندگی مشترک را به طور بنیادین برطرف کند.

    مشاوره خانواده چه مزایایی دارد؟

    مشاوره خانواده تأثیرات بسیار خوبی بر کیفیت زندگی شما و اعضای خانواده‌تان می‌گذارد. به این ترتیب این روند باعث حفظ و توسعه سلامتی در خانواده می‌شود. از طرفی دیگر، این کار باعث تقویت ارتباطات بین خانوادگی و انسجام بین اعضا می‌شود.

    علاوه بر این ها، مراجعه به مشاوره خانواده در ذهن افراد راه حل‌هایی با کمک الگوهای خانوادگی ایجاد می‌کند. به این ترتیب همدلی و درک بین اعضا را بیشتر کرده و اختلالات و تعارضات بین آن‌ها را برطرف می‌کند.

    7 مزایای مشاوره خانواده

    هر خانواده سهم خودش رو از مشکلات و معضلات داره که برای جلوگیری از بحران باید به طور جامع رسیدگی شه و از روانشناس خانواده کمک بگیرند . حضور یک روانشناس در خانواده مزایای زیادی داره که اینجا هفت موردش رو جمع آوری کردیم :

    1. بهبود ارتباطات در درون خانواده:

    بخاطر مشکلاتی که معمولا در خانواده ها وجود داره این تمایل به ایجاد فاصله و قطع ارتباط بین اعضا وجود داره بنابراین راه رو برای مشکلات بسیار بزرگتر در آینده هموار میکنه. با این وجود ، یک مشاور خانواده میتونه به همه اعضای خانواده در درک نقش اونها در خانواده کمک کنه ، و همچنین مزایای برقراری ارتباط باز و صادقانه رو بهشون نشون بده.

    اگه یکی از اعضای خانواده از ناتوانی رنج می بره ، همه اعضا فرآیند خودشون رو در مورد این مسئله و احساسات از دست دادن میگذرونن که به راحتی می تونه واحد خانواده رو از هم بپاشه. با این وجود ، یک جلسه مشاوره برای همه اعضا می تواند به “شکستن یخ” کمک کند و آنها را قادر به درک مثبت یکدیگر بدون ایجاد تعارض کند.

    اگه دنبال یه مشاور خانواده خوب هستی که بتونی یه تجربه رواندرمانی خوب داشته باشی با درمانگران بوجیکا تماس بگیر 

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    family counselling - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    مشاوره خانواده

    2. بهبود روابط و تقویت پیوندها:

    خواهر و برادرها در بعضی مواقع درگیری دارند و بسته به ماهیت اونها ، اگه این درگیری ها حل نشن می تونه به ارتباط در خانواده آسیب جدی برسونه. گاهی خواهر و برادرها نسبت به همدیگه حسادت می کنن و برای جلب توجه در بین چیزهای دیگه مبارزه میکنند. خیلی از والدین نمیتونند این کودکان رو درک کنند یا متوجه اهمیت مشکل نیستند ، به همین خاطر کودکان رو با احساسات حل نشده تربیت می کنند.

    با این وجود ، دیدن یک مشاور خانواده میتونه به شما کمک کنه فرزندان خودتون رو بسیار بهتر درک کنید ، و بدونید که چطور احساساتتون رو ابراز کنید . علاوه بر این ، آوردن خواهر و برادر در طول جلسه همچنین باید به اونها کمک کنه تا همدیگه رو درک کنند و اختلافات خودشونو حل کنند. این یکی از مهمترین 7 مزیت مشاوره خانواده ست.

    3.ایجاد عزت نفس :

    همه ما نیاز به عزت نفس سالم داریم تا بتونیم از پس چالش های اساسی زندگی بربیاییم و بتونیم در جامعه به خوبی زندگی کنیم . بیشتر افرادی که بدون عزت نفس رشد می کنند یا زندگی می کنند در برابر فشار همسالان ، مشکلات بین فردی و مشکلات سلامتی آسیب پذیر هستند. اگه والدین فاقد انگیزه و عزت نفس باشند ، احتمال ابتلای فرزندانشون از همین مورد بیشتر میشه.

    یک خانواده درمانی باید بتونه این مسئله رو درست کنه و والدین و فرزندان رو قادر به شناخت و درک همدیگه کنه ، بنابراین اونها احساس بهتری نسبت به خودشون و ارزششون در جامعه دارند. به این ترتیب واحد زندگی مثبت تری رو سپری میکنن و شانس موفقیت در زندگی شون رو افزایش میدن.

    4. شادتر شدن خانواده :

    با وجود دستگاه های هوشمند و سیستم های سرگرمی ، اکثر افراد در صورت استرس یا مواجهه با مشکلی ، به ابزارها ، تلویزیون ها و تلفن های هوشمند خودشون پناه میبرند . این بیشتر شبیه فرار یا پنهان شدن از مشکلات شماست که باعث نگرانی و شاید استرس سایر اعضای خانواده میشه. با این وجود ، درک چگونگی کنار اومدن با مشکلات خاص و رو به رو شدن با اونها بدون چشم بستن بر روی سایر اعضای خانواده نقش بسیار مهمی داره و مانع غمگین بودن خانواده میشه .

    5. برخورد با طلاق :

    طلاق یکی از بزرگترین کابوس ها برای بیشتر واحدهای خانوادگی و افراد درگیر هست. اگرچه ممکنه بعضی از افراد دلایل موجهی برای طلاق داشته باشند (مثل خیانت) یا به هر دلیل دیگه ای تصمیم به طلاق می گیرند.

    مراجعه به خانواده یا مشاور ازدواج می تونه خانواده شما رو نجات بده. مشاور می تونه دلایل احتمالی سو تفاهم و درگیری در خانواده رو شناسایی کنه و به شما در حل و بهبودشون کمک کنه و اغلب باعث استحکام خانواده میشه. با این وجود ، اگه یکی از اعضا تصمیم نهاییش طلاق باشه، مشاور همه اعضای درگیر رو برای پذیرش شرایط آماده می کنه.

    6. سلامت روحی و جسمی:

    آرامش برای سلامت روان و جسم مهم هست. با این حال ، صلح وقتی اتفاق میفته که همه همدیگه رو درک کنند و مایل به کار تیمی باشند. تا زمانی که کسی وجود داشته باشه که به مشکلات شما گوش بده و در صورت امکان به شما کمک کنه ، همه اعضای خانواده از هماهنگی بیشتری برخوردار میشن.

    با این حال اکثر مردم باید همسر و فرزندان خودشون رو با بعضی از تسهیلات مفید درک کنند. با کمک یک خانواده و یک مشاور ازدواج ، به خانواده تون کمک می کنه تا مشکلات خاصی رو شناسایی کنید و بدونید که چطور می تونید اونها رو به روش سازنده اداره کتید.

    9290C2777A57 - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    مشاوره خانواده

    چه زمانی نیاز هست به مشاوره خانواده مراجعه کنیم؟

    زمانی که احساس می کنید مسائلی که در خانواده شما وجود دارند به قدری بزرگ شدند که خودتون به تنهایی نمی تونید اونها رو حل و مدیریت کنید و شرایط تغییری نمی کنه در این صورت نیاز هست که مراجعه کنید. مشاور خانواده می تونه شما رو در حل این مشکلات راهنمایی کنه که شما بتونید راه های جدیدی برای مدیریت مشکلات و چالش هاتون پیدا کنید. به طورکلی:

    • -زمانی که فرزندان با مشکلاتی مثل: مدرسه، سوء مصرف مواد و یا اختلال در خوردن مواجه هستند.
    • -زمانی که یک ضربه بزرگ و یا یک تغییربزرگ خانواده رو تحت تاثیر قرار میده(به عنوان مثال: نقل مکان به یک خانه جدید، یک حادثه طبیعی، زندانی شدن یکی از اعضای خانواده)
    • -مرگ غیر منتظره یا بیماری یکی از اعضای خانواده
    • -اضافه شدن یک عضو جدید به خانواده (مثل: به دنیا آمدن یک خواهر یا برادر، فرزند خواندگی
    • -خشونت خانوادگی
    • -طلاق
    • -اختلافات والدین
    • -مشکلات رفتاری کودکان
    • -مشکلات بین خوهران و برادران
    • -خیانت
    • – اختلاف میان اعضای خانواده
    • -مشکلات یا اختلاف نظر در رابطه با مسائل مالی

    اگه دنبال یه مشاور خانواده خوب هستی که بتونی یه تجربه رواندرمانی خوب داشته باشی با درمانگران بوجیکا تماس بگیر 

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    در طول جلسات مشاوره خانواده چه کارهایی انجام میشه؟

    ابتدا مشاور خانواده با هریک از اعضای خانواده صحبت می کنه تا به درک جامعی از مشکلات برسه. مشاور خانواده در جلسه سوالاتی رو میپرسه تا به این نتیجه برسه هر کدوم از اعضای خانواده مشکلات رو چطور می بینند و زمانی که مشکلی ایجاد میشه چطور اون رو مدیریت می کنند.

    در مرحله بعدی، مشاور خانواده طرح درمانی خودش رو طراحی و اجرا میکنه . هدف اصلی حل و درمان تعارضات بین خانواده ست بدون مقصر و سرزنش کردن اعضای خانواده.

    در واقع مشاور خانواده به اعضای خانواده کمک میکنه با همدیگه بهتر تعامل کنند و راه های جدیدی برای حل مشکلاتشون پیدا کنند و مشکلات خودشونو حل کنند. به طور کلی مشاور خانواده آموزش و مهارت هایی به اعضای خانواده میده که در شرایط دشوار به شیوه کارآمد عمل کنند و این مشکلات رو از بین ببرند.

    تعداد جلسات مشاور خانواده متغیر هست و اینکه چند وقت یکبار نیازه که با مشاور جلسه داشته باشید بستگی به مشکلاتی که در بین اعضای خانواده هست، وجود داره و در جلسه درمانی این مشکلات مطرح میشه.

    نکته آخر اینکه:

    بر اساس سازمان بهداشت جهانی به صورت دوره ای همه افراد نیاز دارند تحت مشاوره و درمان مشاوران و روانشناسان قرار بگیرند. اگه تاحالا به هیچ مشاوری مراجعه نکردید و از راهنمایی هاشون استفاده نکردید پیشنهاد می کنیم خودتون به تنهایی یا همراه همسرتون در یک جلسه مشاوره شرکت کنید و مشکلات و مسائلی که باهاشون روبه رو هستید یا مشکلات و مسائل شخصی و بین فردی که بین شما و اعضای خانواده وجود داره رو مطرح کنید و اجازه دهید که مشاور بهتر شما رو بشناسه.

    مشاور قطعا متوجه میشه که شما چه دغدغه و چه نیازهایی دارید ؟ چه استعداد ویژه ای دارید که می تونید بهتر در کارتون موفق شید؟ چه مشکلاتی بین شما وجود داره که قادر به حل این مسائل و مشکلات نیستید؟ در واقع مشاوره خانواده به شما کمک می کنه که این مشکلات و مسائل رو به بهترین روش ممکن حل کنید

    1800x1200 what is family therapy ref guide - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    مشاوره خانواده
    5 - مشاوره خانواده چیست ؟ مشاوره آنلاین و حضوری در تهران
    نوبت روانشناس
    مقالات مرتبط
    مرکز مشاوره ازدواج و خانواده بوجیکا
    روانشناس کیست و چه مسئولیت هایی دارد؟؟؟
    زناشویی و آموزش رابطه جنسی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط
    ۲ نظرات
    1. نگین می گوید

      سلام و خسته نباشید خیلی ممنونم واسه وقتی که میذارید من هر موقع وقت کنم میام مقالات سایت شمارو مسخونم خیلی به دردم میخورن خ از مشکلات زندگیمو حل کردن فقط یه درخواست دارم لطفا فایل صوتی هم بزارسن تا یه خلاصه ای از دون مقاله بگه مجبور نشیم همشو بخونیم اینجوری دیگه یه مشورت خانه کامل دارین به قول شاعر که میگه
      ” مشورت خانه بهشتک گردد “

      1. بوجیکا می گوید

        درود به شما
        خیلی خوشحالیم که همراه همیشگی چون شما رو داریم
        بله حتما توی برنامه هامون هست که از این به بعد گذاشته بشه
        سپاس از همراهیتون

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.