روانشناسی بالینی چیست؟ تفاوت با عمومی و مشاوره و رشته های آن

روانشناسی بالینی شاخه ای از روانشناسی است که مرتبط با ارزیابی و درمان بیماری های روانی، رفتار های غیر طبیعی و مشکلات روانپزشکی می باشد. روانشناسی بالینی علم روانشناسی را با درمان مشکلات پیچیده انسانی ادغام می کند.

  • روانشناسی بالینی چیست و بر روی چه مواردی کار می کند؟

     

    مطمئنا همه شما با روانشناسی بالینی و کمک‌هایی که می‌تونه توی زندگی به آدمها بکنه آشنا هستید. اما من می‌خوام در مورد تجربه شخصی خودم باهاتون صحبت کنم. مدت‌های زیادی بود که با مشکلات زیادی دست به گریبان بودم. اضطراب، استرس، خود‌کم‌بینی و عدم اعتماد به نفس باعث شده بود از همان دوران کودکی نتونم از عهده خیلی از مسائل بربیام. انجام مسائلی که می‌دونستم استعداد و توانایی‌ش رو دارم، برای من سخت بودن. هرچی بزرگ و بزرگتر شدم، این مشکل هم با من رشد پیدا کرد. به طوری که حتی توی محیط کار هم همیشه دچار مشکل می‌شدم.

    من به خوبی نمی‌تونستم از خودم دفاع کنم. اضطراب و عدم اعتماد به نفسم باعث شده بود نتونم اونطور که باید و شاید توانایی‌های خودم رو نشون بدم‌. به مرور زمان در روابط عاطفی هم دچار مشکل شدم. تا اینکه تصمیم گرفتم یک جا ریشه این مشکلات رو قطع کنم. تصمیم گرفتم از یک روانشناس کمک بگیرم. چون می‌دونستم مشکلات من خیلی ریشه‌ای‌تر و عمیق‌تر از اینه که بخوام با خوندن چهار مقاله درمانشون کنم. اینجا بود که با بوجیکا آشنا شدم. از یکی از روانشناس‌های بالینی این مجموعه کمک گرفتم و به مرور زمان تونستم خودم و شخصیتم رو از نو بسازم.

     

    آشنایی با علم روانشناسی بالینی

     

    روانشناسی بالینی یکی از شاخه های علم روانشناسی است که در راستای سلامت و بهداشت روانی جامعه فعالیت می‌کند. فعالیت‌های روانشناسی بالینی بیشتر بر مبنای مشاوره‌های روانشناسی با افراد مختلف جامعه قرار دارد.

    این مشاوره‌ها به صورت مشاوره با فرد یا خانواده، مشاوره در اداره‌های دولتی، مدارس، گروه های مختلف مردمی و موارد این چنینی است. روانشناسی بالینی برای تمام سنین انجام می‌شود‌.

    در واقع این علم، یک علم پیشرفته بوده که به صورت عملی و نظری در جهت درک و تشخیص آسیب‌های روانی و درمان آنها از طریق مشاوره عمل می‌کند. اغلب ناهنجاری‌ها، ناتوانی‌ها و مشکلات رفتاری، روانی، روحی، ذهنی و اجتماعی از طریق این علم تشخیص داده و درمان می‌شوند. به طور مثال ناهنجاری‌های اجتماعی، بزهکاری نوجوانان، مشکلات زناشویی، مشکلات فردی، اعتیاد و مواردی از این قبیل جزء مواردی هستند که به علم روانشناسی بالینی مربوط می‌شوند.

     

    محل های فعالیت برای علم روانشناسی بالینی

     

    فردی که در رشته روانشناسی بالینی تحصیل کرده است، در مکان‌های مختلفی می‌تواند به فعالیت بپردازد.

    محل های فعالیت یک روانشناس بالینی شامل موارد زیر می‌شوند:

    ●      بیمارستان‌های روانی

    ●     کلینیک‌ها و درمانگاه‌های بهداشت روانی

    ●    مدارس و دانشگاه‌ها

    ●     مدارس کودکان استثنایی

    ●     ادارات و سازمانهای نظارت بر مجرمین و بزهکاران

    ●    دادگاه‌ها و کانون‌های اصلاح تربیت کودکان و نوجوانان

    ●    مراکز ترک اعتیاد

    ●    و …

    psychotherapy session with women on couch vector 1 scaled - روانشناسی بالینی چیست؟ تفاوت با عمومی و مشاوره و رشته های آن
    روانشناسی بالینی

    چه افرادی نیاز به مشاوره های روانشناسی بالینی دارند؟

     

    مشاوره‌های روانشناسی بالینی به فرد، گروه، جنسیت و سن و سال خاصی محدود نمی‌شود؛ بلکه هر فردی که از مشکلات روحی، فکری و روانی رنج می‌برد، می‌تواند از این علم و مشاوره‌های مربوط به آن استفاده نماید. در ادامه افرادی را که نیازمند مشاوره‌های روانشناسی هستند، به طور دقیق‌تر بررسی می‌کنیم؛

    یک دسته از افرادی که به مشاوره روانشناسی نیاز دارند، افرادی هستند که مدام در حالت نگرانی، ترس و اضطراب هستند. نگرانی و اضطراب در حد معمول و هر از گاهی مسئله‌ای طبیعی است. اما اگر تبدیل به روتین زندگی یک فرد شود، مطمئناً او را دچار مشکل خواهد کرد. چنین فردی حتما باید از یک روانشناس کمک بگیرد.

    ● دسته دیگری از افراد که به مشاوره‌های روانشناسی بالینی نیاز دارند، افراد دچار افسردگی هستند. گاهی اوقات میزان افسردگی آنقدر شدید می‌شود که فرد حتی به خودکشی فکر می‌کند. چنین افرادی بی‌درنگ باید از مشاوره‌های روانشناسی بهره‌مند شوند.

    ● در مورد خودکشی و افرادی که به آن فکر می‌کنند صحبت کردیم. اما برخی از افراد علاوه بر آسیب زدن به خود، به دیگران نیز آسیب می‌زنند. افرادی که مدام در فکر آسیب زدن به دیگران هستند نیز دچار اختلالات روحی و روانی بوده که نیاز به مشاوره های روانشناسی دارند.

    ●یک دسته دیگر از افرادی که نیاز دارند به یک روانشناس بالینی مراجعه کنند، افرادی هستند که دچار کم‌خوابی و بی‌خوابی هستند.

    ● در برخی از افراد مشاهده می‌شود که انرژی آنها بیش از حد معمول است. به طور کلی انرژی اگر از یک حد نرمال بالاتر یا پایین‌تر باشد، احتمالاً اختلالاتی در فرد وجود دارد. چنین فردی نیز بهتر است از مشاوره‌های روانشناسی بالینی بهره‌مند شود.

    ● افراد مبتلا به اختلالات وسواسی فکری‌و عملی نیز از دیگر گزینه‌هایی هستند که نیاز به مشاوره‌های روانشناسی دارند.

    معتادان به الکل و مواد مخدر از دیگر افرادی هستند که مشاوره روانشناسی می تواند به ترک اعتیاد آنها بسیار کمک کند. البته اعتیاد صرفاً به الکل و مواد مخدر ختم نمی‌شود؛ بلکه برخی از افراد به مواردی مانند قمار، بازی‌های رایانه‌ای و حتی شبکه‌های اجتماعی اعتیاد دارند. این موضوع نوعی اختلال محسوب شده که علم روانشناسی می‌تواند به رفع این اختلال کمک کند‌.

    ● یکی از مواردی که این روزها بسیار مشاهده می‌شود، نارضایتی افراد به خصوص خانم‌ها از اندام و چهره‌شان است. این نارضایتی مفرط از یک سری اختلالات فکری و روانی ناشی می‌شود؛ بنابراین بهتر است این گونه افراد به فکر درمان این اختلالات باشند.

    ● بسیاری از افراد در جامعه وجود دارند که از کمبود توجه رنج می‌برند. همچنین افرادی نیز وجود دارند که دچار بیش‌فعالی بوده و از این طریق به زندگی خود و گاهی زندگی دیگران آسیب می‌رسانند. گاهی اوقات کمبود توجه و بیش فعالی با یکدیگر رابطه دارند. این افراد نیز برای درمان این اختلال می‌توانند از مشاوره‌های روانشناسی بالینی بهره‌مند شوند.

    ● از دیگر گزینه‌هایی که علم روانشناسی بالینی می‌تواند به آنها کمک کند، افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند اوتیسم، ناتوانی ذهنی و یا اختلالات یادگیری هستند.

    ● دوره نوجوانی دوره‌ای است که بسیاری از نوجوانان دچار اختلالات رفتاری، اضطراب، افسردگی، نارضایتی از ظاهر و بسیاری از موارد این چنینی می‌شوند‌. اما روانشناسی می‌تواند جلوی تشدید این اختلالات را بگیرد.

     

    روانشناسی بالینی و روانپزشکی چه تفاوتی باهم دارند؟

     

    بسیاری از افراد کار روانپزشکی و روانشناسی بالینی را یکسان می‌دانند. در این خصوص باید بگوییم هر دو این رشته‌ها بر روی مغز، احساسات و افکار مطالعه می‌کنند. در واقع عملکرد مغز را می‌توانند تشخیص داده و به کمک گفتگو یا همان گفتاردرمانی، اختلالات ناشی از مغز و روان افراد را درمان کنند. اما این فقط یک جنبه قضیه است. این دو رشته در عین شباهت‌های زیادی که با هم دارند، دارای تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر هستند. در ادامه این مطلب به ذکر و بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

    اولین تفاوتی که رشته روانشناسی بالینی با رشته روانپزشکی دارد، مسیری است که افراد برای تحصیل طی می‌کنند. فردی که در رشته روانپزشکی تحصیل کرده است، در واقع در دوره دبیرستان وارد رشته تجربی شده و سپس در دانشگاه در رشته پزشکی عمومی پذیرفته شده است‌. سپس برای ادامه تحصیل به عنوان تخصص، رشته روانپزشکی را انتخاب کرده است.

    اما فردی که در رشته روانشناسی بالینی تحصیل کرده است، در دوره دبیرستان وارد رشته انسانی شده و در دانشگاه در رشته روانشناسی بالینی پذیرفته شده است. حال این فرد می‌تواند ادامه تحصیل داده و تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیلات خود را ادامه دهد. این فرد پس از دریافت مدرک می‌تواند به تأسیس یک مطب پرداخته و یا در مراکز روانشناسی و مشاوره فعالیت کند.

     

    mother baby pediatrician scaled - روانشناسی بالینی چیست؟ تفاوت با عمومی و مشاوره و رشته های آن
    تفاوت روانپزشکی با روانشناسی بالینی

     

    تفاوت دیگری که رشته روانشناسی بالینی با رشته روانپزشکی دارد در تجویز دارو است. در واقع یک روانشناس بالینی حق تجویز دارو را ندارد. این فرد فقط می‌تواند از طریق گفتاردرمانی به درمان بیمار بپردازد. اما اگر تشخیص دهد که فرد بیمار نیاز به دارو دارد، او را به یک روانپزشک ارجاع می‌دهد. در واقع این روانپزشک است که حق تجویز دارو برای بیمار را دارد. روانپزشک می‌تواند نوع بیماری و منشأ آن را تشخیص داده و درمان‌های مختلفی را برای فرد در نظر بگیرد‌. اما کار روانشناسی بالینی فقط حول محور روان‌درمانی می‌چرخد.

    روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی چه تفاوتی باهم دارند؟

     

    در این که تمام رشته‌ها و گرایش‌های روانشناسی در تلاش برای درک عملکرد مغز و ذهن و درمان مشکلات روحی و روانی هستند شکی نیست. اما در این بین گرایش‌های مختلف روانشناسی در عین تمام تشابهات، تفاوت‌هایی نیز دارند؛ به طور مثال در روانشناسی عمومی فرد پس از دریافت مدرک کارشناسی می‌تواند به فعالیت‌های مختلفی بپردازد. اما فردی که در روانشناسی بالینی تحصیل می‌کند، حتماً باید در دوره ارشد نیز شرکت کرده و تحصیلات خود را ادامه دهد. در کنار این موارد فرد باید به دو سال آموزش بالینی تحت نظارت یک روانشناس دیگر بپردازد.

    تفاوت دیگر این دو رشته در این است که یک روانشناس عمومی با مطالعه بر روی موارد مختلفی مانند رفتار، احساس، شخصیت، انگیزه و بسیاری از موارد دیگر به افراد دیگر مشاوره می‌دهد.

    اما یک روانشناس بالینی قادر خواهد بود بیماران مبتلا به مشکلات روحی و روانی را به طور علمی و اصولی درمان کند. در واقع روانشناسی عمومی بیشتر یک مشاور به شمار می‌آید. اما روانشناس بالینی چیزی بیشتر از یک مشاور بوده و یک درمانگر محسوب می‌شود.

    روانشناسی بالینی شامل چه مواردی می شود؟

     

    روانشناسی بالینی، خود به زیرمجموعه‌های مختلفی تقسیم می‌شود. در واقع یک روانشناس بالینی می‌تواند در این موارد فعالیت کند. مواردی مانند روانشناسی کودک، روانشناسی عصب‌نگر، روانشناسی سالمندی و روانشناسی سلامت. در ادامه به توضیح هر کدام از این موارد می‌پردازیم.

     

    ● روانشناسی کودک در رشته روانشناسی بالینی

     

    روانشناسی کودک همانطور که از نام آن پیدا است، بیشتر در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارد. روانشناس کودک مشکلات عاطفی، هیجانی و احساسی کودک و نوجوان را از همان بدو تولد در نظر می‌گیرد. او می‌تواند با بررسی بسیاری از موارد از طریق علمی، ریشه و درمان اختلالات کودک یا نوجوان را دریابد. بسیاری از اختلالاتی که کودکان با آن مواجه هستند مانند خشم، مشکلات یادگیری، بیش‌فعالی، اختلالات رشد، اضطراب و یا بسیاری از موارد دیگر توسط روانشناس کودک بررسی و درمان می‌شوند. کودکان و نوجوانانی که به دلایل متعددی از جمله آزارهای روحی، جسمی و فکری به اختلالاتی مبتلا شده‌اند، توسط روانشناس کودک می‌توانند به مرور زمان به زندگی عادی برگردند.

     

    ● روانشناسی عصب نگر در رشته روانشناسی بالینی

     

    یکی از زیرمجموعه‌های رشته روانشناسی بالینی، روانشناسی عصب‌نگر است. در این رشته مغز و سیستم عصبی مرکزی به همراه جزئیات، اجزای تشکیل‌دهنده و عملکرد آنها مورد بررسی قرار می‌گیرند. در واقع روانشناسی عصب‌نگر بر روی اختلالات و بیماری‌هایی که مستقیماً با اختلال مغز و سیستم عصبی ارتباط دارند، مطالعه می‌کند. بیماری‌هایی مانند آلزایمر، پارکینسون، سکته و آسیب‌های مغزی، مشکلات یادگیری، بیش‌فعالی و مسائلی از این دست به روانشناسی عصب‌نگر مربوط می‌شوند.

    ● روانشناسی سلامت در رشته روانشناسی بالینی

     

    از دیگر شاخه‌های رشته روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت است. افراد فعال در حوزه روانشناسی سلامت بر روی دلایل بیولوژیکی و اجتماعی بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات کار می‌کنند. دیدگاه و نحوه عملکرد این افراد بیشتر بر مبنای مسائل روانی و اجتماعی است. یک دسته از افرادی که تحت نظر روانشناسی سلامت مداوا می‌شوند، افرادی هستند که به خودکشی فکر می‌کنند.

     

    ● روانشناسی سالمندی در رشته روانشناسی بالینی

     

    از دیگر زیرمجموعه‌های رشته روانشناسی بالینی می‌توان به روانشناسی سالمندی اشاره کرد. این رشته بر اساس همان چیزی که از نام آن مشخص است، بر روی ابعاد مختلف روحی و روانی سالمندان کار می‌کند. در واقع بهبود عملکرد ذهنی، روانی، روحی، جسمی، اجتماعی و عاطفی در افراد سالمند توسط این روانشناسان انجام می‌گیرد. به طور مثال بسیاری از سالمندان دچار بیماری‌هایی مانند افسردگی و یا اختلالات عملکرد شناختی می‌شوند. همچنین برخی از آنها به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون دچار می‌شوند. یک روانشناس سالمندی می‌تواند به فرد سالمند در بهبود این بیماری‌ها و ارتقاء کیفی زندگی او کمک کند.

     

    روانشناسی بالینی

    روانشناسی بالینی شاخه ای از روانشناسی است که مرتبط با ارزیابی و درمان بیماری های روانی، رفتار های غیر طبیعی و مشکلات روانپزشکی می باشد. روانشناسی بالینی علم روانشناسی را با درمان مشکلات پیچیده انسانی ادغام می کند. روانشناسی بالینی شغلی هیجان انگیز برای افرادی است که به دنبال کار در یک زمینه چالش برانگیز و با ارزش هستند.

    مرکز روانشناسی بوجیکا، یکی ز مراکز معتبر و متخصص در زیمنه ی ارائه ی خدمات روانشناسی بالینی به مراجعین عزیز می باشد. شما هم اکنون می توانید برای تعیین نوبت مشاوره و آگاهی از تعرفه های قیمتی، اینجا را کلیک کنید و با بوجیکا تماس بگیرید.

    تاریخ روانشناسی بالینی

    تأثیرات اولیه در زمینه ایجاد رشته ی روانشناسی بالینی کارها و تحقیقات  سیگموند فروید، روانشناس اتریشی است. او یکی از اولین افرادی بود که بر روی این ایده تمرکز داشت که بیماری روحی چیزی است که می تواند ار طریق صحبت با بیمار درمان شود و توسعه رویکرد گفتار درمانی فروید است که اغلب به عنوان اولین کاربرد علمی روانشناسی بالینی مطرح می شود.

    لیتنر ویتمر، روانشناس آمریکایی اولین کلینیک روانشناسی را در سال 1896 با تمرکز ویژه بر روی کمک به کودکانی که اختلالات  یادگیری داشتند تاسیس کرد. همچنین ویتمر اولین کسی بود که برای اولین بار در سال 1907 عنوان “روانشناسی بالینی” رسما بر روی این شاخه از روانشناسی گذاشت. ویتمر، که دانشجوی سابق ویلهلم ونت بود، روانشناسی بالینی را به عنوان  “مطالعه افراد از طریق مشاهدات یا آزمایشات با هدف القای تغییر مثبت” تعریف کرد.

    تا سال 1914، 26 کلینیک دیگر که به فعالیت روانشناسی اختصاص داده شده بود در ایالات متحده تاسیس شد. امروزه روانشناسی بالینی یکی از محبوب ترین حوزه ها و بزرگترین فرصت های شغلی در رشته روانشناسی در سراسر جهان است.

    نقش جنگ جهانی دوم در گسترش روانشناسی بالینی

    روانشناسی بالینی در دوران جنگ جهانی اول گسترده تر شد، چراکه روانشناسان ارزش ارزیابی ها و درمان روانشناختی را برای بهبود وضعیت سربازان نشان دادند. در سال 1917، “انجمن روانشناسی بالینی آمریکا” تاسیس شد، اگر چه که تنها دو سال بعد با تاسیس “انجمن روانشناسی آمریکا (APA)” جایگزین شد.

    در طول جنگ جهانی دوم، از روانشناسان بالینی برای کمک به درمان عارضه ای به نام شوک پوسته، که در حال حاضر به عنوان اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)شناخته می شود، استفاده شد. همین تقاضای ارتش برای کمک روانشناسانه به جانبازان از جنگ برگشته بود که به گسترش روز افزون علم روانشناسی دامن زد. در دهه 1940 ایالات متحده هیچ برنامه ای نداشت که مدرک رسمی دانشگاهی در زمینه روانشناسی بالینی به کسی اعطا کند. تا اینکه اداره جانبازان ایالات متحده تعدادی برنامه های آموزشی در سطح دکترا را راه اندازی کرد و تا سال 1950 به بیش از نیمی از همه کسانی که دکترای فلسفه ((Ph.D  درسطح روان شناسی دادشتند، مدرک افتخاری در رشته روانشناسی بالینی نیز اعطا شد.

    تفاوت روانشناسی بالینی و عمومی

    در حالی که تمرکز اولیه در روانشناسی بالینی به طور عمده بر روی علم و تحقیق بود، برنامه های تحصیلات تکمیلی شروع به اضافه کردن تأکید بیشتری بر روان “درمانی” کرد. در برنامه های روانشناسی بالینی، این رویکرد امروزه به عنوان دانشمند- مربی یا مدل بولدر شناخته می شود. بعدها، درجه دکترا روانشناسی (PsyD)، که تاکید بیشتری روی تمرین حرفه ای داشت، به جای تحقیق صرف، ظاهر شد. این مدرک دکترای تخصصی-عملی در رشته روانشناسی بالینی به عنوان مدل محقق-مربی و یا مدل “وایل” شناخته می شود.

    رشته ی روانشناسی بالینی رشد و گسترش چشمگیری کرد و نیاز روزافزون روانشناسان(درمانگران روانی) در امروزه را موجب شد.

    به ظور کلی تفاوت عمده ی روانشناسی با روانشناسی بالینی در رویکرد علمی- عملی آن دو است. روانشناسی عمومی علمی است که تنها از لحاظ نظری به بررسی نحوه و الگوهای رفتاری روانی، شیوه های ادراکی و غیره می پردازد و الگوی مغذی- حسی را تبیین می نماید. در حالی که از طرف دیگر علم روانشناسی بالینی به جای تحقیق و بررسی صرف، اما با تکیه به دستآورد های روانشناسی عمومی، به شکل عملی دست به تلاش برای درمان افراد مبتلا به عارضه های روحی و روانی می زند. پزشکی که در روانشناسی بالینی کار می کند، یک درمانگر است، در حالی که روانشناس عمومی یک نظریه پرداز است.

    روانشناسی بالینی چیست؟

     

    طبق ارزیابی انجام شده 22.1 درصد از افراد 18 ساله و بالاتر، حدود یک پنجم از بزرگسالان، در هر سال از حداقل یک اختلال روانی قابل تشخیص رنج می برند. روانشناسان بالینی با فراهم کردن خدمات مشاوره و  روان درمانی این اختلالات را درمان می کنند و تقریبا در همه ی موارد روش درمانی آنها از دارو درمانی موثر است.

    جهت استفاده ار خدمات روانشناسی و روانپزشکی مرکز مشاوره بوجیکا در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت رزرو از متخصصین مرکز می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

     

    09212773724-02126636858

    روان درمانی به تنهایی و یا در ترکیب با دارو به منظور رسیدگی به درمان طیف گسترده ای از مسائل مربوط به سلامت روان، از جمله اضطراب، افسردگی، سوء مصرف مواد و سایر اختلالات روانی که می تواند فرد، خانواده، زندگی اجتماعی و فردی او را ویران کن، موثر است. درمان روانشناسی بالینی یک فرایند درمانی به صورت همکاری بین بیمار و روانشناس بالینی است. روانشناس بالینی با استفاده از جهت گیری های مختلف درمان که در تحقیقات علمی ریشه دارد، به بیمار کمک می کند تا احساساتش را درک کند، رفتار خود را تغییر دهد و تغییرات زندگی خود را در مسیر صحیح هدایت کند.

     

    افرادی که ممکن است در معرض غم و اندوه، ناراحتی، اضطراب و ناامیدی قرار دارند، بهتر است به درمان روانشناسی بالینی توجه بیشتری داشته باشند. افرادی که متوجه می شوند انجام فعالیت های روزانه برایشان روز به روز دشوارتر می شود و یا کارهایی که می کنند برای خود یا دیگران مضر است، نیز بهتر است به یک روانشناس بالینی مراجعه کنند.

     

    روند درمانی برای بیماران ممکن است به شکل فردی یا گروهی صورت بگیرد. اگر نزدیکان فرد نیز مشکلاتی در مواجهه با وضعیت فرد دارند و از آنها اذیت می شوند، بهتر است این درمان به صورت گروهی ، برای همه ی آنها صورت گیرد.

    هزینه روانشناسی بالینی

     

    این درمان می تواند تحت پوشش بیمه قرار گیرد، که البته این به سیاست های شرکت بیمه ای که با او طرف قرارداد هستید بستگی دارد. برای آگاهی از اینکه بیمه شما هزینه های روان درمانی را پوشش می دهد یا خیر، بهتر است با شرکت بیمه تماس بگیرید. برخی از بیمه ها نیز هستند که تنها تعدادی از جلسات روان درمانی را پوشش می دهند، به یاد داشته باشید در این مورد نیز از بیمه سوال کنید که تا چه تعداد از جلسات را پوشش می ئهد.

    هزینه ی روان درمانی، به صورت کلی به تعداد جلساتی بستگی دارد که به روانشناس مراجعه می کنید. هر چه تعداد بیشتر باشد، طبعا هزینه هم بالا تر می رود. اما هزینه ی دریافتی هر پزشک با دیگری متفاوت است. عموما هزینه ی جلسات به صورت ساعتی محاسبه می گردد و هر پزشک بسته به سابقه و کیفیت کارش قیمت متفاوتی نسبت به دیگری دارد.

    پیش از شروع درمان بهتر است پای تلفن درمورد هزینه ی هر جلسه، و اینکه آیا بیمه قبول می کند یا خیر، از مرکزی که انتخابش کرده اید سوال بپرسید.

     

    مباحث روانشناسی بالینی

     

    مراقبت پیشگیرانه – خدمات مشاوره و ارزیابی توسط روانشناسان بالینی ارائه می شوند، برای شناسایی مسائل بهداشت روانی بیماران عنصری کلیدی هستند. روانشناسان بالینی آموزش دیده اند تا به بیماران کمک کنند تا بتوانند استراتژی های همکاری و سلامت رفتاری را بیاموزند تا بتوانند خودشان آنها را گسترش دهند و سلامت روحی و روانی خود را بعد از درمان حفظ کنند. به این منظور که با بروز مشکلات جدید در آینده نیاز مبرمی برای مراجعه ی مجدد به روانشناس نداشته باشند.

     

    تست روانشناسی بالینی

    روانشناسان بالینی برای درک و ارزیابی صحیح از بیمار و جنبه های گوناگون مشکلی که با آن درگیر است ممکن است در طول جلسه از بیمار بخواهد تست هایی را انجام دهد. نتایج این تست ها، که به لحاظ علمی معتبر هستند، به روانشناس کمک می کند تا شناخت بهتری از وضعیت و شخصیت بیمار داشته باشد.، تا بتواند درمانی متناسب با شخصیت او برای مشکلش ترتیب دهد.

    روانشناسی بالینی کودک و نوجوان

    کودکان و نوجوانان عموما برای حل برخی مشکلات از قبیل اختلالات یادگیری ی سندروم های بیش فعالی، ممکن است به کمک یک روانشناس نیاز داشته باشند. روانشناس علاوه بر مشاوره و کمک مستقیم به کودک، راهکار های کلیدی برای نحوه ی برخورد والدین با کودک را نیز به آنها آموزش می دهد.

    بازار کار روانشناسی بالینی

    امروزه با گسترش روز افزون این علم و افزایش تعداد افرادی که به وجوب آن واقفند، رفته رفته بازار کار آن هم داغ تر شده است. امروزه روز به روز به تعداد دانشجویانی که مایلند در این رشته کار کنند افزوده می شود.

     

    سخن پایانی

     

    رشته روانشناسی بالینی یک رشته بسیار گسترده است که می‌تواند بر روی طیف وسیعی از مشکلات روحی، روانی و ذهنی افراد مطالعه و آن‌ها را درمان کند. متاسفانه بسیاری از افراد هنوز از مراجعه به روانشناس بیم دارند. در واقع آنها از این موضوع که به خاطر مشکلات روحیشان به روانشناس مراجعه کنند خجالت می‌کشند. این افراد گمان می‌کنند کسی که به روانشناس مراجعه می‌کند دیوانه است. متاسفانه این طرز فکر هنوز در برخی از افراد جامعه مشاهده می‌شود. اما باید بدانید مغز، روح و روان بشر نیز مانند سایر اعضای بدن ممکن است با اختلالاتی مواجه شود.

    اگر این اختلالات درمان نشوند، خود منجر به بروز مشکلات بیشتر و شدیدتری خواهند شد. یک روانشناس می‌تواند شما را از شر بسیاری از مشکلاتی که در زندگی با آنها دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید خلاص کند. پس در صورتی که دچار اختلالاتی مانند اضطراب، استرس، افسردگی، عدم اعتماد به نفس، اعتیاد و مواردی از این دست هستید مراجعه به روانشناس را به تعویق نیندازید.

    این را بدانید که یک روان ناسالم می‌تواند جسم شما را نیز بیمار کند. البته از اثرات روان‌های بیمار بر یک جامعه نیز نباید چشم‌پوشی کرد. کلینیک روانشناسی بوجیکا یکی از مراکز معتبری است که می‌توانید از کیفیت بالای مشاوره‌های روانشناسان مجرب و کاربلد آن مطمئن باشید.

    مطالب پیشنهادی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    Source
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.