نوروفیدبک
نورفیدبک
فاصله حقیقت تا عمل!
تعریف کوتاه:
نوروفیدبک یک روش درمان مبتنی بر فرآیند یادگیری با استفاده از شرطی سازی عامل است. در این روش، فعالیتهای مغزی انسان ثبت و به کمک فناوری پیشرفته (دستگاه الکتروآنسوفالوگرام-EEG) اندازهگیری و مشاهده میشود و سپس با استفاده از فرآیند خود تنظیمی ارتقاء و بهبود مییابد.
پیش از آنکه بخواهیم توضیحاتی بیشتری راجع به این روش درمانی ارائه کنیم، لازم است که با تعاریفی آشنا شویم و مکانیزم عملکرد مغز انسان و دستگاه الکتروآنسوفالوگرام-EEG و نوروفیدبک رو درک کنیم.

عملکرد مغز انسان:
مغز انسان دارای بخشهای مختلف با عملکردهایی متفاوت است. یکی از مهمترین و تکامل یافته ترین این بخشها قشر مخ است. قشر مخ مرکز فرایندهای عالی ذهن، محل ثبت احساسها، آغاز اعمال ارادی، تصمیمگیری و تدوین نقشه است. مغز انسان متشکل از میلیونها سلول عصبی بنام نورون است. در مغز انسان در هر لحظه فعل و انفعالات شیمیایی و الکتریکی گستردهای در حال وقوع است که حاصل از تبادل و ارتباط مابین نورنهای مغز است. در اثر این فرآیند پیچیده در بخشهای مختلف مغز و به ویژه قشر مغز، امواج الکترومغناطیسی مختلفی با فرکانس و دامنههای متفاوت ایجاد میشود که با استفاده از دستگاه الکتروآنسوفالوگرام-EEG (نوارمغزی) قابل ثبت و اندازهگیری است.
برای استفاده از خدمات نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید
02122636858- 09212773724
در ادامه با امواج مهم مغزی و کارکردهای آن آشنا میشویم:
موج دلتا با فرکانس (3-5/0) هرتز
آهستهترین موج مغزی، دلتا است (پایین ترین فرکانس و بلند ترین دامنه) و در هنگام خواب عمیق و سنگین (خواب بدون رویا) بیشتر وجود دارد و همچنین برای ترشح هورمون رشد و ترمیم بافتهای بدن مفید است. از موج دلتا به عنوان امواج فراآگاهی و سیستم ارتباطی به آگاهی چند بعدی یاد میکنند.
موج تتا با فرکانس (7-4) هرتز
موج تتا با عمیق ترین تجارب مدیتیشن و هیپنوتیزم مرتبط هستند. در هنگام حضور موج تتا انسان حالتی از خلسه را تجربه میکند و در حالتی بین خواب و بیداری است و در این لحظه یادگیری و فرآیندهای حافظه در وضعیت بهینهای قرار میگیرند.
موج آلفا با فرکانس ( 12-8) هرتز
موج آلفا در زمانی که انسان در شرایطی آرام قرار دارد و پردازشهای ذهنی زیادی ندارد و البته در هنگامی که چشمان خود را میبند، ظاهر میشوند. در هنگام مراقبه غلبه بر موج آلفا هست. از این امواج با عنوان منشاء خلاقیت، سرعت بخشی در یادگیری، ارتقای وضعیت روحی، یاد میکنند و به همین دلیل شمار زیادی از هنرمندان، ورزشکاران و دانشمندان برای افزایش راندمان خود سعی میکنند با تمرینها و تکنیکهای خاصی، خود را در وضعیت غلبه موج آلفا قرار دهند.
موج SMR با فرکانس (15-12) هرتز
موج SMR یا ریتم حرکتی حسی در تنظیم عملکرد مغز و بدن تاثیر دارد، این موج یکی از شاخصهای مهم و اصلی نشان دهندهی میزان توجه و تمرکز در افراد میباشد. در افرادی که دچار کاستی توجه و تمرکز هستند، مانند افراد دارای adhd، این موج دامنه کمتری نشان میدهد.
موج بتا با فرکانس (37-14) هرتز
در اکثر زمانهایی که انسان در حالت بیداری به سر میبرد، غلبه با موج بتا میباشد و در این وضعیت پردازشهای پیچیده ذهنی مثل بحث و صحبت کردن، انجام محاسبات ریاضی صورت میپذیرد و در واقع ظهور این امواج برای ارتباط با دنیای بیرون (زمان و مکان) و بهرگیری از حواس پنجگانه ضروریست.
موج گاما با فرکانس (38 هرتز به بالا)
موج گاما از سریعترین امواج مغزی است. این موج مربوط به دسترسی همزمان به پردازشهای سطح بالای شناختی مغز بوده و در فرآیند یادگیری و حافظه نقش مهمی دارند. در هنگامی که ادراکات انسان از محیط پیرامون افزایش پیدا میکند، در حال تجربه غلبه این موج میباشد و در واقع غلبه این موج باعث افزایش هشیاری میشود.

وقتی تعادل و توازن بهم می ریزد!
اگر در فعل و انفعالات شیمایی بدن انسان، اخلال و مشکلی به وجود آید (در اثر عوامل ژنتیکی و یا بر اثر آسیبها)، باعث بروز ناهنجاریهایی طبی و بدنی میشود، مانند فشار خون، دیابت و… و به طبع به صورت اختصاصیتر اگر به دلایل مشابه در فعل و انفعالات شیمایی مغز انسان اخلالی به وجود آید از آنجایی که مغز انسان مرکز و هدایتگر رفتار و افکار انسان است، در این کارکردها (فکر و رفتار) نیز مشکلاتی به وجود میآید.
همانطور که در آزمایشهای طبی، مانند آزمایش خون جهت تشخیص نرمال یا غیرنرمال بودن شاخصهای مورد بررسی (مثل چربی خون و…) اعداد و ترازهای استاندارد شدهای وجود دارد؛ در روشهای مختلف اندازهگیریهای مغزی مانند الکتروآنسوفالوگرام-EEG که موجهای نواحی مختلف مغزی را ثبت و اندازهگیری میکند، نیز برای موجهای مغزی ثبت شده اعداد و ترازهای استاندارد شدهای وجود دارد که عدم مغایرت هریک از موجهای ثبت شده با شاخصهای استاندارد، نشاندهنده اختلال در عملکرد مغز و دقیقتر اختلال در فکر و رفتار است.
نوروفیدبک چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
نوروفیدبک در حقیقت یک بیوفیدک (پسخوراند زیستی) است. از بیوفیدبک برای تنظیم عملکرد بدن با استفاده از ذهن استفاده میشود. این شیوه درمانی به عنوان جایگزین درمانهای دارویی یا مکمل آن به کار میرود و برای کاهش دردهای مضمن، آسم و مشکلات تنفسی، مشکلات قلبی، فشارخون بالا، بی اختیاری ادرار و مدفوع و… استفاده میشود. روش کار در بیوفیدبک به این صورت است که بنا به هدف درمانی مورد نظر الکترودهای خاصی به قسمت های مختلف بدن وصل میشود و عملکرد بدن و عضو مورد نظر ثبت و به نمایش درمیآید و به این طریق فرد میتواند به نحوه کارکرد بدن خود واقف شود و با استفاده از فرآیند خودتنظیمی و به کمک تکنیکهای نرمافزاری و سختافزاری، درجهت اصلاح و بهبود آن اقدام نماید. این روش درمانی کاملا ایمن و بدون عوارض است.
نوروفیدبک در واقع شکل اختصاصی این روش درمانی و مختص به مغز و عملکرد آن است. نوروفیدبک از دو کلمه “نورو” برگرفته شده از واژه عصب و در معنای کلیتر به معنای سیستم عصبی به ویژه مغز و کارکردهای آن و “فیدبک” به معنای بازخورد (پسخوراند) تشکیل شده است. دستگاه نوروفیدبک در واقع یک دستگاه الکتروآنسوفالوگرام-EEG پیشرفته است که علاوه بر امکان ثبت و نمایش امواج مغزی، امکانات نرم افزاری و سختافزاری متنوعی جهت تنظیم امواج مغزی از طریق فرآیند بازخورد و خودتنظیمی را به فرد داراست.

برای استفاده از خدمات نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید
02122636858- 09212773724
گذری بر تاریخچه نوروفیدبک
میتوان شکلگیری و آغاز کار نوروفیدبک را با تحقیقات روانشناس و استاد دانشگاه شیکاگو، جویی کامیا در سال 1958 دانست. وی موفق شد در آزمایشی، کنترل امواج مغزی را به شخصی آموزش دهد. وی با قرار دادن الکترودی در پشت سر در نیمکره چپ آزمودنی از او خواست تا لحظهای که فرکانس موج آلفا در مغزش غالب است را حدس بزند و درستی و خطای گمان آزمودنی را به وی بازخورد میداد. در روز دوم آزمایش، آزمودنی 65 درصد و در روز چهارم آزمایش، آزمودنی به 100 درصد موارد را پاسخ صحیح داد. در ادامه کامیا در آزمایش بعدی خود از آزمودنی خواست تا از غلبه موج آلفا جلوگیری کند و یا جلوگیری نکند. آزمایشات جویی کامیا نشان داد که افراد با استفاده از بازخورد قادر به کنترل امواج مغزی خود هستند.
چند سال بعد یعنی در سال 1965 روانشناس و پژوهشگر حوزه خواب دانشگاه UCLA آمریکا، دکتر باری استرمن در پژوهشی عصبشناختی در ارتباط با خواب بر روی گربهها بود که به صورت اتفاقی موفق به کشف امواج 14 هرتز در EEG مغز آنها شد. این امواج که بعدها به نام SMR شناخته شدند با کاهش تنش عضلانی گربهها مرتبط بودند. در آزمایشهای بعدی دکتر استرمن و تیمش موفق شدند با ارائه پاداش، تولید امواج SMR را در گربهها افزایش دهند. بعدها دکتر استرمن در تحقیقاتی که برای NASA به منظور ارزیابی میزان مسمویت و عوارض ناشی از سوخت موشک برای افرادی در معرض آن بر روی گربهها انجام داد، دریافت گربههایی که در مطالعات قبلی مربوط به خواب، آموزش کنترل امواج SMR را پشت سر گذاشته بودند، توان مقابله بیشتری با عوارض و مسمومیت داشتند. دکتر استرمن تحقیقات متعددی را بر روی صرع و نوروفیدبک به انجام رسانیده است.

گام اول، تشخیص دقیق
روش درمان نوروفیدبک برخلاف آنچه که اغلب عموم تصور میکنند، صرفا مشخص کردن پایین یا بالا بودن (غیر نرمال بودن) دامنه یک موج مغزی در نقطهای خاص و بعد اصلاح آن به واسطه آموزش خودتنظیمی نیست! مطلب بسیار مهمی که معمولا در منابع فارسی تحت وب، از آن غفلت شده است، ارزش تشخیصی این روش درمانی است. همانطور که پیشتر اشاره شد دستگاه نوروفیدبک در واقع یک الکتروآنسوفالوگرام-EEG هست که امکان ثبت و مشاهده امواج مغزی را فراهم میکند و هنگامی الگوی کلی و کامل امواج مختلف مغز در نقاط مختلف آن توسط متخصص زبده به صورت یکپارچه مشاهده و تفسیر میشود، میتوان با اطمینان قابل توجهی به تشخیص منشاء اصلی شمار زیادی از نابهنجاریها و اختلالات روانی دست یافت. در فرآیند درمان، تشخیص امری بسیار مهم و ضروریست چون گاه با یک تشخیص اشتباه و غلط بیمار ممکن است درمانها و حتی داروهای غیرکارآمدی را دریافت کند. البته ناگفته نماند که فرآیند تشخیص اختلالات و نابهنجاریهای روانی، هم برای روانشناسان و هم روانپزشکان، فرآیندی پیچیده و گاهی بسیار دشوار است و این متخصصین جهت تشخیص، به اصطلاح ابزار محدودی در اختیار دارند. در شکل معمول و سنتی، معاینه (نشانه ها و علائم روانی)، مصاحبه بالینی، استفاده از تستها و مقیاسهای استاندارد و البته دانش، تجربه و مشورت، ابزار ارزیابی و تشخیص این متخصصین هستند. خوشبختانه چندیست شماری از متخصصین به روز حوزه اختلالات روانی جهت رسیدن به اطمینان در تشخیص از روشهای ارزیابی پیشرفته مبتنی بر تکنولوژی نظیر الکتروآنسوفالوگرام-EEG و یا نقشه مغزی-Brain Map و… استفاده میکنند.
در جلسه (یا جلسات) آغازین درمانی به وسیله نوروفیدبک، بعد از مصاحبه و ارزیابی بالینی، فرآیند ثبت امواج نقاط مختلف مغزی به منظور تعیین منشاء و علت دقیق مشکل مراجع انجام میشود و پس از بررسی و تفسیر الگوی امواج مغزی ثبت شده، تشخیص دقیق صورت میپذیرد و بر اساس آن پروتکل درمانی تدوین و اجرا میشود.
نورفیدبک، آینهای از عملکرد ذهن انسان
پس از اتمام پروسه تشخیص مشکل مراجع، هدف گذاری و تدوین پروتکل درمانی، فرآیند درمان آغاز میگردد. در این وضعیت به زبان ساده با یک یا چند موج مغزی در نقاط مختلفی از مغز مواجه هستیم که از حد نرمال یا کمتر یا بیشتر هستند و نیاز به تنظیم و اصلاح دارند. روش اصلاح و تنظیم موج (یا موجهای) مورد نظر به این صورت هست که در حالی که مراجع روبروی یک صفحهی نمایشگر نشسته است، الکترودهای دستگاه به نقطه (یا نقاط) مغزی مورد نظر وصل میگردد و امواج مغزی مراجع در صفحه نمایشگر دیگری برای متخصص به نمایش در میآید. اشاره به این نکته در اینجا لازم است که ازآنجایی که امواج مغزی هم در حالت نرمال و هم در حالت غیر نرمال دائما در حال تغییر و نواسان هستند، نرم افزار دستگاه به گونهای تنظیم میشود که هنگامی که موج مغزی مورد نظر مراجع در یک لحظه در وضعیت نرمال قرار میگیرد، در صفحه نمایشگر او، به شکل ساده و قابل درک تغییرات بصری خاصی اتفاق میافتد که مراجع متوجه آن میشود. به طور مثال فیلمی در در وضعیت توقف نمایش قرار دارد و وقتی موج مغزی مورد نظر در لحظهای در حالت نرمال قرار میگیرد، نمایش فیلم ادامه پیدا میکند. در این وضعیت همچون بازتاب در آینه، مراجع به نحوه عملکرد مغز خود واقف میشود. در ادامه به واسطه فرآیند شرطی سازی عامل مراجع یاد میگیرد که زمان بیشتری موج مغزی مورد نظر را در وضعیت نرمال (یا مورد نظر) قرار دهد و تمرین و تکرار این حالت تبدیل به یک عادت ثابت ذهنی در وی میشود.
اثر بخشی درمان نورفیدبک
انجمن روانشناسی آمریکا (APA) نوروفیدبک را در دسته درمانهای رفتاری اثر بخش قرار داده است و همچنین به دلیل اثرات درمانی بسیار خوب و ماندگار، عدم وجود عوارض جانبی منفی و طول کوتاه دوره درمان نسبت به درمانهای دیگر، سبب آن شد که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز این درمان را مورد تایید قرار دهد. در سال 2001، انجمن سایکوفیزیولوژی و بیوفیدبک کاربردی (AAPB) و جامعه تنظیم عصبی(Society for Neuronal Regulation)، راهنمایی را برای ارزیابی میزان اثربخشی بالینی مداخلات سایکوفیزیولوژیک تهیه کردند (موس و گانکلمن، 2002). این راهنما مورد تأیید هیئت مدیران هر دو سازمان قرار گرفت و در سال 2008 نیز ویراست دوم آن منتشر شد. در سال 2016 بر اساس مطالعات و پژوهشهای اثر بخشی جدید این راهنما مورد بازنگری قرارگرفت و ویراست سوم آن در اختیار متخصصین و عموم مردم قرار گرفت که در ادامه معیارهای اثر بخشی این شیوه درمانی را ملاحظه خواهید کرد.
سطح 1 : به صورت تجربی و آزمایشی مورد تأیید قرار نگرفته است .(Not Empirically Supported) |
تنها به صورت گزارشهای غیر رسمی و/ یا مطالعات موردی در مجامع غیر علمی بیان شده است. به صورت تجربی و آزمایشی مورد تأیید نیست.
|
سطح 2 : با احتمال کم مؤثر است. (Possible Efficacious) |
دارای حداقل یک مطالعه با توان آماری مناسب و اندازه گیریهای معتبر و صحیح، اما فاقد گروه کنترل به صورت تصادفی است. |
سطح 3 : با احتمال زیاد مؤثر است. (Probably Efficacious) |
دارای چندین مطالعه مشاهدهای، مطالعه بالینی، مطالعه با لیست انتظار، مطالعه درون آزمودنی و بین آزمودنی است که اثر بخشی را تأیید میکنند. |
سطح 4 : مؤثر است. (Efficacious) |
شامل همه موارد زیر:الف) در مقایسه با یک گروه کنترل بدون درمان، درمان تأیید شده دیگر، یا گروه پلاسیبو / دارونما (با به کارگیری حالت تصادفی)، نشان داده شد که درمان تحت بررسی از وضعیت کنترل، بصورت آماری و مشخص برتر است یا بادرمان مؤثری که با توان آماری مناسب قادر به تشخیص تمایزها است برابر میباشد.ب) مطالعات روی افراد با مشکل خاص که شرایط آن، به شیوه عملیاتی و پایا تعریف شده باشد صورت گرفتهاست.ج) مطالعه از روش های روشن و مشخص برای اندازهگیری نتایج استفاده کردهاست.د) از روش تحلیلی مناسب استفاده شده است.ه) روشها و متغیرهای تشخیصی و درمانی به نحوی روشن و واضح بیان شده است که به پژوهشگران مستقلامکان تکرار مطالعه را میدهد.و) برتر بودن یا برابری درمان تحت بررسی در حداقل دو پژوهش مستقل نشان داده شده است. |
سطح 5 : مؤثر و اختصاصی است. (Efficacious and Dedicated) |
شواهد در سطح 5، همه موارد سطح 4 را داراست و علاوه بر آن، نشان داده شده که درمان تحت بررسی به صورت آماری از درمان پلاسیبو(دارونما)، درمان دارویی یا هر درمان دیگر معتبر در حداقل دو پژوهش مستقل برتر است. |

درادامه لیست اختلالاتی که روش درمان نوروفیدبک در آن اثر بخش است را ملاحظه خواهید کرد:
اختلال / مشکل | سطح اثر بخشی | ماژول مورد استفاده |
بیش فعالی / نقص توجه (ADHD)
توضیحات تکمیلی: میتوان گفت که بیش از هر درمان دیگری، برای درمان ADHD از نوروفیدبک استفاده شده است. 85-80% کودکان مبتلا به ADHD به وسیله نوروفیدبک بهبودی کامل مییابند. |
سطح 5 | نوروفیدبک |
اضطراب (Anxiety)
توضیحات تکمیلی: از مهمترین و پرکاربردترین درمانهای موثر نوروفیدبک، درمان اضطراب است. شمار زیادی از متخصصان عقیده دارند که اضطراب یکی از اولین مواردیست که درمان با نوروفیدبک در آن موثر بوده است. نتایج پژوهشها نشان میدهد که در حدود 90-80% از بیماران اضطرابی با این روش بهبود یافتهاند. |
سطح 4 | نوروفیدبک |
افسردگی (به غیر از MD)
توضیحات تکمیلی: نوروفیدبک به صورت گستردهای در درمان افسردگی کاربرد دارد و همچنین در بیماران مبتلا به افسردگی که به درمانهای دیگر پاسخ ندادهاند، در اکثر موارد بهبود دهنده بوده است. |
سطح 4 | نوروفیدبک / HRV |
صرع
توضیحات تکمیلی: طبق نتایج تحیقیقات در انواع صرع و در مواردی که داروها مؤثر نبودهاند و بیماری بسیار مزمن و غیرقابل کنترل بوده است نوروفیدبک در درمان 70 تا 90% بیماران موفق بوده است. |
سطح 4 | نوروفیدبک |
سردرد (تنشی/ میگرن)
توضیحات تکمیلی: گزارشهای بالینی و کیلینیکی نشان میدهد که وقوع و شدت حملات میگرن در اکثر موارد با استفاده از نوروفیدبک کاهش مییابد و حتی از بین میرود. |
سطح 4 | نوروفیدبک / EMG / TEMP |
اختلال خواب (insomnia)
توضیحات تکمیلی: در بکارگیری نوروفیدبک، مراجعین اولین تغییرات را در تنظیم و تغییر وضعیت خوابشان مشاهده میکنند و به همین خاطر در اختلالات خوابنیز از این روش درمانی بهره میگیرند. |
سطح 3 | نوروفیدبک |
ناتوانی یادگیری (Learning Disability)
توضیحات تکمیلی: در درمان این اختلالات که بیشتر در سنین دبستان شایع هستند، نوروفیدبک تحولی بزرگ ایجاد کرده است. درمان نوروفیدبک برای این اختلالات به تنهایی موثر است و نیازی به درمان مکمل ندارد و عموما با به پایان رسانیدن دوره درمانی، بهبودی ثابتی اتفاق میافتد. |
سطح 3 | نوروفیدبک |
آسیبهای مغزی (TBI)
توضیحات تکمیلی: نوروفیدبک در بهبود مشکلات ناشی از آسیب و سکته مغزی مانند اخلال حافظه، سردرد، گیجی و حواسپرتی، سرگیجه، مشکلات تمرکز، اضطراب، افسردگی، تغییرات خلقی، اختلالات خواب، تحریکپذیری، مشکلات ادراک بینایی و دیسلکسی، موثر است.
|
سطح 3 | نوروفیدبک |
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
توضیحات تکمیلی: به استناد پژوهشهای صورت گرفته، نوروفیدبک در کاهش و برطرف کردن آثار تروماهای (اتفاقات بد و ناخوشآیند) ایجاد شده در زندگی افراد به ویژه PTSD کارایی موثر و قابل توجهی دارد. |
سطح 3 | نوروفیدبک |
فیبرومایالژیا(Fibromyalgia)
توضیحات تکمیلی: نوروفیدبک در کاهش و از بین بردن علائم سندرم فیبرومایالژیا که معمولا شامل: درد، خستگی، اختلالات خلقی، اختلالات شناختی و اختلال خواب است، به صورت ویژهای موثر است. |
سطح 3 | نوروفیدبک / EMG
|
بهبود کارکردهای شناختی
توضیحات تکمیلی: نوروفیدبک در بهبود و همچنین افزایش کارایی کارکردهای شناختی نظیر: توجه، تمرکز، فرآیند حل مسئله، حافظه و یادگیری، عملکردهای اجرایی و… به صورتی گسترده ای رواج دارد و اثر بخشی آن تایید شده است. |
سطح 3 | نوروفیدبک /
سایر ماژولهای بیوفیدبک |
با اتکا به تحقیقات و پژوهشهای جدید صورت گرفته، نوروفیدبک در درمان، تعدیل، تثبیت و کاهش علائم اختلالات و مشکلات دیگری نیز کارا و اثربخش گزارش شده است که در جدول زیر آمده است:
وسواسفکری-عملی |
طیف اوتیسم |
کاهش و از بینبردن ترسهای واقعی (فوبیا) و فرضی |
شب ادراری |
کنترل پرخاشگری و خشم (عصبانیت) |
کاهش وزن و وسوسه و ولع خوردن (پایبندی به رژیم غذایی سالم) |
ترک سیگار |
کاهش عوارض ذهنی شیمی درمانی |
دردهای مزمن، خستگی مزمن، سردردهای مزمن |
اضطراب و استرس امتحان |
آیا نوروفیدبک عوارضی دارد؟
نوروفیدبک یک روش غیرتهاجمی است و هیچ گونه عوارضی ندارد و به نسبت سایر درمانهای دارویی و روشهای رواندرمانی اثرات ثابت و ماندگارتری دارد.
نوروفیدبک تنها یک درمان نیست!
گسترهی استفاده از نوروفیدبک صرفا به درمان اختلالات و برطرف کردن مشکلات محدود نمیشود. شمار زیادی از استفاده کنندهگان نوروفیدبک افرادی هستند که قصد ارتقاء و بهبود قابلیتهای ذهنی و مغزی خود را دارند، مانند ورزشکاران و تیمهای ورزشی، هنرمندان، مدیران، محصلان و دواطلبان کنکور و…. به طوری که از این روش به عنوان دوپینگ اخلاقی یاد میکنند.
از جمله مواردی که با استفاده از نوروفیدبک محقق میشود میتوان به: افزایش دقت، توجه و تمرکز، افزایش توان یادگیری، افزایش کارکردهای شناختی مانند: انعاطافپذیری ذهنی، فرآیند حل مسئله، خلاقیت؛ همچنین ایجاد آرامش عمیق نظیر آنچه در یوگا و مراغبه اتفاق میافتد، اشاره کرد.
برای استفاده از خدمات نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید
02122636858- 09212773724
محمد مهدی فقیهی محمدی
دکتری تخصصی روانشناسی بالینی
نوروتراپیست
سلام . من کودکم رو برای نوروتراپی به کلینیک شما میارم. می خاستم مطمئن شم عواضی نداره
سلام و دورد
ممنون از حسن انتخابتون
نوروفیدبک یک روش درمانی تایید شده از سازمان غذا و دارو FDA هستش که هیچگونه عوارضی ندارد
پایدار باشید
باز هم به ما سر بزنید
ممنون از دکتر فقیهی درمانگر نوروفیدبک مرکز بوجیکا
سلام و درود
ممنون از لطف شما ??
سلام. فرزند ۶ ساله من بیش فعالی داره. نمیدونم روش دارودرمانی بهتر جواب میده یا نوروفیدبک؟
سلام و درود
دارودرمانی درمان اولیه اختلال بیش فعالی می باشد اما ابتدا باید مورد تشخیص روانپزشک و روانشناس قرار بگیره و سپس برنامه درمانی مشخص میشه برای مراجع
طبق تحقیقات درمان نوروفیدبک در کنار دارودرمانی درمان مکمل خوبی میتونه باشه و اثر گذار است
موفق و پیروز باشید
باز هم به ما سر بزنید
سلام. ممنون میشم اگه حداقل تعداد جلسات درمانی نوروفیدبک رو بهم بگین
سلام و درود
تعداد جلسات درمانی نوروفیدبک بر اساس نوع مشکل و شدت مشکل متغیر است ممکنه فردی نباز به ١۵ جلسه درمانی داشته باشه ممکنه فردی با مشکل دیگر و شدت بالاتر نیاز به ٢٠ یا ٣٠ جلسه درمانی داشته باشه، که این موضوع با تشخیص درمانگر صورت میگیره و پروتکل درمانی برای مراجع طراحی میشود
شاد و پیروز باشید ?
ممنون که به ما سر زدید ?
آیا نوروفیدبک برای شب ادراری کودک هم جواب می ده؟
سلام و درود
برای درمان شب ادراری روش درمانی بیوفیدبک روش مناسب تری است
میتوانید وقت خودتون رو هماهنگ کنید با مرکز
پیروز باشید ???
سلام. نوروفیدبک عوارض نداره؟
سلام و دورد
نوروفیدبک یک روش درمانی تایید شده از سازمان غذا و دارو FDA هستش که هیچگونه عوارضی ندارد
پایدار باشید
ممنون که به ما سر میزنید ?
شاد و پیروز باشید ??
سلام. من پسر ۸ سالم رو که اختلال یادگیری داشت به جلسات نوروفیدبک بوجیکا میبردم و الان خیلی بهتر شده. معلمشون خیلی ازش راضیه. ممنون
سلام و درود
خیلی خوشحالیم از این موضوع
همه تیم متخصصان بوجیکا هدفشون مداخله درمانی مناسب و بهبودی حال مراجعین هستش که خداروشکر این موضوع رو شما هم تجربه کردید
ممنون که با ما در میون گذاشتید نظرتون رو
پیروز باشید ???