درمان پانیک با روانکاوی ؛ درمان قطعی پانیک ؛ درمان سریع پانیک
درمان پانیک با روانکاوی
درمان پانیک با روانکاوی
درمان پانیک با روانکاوی
مداخلات روانشناختی اغلب برای درمان اختلال پانیک به کار می روند. برخی مداخلات متداول که تصور می شود در کاهش حملات هراس و علائم آگورافوبیک مفید است عبارتند از:
1.درمان شناختی رفتاری
2.اصلاح رفتار شناختی
3.درمان عقلانی رفتارهای عاطفی
4.درمان روانگردانی
5.گروه درمانی
6.زوجین و خانواده درمانی
1_درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری بر اهمیت هر دو فرآیند رفتاری و فکری در درک و کنترل اضطراب و حملات پانیک تمرکز دارد. تمرکز درمان بر روی رفتارهای ناکافی، انسدادی و آسیب رسان و روندهای تفکر غیرمنطقی است که به تداوم علائم کمک می کند. به عنوان مثال ، نگرانی کنترل نشده (افکار) در مورد آنچه ممکن است یا نتواند اتفاق بیفتد در صورت حمله پانیک ممکن است منجر به جلوگیری از موقعیت های خاص (رفتار) شود.
از نظر علمی برای درمان اختلال پانیک مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات نشان داده اند که این شکل از درمان در کاهش بسیاری از علائم پانیک و اضطراب مؤثر است. اگر از تکنیک های CBT استفاده می کنید ، برای نتایج سریع در افزایش توانایی کنترل علائم خود ، در تغییر افکار و رفتارها تلاش کنید.
2_اصلاح رفتار شناختی
دونالد میشنبوم ، دکتری ، روانشناسی است که به دلیل مشارکت وی در درمان شناختی رفتاری ، مورد توجه است. وی اصلاح رفتارهای شناختی را ایجاد کرد ، که برای شناسایی رفتارهای ناخواسته، تمرکز خود را بر شناسایی گفتگوهای ناکارآمد دارد. میشنبوم رفتارها را نتیجه نتایج خود کلامی خودمان می داند.
اختلال پانیک، آگورافوبیا یا سایر اختلالات اضطرابی غالباً منجر به الگوهای و رفتارهای خاصی می شود که ممکن است مانع بهبودی شود. اما اگر افکار خود را تغییر دهید ، نحوه واکنش شما به موقعیت های برانگیخته اضطراب نیز احتمالاً تغییر خواهد کرد.
برای استفاده از خدمات روانشناسی وروانکاوی
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید-02122636858- 09212773724
3_درمان عقلانی رفتارهای عاطفی
درمان عقلانی رفتار عاطفی (REBT) برای درمان انواع اختلالات اضطرابی مؤثر است. تکنیک های شناختی و رفتاری مورد استفاده در REBT اثربخشی در درمان اختلال هراس را نشان داده است.
روش خود را برای آموزش به بیماران خود برای کشف و مشاجره “باورهای غیرمنطقی” یا افکار منفی که به عقیده وی باعث ایجاد مشکلات روانی آنها شده است ، توسعه داد.
4_درمان روانگردان
روان درمانی روانی متمرکز بر پانیک نوعی درمان برای اختلال پانیک است که مبتنی بر مفاهیم روانکاوی خاصی است. به طور کلی ، این مفاهیم فرض می کنند که افراد با تجربیات اولیه انسان تعریف می شوند و انگیزه های ناخودآگاه و درگیری های روانی در هسته اصلی رفتار کنونی قرار دارند. ذهن ناخودآگاه یا ناخودآگاه مکانی مخفی برای احساسات دردناک است. سازوکارهای دفاعی این احساسات دردناک را پنهان نگه می دارند ، اما اگر این احساسات دردناک را به ذهن آگاهی برساند، می توان با آنها برخورد کرد و علائم اختلال هراس و رفتارهای مرتبط را از بین برد یا کاهش داد.
5_گروه درمانی
طبق اعلام انجمن روانپزشکی ، مزایای گروه درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کاهش شرم و ننگ با ارائه تجربه هایی به دیگران که علائم و مشکلات مشابهی دارند.
- فراهم آوردن فرصتهایی برای الگوسازی، الهام بخشیدن و تقویت توسط سایر اعضای گروه و فراهم آوردن یک محیط طبیعی در معرض خطر برای بیمارانی که از داشتن علائم هراس در موقعیت های اجتماعی می ترسند
6_زوجین و خانواده درمانی
علائم اختلال پانیک می تواند بر روابط اعضای خانواده یا سایر افراد مهم تأثیر بگذارد. خانواده درمانی برای رفع نیازهای وابستگی فرد مبتلا به پانیک، مسائل مربوط به پشتیبانی، ارتباطات و آموزش ممکن است به عنوان یک درمان کمکی مفید باشد. توصیه نمی شود که خانواده درمانی تنها مداخله درمانی برای مبتلایان به اختلال پانیک باشد.
برای استفاده از خدمات روانشناسی وروانکاوی
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید-02122636858- 09212773724
درمان پانیک با متد روانکاوی
PFPP مبتنی بر مفاهیم اصلی روانکاوی است، از جمله وجود و محوریت ناخودآگاه، ارتباط مکانیسم های دفاعی و آرزوهای متضاد به شکل گیری علائم، تفاوت بین سیگنال و اضطراب آسیب زا و اهمیت پدیده های انتقال. ما این مفاهیم را بطور خاص مورد بحث قرار می دهیم، زیرا آنها به درمان روانشناسی دینامیکی اختلال هراس مربوط می شوند.
از منظر روانشناسی دینامیکی، علائم تا حدودی از تخیلات و تعارضات ناخودآگاه بروز می کنند. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به اختلال هراس اغلب با احساسات و خیالات عصبانی گونه، که آنها را تهدید می کند مبارزه می کنند. اگرچه معمولاً بیماران آگاهی از برخی احساسات که معمولاً آنها را ناراحت کننده می دانند، ندارند. یا در مقابل خیالات کینه آمیز ناخودآگاه، تحمل کمتری دارند که در طول دوره درمان ظاهر می شود.
یک فرمول درمان پانیک با رویکرد روانکاوی
ساخت این فرمول از تئوری و مفاهیم روانکاوی، از جمله موارد فوق، مشاهدات بالینی و مطالعات روانشناختی منظم تر، در جاهای دیگر با جزئیات شرح داده شده است.
فرمولاسیون نشان می دهد که افراد مستعد ابتلا به پانیک، وابستگی ترسناک به سایر افراد مهم دارند، که ناشی از آسیب پذیری بیوشیمیایی یا روابط آسیب زا و یا مبهم با مراقبان اولیه است که به طور گسترده بر عملکرد روانشناختی آنها تأثیر می گذارد. دلبستگی های آنها با احساس ناامنی است. آنها غالباً احساس می کنند که باید به دیگران وابسته باشند تا احساس امنیت ایجاد کنند و این باعث می شود که جدایی به عنوان یک حرکت آسیب زا دیده شود. بسیاری از بیماران مبتلا به اختلال پانیک نسبت به افرادی که دوستشان دارند عصبانی می شوند و می ترسند که این عصبانیت به این روابط آسیب برساند. یک حلقه شرور از وابستگی ترس، عصبانیت و اضطراب ایجاد می شود که اغلب توسط عوامل استرس زا تحریک می شود، مانند از بین رفتن روابط بین فردی.
روان درمانی متمرکز بر پانیک
بر اساس بخشی از این فرمول، این درمان شامل 24 جلسه دو بار در هفته است. این رویکرد دستیابی به تعارضات اصلی در مورد شناخت خشم ، احساسات دوجانبه در مورد استقلال و ترس است
از دست دادن یا ترک آن که معمولاً در اختلال پانیک مشاهده می شود. تکنیک های روانشناسی دینامیکی شفاف سازی، رویارویی و تفسیر برای روشن سازی و برطرف کردن این درگیری ها استفاده می شود.
درمان به 2 مرحله تقسیم می شود :
- در مرحله اولیه ، درمانگر بر شناسایی معنی و محتوای علائم هراس ، ناشی از کاوش در مورد شرایط ، عوامل استرس زا و احساس احول پیدایش پانیک تمرکز دارد. روشن شدن یک تاریخچه توسعه از جمله قسمتهای پانیک قبلی، به تعیین تجربیات اولیه زندگی و بازنمایی خود و اشیاء می پردازد که ممکن است در پانیک نقش مؤثر داشته باشد. مرحله اول با هدف تسکین علائم هراس انجام می شود.
- در مرحله دوم ، درمانگر با بیمار همکاری می کند تا درگیری های اصلی زمینه ساز اختلال هراس را شناسایی کند. درگیری های ناشی از عصبانیت و استقلال و همچنین سایر پویایی های کمک کننده ، مورد توجه بیمار قرار می گیرد. مکانیسم های دفاعی ، از جمله ایجاد واکنش ، خنثی سازی و انکار ، به عنوان تلاشهایی – که اغلب ناخودآگاه هستند- برای جلوگیری از مواجه شدن با مشارکت های عاطفی در علائم هراس مطرح می شوند. ظهور انتقال امکان کشف این تعارضات و دفاع ها را در رابطه بین درمانگر و بیمار فراهم می آورد. این مرحله در پرداختن به آسیب پذیری در برابر هراس و عود متمرکز است.
روانکاوی برای اختلال پانیک مؤثر است
روانکاوی درمانی برای افرادی که از اختلال پانیک رنج می برند، می تواند به ویژه مؤثر باشد. آموزش آرامش نیز مفید است و از موفقیت بالاتری برخوردار است.
اختلال پانیک با “حملات” مکرر ترس یا اضطراب مکرر که از جایی بیرون می آید، همراه با علائم جسمی مانند درد قفسه سینه، سرگیجه و تنگی نفس مشخص می شود. این اختلال غالباً با آگورافوبیا همراه است ، ترس از گرفتار شدن در موقعیت هایی که خارج از کنترل شخص نیست. افراد دارای این شرایط معمولاً از مکانهای عمومی و شلوغ خودداری می کنند.
برای استفاده از خدمات روانشناسی وروانکاوی
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید-02122636858- 09212773724
مطالب پیشنهادی:
- پانیک
- حمله پانیک
- آیا اختلال پانیک یا وحشتزدگی را می شناسید؟
- روانکاوی
- روانکاوی در تهران
- دکتر آرش رستمی | دکتر روانشناس بالینی | روانکاو و رواندرمانگر
https://www.verywellmind.com/psychotherapy-for-the-treatment-of-panic-disorder-2584312