فواید مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ بهترین دکتر مشاوره ازدواج
در این مقاله قصد داریم شما را با مزایا و فواید مشاوره پیش از ازدواج آشنا کنیم تا یقین پیدا کنید که چقدر این مسئله حائز اهمیت و حیاتی است. بدون شک یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر شخص، ازدواج است، به قول معروف ازدواج حرف یک عمر زندگی است و اصلا شوخی و بازی نیست!
اما گاهی اوقات، افراد با تصمیمات احساسی و بدون مشورت کردن با یک مشاور، شکستی جبران ناپذیر را تجربه میکنند. انتخاب یک شریک عاطفی، کاری لذت بخش است اما دشواری و مشکلات خاص خود را نیز به همراه دارد.
شما باید با انتخابی درست، شخصی مناسب را برای ادامه زندگی خود انتخاب نمایید. به این ترتیب از نظر روحی و مالی به اهداف مورد نظر خود می رسید. اما اگر نتوانید در زمان انتخاب شریک عاطفی، به درستی عمل کنید، ضررهای روحی و مالی شدیدی را متحمل میشوید.
فواید مشاوره پیش از ازدواج چیست؟
مشاوره پیش از ازدواج، نوعی زوج درمانی است که می تواند زوجین را از لحاظ روانی و عاطفی جهت ازدواج آماده کند. مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک می کند متوجه شوید که آیا می توانید با یکدیگر ازدواج کنید و رابطه سالم را نگه دارید یا نه. دریافت مشاوره پیش از ازدواج می تواند رابطه را پر بار کند و کمک کند تا یکدیگر را بهتر بشناسید.
این نوع مشاوره به زوج ها کمک خواهد کرد تا در باره موضوعاتی مانند مسائل مالی، عاطفی و اهدافشان در آینده صحبت کنند. با این جلسات روانشناسی، شما و شریک زندگی خود در یک سطح قرار می گیرید.
شما با شرکت در این جلسات می توانید از مسائلی که در آینده مشکل ایجاد می کند، آگاه شوید. همچنین شما و همسر آینده تان به ابزارهایی برای یک زندگی موفقیت آمیز مجهز می شوید. یکی از اهداف مشاوره قبل از ازدواج، کمک به ایجاد یک رابطه قوی برای یک عمر در کنار هم بودن است.
چه افرادی به مشاوره پیش از ازدواج نیاز دارند؟
پژوهش ها نشان می دهد که دریافت مشاوره پیش از ازدواج حتی برای زوج هایی که هیچ مشکلی با هم ندارند نیز ضروری است. پیش از تعهد برای یک ازدواج، انجام چند جلسه مشاوره ضروری است. با حضور در این جلسات، زوجین می توانند افکار، عقاید و انتظارات خود را در فضایی امن و تحت نظر یک متخصص به اشتراک بگذارند.
در این جلسات مشکلات احتمالی پس از ازدواج نیز بررسی می شود تا راه حل این موارد نیز پیدا شود. در این گونه جلسات مباحثی مانند مسائل مالی و معیشتی، فرزندان و رابطه صمیمی سه موضوع مورد بحث است. در صورتی که در این زمینه اختلافی وجود داشته باشد، باید بررسی شود.
مشاوره ازدواج کجا برم؟ 10 سوال مهم تست مشاوره ازدواج آنلاین
مشاوره پیش از ازدواج بر اساس سه هدف انجام می شود:
- ارزیابی کردن مهارت های زندگی مشترک
- بررسی میزان آمادگی برای ازدواج
- ارزیابی هم سطح بودن و همسانی زوجین
زمانی که دو نفر تصمیم به ازدواج دارند، باید مقدماتی نیز محیا شود و کارهایی پیش از ازدواج انجام داد. با کمی بررسی می توان دریافت که آنها برای ازدواج آماده هستند یا خیر. تهیه حلقه ازدواج، رزرو محل برگزاری مراسم، توزیع کارت دعوت، سفارش غذا و در نهایت مراسم عروسی، این مقدمات را شامل می شوند.

در کل همه چیز خوب به نظر می رسد اما زوجین شاید در مسائلی مانند برقراری ارتباط، اعتقادات و مسئولیت پذیری اختلاف نظر داشته باشند. در زمانی که زوجین بر اثر ایجاد اختلاف با یکدیگر بحث می کنند، باز هم می توان مشکل را آبرومندانه برطرف کرد، اما به شرط این که پیش از ازدواج جلسات مشاوره را طی کرده باشند.
فواید مشاوره پیش از ازدواج
امروزه کسی را نمی توان یافت که از مزایای مشاوره پیش از ازدواج آگاه نباشد. با این حال این مقاله به مواردی پرداخته است تا از فواید و مزایای این مشاوره مطلع شوید. با مطالعه این مطلب از مزایای مشاوره با خبر می شوید و برای موفقیت در ازدواج خود، حتما از بهترین مشاوران ازدواج کمک می گیرید.
این مزایا عبارتند از:
- شناخت خصوصیات فردی
در نخستین مراحل دریافت مشاوره پیش از ازدواج، خصوصیات و خلقیات فردی هر شخص شناخته می شود. در حقیقت در این جلسه از ابتدا، افراد با ویژگی های شخصی خود آشنا می شوند. پس از به دست آمدن این شناخت، معیار های خود برای ازدواج را شناسایی می کنند.
هر شخص با شناخت خود، معیارهای بهتری تعیین می کند و سپس می تواند بر اساس خواسته های خود، بهترین انتخاب را داشته باشد. به این ترتیب یک فرد می تواند با دیدی بهتر نسبت به خود و خصوصیاتش، شخص مورد نظر را برای ازدواج پیدا کند.
این مورد یکی از مهم ترین مزایای مشاوره پیش از ازدواج است. این عامل می تواند به اشخاص در رسیدن به شناخت بهتر خود و نیازهایشان کمک فراوانی کند. در ضمن این مزیت می تواند در زندگی به افراد کمک کند تا با توجه به ویژگی های فردی خود، انتخاب بهتری داشته باشند.
- افزایش سطح روابط
از دیگر مزایای مشاوره پیش از ازدواج، افزایش مهارت ارتباطی زوج ها است. هنگامی که افراد در این جلسات حضور دارند، با نحوه برقراری ارتباط با همدیگر آشنا می شوند. با این جلسات روحیات متفاوت طرف مقابل را می شناسند و با نیازها و خواسته های یکدیگر آشنا خواهند شد.
یعنی آن ها می آموزند که در مورد مسائل مختلف زندگی، با یکدیگر صحبت کنند و مهارت های ارتباطی مناسبی داشته باشند. این مورد در روند آشنایی و ازدواج به همه افراد کمک می کند؛ زیرا مهارتهای ارتباطی، زیر نظر متخصص و مشاور ازدواج شکل می گیرد. سپس می توان ارتباطات بعدی را تحت تاثیر آن تعریف نمود.
به این شکل زوج ها در جلسات بعدی، از مهارتهای مشاوره پیش از ازدواج استفاده میکنند تا بتوانند ارتباط بهتری را برقرار کنند. در حقیقت مزایای این نوع مشاوره، صرفا برای ازدواج نیست و در مراحل بعدی زندگی نیز می توان از آن کمک گرفت.
- توانایی حل مسائل زندگی
با تقویت مهارت های ارتباطی میان زوج ها، توانایی حل مسائل مختلف زندگی بیشتر می شود. این موضوع نیز یکی از مهم ترین فواید مشاوره پیش از ازدواج است. مسائل متعددی از طرف مشاور مطرح می شود و زوجین در کنار هم به تحلیل آن ها و رسیدن به نتیجه مورد نظر می پردازند.
این موضوع باعث شده تا افراد بتوانند قدرت حل مسائل را افزایش دهند و شرایط بهتری در آشنایی و مشاوره پیش از ازدواج تجربه کنند. به این ترتیب با مسائلی که شاید زوج ها پس از مشاوره با آن مواجه شوند، در طی این جلسات بررسی شود. همچنین در مورد این مسائل بحث می شود تا برای آن ها نتایج موفقیت آمیزی به دست آید.
این موضوع به زوج ها می آموزد که بتوانند مسائل و مشکلاتشان را خودشان حل کنند تا به نتایج مناسبی را در این زمینه برسند.
- شناختن چالش ها و واقعیت های زندگی
از دیگر مزایای دریافت مشاوره پیش از ازدواج، آشنایی با چالش های زناشویی در زندگی است. اغلب افرادی که برای دریافت این گونه مشاوره ها مراجعه می کنند، تجربه زندگی مشترک ندارد. به همین دلیل با چالش های متفاوت آن نیز آشنا نیستند. این مورد کاملا طبیعی است و برای افرادی قابل پیش بینی است که هیچ آشنایی با زندگی زناشویی ندارند. اگر این افراد فواید مشاوره قبل از ازدواج را درک نکنند، آسیب های روحی جدی را به خود و طرف مقابل وارد می کنند.
به همین دلیل در جلسات مشاوره سعی می شود تا زوج ها با مشکلات دنیای زناشویی آشنا شوند. همچنین بتوانند خود را برای وقوع مشکلات احتمالی در این راستا آماده کنند.
این گونه چالش ها صرفا در بین زوجین نیست و خانواده های آن ها را نیز درگیر این موضوعات خواهد کرد. به همین علت آگاهی از اتفاقات پیش رو، میتواند مشکلات و چالش های به وجود آمده را کاهش دهد. پیش بینی این چالش ها به زوجین کمک می کند تا به شکل مناسب تری این مراحل به را پشت سر بگذارند.
- برنامه ریزی برای مشکلات احتمالی
زمانی که یک زوج برای دریافت مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می کند، مشکلات احتمالی و نحوه حل آن ها مورد ارزیابی قرار میگیرد. این موضوع به یک برنامه ریزی دقیق نیاز دارد. این برنامه ریزی و مراحل آن را، می توان در این جلسات فرا گرفت تا تمامی مراحل زندگی به خوبی پیش رود.
اگر به دنبال بهره مندی از مزایای مشاوره پیش از ازدواج هستید، می بایست روی برنامه ریزی متناسب با هر شرایط حساب کنید. این مورد می تواند در بلند مدت و سال های بعد از ازدواج نیز تاثیرات مثبتی داشته باشد. برنامه ریزی برای مشکلات می تواند راه حلهای مناسبی را برای ادامه زندگی به شما ارائه دهد.
به این ترتیب در صورت مواجه با چالش ها، مطابق با برنامه ریزی های قبلی عمل می کنید. یعنی شرایط را می سنجید و مناسب ترین حالت را برای ادامه زندگی به وجود می آورید.

- کاهش احتمال جدایی
اساسی ترین نکته که یکی از فواید مشاوره پیش از ازدواج است، احتمال جدایی زوجین را کاهش می دهد. شما با افزایش آگاهی از خود و طرف مقابل پیش از ازدواج، در مسیر زندگی زناشویی خود با مشکلات کم تری مواجه می شوید.
این مشکلات، از پیش شناسایی شده و به سادگی قابل پیش بینی خواهند بود. این موضوع باعث می شود تا برای هر فرد در مسائل مختلف، قدرت حل مسئله بیشتر شود. همچنین زوجین بتوانند در طول زندگی زناشویی خود، مناسب ترین راهکار را برای رسیدن به هدف خود پیدا کنند.
تمامی نکات عنوان شده در بالا فواید مشاوره پیش از ازدواج است تا افراد بتوانند در زندگی زناشویی مناسب ترین تصمیمات را اتخاذ کنند. همچنین بهترین اقدامات را در زمان مواجه با مشکلات داشته باشند تا در طولانی مدت، میزان طلاق کاهش یابد.
- مناسب ترین زمان برای دریافت مشاوره پیش از ازدواج
زمانی که هنوز بین دو نفر رابطه ای شکل نگرفته است، نیاز نیست به مشاور مراجعه نمود، اما نباید مراجعه به مشاوره را به پس از حرف زدن و تشکیل رابطه جدی موکول کرد. به دلیل این که تاثیر لازم را در تصمیم نهایی زوجین نخواهد داشت. مناسب ترین زمان جهت مراجعه به مشاور، زمانی است که زوجین آمادگی لازم دارند. حداقل باید 10 ساعت پیش از مراجعه به مشاوره، با شخص مورد نظر صحبت کرده باشید.
در برخی مواقع در صورت نیاز، مشاوران از خانواده های زوجین نیز دعوت می کنند تا در جلسات مشاور حضور یابند. اما بیشتر ساعات جلسات مشاوره به بحث و گفت و گو با پسر و دختر اختصاص پیدا می کند. اگر روند مشاوره مثبت ارزیابی شود، شخص مشاور بعد از 4 یا 5 جلسه یک و نیم ساعته، کار را تمام می کند.
اگر به جلسات اضافی نیاز باشد، در جلسات بعدی درباره ریسک ها صحبت خواهد شد تا زوجین به مدلی موفق از زندگی خود برسند. این جلسات می بایست پس از خواستگاری رسمی برگزار شوند.
بعد از خیانت همسر چه کنیم ؟ 12 تکنیک درمان خیانت
انواع مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره پیش از ازدواج به شیوه های مختلفی انجام می شود. اگر زمان کافی نباشد یا این که مطب مشاور دور باشد، می توان از روش های دیگر نیز استفاده نمود. این گونه مشاوره ها به روش های زیر انجام می شود:
- حضوری: یک شخص باید به همراه شریک خود در مطب مشاور حاضر شود.
- آنلاین: این نوع مشاوره از طریق تماس تصویری انجام می شود.
- تلفنی: این شیوه برای افرادی است که نمی توانند با مشاور رو به رو شوند. همچنین برای افرادی مناسب است که مسائل مورد بحث آزار دهنده باشد یا در مورد ویژگی های شخصیتی خود نمی توانند صحبت کنند.
جلسات مشاوره پیش از ازدواج
این جلسات مشاوره، بین زوجین و مشاوران انجام می شود. برخی از مشاوران با هر یک از طرفین جداگانه صحبت می کنند، اما بعضی دیگر با آن ها به شکل همزمان گفت و گو می کنند. در این جلسات، مشاور در پی یافتن الگو های ارتباطی طرفین است. با این الگو ها مشکلات آن ها را به خودشان گوشزد می کند و در صورت نیاز آموزش های لازم ارائه می گردد.
در طی این جلسات هر یک از طرفین نوع ازدواج ایده آل خود را بیان می کند. همچنین مراحلی که نیاز است تا به آن برسند را نیز یاد می گیرند. در جلسات مشترک، هر فرد در مورد این موضوعات با هم بحث می کنند و با نظر مشاور به نتیجه می رسند. مشاوران مجرب کمک می کنند تا هر فرد با موقعیت هایی که ممکن است در آینده باعث اختلاف شان شود مواجه شوند.
جلسات مشاوره پیش از ازدواج شاید به شکل معرفی و ارتباط اولیه باشد. در این جلسه، مشاور با زوج ها آشنا شده و ارتباط اولیه برقرار می کند. همچنین، موضوع جلسات بعدی و روش کار مشاوره را توضیح می دهد. سپس هر زوج به تحلیل شخصیت خود و طرف مقابل می پردازد. این مورد شامل گفت و گو در مورد خصوصیات شخصیتی، ارزش ها، اهداف و انتظارات از یکدیگر است.
در این گونه جلسات در مورد مسائلی مانند ارتباطات، توانایی حل مسائل، تفاهم و تصمیم گیری ها در زندگی مشترک صحبت می شود. مشکلات پیش بینی شده و شیوه های مربوطه نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. زوج ها به بحث درباره تاثیرات خانواده ها و تعامل با آن ها می پردازند. مسائلی مثل تفاهم در مورد مسائل فرهنگی، مذهبی و خانوادگی نیز بررسی می شود.
مسائل مطرح شده در مشاوره پیش از ازدواج
در جلسات مشاوره پیش از ازدواج موارد زیر مطرح می شود:
- میزان صمیمی بودن
یک مشاور بررسی می کند که آیا دو شخص با هم سازگاری دارند یا خیر. سوالات زیر میزان سازگاری را مشخص می کند:
- این دو شخص بدون ترس از قضاوت شدن، حرف های خود را بیان می کنند؟
- از لحاظ سلیقه، فرهنگ، نوع رفتارها و این گونه موارد، سازگاری دارند؟
- آیا قادر هستند نیازهای احساسی و عاطفی یکدیگر را تامین کنند؟
- از تمام نیازهای طرف مقابل آگاهی دارند؟
- نحوه خوشحال کردن یکدیگر را بلد هستند؟
- برای طرف مقابل حریم و ارزش قائل هستند؟
- آیا در اهداف، افکار و تفریح، اشتراک نظر دارند؟
- سطح جذابیت جسمی
این سوال به دفعات مطرح می شود که آیا طرف مقابل گرایش و تمایلات جسمانی دارد؟ یکی از عواملی مهمی که سبب دوام رابطه می شود تمایلات جسمانی زوجین به یکدیگر است. در صورتی که یکی از آن ها جسم دیگری را نپذیرد، در آینده این رابطه به شکست بر خواهد خورد.
- تعهد به زندگی
یکی از موارد بسیار مهم در این حوزه، این است که شخص به خود بگوید آیا این فرد همان کسی هست که می خواهم. یعنی فرد مقابل را به عنوان تنها شریک زندگی خود انتخاب کرده باشد و در فکر شخص دیگری نباشد.
مسائل فرهنگی و اجتماعی
نوع فرهنگ و آداب و رسوم هر یک از زوجین در موفقیت ازدواج آن ها نقش مهمی دارد. این مسائل روابط خانوادگی، دیدگاه ها و اعتقادات مذهبی، رسومات مهمانی ها و جشن ها را شامل می شود.
مشاوره پیش از ازدواج | مشاور ازدواج چی میپرسه
- همسان بودن نوع شخصیت
برای این مورد، تست های مختلفی گرفته می شود که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- تست MBTI
- تست الگو های زنانه و مردان
- تست 5 عاملی نئو
- پیشینه خانواده ها
تعداد فرزندان، رابطه بین والدین، رابطه والدین و فرزندان، وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده ها نقش مهمی در آینده زندگی زوجین دارد. همچنین پایبندی خانواده ها به مسائل مختلف و ساختار هر خانواده نیز تاثیر بسزایی در زندگی زوجین خواهد داشت. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج این گونه مباحث باید به دقت بررسی شود.
- برنامه های زندگی
در اغلب موارد دو طرف به دلیل تفاوت در اهداف خود، دچار اختلاف می شوند. یک مشاور مجرب می تواند کمک کند تا طرفین نگاهی واقع بینانه به اهداف آینده و زندگی خود داشته باشند. سپس باید مشخص شود که آیا می توانند به توافق برسند یا خیر.
- تعامل با دیگران
یکی از مسائل بسیار مهم که باید بررسی شود، نوع تعامل طرفین در ارتباط با سایر افراد است. باید مشخص شود که هر یک از زوجین چه نوع رفتاری را می پسندد و چگونه با دیگران تعامل می کند. حتی باید معلوم شود که در مقابل چالش ها، مخالفت ها و انتقادات دیگران، چگونه رفتار می کنند.
- سطح بلوغ فکری و عاطفی
مهم ترین عامل موفقیت در یک ازدواج، میزان بلوغ عاطفی و فکری زوجین است، یعنی تا چه حد استقلال فکری دارند. در علم روانشناسی به این مورد میزان تمایز یافتگی افراد گفته می شود. این موضوع می بایست به شکل جدی در جلسات بررسی شود.
برگشت به رابطه بعد از جدایی درسته؟ 17 روش مدیریت دلتنگی بعد از جدایی
- سطح توافقات در زندگی
زوجین باید در مورد موضوعاتی مانند تحصیلات، محل سکونت، تعداد فرزندان، نوع تربیت آن ها و سایر مسائل توافق کنند. به هیچ عنوان نباید از این مسائل بسیار مهم غافل شوند.
- ثبات شخصیتی
باید مشخص شود هر یک از طرفین تا چه اندازه به ثبات شخصیتی رسیده اند. تا چه حد می توانند خودشان تصمیم بگیرند. شخصیتی وابسته دارند یا مستقل هستند. در رفتار و اهداف شان ثبات دارند یا به شکل پیوسته نظرشان تغییر می کند.
پیش از اقدام به ازدواج یا در زمان گفت و گو برای آن، به آرامش ذهن، مدیریت هیجانات و زندگی خود بسیار توجه کنید. این گونه موارد با مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج و تمرین تکنیک های ذهنی به دست می آید.

کلام آخر
با مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج، فضایی به وجود می آید تا درباره مسائل مهم ازدواج بحث و برنامه ریزی کنید. یک مشاور با تجربه می تواند شما را در این گونه مباحث راهنمایی کند تا برای شما مفید واقع شود. علاوه بر آن، دریافت مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک می کند تا در تمامی مراحل زندگی به شریک زندگی تان کمک کنید. همچنین سبب می شود تا با یکدیگر روابط بهتری برقرار کنید و مشکلات را به شکل کامل رفع نمایید.
سوالات متداول
مشاوره پیش از ازدواج یعنی چه؟
این گونه مشاوره نوعی زوج درمانی است تا زوجین خودشان را برای ازدواج و زندگی مشترک آماده کنند.
مشاوره پیش از ازدواج چه فوایدی دارد؟
مشاوره پیش از ازدواج یادگیری مهارت های حل مشکل، توافقات منطقی و این گونه موارد را شامل می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله رجوع کنید.
در جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه نکاتی اهمیت دارد؟
صداقت، راز داری و میزان انتقاد پذیری از مهم ترین نکاتی هستند که باید در جلسات مشاوره به آن ها بسیار توجه نمود.
سوالات مطرح شده در جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه کاربردی دارند؟
یک مشاور به کمک این گونه سوالات، میزان تفاهم و سازگاری طرفین را برای زندگی آینده می سنجد.
آیا برای مشاوره پیش از ازدواج، صرفا تکمیل کردن فرم مشاوره کفایت می کند؟
خیر. برای تفسیر نتایج این فرم باید جلسات مشاوره شخصی برگزار شود.
مطالب پیشنهادی:
- سرترالین چیست؟ و 5مورد مصرف آن
- مهارت های زندگی چیست؟ 10 مورد آن
- روانشناسی نقاشی کودکان و 5 مرحله برای تفسیر آن
- استرس شدید چیست ؟ و 4 نوع آن
- اختلالات روانی چیست؟ و 57 نوع آن
- روانشناسی کودکان چیست ؟ و 3 حوزه اصلی آن
- روان درمانی چیست؟ و 8 نوع آن
- درمان بیش فعالی چیست؟ و 10 روش آن
- روشهای افزایش اعتماد به نفس
- علائم افسردگی