6 علامت بیش فعالی در کودکان

اختلال بیش فعالی نوعی اختلال سلامت روانیه که می تونه باعث رفتارهای بیش فعال و تکانشی بیش از حد طبیعی بشه . افراد مبتلا به بیش فعالی ممکنه در تمرکز و توجه شون بر روی یک کار واحد یا نشستن برای مدت طولانی دچار مشکل شن.

  • بیش فعالی

    تعریف بیش فعالی

    اختلال بیش فعالی نوعی اختلال سلامت روانیه که می تونه باعث رفتارهای بیش فعال و تکانشی بیش از حد طبیعی بشه . افراد مبتلا به بیش فعالی ممکنه در تمرکز و توجه شون بر روی یک کار واحد یا نشستن برای مدت طولانی دچار مشکل شن. هم بزرگسالان و هم کودکان می تونن بیش فعالی داشته باشند.

    اگرچه بیش فعالی در دوران کودکی تشخیص داده میشه، اما می تونه بزرگسالان رو هم درگیر کنه. متأسفانه ، در مورد بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی ، تحقیقات زیادی صورت نگرفته ، چون بسیاری از دانشمندان بر این باورند که بیش فعالی که یک اختلال رشد هست ، در بزرگسالان بدون نشون دادن علائم در دوران کودکی نمی تونه ایجاد بشه . اما ، علائم و نشانه های بیش فعالی اغلب تا دوره بلوغ و بزرگسالی ادامه داره.

    15 درصد افرادی که بیش فعال تشخیص داده میشن در 25 سالگی هنوز بعضی علائم رو نشون میدن و از این بین 65 درصد علائمی دارن که زمدگی شون رو تحت تاثیر قرار داده .

    adhd stock - 6 علامت بیش فعالی در کودکان
    بیش فعالی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

     

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    شش علامت بیش فعالی 

    1-بی توجهی :

    افرادی که علائم کم توجهی دارند اغلب ممکنه :

    • جزئیات رو نادیده بگیرند یا اونها رو فراموش کنند ، در کارهای مدرسه ، در محل کار یا سایر فعالیتها اشتباهات سهل انگاری انجام بدن
    • در توجه به کارها یا بازی ها از جمله مکالمه ، سخنرانی یا مطالعه طولانی مشکلاتی داشته باشند
    • دستورالعمل ها رو دنبال نمیکنن و نمیتونن کارهای مدرسه ، کارهای خانه یا وظایف خودشون رو تموم کنن یا کارها را شروع میکنن اما به سرعت تمرکز خود شون رو از دست داده و به راحتی از کنارش رد میشن
    • در سازماندهی وظایف و فعالیتها مثل کارهایی که باید به ترتیب انجام بشن ، نگهداری مواد و وسایل به ترتیب و مدیریت زمان با مشکل روبرو میشن
    • از انجام کارهایی که نیاز به تلاش مداوم ذهنی دارند ، مثل کارهای مدرسه یا مشق شب ، یا برای بزرگسالان تهیه گزارش ، تکمیل فرم ها یا بررسی مقالات طولانی خودداری میکنن
    • به راحتی توسط افکار یا محرک های غیر مرتبط منحرف میشن
    • در کارهای روزمره ، مثل کارهای منزل ، تماس های برگشتی و قرار ملاقات ، فراموشکار هستند

    2-تکانشگری :

    افرادی که علائم بیش فعالی-تکانشگری دارند اغلب ممکنه :

    • در موقعیت هایی که انتظار میره بنشینند ، مثل کلاس یا دفتر ، صندلی هاشون رو ترک کنند
    • نمی تونن بی سر و صدا بازی کنن
    • دائماً در حال حرکت هستن
    • بدون توقف صحبت میکنن
    • جملات دیگران رو تموم میکنن
    • نمیتونن در انتظار نوبتشون بشینن

    3-بی نظمی :

    همه ما در زندگی ممکنه گاهی بی نظم باشیم اما در مورد افراد بیش فعال ممکنه کمی آشفته تر باشه و در برقراری نظم در زندگی شون به مشکل بخورند . خوشبختانه برنامه هایی وجود دارند که می تونن به افراد بیش فعال کمک کنند.

    4-نوسانات خلقی :

    از اونجا که این علامت در بسیاری از اختلالات دیگه هم وجود داره ، نشانه ذاتی بیش فعالی نیست. اگه مبتلا به بیش فعالی هستید ، ممکنه دچار تغییرات خلقی بشید و روزهایی باشه که از نظر احساسی احساس خوبی داشته باشید و روزهایی که در حال روحی بسیار بدی هستید .

    نوشتن احساسات به شما کمک می کنه تا الگوهای عاطفی رو تشخیص داده و برای دفعه بعدی آماده شید. همچنین ، تنظیم یک برنامه به شما کمک می کنه تا یک روال معمول ایجاد کنید و از استرس احتمالی جلوگیری کنید.

    10774456 950 - 6 علامت بیش فعالی در کودکان
    بیش فعالی

    5- تمرکز بیش از حد :

    در طرف مقابل سکه این افراد ممکنه تمرکز بیش از حد رو تجربه کنند. مشاید متناقض به نظر برسه ، اما تمرکز شدید هم علامت دیگه ای از بیش فعالی در بزرگسالان هست. این تمرکز زیاد از حد، در یک فرد مبتلا ، می تونه باعث شه اونقدر درگیر یک کار بشه که مابقی کارهاش رو فراموش کنه .

    کم توجهی و تمرکز بیش از حد می تونه منجر به اختلال در روابط ، محل کار یا مدرسه بشه. خوشبختانه سازوکارهای مقابله ای وجود داره که می تونه کمک کننده باشه . به عنوان مثال ، شما می تونید کارهای خودتون رو در اولویت قرار بدید و اونها رو یکی بعد از دیگری انجام بدید ، یا از خانواده و دوستان خودتون بخواید که در یک زمان خاص برای شما یک ایمیل یا متن ارسال کنند تا به شما کمک کنه تا تمرکز خودتون رو بهتر کنید.

    6-کمبود انگیزه :

    بی انگیزگی علامتیه که معمولاً در کودکان بیش فعال دیده میشه ، اما در بزرگسالان هم می تونه وجود داشته باشه. کمبود انگیزه همراه با علامت های دیگه ، مثل مهارتهای ضعیف سازمانی ، هنگام انجام وظایف یا مشغولیت در کار مشکل ساز میشه.

    روش های زیادی برای کمک به مبارزه با کمبود انگیزه وجود داره. به عنوان مثال ، شما می تونید کارهای خودتون رو به کارهای قابل کنترل تقسیم کنید یا احساسات مثبتی رو که در طول روز تجربه می کنید ، یادداشت کنید. این تکنیک ها می تونن به شما کمک کنند انگیزه خودتونو برای تموم کردن کارا پیدا کنید.

    TDAH ansiedad 700x467 1 - 6 علامت بیش فعالی در کودکان
    بیش فعالی

    زندگی با بیش فعالی لزوماً سنگین و سخت نیست. راه حل های زیادی وجود دارد که می تونه به شما کمک کنه. شناخت درمانی-رفتاری می توهند به شما تکنیک هایی یاد بده که شما رو منظم و با انگیزه نگه داره. اگه بیش فعالی شما خفیفه ، می تونید با یک روانشناس حرفه ای ملاقات کنید.

    برخی از مکانیسم های دیگر برای کنار آمدن با این علائم یادگیری مدیریت استرس ، درست غذا خوردن و خواب کافیه . اگه علائم شما بدتر شد ، برای گزینه های بیشتر درمانی با یک روانپزشک صحبت کنید.

    از اونجایی که بیش فعالی همراه با سایر اختلالات هست ، بعضی از علائم ممکنه نتیجه مستقیم این اختلال نباشه .

    درمان بیش فعالی

    1-دارو درمانی :

    برای بسیاری از این افراد دارو ها تکانشگری رو کاهش داده و توانایی شون رو در تمرکز ، کار و یادگیری بهتر میکنه . دارو همچنین ممکنه که هماهنگی بدنی رو بهبود ببخشه. گاهی اوقات چندین دارو یا دوز مختلف باید قبل از پیدا کردن داروی مناسب برای شخص خاصی امتحان بشه. هرکسی که دارو مصرف می کنه باید توسط پزشک خودش تحت نظارت دقیق قرار بگیره .

    2-روان درمانی و مداخلات روانشناختی :

    چندین مداخله روانشناختی خاص برای کمک به بیماران و خانواده های اونها در مدیریت علائم و بهبود عملکرد روزمره نشون داده که کودکان و بزرگسالان مبتلا به این اختلال برای دستیابی به توانایی های کامل و موفقیت خود به راهنمایی و تفاهم والدین ، ​​خانواده و معلمان خودشون احتیاج دارند.

    3-رفتار درمانی :

    رفتار درمانی نوعی روان درمانی هست که هدفش کمک به فرد در تغییر رفتار خودشه. ممکنه شامل کمک های عملی باشه ، مثل کمک به سازماندهی وظایف یا تموم کردن کارهای مدرسه. رفتار درمانی شناختی همچنین میتونه تکنیک های ذهن آگاهی یا مراقبه رو به فرد یاد بده . فرد یاد میگیره که چطور برای بهبود تمرکزش ، حواس و افکارش رو بشناسه و بپذیره.

    4-گروه درمانی :

    گروه های پشتیبانی می تونن به والدین و خانواده ها کمک کنند با دیگران که مشکلات و نگرانی های مشابهی دارند ارتباط برقرار کنند. گروه ها معمولاً به طور منظم برای به اشتراک گذاشتن ناامیدی و موفقیت ، برای تبادل اطلاعات در مورد متخصصان و استراتژی های توصیه شده و گفتگو با کارشناسان جلسه دارند و جمع میشن .

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

     

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    بیشتر بخوانید : 

    پنج نوع اختلال وسواس فکری عملی 

    هشت راهکار افزایش اعتماد به نفس کودکان 

     

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.