5 بهترین روانشناس کودک در تهران 👨⚕️
روانشناس کودک در تهران
اگر به دنبال دکتر روانشناس کودک و خانواده هستید و می خواهید از اون کمک بگیرید به هیچ عنوان این مقاله رو از دست ندید، چون که از سیر تا پیاز قراره که راجبش حرف بزنیم تو این مقاله
روانشناس کودک و خانواده
روانشناسان و مشاوران کودک کلینیک روانشناسی بوجیکا
دکتر شیرین عبداللهی
روانشناس کودک و نوجوان
دکتر فریبا ابراهیم بابایی
روانشناس کودک و نوجوان
دکتر مطهره فسنقری
روانشناس کودک و نوجوان
دکتر زهرا خلوصی
روانشاس و نوروتراپیست
پسر بزرگ من یک نوزاد نارس بود و اختلال نقص توجه – بیشفعالی و نارساخوانی عمیق داشت که باعث شد من به دنبال راههایی باشم که بتوانم به او کمک کنم. به همین دلیل به بسیاری از کتابخانهها سر زدم و کتابهای زیادی را برای خواندن در مورد ADHD و نارساخوانی بررسی کردم. بااینحال، باوجوداینکه کتابهای زیادی در این دو موضوع خواندم، اما خیلی زود متوجه شدم که بسیاری از کتابها قدیمی هستند و چیزی که ما اکنون بهعنوان ADHD میشناسیم در سال 1974 هایپرکینتیک نامیده میشد و فقط اندکی توصیه به مادران در آنها وجود داشت، این توصیههای ناچیز کمکی به درمان فرزند نمیکرد و هر روز بیشتر از قبل حال هر دوی ما بدتر میشد!
همین سردرگمیها باعث شد که به فکر یک راهحل اساسیتر باشم، مراجعه به یک روانشناس کودک که بهروزترین اطلاعات را در زمینه اختلالات کودکان در اختیار دارد، بهترین تصمیمی بود که میتوانست به مشکلات پسرم کمک کند.
چگونه روانشناسی به کودکان کمک میکند تا بهتر بیاموزند، فکر کنند و احساس بهتری داشته باشند؟!
معمولاً تصور میشود که روانشناس در مورد مشاوره برای مسائل مربوط بهسلامت روان است، اما ممکن است برای طیف گستردهای از نگرانیهای فرزندان خود از یک روانشناس کمک بگیرید. جدای از سلامت روان، اگر فرزند شما در زمینه یادگیری، رفتار، ارتباط یا مهارتهای اجتماعی مشکل دارد، مراجعه به روانشناس ممکن است کمککننده باشد.
روانشناس کودک چهکارهایی انجام میدهد؟
روانشناسان متخصصان بهداشت دانشگاهی هستند که نحوه تفکر، یادگیری، احساس و رفتار افراد را مطالعه کردهاند. برخی از روانشناسان در راستای علاقه خود به کمک به کودکان آموزشهای بیشتری را به پایان رساندهاند.
آنها با نوزادان تا نوجوانان کار میکنند و با مسائل مربوط به رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی سروکار دارند.
برخلاف تصور کلیشهای از دوران کودکی بهعنوان یکزمان شاد و بیدغدغه، بسیاری از کودکان مسائل استرسزا و آسیبزا را تجربه میکنند. برخی از نمونهها عبارتند از خشونت خانوادگی، بیماری، ناتوانی، فشارهای اجتماعی و استرس تحصیلی. کودکان متفاوت هستند و به شرایط پیرامون واکنش متفاوتی نشان میدهند. برخی از کودکان برای مقابله با افکار و احساسات خود یا آنچه در خانه یا مدرسه اتفاق میافتد نیاز به حمایت دارند.
دوران کودکی زمان بسیار مهمی برای ایجاد الگوهای تفکر، احساس، رفتار و ارتباط با دیگران است. این الگوها میتوانند بر سلامت روانی، عاطفی و اجتماعی افراد تا آخر عمر تأثیر بگذارند. به همین دلیل، کمکگرفتن زودهنگام برای هر مشکلی میتواند منجر به نتایج مادامالعمر بهتری شود.
چرا کودکان باید به روانشناس کودک مراجعه کنند؟
اگر فرزندتان برای کمک به مشکلات زندگی مانند غم و اندوه یا مشکلات خانوادگی به مشاوره نیاز دارد، یا اگر مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری – اجباری یا اختلالات خوردن داشته باشد، بهتر است به روانشناس کودک مراجعه کنید. روانشناسان همچنین از کودکان دارای مشکلات یادگیری و رفتاری نیز حمایت میکنند.
حتما بخوانید: روانشناس کودک کارش چیه و چه کمکی می کنه؟
بهغیراز ارائه مشاوره، روانشناسان مهارتهای گستردهای دارند و میتوانند به طرق عملی سلامت کودکان را تضمین کنند. برخی از مواردی که یک روانشناس کودک میتواند در مورد آنها کمک کند عبارتاند از:
-
مهارتهای اجتماعی مانند:
- شروع، برگزاری و پایاندادن به مکالمات
- گوشدادن به دیگران
- برقراری تماس چشمی
- درک رفتار دیگران (مانند حالات چهره، لحن صدا)
- بهاشتراکگذاری و نوبت گرفتن
- توسعه همدلی
- ایجاد عزتنفس و اعتمادبهنفس
- توسعه راهبردهایی برای مدیریت تعارض، مسخره کردن و قلدری
-
مهارتهای شناختی (تفکر) مانند:
- حفظ توجه و تمرکز با استفاده از زبان بیانی
- درک مطلب
- وظایف حافظه کاری
-
مهارتهای زندگی مانند:
- انتقال به مدرسه
- ایجاد روال خواب سالم
- مدیریت روابط
- مقابله با غم و اندوه
راههایی که روانشناس به کودکان کمک میکند
روانشناسانی که با کودکان کار میکنند ممکن است رویکردی کلی داشته باشند یا به طور خاص با کودکانی که نگرانیهای رشدی دارند (مانند اختلال طیف اوتیسم یا ناتوانی) کار کنند.
عوامل زیادی بر رشد کودک تأثیر میگذارند، از جمله ژنتیک و زمینه اجتماعی، فرهنگی و اجتماعی – اقتصادی که در آن رشد میکند. روانشناسان هنگام تصمیمگیری برای بهترین کمک به فرزندتان، این موارد را در نظر میگیرند.
جلسه با یک روانشناس معمولاً با یک ارزیابی شروع میشود که شامل جمعآوری اطلاعات برای کمک به تصمیمگیری در مورد رویکردی است که باید اتخاذ شود. آنها احتمالاً در مورد سابقه خانوادگی، شرایط پزشکی، نیازهای ارتباطی و هر رفتار نگرانکننده فرزند شما سؤالاتی خواهند پرسید.
در مرحله بعد، آنها برای تصمیمگیری در مورد اهداف درمانی با شما همکاری کرده و برای دستیابی به آنها برنامهریزی میکنند. معمولاً این شامل کار با خانواده و گاهی اوقات با مربیان برای اطمینان از بهترین شانس موفقیت است.
چندین استراتژی مبتنی بر شواهد وجود دارد که روانشناس کودک ممکن است برای کمک به فرزند شما از آن استفاده کند. برخی از این موارد عبارتند از:
درمانهای حمایت از رفتار (مانند تحلیل رفتار کاربردی) – این درمانها بر درک و بهبود رفتار، با استفاده از استراتژیهای عملی مانند ارتباط مؤثر، مهارتهای اجتماعی، تنظیم احساسات و حفظ اقدامات مثبت تمرکز دارند.
درمان شناختی رفتاری – یک نوع ساختاریافته از گفتگودرمانی که شامل برخورد با باورهای افراد بهمنظور تغییر نحوه تفکر و واکنش آنها به رویدادها است.
خانوادهدرمانی – نوعی درمان یا مشاوره که به مسائلی میپردازد که بر سلامت و عملکرد خانواده تأثیر میگذارد.
بازیدرمانی – گاهی اوقات برای کودکان کوچکتر استفاده میشود، این درمان از قدرتهای درمانی بازی برای کمک به پیشگیری یا رفع مشکلات روانی اجتماعی و دستیابی به رشد مطلوب استفاده میکند.
هنردرمانی – رسانهای برای کمک به کودکان برای مقابله با احساسات چالشبرانگیز است.
هنردرمانی مکانی امن برای کودکان فراهم میکند تا احساسات و عواطف منفی خود را بیان کنند. این روش میتواند به بهبود سلامت روانی، عاطفی و جسمی کودک کمک کند.
احتمالاً روش هنردرمانی برای خیلی از ما ناشناخته و کاملاً جدید باشد، هنردرمانی به کودکان اجازه میدهد تا چیزهایی را که برایشان اتفاق افتاده است را پردازش کنند تا از این طریق به کاهش استرس و اضطراب آنها کمک میشود.
به عبارت ساده، هنردرمانی وسیلهای برای کمک به کودکان برای مقابله با احساسات چالشبرانگیز و بیان افکار و احساسات خود است. هنردرمانی به کودکان این امکان را میدهد تا چیزهایی را که برایشان اتفاق افتاده است پردازش کنند و به کاهش استرس و اضطراب در هنگام کار با این چالشها کمک میکند. هنردرمانی با فراهمکردن مکانی امن برای ابراز احساسات و عواطف منفی به کودکان میتواند به بهبود سلامت روانی، عاطفی و جسمی کودک کمک کند.
هنردرمانی فقط به رنگآمیزی محدود نمیشود، بلکه میتواند شامل فعالیتهایی مانند کشیدن نقاشی، نوشتن داستان، طراحی رقص و نوشتن و اجرای نمایشنامه باشد. در این روش درمانی است بچهها میتوانند احساسات سرکوب شده خود را که ممکن است از آن آگاه نباشند ابراز نمایند. گاهی ممکن است بیان احساسات خود با کلمات برای آنها دشوار باشد، اما همان احساسات را میتوان از طریق هر یک از این رسانههای خلاقانه آزاد کرد.
هنردرمانی میتواند برای کمک به کودک برای مقابله با یک رویداد مهم زندگی، مانند یک بیماری جدی پزشکی، جدایی والدین، تغییر خانه، ازدستدادن یک عزیز یا پرخاشگری استفاده شود. هنردرمانی همچنین میتواند به کودکانی که باعزت نفس پایین، اضطراب، افسردگی و ناتوانیهای یادگیری دستوپنجه نرم میکنند، کمک کند و نشاندادهشده است که به کودکان مبتلا به مشکلات رفتاری و تأخیر رشدی مانند اوتیسم و ADHD نیز مؤثر است.
کودکان چه زمانی به روانشناس کودک نیاز دارند؟
در اینجا چند نشانه وجود دارد که میتواند نشان دهد فرزند شما ممکن است از ارزیابی و مدیریت با روانشناس سود ببرد:
علائم رفتاری
- رفتارهای مخرب، نگرانکننده یا چالشبرانگیز در مدرسه یا خانه
- اجتناب از مدرسه، موقعیتهای اجتماعی یا موقعیتهای دیگر
- کنارهگیری از دوستان یا خانواده
- واکنشهای هیجانی شدید، پرخاشگری یا عصبانیت
علائم فیزیکی
- سردردهای مکرر بدون دلیل یا شکم درد
- عدم تمرکز، توجه یا ارتباط ضعیف
- خواب ضعیف یا تغییرات اشتها
نشانههای احساسی
- دشواری در کنار آمدن با تغییرات یا گذارهای زندگی
- تلاش برای کنار آمدن با غم یا آسیب
- مشکلات در روابط با خانواده یا دوستان
- خلقوخوی ضعیف، گوشهگیری و اضطراب
- چالشهای مربوط به عزتنفس
اگر نگران سلامت روانی فرزندتان هستید یا تشخیصدادهشده است که او دارای یک بیماری رشدی است که بر رفتار، یادگیری، ارتباط یا مهارتهای اجتماعی او تأثیر میگذارد، روانشناسان واجد شرایط یوجیکا میتوانند به درمان و رفع مشکل دلبندتان کمک کنند.
چگونه یک روانشناس کودک میتواند به کودکان در توسعه مهارتهای مادامالعمر کمک کند؟!
بدون شک پیشگیری بهتر از مداوا است بنابراین نباید مراجعه به روانشناس را تنها موکول به مواقع دشوار و غیرقابلکنترل کرد، مراجعه به روانشناس کودک میتواند برای پیشگیری یک گام هوشمندانه باشد زیرا مزایای آن از نظر مهارتهای زندگی آموخته شده، میتواند عمیق باشد.
در ادامه سه مزیت مهم دیگر برای مشاوره عملی و متمرکز بر راهحل برای کودکان آورده شده است:
-
توسعه مکانیسمهای مقابله مادامالعمر
مشاوره به کودکان میآموزد که چگونه افکار و عواطف خود را شناسایی، پردازش و با آنها به شیوهای وظیفه شناسانه و سازنده برخورد کنند.
اگرچه اکثر جلسات با مسائل خاصی سروکار دارند، اما در هسته آنها تفکر ارزشمند و استراتژیهای مقابلهای را یاد میگیرند که میتوانند در موقعیتهای مختلف به کار ببرند.
هدف روانشناس کودک همیشه رفع مشکلات نیست، بلکه کمک به کودکان در ایجاد مکانیسمهای مقابلهای برای مقابله با مشکلات، در حال حاضر و در آینده است.
-
یاد بگیرید که خارج از خودتان فکر کنید
مشاوره همچنین به کودکان کمک میکند تا احساسات و واکنشهای دیگران را درک کنند.
روانشناس همدل و دلسوز است، اما درعینحال بیطرف است. به همین دلیل آنها میتوانند دیدگاه بیشتری را ارائه دهند که گفتن آنها میتواند برای اعضای نزدیک خانواده و دوستان دشوار باشد.
دستیابی به این دیدگاه در میان اضطراب، استرس یا سایر چالشهای عاطفی میتواند دشوار باشد، اما درک انگیزهها و رفتار افراد دیگر میتواند منبع بزرگی برای آرامش باشد و میتواند احساس انزوا و سردرگمی را که اغلب با احساسات منفی همراه است کاهش دهد.
نکته مهم این است که این مهارت دیگری است که میتوان آن را آموخت و تمرین کرد و با تعاملات و مشکلات مختلف اجتماعی در آینده همچنان مفید خواهد بود.
-
وجود کمک در زمانی که به آن نیاز دارید
از نظر آماری و بر اساس تجربه، مشاوره در درمان مسائل عاطفی و روانی خفیف تا متوسط، موفقیت بسیار خوبی دارد. این خبر بسیار خوبی برای مراجعهکنندگان در کوتاهمدت است. اما در درازمدت، به این معنی است که آنها فواید مراجعه به روانشناس را بهخاطر خواهند آورد و میدانند که در صورت نیاز به آنها کمک در دسترس است.
و گاهی اوقات، فقط دانستن کمک در دسترس میتواند کافی باشد، شما یا پسر یا دخترتان کمک بیشتری می خواهید؟روانشناسان بوجیکا اینجا هستند تا در راهحلهای عملی برای چالشهای فوری زندگی و همچنین آموزش مهارتهای حیاتی برای موفقیت در مدرسه و زندگی به شما کمک کنند.
چرا باید به دکتر روانشناس کودک و خانواده مراجعه کنیم؟
مراجعه به رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک و خانواده موضوعیه که سوالات زیادی رو برای پدر و مادرها بوجود آورده، اینکه تشخیص بدهند چه روانشناسی مناسب کودکشان است؟ از کجا متوجه شوند چه وقتی بایست به یک رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک مراجعه کنند؟ آیا پس از مراجعه تغییری در کودکم رخ خواهد داد؟ آیا مشکل کودکم مرتبط به مرحله رشدی طبیعی اوست یا در صورت پیگیری نکردن تبدیل به مشکلات مزمن روانشناختی خواهد شد؟ چنانچه به روانشناس مراجعه کنم دیگران چه فکر میکنند؟ یعنی مادر و پدر خوبی نبودهام؟
تمام اینها چالشها و نگرانی هایی هستند که پدرها و مادرها باهاش روبرو هستند ولی برای اینکه پاسخ خوبی بدهیم توی این نوشته با من همراه باشید.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
09212773724–02122636858
نگرانی های قبل از مراجعه به روانشناس کودک
همه این موضوعات دست به دست هم میدن تا به شرایط روانی و سلامت ذهن فرزند شما زیان بزنه و شرایط دشواری رو براش بوجود بیاره؛ قاعدتا طبیعیه که در همچین شرایطی بایست به روانشناس مراجعه کنیم و از کمک یک روانشناس حرفهای برخوردار شویم.
موضوع با اهمیتی که مطرح میشه اینه که مراجعه به دکتر روانشناس کودک و خانواده برای بسیاری از پدر و مادرها ترسناک به نظر میاد، ممکنه خیلی از پدر و مادر ها فکر کنند که چنانچه به روانشناس مراجعه کنند
- فرزندشون برچسب روانی بودن میخوره !
- یا اینکه نکنه من والد بدی هستم که بایست به روانشناس مراجعه کنم!
- نکنه روانشناس تحقیرم کنه از اشتباهاتم!
- نکنه که قرار باشه وقت زیادی فرزندم تحت مداخله درمانی باشه. !
- نکنه مشکل فرزندم نامطلوبتر از این چیزی که هست بشه !
همه این افکار دلایلی هستن که تعداد زیادی از پدر و مادرها هنگام روبرو شدن و مواجه شدن با مشکلات روانشناختی کودکشون مانع از کمک گرفتن از رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک میشود.
زمانی که میخواهید به رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک و خانواده مراجعه نمایید به این معنا نیست که شما در مسابقه پدری و مادری کردن بازنده شدید و شکست خوردید، نه هرگز اینطور نیست! بر عکس، بزرگترین و بهترین اتفاقیه که میتونید برای کودکتون رقم بزنید تا مناسبتر از قبل بتونید کنارش باشید و بهش یاری بدهید تا زندگی سالمتری رو داشته باشه، جهان امن و شادتری رو تجربه کنه و از همه مهمتر به رنجهای کودکتون خاتمه میدید.
چطوری یک روانشناس کودک خوب انتخاب کنیم
یه رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک و خانواده خوب میتونه مانند قهرمانهای افسانهای بیاد و زندگی خیلی از بچهها رو رو به راه کند.
یه رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک خوب هم اطلاعات تخصصی در زمینه رشد کودک و خانواده داره، هم مهارتهای ارتباطی قوی با کودک داره و خوب بلده با کودک وارد رابطه گرم و صمیمی بشه و هم به مهارت های ارتباطی زوج تسلط خوبی داره و می تونه تنش ها و تعارضات رو حل کند.
ممکنه خیلی از افرادی هم که دارن این نوشته رو میخونن تصمیم دارن که به رواندرمانگر و دکتر روانشناس کودک و خانواده مراجعه کنن بنا به هردلیلی که باهاش مواجه شدن ولی نمیدونن که میبایست چیکار کنن و از کجا آغاز کنن، به کجا مراجعه کنن؟ به چه کسی مراجعه کنن؟ یا اینکه چه اتفاقی میافته توی جلسه مشاوره کودک؟ و اینکه چطور میتونم یه روانشناس مناسب کودک و خانواده رو تشخیص بدم تا با خیالی آسوده مراجعه کنم؟
مشاوره کودک با مشاوره افراد بزرگسال تفاوتهای زیادی داره. ، بطور معمول کودکان در آغاز بسیار ساده و راحت مشارکت نمیکنن و به دلیل رشد شناختی پایینی که وجود داره به مشکلات از جنبهای که پدر و مادر بهشون نگاه میکنن آگاهی ندارن و در جریان نیستن که قراره چه اتفاقی بیفته.
توی گزینش و انتخاب روانشناس بسیار توجه نمایید که فردی رو شناسایی کنید که تجربه خوبی در زمینه بهبود و کار با کودکان و خانواده داشته باشه و رابطه خوب و گرم و صمیمی با کودکان و تخصص لازم در زمینه خانواده و ارتباطات سیستماتیک خانواده داشته باشد.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
09212773724–02122636858
در این قسمت سعی میکنم چند تا پرسش هایی که بطور مکرر توسط پدر و مادرها از من در جلسات مشاوره و درمان پرسیده میشه و ابهامات پدر و مادرها از جلسات مشاوره کودک رو بهشون جواب بدم
پرسش اول اینه که فکر میکنم پسر یا دخترم از کلینیک هراس داشته باشه چیکار کنم یا بهش چی باید بگم پیش از اومدن به کلینیک؟
بطور معمول وابسته به مشکلاتی که کودکان باهاش روبرو هستن ممکنه برخی از کودکان با من رابطه خوبی برقرار نکنن یا خیلی خوشحال نشن از اومدن به کلینیک روانشناسی و بعضیها هم از همون اول رابطه گرم و صمیمی داشته باشیم با هم، این موضوع بطور کامل طبیعیه، نخستین جلسه دلشوره هایی داشته باشن که قراره چه اتفاقی بیفته و ممکنه با خودشون فکر کنن که شاید پسر یا دختر شیطونی بودن که به اینجا آورده شدن.
من از همون اول محیط گرم و صمیمی را ایجاد میکنم تا در اتاق درمان حس راحتی و امنیت بیشتری داشته باشند. به کودک کمک میکنم این موضوع رو متوجه شه که من اینجام تا بهش کمک کنم اوضاع خونه یا مدرسه روبراه تر از قبل شه و همه چیز رو با کمک هم درست کنیم
میتونید به فرزندتون بگید که (روانشناس) یه آقا یا خانم مهربونیه که به خانواده ها و بچه ها کمک میکنه تا ارتباط خوبی داشته باشن و اوضاع رو روبه راه میکنه ، تازه کلی وسیله بازی و لوازم بازی هم هست که قراره باهاشون بازی کنی و بهت خوش بگذره.
اگه فرزندتون یه مقدار بزرگتره و حس میکنید از درک شناختی خوبی برخورداره میتونید مستقیما در مورد مشکلات باهاش حرف بزنید. و از مسائلی که بوجود اومده آگاهش کنید. در این حالت هم انگیزه خوبی برای مراجعه به روانشناس داره و هم کارکرد مناسب تری در جلسات مشاوره خواهد داشت.
پرسش بعدی اینه که مشاوره کودک چطوری انجام میشه؟
بطور معمول من جلساتم رو با پدر و مادر آغاز میکنم. پیش از آغاز جلسات کودک نیاز است که اطلاعات کاملی را از رویه رشد گودک گردآوری کنم تا بتونم اتفاقات گذشته و سیر رشدی کودک را به خوبی بررسی کنم و منشا مشکلات زمان حال را بخوبی شناسایی کنم.
از همه مهمتر برقراری رابطه مناسب با پدر و مادر در جلسه اول موضوع مهمیه که میبایست بهش توجه کنیم، اینکه در جلسه اول با روانشناسِ خانواده و فرزند خود رابطه خوبی بر قرار کرده اید تا قادر باشید او را بعنوان روانشناس کودک و خانواده تان انتخاب کنید.
جلسه اول بهتر است بدون حضور کودک برگزار شود تا پدر و مادر و روانشناس بتوانند با هم آشنا شوند ولی چنانچه کودک هم همراه پدر و مادر حضور داشته باشد قطعا زمانی را به کودک و صحبت کردن با او اختصاص میدهیم.
در انتهای جلسه اول با حضور پدر و مادر رضایت آنها از آغاز جلسه درمانی توسط روانشناس پرسیده میشه تا اعتماد آنها از حضورشون و انتخاب روانشناس مشخص شه، قراره روانشناس توسط پدر و مادر به کودک معرفی بشه و این اعتماد اهمیت بالایی داره، میتونید برای مطرح کردن این موضوع به کودکتون بگید که قراره با یه روانشناس کودک و خانوده خیلی خوب ملاقات کنیم که مطمئنم خیلی ازش خوشت میاد.
نقش من به عنوان والد در جلسات درمانی کودک چیست؟
پدر و مادر بخش با اهمیتی از جلسه درمانی من هستند و در طی جلسات درمانی کودک ، با اونها قرار است تغییرات زیادی را ایجاد کنیم، در حقیقت پدر و مادر درمانگر کودک خودشون هستن و این اصول درمانی رو توی جلساتی که با هم داریم آموزش میبینند.
کودکانی که سن پایینتری دارند زمان زیادتری را با پدر و مادر در جلسات مشاوره خواهم داشت ولی کودکان بزرگتر چند دقیقه اول جلسه را در مورد اتفاقات و پروسه درمان و بهبودیها صحبت میکنیم و در دنباله جلسه با کودک پیش میرویم.
این موضوع اهمیت خاصی دارد که رازداری صحبتهای کودک حفظ شود تا کودک در اتاق درمان حس راحتی و امنیت و آرامش را تجربه نماید و دائم نگران از این نباشد که نکند حرفهایم پیش والدینم مطرح شوند! اما اغلب اوقات جلسه به طور خانوادگی برگزار میشود تا موضوع یا چالش در مقابل سایر اعضاء مطرح شود.
چقد طول میکشه بهبودی کودکم به دست بیاد؟
در جواب به این پرسش باید بگم که به شکل دقیق نمیتوانیم زمان مشخصی را از تمام شدن مراحل درمان مطرح کرد و وابسته به شدت مشکل در کودک و خانواده امکان دارد احتیاج به زمان کمتر یا بیشتری را داشته باشد.
اصولا به طور میانگین دوازده جلسه درمانی را مشخص میکنیم که شاید کمی کم تر از این میزان باشد یا احتیاج به جلسات بیشتری باشد، به ندرت پیش می آید مراجعه کنندهای را بیشتر از یکسال تحت درمان داشته باشم. برای هر کودک در طول درمان با سیر پیشرفت متفاوتی روبرو هستیم، امکان دارد کودکانی در جلسات آغازین روند سریعی داشته باشند و برای زمانی روند پیشرفتشان کند شود، یا امکان دارد کودکی رویه پیشرفت جلسات درمانش در آغاز کند باشد ولی در ادامه جلسات سرعت خوبی پیدا کند.
ولی در اول به مسائلی پرداخته خواهد شد که بیشتر دغدغه شما باشد. و میخواهید سریعتر در آنها مداخله انجام شود
بعد از شروع جلسه با روانشناس کودک چه اتفاقی رخ میدهد؟
در کلینیک روانشناسی کودک مداخله درمانی به صورتی کلینیکال و گروهی انجام میشود. در آغاز پس از این که مراجعه کننده در کلینیک حضور پیدا میکند ارزیابی کاملی توسط روانشناس بالینی مرکز یا متخصص ارزیابی کودک صورت میگیرد در این ارزیابی که هم به صورت مصاحبه بالینی صورت میگیره و هم به صورت آزمونهای روانی (قلم-کاغذی) به ارزیابی تاریخچه رشدی، خانوادگی ، رفتاری شناختی و نقطههای قوت و نقص کودک پرداخته میشو.
ممکنه توی جلسه ارزیابی احتیاج به آزمونهای خاصی پیدا بشه که روانشناس به منظور تشخیص مناسبتر و کاملتر به روانسنج ارجاع میدهد تا آزمون روانی که مورد نظر هست انجام شود.
آزمونهای روانی به چند دسته تقسیم میشوند، که مهمترینش آزمونهای توانایی و هوش و آزمونهای شخصیت شناسی است که توی این رویه براساس جلسه مصاحبه اگه نیاز باشه اطلاعات دقیقتر و کاملتری از کودک به دست بیاد، آزمونهای روانی از نظر مالی و زمانی به صرفه تر هستند تا به تشخیص درست و جامعی برسیم.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
09212773724–02122636858
بعد از تشخیص چه مداخله ای صورت می گیرد؟
در نهایت که تشخیص صورت میگیرد بر اساس مشکلاتی که در کودک و خانواده تشخیص داده میشه پروتکل مداخلهای توسط روانشناس بالینی مشخص میشود. به عنوان نمونه ممکنه کودکی مضاف بر اخذ خدمات روانشناسی احتیاج به گفتاردرمانی هم داشته باشد، یا اینکه بدکارکردیهای شناختی و جسمی وجود داشته باشد و احتیاج به کاردرمانی به صورت موازی و مداخله روانشناختی وجود داشته باشد.
مرکز مشاوره و کلینیک روانشناسی کودک و خانواده بوجیکا یک تیم کامل و متخصص دارد که از زمانی که وارد می شوید دیگر احتیاج به مراجعه به مرکز دیگهای وجود نداره. ، یعنی اگر فرزند شما احتیاج به روانشناس، متخصص اعصاب و روان ، بازی درمانگر، کاردرمانگر (شناختی و جسمی)، گفتاردرمانگر، هوم ویزیت برای کاردرمانی در خانه ، نورفیدبک، روانسنج پیدا کنه؛ بدون هیچ نگرانی و تردد های وقت گیر و بیجا و صرف هزینههای بالا میتونید از همه خدمات تخصصی این مرکز بهره مند شوید.
یه موضوع دیگهای هم که خیلی از پدر و مادر براشون اهمیت دارد این است که بتوانند با متخصصان و روانشناسان کودک و خانواده در موقعیتها لازم و ضروری به صورت آنلاین و تلفنی صحبت کنند، که این امکان برای همه افراد وجود دارد و می توانند از امکان مشاوره تلفنی و آنلاین مرکز بوجیکا بهره مند شوند.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
09212773724–02122636858
مقالات پیشنهادی
- بهترین روانشناس کودک در تهران
- ۷ نشونه بی اعتمادی در رابطه عاطفی
- کلینیک روانشناسی در تهران
- مرکز مشاوره روانشناسی چجور جاییه؟
- روانشناس کیست و چه مسئولیت هایی دارد؟
- روانپزشک ! روانشناس ! ۶ تفاوت کلیدی بین آنها !!!
- روانشناس خوب رو از کجا بشناسیم؟؟؟
با سلام و خسته نباشید
پسرم جدیدا پرخاشگری زیادی دارد و با بچه های توی مدرسه دعوا میکند و در خانه هم به حرف کسی گوش نمیدهد، میخواستم از آقای دکتر رستمی وقت بگیرم
به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و برای هماهنگی قبلی و دریافت نوبت تماس بگیرید و یا به صورت آنلاین در قسمت نوبت دهی آنلاین نیز میتوانید نوبت خود را ثبت کنید
پسرم اصلا از من جدا نمیشه ، هر جا میرم دنبالم میاد ، همش گریه می کنه و ترس و استرس داره نمی دونم باید چیکار کنم ، بهم گفتن اضطراب جدایی داره
با توجه به علائمی که اشاره کردید علائم اولیه اضطراب جدایی دیده میشه ، جهت ارزیابی تخصصی و مداخله مناسب نوبت ویزیت از آقای دکتر رستمی دریافت کنید
دختر بزرگم ده ساله است و خیلی عصبانی و تندخواست. دختر کوچکم شش ساله است و خیلی زود قهر میکند و زود رنج است.و از اینکه برای رفع حاجت به توالت برود ترس دارد و مجبوریم او را پوشک کنیم تا کار خود را انجام دهد. وظیفه من وهمسرم در قبال این کودکانمان چیست؟؟
سلام و درود هانیه عزیز
به نظر میرسد مشکلات رفتاری و اضطرابی در بچه ها وجود داره که این موضوع بهتره توسط روانشناس کودک مورد ارزیابی کامل صورت بگیره و از ایشون مهارت های فرزند پروری رو نیز کسب میکنید ، میتونید با روانشناس کودک مرکز وقتتون رو مشخص کنید
من مشکل روانی دارم میخواست بپرسم آیا میتونم با روانشناسی در این گروه مشاوره کنم اگر جواب مثبت هست لطفأ معرفی کنید باتشکر
سلام و درود
بله میتونید وقتتون رو با دکتر رستمی مشخص کنید
پیروز باشید
سلام کودکی دارم که بیش فعالی تشخیص داده شده وریتالین مصرف می کرد ولی به دلیل عوارض بد ریتالین خود سرانه قطع کردم حالا که مدرسه میره به مشکل خوردم به نظر شما ایا دوباره شروع کنم یانه ممنون میشم
سلام زهرای عزیز
برای مصرف مجدد دارو های سعی کنید با روانپزشک یک مشورت داشته باشید و تحت نظر ایشان دارو رو مصرف کنید
میتونید با خانم دکتر حجت فوق تخصص روانپزشکی کودک وقتتون رو رزرو کنید
پیروز باشید