5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)

  • یادمه من همیشه بچه‌ی خجالتی و حساس بودم، اما حتی نمی‌دانستم اختلال اضطراب اجتماعی چیه تا اینکه برای اولین بار به یه روانشناس مراجعه کردم. فکر می‌کردم خجالتی به دنیا اومدم و هیچ کاری نمی‌تونم برای رفع این مشکلم انجام بدم، بنابراین حتی کوچکترین تلاش هم نکردم. من خودمو رها کرده بودم، متقاعد شده بودم که در قرعه کشی ژنتیکی برنده نشدم.

    سالها در سکوت رنج کشیدم. آنقدر خجالتی بودم که به کسی نگفتم و کمکی نخواستم. من طوری بزرگ شدم که توی صحبت کردن درباره احساساتم خیلی ضعیف بودم. تا اینکه سعی کردم از یکی کمک بگیرم چون اوضاع من داشت روز به روز بدتر میشد و حتی از کارای معمول مثل مدرسه رفتن هم ترس داشتم. وقتی از یه روانشناس از کلینیک بوجیکا برای درمان اضطراب اجتماعی خودم  کمک خواستم زندگی من تغییر کرد……

    اینکه آدم قبل از هر موقعیت حساسی چون سخنرانی توی جمع، شرکت توی یه مسابقه یا امتحان، ظاهر شدن توی یه گروه نمایشی و … دچار استرس و اضطراب بشه یا عصبی بشه و بترسه یه پدیده کاملا نرماله. ولی بعضی از افراد هستند که بدون هیچ دلیلی توی همه موقعیت‌ها وقتی فکر کنن کسی داره اونا رو نگاه میکنه دچار ترس و تشویش و اضطراب زیادی میشن. به این حالت که فرد حس ترس مفرط از تحقیر شدن از سوی دیگران داره و توی موقعیت‌های هرچند ساده دچار ترس و اضطراب میشه میگن فرد دچار اختلال اضطراب اجتماعیه.

    اختلال اضطراب اجتماعی در واقع یک وضعیت سلامت روانیه که همانطور که گفتیم با ترس از تماشا شدن یا قضاوت شدن توسط دیگران توی موقعیت‌های اجتماعی مشخص میشه. این اختلال رو تحت عنوان فوبیای اجتماعی هم میشناسن. اضطراب در اصل ناشی از ترسی هستش که در انتظار یک رویداد به وجود میاد ولی وقتی میگیم  فوبیا منظورمون یه ترس غیر منطقی از اشیا یا موقعیت‌های خاصه. درمان اضطراب اجتماعی توی افرادی که از این مشکل در رنج هستن جزء ضروریاته چون که به مرور زمان ترس از ظاهر شدن توی اجتماع ممکنه کل زندگی فرد رو تحت تاثیر قرار بده.

     

    اگه میخواین برای درمان اضطراب اجتماعی درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    9b80ed4c1188b261aec7f610e51a3e57 scaled - 5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)
    درمان اضطراب اجتماعی

    مؤسسه ملی سلامت روان گزارش میده که 12.1٪ از بزرگسالان در ایالات متحده در مقطعی از زندگی خودشون اختلال اضطراب اجتماعی را تجربه میکنن. در ضمن مشکل اضطراب اجتماعی در زنان شایع‌تر از مردان است. با این حال، امروزه با روش‌های مختلف امکان درمان اختلال اضطراب اجتماعی فراهم شده، از جمله این متدها میشه به گفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری (CBT) و داروها اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم مروری داشته باشیم بر علائم، علل، تشخیص و درمان اختلال اضطراب اجتماعی، پس تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

    اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

    اختلال اضطراب اجتماعی یک نوع شایع اختلال اضطرابه. فرد مبتلا به مشکل اضطراب اجتماعی در شرایطی که ممکنه توسط دیگران مورد بررسی، ارزیابی یا قضاوت قرار بگیره، علائم اضطراب یا ترس را احساس میکنه، از جمله این شرایط میشه صحبت در جمع، ملاقات با افراد جدید، حضور در مصاحبه شغلی، پاسخ دادن به یک سوال در کلاس یا صحبت با صندوق‌دار یه فروشگاه اشاره کرد. انجام کارهای روزمره، مثل غذا خوردن یا نوشیدن نوشیدنی در مقابل دیگران یا استفاده از سرویس بهداشتی عمومی، ممکنه به دلیل نگرانی در مورد تحقیر شدن از سوی دیگران، قضاوت و طرد شدن، باعث اضطراب یا ترس در فرد مبتلا به این مشکل بشه.

    ترسی که افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در موقعیت‌های اجتماعی دارن آنقدر شدیده که احساس میکنن خارج از کنترل آنهاست. برای برخی افراد، این ترس ممکنه مانع رفتن به سر کار، حضور در مدرسه یا انجام کارهای روزمره بشه. افراد دیگر ممکن است بتوانند این فعالیت ها را به انجام برسانند، اما در هنگام انجام آن، ترس یا اضطراب زیادی را تجربه میکنن برای همینه که درمان اضطراب اجتماعی و اهمیت دادن به اون خیلی حایز اهمیته.

    افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است هفته‌ها قبل از وقوع آنها نگران درگیر شدن در موقعیت‌های اجتماعی باشن. گاهی اوقات، این افراد در نهایت از مکان‌ها یا رویدادهایی که باعث ناراحتی یا ایجاد احساس خجالت میشه اجتناب میکنن . افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به دلیل ترس از قضاوت منفی، خجالت یا طرد شدن از موقعیت‌های اجتماعی خاص همیشه می‌ترسن یا نگران هستن و این خودش میتونه باعث بروز مشکلات روانی دیگه هم در افراد بشه از اینرو درمان اضطراب اجتماعی به ویژه اگه در زمان نوجوانی بروز کنه بایستی در اولویت قرار بگیره تا خدای نکرده سرنوشتش مختل نشه.

    اگرچه برخی از اضطراب‌ها در موقعیت‌های اجتماعی، مثل هنگام ارائه سخنرانی یا قرار ملاقات، طبیعیه، ولی همونطور که پیشتر هم گفتیم اختلال اضطراب اجتماعی به اضطرابی اشاره داره که شدیده، کار یا زندگی شخصی را تحت تأثیر قرار می‌ده و حداقل ۶ ماه طول می‌کشه. برخی از افراد مبتلا به این اختلال هم در عوض اضطرابی مربوط به تعاملات اجتماعی ندارن، اما در عوض در حین اجرا دچار آن میشن.

    اختلال اضطراب اجتماعی معمولا در اواخر دوران کودکی شروع میشه و ممکنه شبیه خجالتی بودن شدید یا اجتناب از موقعیت‌ها یا تعاملات اجتماعی باشه. این بیماری در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد و این تفاوت جنسیتی در نوجوانان و جوانان هم بارزتره. بدون درمان اضطراب اجتماعی، این مشکل  میتونه سال‌ها یا حتی تا آخر عمر ادامه داشته باشد.

    افرادی که به اضطراب اجتماعی مبتلا هستن ممکنه نگران سرخ شدن یا دچار لرزه شدن خودشون حین اضطراب باشن، یا اینکه نگران طرز فکر دیگران در مورد خودشون باشن، مثل اینکه دیگران فکر کنن که آنها بی‌دست‌و‌پا یا بی‌هوش هستن. خیلی از افراد همچنین دارای علائم فیزیکی قوی مثل افزایش ضربان قلب، احساس بیماری یا عرق کردن هستن.

    محرک‌های اضطراب اجتماعی در بین افراد متفاوته، اما ممکنه شامل موارد زیر باشه:

    • ملاقات با افراد ناآشنا
    • صحبت کردن با افراد در محل کار یا مدرسه
    • فراخوانده شدن برای سخنرانی در کلاس
    • نیاز به صحبت با صندوقدار در فروشگاه
    • استفاده از سرویس بهداشتی عمومی
    • دیده شدن هنگام خوردن یا آشامیدن
    • شرکت در نمایش‌های گروهی

    بسیاری از افراد مبتلا به این عارضه به دنبال درمان نیستن و معتقدند این تنها بخشی از شخصیت آنهاست. اونها ممکنه در عوض برای مسائل مرتبط مانند افسردگی یا مصرف مواد به دنبال کمک باشن.

     

    اگه میخواین برای درمان اضطراب اجتماعی درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    5 750x430 - 5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)

    علائم و نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

    افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی وقتی مجبور به اجرای برنامه در مقابل دیگران یا بودن در کنار دیگران هستن دچار برخی تغییرات در بدن خودشون میشن، چون این اختلال میتونه تأثیرات زیادی بر جسم و روان داشته باشه و باعث بروز علائم جسمی، عاطفی و رفتاری می شه. علائم معمولاً در موقعیت‌های اجتماعی خاصی رخ می‌ده و ممکنه شامل موارد زیر باشه:

    • علائم جسمی مثل سرخ شدن، عرق کردن، لرزش، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب، خالی شدن ذهن از هر چیزی
    • احساس وحشت یا حملات پانیک
    • ترس از تجربه اضطراب یا مضطرب به نظر رسیدن در مقابل دیگران
    • ترس شدید از قضاوت دیگران
    • احساس ترس یا ترس در موقعیت‌هایی که با افراد دیگه، به ویژه غریبه‌ها قرار میگیرن.
    • در مقابل دیگران بسیار خودآگاه و خجالت زده هستن.
    • مشکل در صحبت کردن دارن.
    • از موقعیت‌هایی که ممکنه باعث اضطراب شون بشه اجتناب میکنن.
    • حالت بدن سفت و سخت و صدای نرم در طول تعاملات اجتماعی دارن.
    • مشکل در برقراری یا حفظ تماس چشمی دارن.
    • حساسیت به انتقاد، عزت نفس پایین و خودگویی منفی دارن.

    این علائم میتونن زندگی روزمره مانند مدرسه، محل کار و روابط فرد را به شدت مختل کنن. بدون درمان اضطراب اجتماعی، فرد ممکنه به توانایی‌های بالقوه خود در مدرسه یا محل کار دست پیدا نکنه، چون ممکنه از شرکت در کارهای گروهی، صحبت در مقابل گروه‌ها یا دریافت ترفیع اجتناب کنه. وقتی که اضطراب اجتماعی شدید یا مزمن باشه، میتونه منجر به ایجاد شرایط دیگه مانند افسردگی یا اختلالات مصرف مواد بشه.

    در کودکان، علائم در تعامل با بزرگسالان و همسالان ظاهر میشه. احساس اضطراب اونها ممکنه به صورت زیر ظاهر بشه:

    • گریه کردن
    • خشم و عصبانیت
    • چسبیدن به والدین
    • کمرو بودن
    • صحبت نکردن در موقعیت ‌های اجتماعی

     

    اگه میخواین برای درمان اضطراب اجتماعی درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    3 750x430 - 5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)

    چه چیزی باعث اختلال اضطراب اجتماعی می شود؟

    خطر ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکنه در خانواده‌ها وجود داشته باشه، اما هیچ کس به طور قطع نمیدونه که چرا برخی از اعضای خانواده به اون مبتلا هستن در حالی که دیگر اعضای خانواده بهش مبتلا نیستن. محققان دریافته‌اند که بخش‌های مختلفی از مغز در بروز ترس و اضطراب نقش دارن و ژنتیک بر عملکرد این نواحی تأثیر می‌گذاره. با مطالعه نحوه تعامل مغز و بدن در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، محققان ممکنه بتونن درمان‌های هدفمندتری ایجاد کنن. علاوه بر این، محققان به دنبال راه‌هایی هستن تا ثابت کنن که استرس و عوامل محیطی هم در بروز این اختلال نقش دارن.

    اختلال اضطراب اجتماعی چگونه درمان می شود؟

    اگه که گمان میکنین شاید علائم اضطراب اجتماعی رو داشته باشین بهتره با یه روانشناس از کلینیک تخصصی بوجیکا در ارتباط باشین تا پس از بحث در مورد سابقه شما و انجام معاینه فیزیکی مطمئن بشه آیا این اختلال رو دارین و باید به فکر درمان اضطراب اجتماعی باشین یا نه. اولین قدم برای درمان موثر، تشخیص این بیماریه که معمولاً از طریق یه متخصص سلامت روان انجام میشه.

    اختلال اضطراب اجتماعی به طور کلی با روان درمانی (که گاهی اوقات «گفتگو درمانی» نامیده میشه)، دارو یا هر دو درمان میشه. در صورت داشتن مشاوره با یه روانشناس به خوبی برای شما مشخص میکنن  که آیا تنها با یه روان درمانی مشکل شما حل خواهد شد و یا بسته به شدت مشکلی که دارین ممکنه دارو براتون تجویز بشه، البته روانشناسان عزیز اجازه تجویز دارو ندارن و در صورت نیاز شما رو به یه روانپزشک ارجاع میدن.

    روان درمانی

    درمان شناختی رفتاری (CBT)، یک نوع روان درمانی مبتنی بر تحقیقات، معمولا برای درمان اضطراب اجتماعی استفاده میشه. CBT روش‌‎های مختلف تفکر، رفتار و واکنش به موقعیت‌ها را به شما یاد میده تا به شما کمک کنه کمتر احساس اضطراب و ترس کنین. CBT  همچنین میتونه به شما در یادگیری و تمرین مهارت‌های اجتماعی کمک کنه، که برای درمان اضطراب اجتماعی بسیار مهمه. CBT  به خوبی از سوی محققان و روانشناسان مورد مطالعه قرار گرفته و همگی به این نتیجه رسیدن که این روش درمانی استاندارد طلایی برای روان درمانی رو داره.

    مواجهه درمانی

    مواجهه درمانی یکی از روش‌های CBT یا همان درمان شناختی رفتاریه که بر رویارویی تدریجی با ترس‌های نهفته در اختلال اضطراب تمرکز داره تا به شما کمک کنه در فعالیت‌هایی که از آنها اجتناب کرده‌اید شرکت کنین.

    نور درمانی

    نوردهی درمانی گاهی همراه با تمرینات تمدد اعصاب استفاده میشه. CBT  ارائه شده در قالب گروه درمانی هم میتونه مزایای منحصر به فردی برای اختلال اضطراب اجتماعی ارائه بده.

    یکی دیگه از گزینه های درمانی برای درمان اضطراب اجتماعی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) است. ACT رویکرد متفاوتی نسبت به CBT برای افکار منفی داره و از استراتژی‌هایی مثل تمرکز حواس و تعیین هدف برای کاهش ناراحتی و اضطراب شما استفاده میکنه. در مقایسه با CBT، ACT شکل جدیدی از درمان روان درمانیه، بنابراین اطلاعات کمتری در مورد اثربخشی آن در دسترس هست. با این حال، درمان‌های مختلف برای انواع مختلف افراد متفاوت عمل میکنن، بنابراین می‌توان در مورد اینکه چه شکل درمانی ممکنه برای شما مناسب باشه، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنین.

    دارو درمانی

    روانپزشکان ممکنه برای درمان اضطراب اجتماعی دارو تجویز کنن. انواع مختلف داروها میتونن در درمان این اختلال موثر باشن، از جمله داروهای مورد استفاده برای درمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • داروهای ضد افسردگی، مثل مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)
    • مسدود کننده‌های بتا
    • داروهای ضد اضطراب مانند بنزودیازپین ها

    داروهای ضد افسردگی SSRI و SNRI معمولا برای درمان افسردگی استفاده میشن، اما میتونن به درمان اضطراب اجتماعی هم کمک کنن. ممکنه چندین هفته طول بکشه تا اثرات داروها  شروع به ظاهر شدن در فرد بکنن. داروهای ضد افسردگی همچنین ممکنه عوارض جانبی مثل سردرد، حالت تهوع یا مشکل در خواب ایجاد کنن. این عوارض جانبی معمولاً شدید نیستن، به خصوص اگر دوز کم شروع بشه و در طول زمان به آرامی افزایش پیدا کنن. در مورد هر گونه عوارض جانبی که ممکنه تجربه کنید با پزشک یا روانشناس خود صحبت کنید.

    بتا بلوکرها میتونن به کنترل برخی از علائم فیزیکی اختلال اضطراب اجتماعی مثل ضربان قلب سریع، تعریق و لرزش کمک کنن.

    بنزودیازپین‌ها، که داروهای آرام‌بخش ضداضطراب هستن، داروهای نسبتا قوی هستن و بلافاصله برای کاهش احساسات اضطرابی شروع به اثر میکنن. این داروها میتونن در کاهش سریع اضطراب بسیار موثر باشن، اما برخی افراد نسبت به آنها تحمل بالایی دارن و برای رسیدن به همان اثر به دوزهای بالاتر و بالاتر نیاز دارن. حتی برخی افراد به اونا وابسته میشن. بنابراین، در صورت نیاز، یک پزشک ممکنه  اونها رو فقط برای مدت کوتاهی تجویز کنه.

    در نهایت اینکه در طول پروسه درمان اضطراب اجتماعی از طریق هم روان‌درمانی و هم دارو درمانی ممکنه مدتی طول بکشد تا اثر خودش رو روی فرد بگذاره. خیلی از افراد قبل از اینکه بهترین دارو رو برای خودشون پیدا کنن که بتونه اثرات دلخواه رو روشون بزاره، بیش از یه دارو رو امتحان میکنن. یک پزشک یا روانشناس هم در این مسیر میتونه با شما همکاری کنه تا بهترین دارو، دوز و مدت درمان را برای شما پیدا کنه. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً بهترین نتایج را با ترکیبی از داروها و CBT یا سایر روان درمانی‌ها به دست میارن.

     

    اگه میخواین برای درمان اضطراب اجتماعی درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    6 750x430 - 5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)

    گروه های پشتیبانی

    خیلی از افراد مبتلا به این اختلال داشتن گروه‌های حمایتی رو در درمان اضطراب اجتماعی مفید میدونن. با قرارگیری در گروهی از افرادی که همگی دارای اختلال اضطراب اجتماعی هستن، میتونین بازخورد بی‌طرفانه و صادقانه‌ای در مورد اینکه دیگران در گروه شما را چگونه میبینن دریافت کنین. به این ترتیب، میتونین یاد بگیرین که افکار شما در مورد قضاوت و طرد شدن درست نیستن. همچنین میتونین یاد بگیرین که چطور افراد دیگه‌ای که مبتلا به این اختلال هستن بر ترس از موقعیت‌های اجتماعی غلبه میکنن.

    گروه‌های پشتیبانی امروزه هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین در دسترس هستن. با این حال، هر توصیه‌ای که از یکی از اعضای گروه پشتیبانی دریافت می‌کنین باید با احتیاط مورد استفاده قرار بگیره و جایگزین توصیه‌های درمانی روانشناس شما نمی‌شه.

    همونطور که گفتیم هم روان‌درمانی و هم دارو درمانی ممکنه مدتی طول بکشد تا اثر کنن. یک سبک زندگی سالم هم میتونه به مبارزه با اضطراب کمک کنه. مطمئن بشید که به اندازه کافی بخوابید و ورزش کنید، یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و برای حمایت به خانواده و دوستانی که به آنها اعتماد دارید مراجعه کنید.

    چگونه می توانم از خودم و سایر افراد با اختلال اضطراب اجتماعی حمایت کنم؟

    خودتونو به خوبی و درستی آموزش  بدید

    یه راه خوب برای کمک به خود یا یکی از عزیزانی که ممکنه با اختلال اضطراب اجتماعی دست‌وپنجه نرم کنن، جستجوی اطلاعاته. در مورد علائم هشدار تحقیق کنین، در مورد گزینه‌های درمان اضطراب اجتماعی  یاد بگیرید و با تحقیقات فعلی آپدیت باشید.

    برقراری ارتباط

    اگر علائم اختلال اضطراب اجتماعی را تجربه میکنین، در مورد احساس خودتون با فردی که به اون اعتماد دارین گفتگوی صادقانه داشته باشین. اگر فکر میکنین که یکی از دوستان یا اعضای خانواده ممکنه با اختلال اضطراب اجتماعی دست‌وپنجه نرم کنه، زمانی را به صحبت با اون اختصاص دهید تا نگرانیشونو با شما در میون بزارن و شما به آنها اطمینان خاطر بدید که درمان اضطراب اجتماعی امکانپذیره.

    بدانید چه زمانی به دنبال کمک باشید

    اگر اضطراب شما یا یکی از عزیزانتان شروع به ایجاد مشکلاتی در زندگی روزمره کرد – مثل اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی در مدرسه، محل کار، یا با دوستان و خانواده – وقت آن است که به دنبال کمک حرفه‌ای یه روانشناس یا روانکاو باشید.

    روانشناس دلسوز من از کلینیک بوجیکا با تلاش زیاد تونست منو متقاعد کنه که اضطراب اجتماعی یک حبس ابد نیست. وقتی که باور کردم میتونم بر اضطراب اجتماعی غلبه کنم، همه چیز برام تغییر کرد.  روانشناسم به من یاد داد که از اسم گذاشتن رو خودم با الفاظی مثل بازنده، زشت و عجیب خودداری کنم. ایشون به من یاد دادن که خودم را برای همه آنچه هستم، چه خوب و چه بد قبول کنم. روانشناسم به من یاد داد که هیچ‌کس کامل نیست، اما این اشکالی ندارد، زیرا من نیازی ندارم که کامل باشم.

    روانشناسم به من یاد داد که به جای اینکه همیشه به دنبال تایید دیگران باشم، به دنبال احساس ارزشمندی و اعتبار خودم باشم. وقتی این اتفاق افتاد، ناگهان نظر دیگران در مورد من دیگه چندان اهمیتی نداشت.

    5 750x430 1 750x430 - 5 درمان اضطراب اجتماعی (حضوری و آنلاین)

    مطالب پیشنهادی:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.