5 راهکار کاهش حسادت

حسادت احساسی پیچیده است که احساساتی از قبیل سو ظن،عصبانیت ،ترس و تحقیر را در بر می گیرد.

  • کاهش حسادت

    حسادت چیست؟

     

    حسادت احساسی پیچیده است که احساساتی از قبیل سو ظن،عصبانیت ،ترس و تحقیر را در بر می گیرد. این افراد در هر سنی ، از هر جنسیت ، و گرایشات جنسی را شامل می شود و به طور معمول هنگامی تحریک می شود که شخص متوجه شود تهدیدی برای رابطه ارزشمند ش توسط یک شخص ثالث وجود دارد. تهدید ممکن است واقعی یا غیر واقعی باشد.

    در طیف عواطف انسانی ، حسادت مطمئناً یکی از پیچیده ترین ، ناامیدکننده ترین و ناخوشایندترین حس ها است. این ترکیب عصبانیت ، غم ، سو ظن و حسادت می تواند روابط را از بین ببرد ، باعث افسردگی و اضطراب شود و حتی منجر به خشونت جدی یا در موارد شدید قتل شود. به همین دلیل بسیار مهم است که افراد جهت کاهش حسادت خود اقدام کنند.

    حسادت احتمالاً احساسی سخت گیر است که بشر از طریق تکامل ایجاد کرده است. روانشناسان تکاملی درباره نقشی که حسادت در استراتژی های جفت گیری ایفا می کند ، مطالب زیادی نوشتند. اما حتی احساساتی که دارای زیربنای ژنتیکی هستند فقط در برخی از محیط ها بروز می کنند.

     

    چرا احساس حسادت می کنیم؟

    حسادت غالباً در چارچوب روابط عاشقانه تصور می شود: پسری که همسر خود را از گفتگو با مردان دیگر منع می کند ، یا شخصی که تحمل دیدن عکس معشوقه قدیمی اش با شریک جدیدش را در فیس بوک ندارد. اما این احساس می تواند تقریباً در هر نوع رابطه انسانی وجود داشته باشد – از خواهر و برادرهایی که برای جلب توجه والدین رقابت می کنند تا همکارانی که سعی در تحت تأثیر قرار دادن رئیس شان دارند.

    گرچه حسادت یک تجربه عاطفی دردناک است ، اما روانشناسان تکاملی آن را نه به عنوان احساسی که باید سرکوب شود بلکه به عنوان یک زنگ خطر برای یک رابطه ارزشمند در نظر میگیرند که باید اقدامات لازم برای بازیابی مجدد آن انجام شود.

    در نتیجه ، حسادت به عنوان یک احساس ضروری در نظر گرفته می شود ، زیرا پیوندهای اجتماعی را حفظ می کند و افراد را به انجام رفتارهایی سوق می دهد که روابط مهم را حفظ می کنند.

     

    Ways To Deal With Jealousy In a Relationship - 5 راهکار کاهش حسادت

     

    چگونه با حسادت کنار بیاییم؟

    گرچه حسادت می تواند طبیعی باشد اما همچنین حسادت این توانایی را دارد که رفتارهای مخرب را تقویت کند. این امر می تواند کسی را وادار کند که با وسواس بر ارتباطات ، روابط و محل زندگی دیگری نظارت کند. سعی کند اعتماد به نفس خود را کاهش دهد یا حتی رفتار خشن داشته باشد.

    اگرچه ممکن است این یک تابو به نظر برسد ، اما صرفاً توجه به حضور حسادت می تواند به کاهش حسادت در آینده کمک کرده و رابطه را در زمان حال تقویت کند. کاوش در احساساتی که زیربنای حسادت هستند ، می تواند خود بازتابی ایجاد کند که ممکن است به رشد مهارت های مقابله ای درونی کمک کند. صادق بودن با طرف مقابل در مورد احساسات حسادت می تواند گفتگوهای مثبتی راجع به عواملی که سبب حفظ رابطه و نحوه ترمیم پیوند می شود را شامل شود.

    درمان حسادت

    آیا درمانی برای حسادت وجود دارد؟
    درمان فوری برای حسادت وجود ندارد. اما پذیرفتن این که حسادت امری طبیعی است ، سبب به چالش کشیدن افکار منفی می شود و تمرین ذهن آگاهی ممکن است به کاهش حسادت کمک می کند . وقتی حسادت طاقت فرسا باشد ، صحبت با یک درمانگر می تواند کمک زیادی کند.

    در صورت حسادت به شریک زندگی خود چه کاری باید انجام دهم؟

    در مورد احساسات خود صادق باشید و برای حل مستقیم مسائل اساسی (مانند نابرابری در روابط یا احساس عدم کفایت شخصی) تلاش کنید. این ممکن است به شریک زندگی حسود کمک کند تا راه های مشخصی را تغییر دهد – مانند تغییر شغل یا یک تمرین جدید – برای تقویت خودکارآمدی و عزت نفس.

    چگونه حسادت نسبت به روابط گذشته شریک زندگی ام را متوقف کنم؟
    بسیاری از مردم نسبت به گذشته شریک زندگی خود احساس “حسادت گذشته نگر” می کنند. تشخیص طبیعی بودن چنین احساسی و تلاش بر تمرکز بر زمان حال می تواند به کاهش حسادت کمک کند . بازجویی از شریک زندگی در مورد دوستان گذشته و پرسیدن سوالات به صورت مداوم فقط احساس حسادت را افزایش می دهد.

    چگونه می توان با حسادت نسبت به روابط جدید شریک زندگی هنگام طلاق و جدایی کنار آمد؟

    از دست دادن شریک زندگی خود درد عمیقی است. همه چیز در مورد زندگی شما کاملاً وارونه شده است. از آنچه می خورید گرفته تا اینکه چگونه تصمیمات بزرگی درباره آینده می گیرید. همچنین باید با مشکلات احساساتی که همیشه هنگام تلاش برای درک و تطبیق با مرگ یکی از عزیزانتان اتفاق می افتد ، کنار بیایید.

    به رسمیت شناختن بعضی از تجربیات عاطفی دشوار است ، چه رسد به اینکه در برخی از سطوح آن را بپذیرید. دیدن اینکه زوج های دیگر از رابطه خود لذت می برند یادآوری دردناکی است از آنچه از دست داده اید. حسادت نسبت به این زوج ها واکنشی قابل درک است. با این حال ، این احساسات (از جمله مقایسه رابطه خود با دیگران ممکن است آن احساس ناراحت کننده را در وجود شما بیدار کند که فریاد می زند “چرا من !!!!” و “این انصاف نیست !!!”

    اولین کاری که برای کاهش حسادت باید انجام دهید ، توجه و تأیید آن است. شما این را در زندگی خود نمی خواهید ، اما اینجاست. اگر فعالانه سعی کنید حسادت را سرکوب کنید ، ممکن است نتیجه عکس بدست آورید. با سرکوب این احساسات از شر آنها خلاص نمی شود. سرکوب به سادگی باعث ایجاد فشار می شود.

    یک استراتژی دوم عادی سازی احساسات حسادت است. چرا با توجه به آنچه از دست داده اید حسادت نمی کنید؟ چرا فکر نمی کنید که زندگی شما کاملاً از بین رفته است؟

    نگاه به این مشکل از منظر دیگر ممکن است سومین استراتژی مفید برای کاهش حسادت باشد. زاویه ی دیگر برای نگاه کردن به حسادت چیست؟ شاید این بدن شما باشد که سعی می کند با آنچه از دست داده سازگار شود. به دوستی که در همین شرایط بود چه می گویید؟ آیا شما انتقاد پذیر خواهید بود یا روش دیگری را در پیش می گیرید؟

    حسادت طبیعی است ، حتی اگر احساس ناراحتی کنید. مغز شما در حال پاسخ دادن به یادآوری های از دست رفته شماست. این واکنش در مورد شما به عنوان یک شخص مساله کوچکی است ، اما در مورد چگونگی تلاش بدن برای مقابله با درد از دست دادن یک شریک زندگی چیزهای زیادی می گوید. توجه و تصدیق کنید ، عادی شوید ، سپس نگاهی به دیدگاه تان درباره حسادت دیگری بیندازید. این استراتژی ها ممکن است به شما کمک کند تا این احساس ناخوشایند را بهتر مدیریت کنید.

     

    odnoklassnik 750x430 - 5 راهکار کاهش حسادت
    حسادت

    عوامل بروز حسادت

    عوامل مختلفی وجود دارد که باعث می شود حسادت بیشتر خود را نشان دهد:

    • ترس از جایگزین شدن

    افراد معمولاً حسادت را تجربه نمی کنند مگر اینکه توسط شخص یا نهاد دیگری احساس خطر کنند. حسادت خواهر و برادر معمولاً ناشی از ترس کودک از این است که والدین خواهر یا برادر جدیدی را جایگزین وی کنند یا خواهر و برادر دیگری را بیشتر دوست داشته باشند. در روابط عاشقانه ، حسادت معمولاً توسط شخص ثالث ایجاد می شود. شخص سوم نیازی به تهدید ندارد. درک ساده یک تهدید برای چرخاندن حسادت کافی است.

    • عوامل روانشناختی فردی

    تقریباً مانند سایر مشکلات عاطفی و رابطه ای ، حسادت نیز بشدت تحت تأثیر عوامل فردی قرار دارد. تجربه گذشته می تواند احتمال حسادت فرد را افزایش دهد. بزرگسالی که پدر و مادرش درگیر حسادت هستند ممکن است بیشتر به حسادت گرایش داشته باشند و شخصی که معشوقه اش به او خیانت کرده ممکن است بیشتر در معرض سوظن باشد. صفاتی مانند اضطراب نیز می تواند حسادت را تحت تأثیر قرار دهد. افرادی که تمایل زیادی به نگرانی دارند ، بیشتر نگران از دست دادن یکی از عزیزان خود هستند.

    • کیفیت ارتباط

    بعضی از افراد بیشتر از دیگران مستعد حسادت هستند ، اما در واقع همه در رابطه ناپایدار یا بی مهری حسادت بیشتری دارند. از این گذشته ، حسادت بر ترس از دست دادن شخصی متمرکز است. اگر از عشق همسرتان مطمئن نیستید یا فرزندتان مطمئن نیست که آیا او را به اندازه یک خواهر یا برادر جدید دوست دارید یا خیر ، حسادت بسیار شدید می شود. در واقع ، در روابطی که از قبل دچار مشکل شده اند ، حسادت می تواند مشکل ساز باشد. از آنجا که حسادت به شدت تحت تأثیر کیفیت رابطه است ، تمرین برقراری ارتباط عاشقانه و صرف وقت برای یکدیگر راهی عالی برای محافظت در برابر حسادت شدید است.

     

    پویایی منحصر به فرد یک رابطه همچنین می تواند احساسات حسادت را تحت تأثیر قرار دهد. هنگامی که در سبک های روابط ، ناهماهنگی وجود دارد ، می تواند یک عامل حسادت باشد. دلبستگی در حسادت نقش بسزایی دارد و افرادی که سبک دلبستگی ناایمن دارند می توانند بیشتر از افرادی که دلبستگی ایمنی دارند حسادت کنند. به عنوان مثال ، همسری که نیاز به توجه و اطمینان زیادی دارد ، اگر همسرش فضای شخصی خود را دوست داشته باشد ، ممکن است بیشتر در معرض حسادت باشد. یک شوهر کاملاً اجتماعی ممکن است به همسر درونگرا ترش حسادت کند ، خصوصاً اگر زن عادت به داشتن روابط زیاد نداشته باشد.

     

    حسادت همیشه یک احساس منفی نیست. حسادت می تواند شما را ازمشکلی در رابطه مطلع کند و به شما کمک کند تا از تهدیدات بالقوه بیرونی مطلع شوید. به هر حال ، گاهی اوقات شما واقعاً در خطر از دست دادن همسرتان هستید. اما وقتی حسادت بدون دلیل مشخصی رخ دهد ، می تواند بسیار مخرب باشد. زوجینی که دچار مشکلات حسادت هستند می توانند از زوج درمانی بهره مند شوند و برای کاهش حسادت خود اقدام و در جهت بهبود روابط خود تلاش کنند .

     

    girlfriend looking at boyfriend flirting with XWR4CME 800x533 1 - 5 راهکار کاهش حسادت

    راهکارهای کاهش حسادت

     

    راه های دیگر برای کاهش حسادت عبارتند از:

    • صحبت مستقیم و علنی در مورد احساسات
    • بحث در مورد استراتژی ها برای به حداقل رساندن حسادت
    • تمرین صداقت در روابط بین فردی
    • بررسی اینکه آیا حسادت ناشی از عوامل بیرونی است یا داخلی
    • وقت گذاشتن برای اینکه شخص مقابل احساس خاص و ارزشمندی کند

    بیشتر افراد هر از گاهی حسادت را تجربه می کنند ، اما حسادت شدید می تواند زندگی روزمره را تا حد زیادی مختل کند. افرادی که متوجه می شوند حسادت در زندگی آنها اختلال ایجاد می کند ، ممکن است برای درک بهتر علت ایجاد این احساسات ، با یک درمانگر صحبت کنند.

    اگر فردی حسادت کند ، ممکن است آن را به طرق مختلف نشان دهد. در حالی که برخی از رفتارهای حسادت آمیز ، ظریف ، غیرقابل مشاهده یا ملایم است ، اما احساسات شدید حسادت می تواند باعث شود افراد علیه دیگران عمل کنند یا به دیگران آسیب برسانند.

    علائمی که ممکن است حسادت شما را برانگیزاند

     

    علائمی که ممکن است دچار حسادت شوید عبارتند از:

    • عصبانیت نسبت به شخص یا موقعیتی که با چیزی که برای شما مهم است تداخل داشته باشد.
    • رنجش ازدوست یا شریک زندگی وقتی آنها نمی توانند وقت خود را با شما بگذرانند.
    • دشواری بروز احساس شادی برای یک همکار در هنگام دریافت چیزی که شما می خواهید.
    • احساس عدم علاقه به یک فرد جدید در زندگی یکی از عزیزان که توضیح آن دشوار است. به عنوان مثال ، ممکن است پدری احساس خصومت کند که از حسادت نسبت به نامزد دخترش ناشی شود.
    • وقتی به یک شریک ، دوست یا عزیز فکر می کنید غمگین می شوید یا احساس دوری عمیق از وی می کنید .
    • احساس کمی حسادت امری طبیعی است ، اما می تواند در هنگام احساس حسادت شدید به شما کمک کند ، خصوصاً اگر اینها ریشه در احساسات عمیق تری دارند که مربوط به عزت نفس ، اعتماد یا کنترل هستند.

    حسادت یک احساس مشترک است و مردم آن در بیشتر فرهنگ ها آن را تجربه می کنند. از آنجا که می تواند در موقعیت های مختلف رشد کند ، حسادت می تواند انواع مختلفی داشته باشد.

    انواع حسادت

    برخی از انواع حسادت عبارتند از:

    • حسادت در روابط:

    این نوع حسادت ناشی از ترس از جایگزینی شخص دیگری در یک رابطه ارزشمند است. زنی از این که شوهرش با زن دیگری معاشقه می کند عصبانی است ، همسری ازوقتی که شریک زندگی خود با دوستانش می گذراند احساس ناامنی می کند و نوجوانی که از خواهرش برای رفتن به سینما با بهترین دوستش اذیت می شود ،همه در این گروه قرار می گیرند. . حسادت در دوستی ها غالباً حسادت افلاطونی نامیده می شود ، در حالی که از حسادت در روابط عاشقانه می توان به عنوان حسادت عاشقانه نام برد.

    • حسادت مربوط به قدرت و موقعیت:

    این نوع حسادت غالباً در محیط کار بروز می کند ، زیرا غالباً مربوط به رقابت است. به عنوان مثال ، مردی که از همکار خود برای ارتقا سطح شغلی خود کینه دارد ، ممکن است این نوع حسادت را تجربه کند.

    • حسادت غیرطبیعی: 

    این حسادت غیرت پاتولوژیک یا حسادت شدید نیز نامیده می شود ، که ممکن است نشانه ای از یک مسئله اساسی بهداشت روان مانند اسکیزوفرنی ، اضطراب یا موارد کنترل شود. این مورد غالبا برای توصیف حسادت مورد استفاده قرار می گیرد که باعث می شود فرد در یک رابطه از وفاداری شریک زندگی خود نگرانی بی مورد داشته باشد و باعث شود او نسبت به آن شریک زندگی احساس سو استفاده یا ناامنی کند.

    تجربه حسادت خفیف در یک رابطه افلاطونی یا عاشقانه امری طبیعی است و این همیشه ناسالم تلقی نمی شود. این می تواند نشان دهد که فرد به موفقیت رابطه آنها اهمیت می دهد.

    اما حسادت شدید ممکن است مخرب باشد ،اگر مکرر ، شدید یا غیر منطقی باشد.

    فردی که احساس حسادت جنسی بالایی دارد ممکن است در اعتماد به شریک زندگی خود مشکل داشته باشد و ایمیل و تلفن همراه همسرش را بررسی کند و یا مخفیانه آنها را دنبال کند. اگر شریک زندگی متوجه این رفتار شود، ممکن است رابطه به خطر بیفتد.

    به دلایل مختلف افراد می توانند حسادت کنند. غالباً ، احساس حسادت از مسائل ارتباطی ، عزت نفس پایین ، تنهایی یا در روابط مختلف مرزهای بین فردی ناشی می شود.

    برخی دلایل حسادت

    برخی دیگر از دلایل عمده حسادت عبارتند از:

     

    • رقابت خواهر و برادر:

    ممکن است وقتی خواهر و برادر حسادت کنند که توجه بیشتری از خانواده به فرزند دیگر را مشاهده می کنند.

    • عدم امنیت:

    اگر فردی در یک رابطه عاشقانه است و برای این رابطه ارزش قائل باشد اما در آن احساس بی ثباتی کند ، ممکن است احساس حسادت کند. در محیط کار ، افرادی که احساس می کنند موقعیت خود را به خطر می اندازند نیز ممکن است به دلیل ناامنی حسادت کنند.

    • رقابت:

    اگر خطرات ناشی از، از دست دادن زیاد باشد ، رقابت شدید بین دوستان ، خواهر و برادرها یا همکاران ممکن است باعث ایجاد احساس حسادت شود.

    • کمال گرایی:

    گاهی افراد کمال گرا به مقایسه خود با دیگران می پردازند و این مقایسه ها ممکن است در ایجاد حسادت نقش بسزایی داشته باشند،یا هنگامی که فرد کمال طلب می ترسد که موفقیت فرد دیگری بر موفقیت خود تأثیر منفی بگذارد ، حسادت نیز ممکن است ایجاد شود.

    • مسائل اعتماد:

    بی اعتمادی به دیگران در روابط ممکن است باعث شود که وقتی دوست یا شریک زندگی آنها وقت خود را با افراد دیگر یا به تنهایی سپری می کنند ، حسادت کنند.

    برای مثال:

    لورا نمی تواند زبان خود را کنترل کند. هر وقت آخرین شایعات درباره موفقیت یکی از دختران تیم را می شنود ، نمی تواند در برابر وسوسه گفتن به همه دوستانش مقاومت کند.

     

    لیندزی تقریباً تمام اوقات فراغت خود را صرف خرید و تماشای جدیدترین مدل ها می کند. دوست پسر او شکایت دارد که اگر او به طور مداوم به هزینه خود ادامه دهد هرگز قادر به پس انداز نیستند ، اما  لیندسی از کنار گذاشتن این رفتار خودداری می کند ،به نظر می رسد آنچه برای او مهم است این است که بهتر از سایر دوستانش بنظر برسد.

     

    اگرچه دن فارغ التحصیل دانشگاه است و اکنون زندگی شغلی فوق العاده ای دارد ، اما خود را از خوش تیپی و جذابیت برادرش در زنان ناراحت می کند. او فکر می کند اگر فقط خوشحالتر شود ، می تواند جذاب تر باشد.

     

    کیم قبلاً به همه زنان زندگی شوهرش حسادت می کرد و اکنون نیز به همکار زن جدیدش حسادت می کرد. حسادت او بسیار شدید بود و این واقعا تأثیر زیادی بر ازدواج آنها داشت. او به دنبال ترحم بود و غرق در عصبانیت بود و از شوهرش ناامید می شد. کیم دائماً می گفت که می داند شوهرش قرار است رابطه ای برقرار کند یا او را به طور کامل ترک کند . شوهر کیم احساس خفگی می کرد و به روابط اشتباه و مخفیانه متهم شد.

     

    7 Ways Jealousy is Actually Good For You 640x426 1 - 5 راهکار کاهش حسادت

    پنج راه برای مدیریت و کاهش حسادت

     

    •  سرحال باشید

    برای جلوگیری و کاهش حسادت باید مستقیماً در مورد آن صحبت کنید. اگر آن را نگویید ، آن را نشان خواهید داد – که می تواند به معنی انواع اتهامات و چشم پوشی باشد. احساسات خود را بدون بیان اتهامات به اشتراک بگذارید. درخواست های واضح خود را مطرح کنید: “من کمی احساس ناامنی می کنم. فکر می کنم اگر برنامه های خود را پیش ببرم حالم بهتر می شود تا بتوانم منتظر وقت با شما باشم”. اقدامات خاصی را که به شما کمک می کند احساس امنیت بیشتری داشته باشید مانند برنامه ریزی تماس یا به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر در مورد تجربیات وی در طول روز ، درخواست کنید. هرچه ارتباط بیشتری داشته باشید حس حسادت شما کمتر می شود.

    •  استرس را مدیریت کنید

    حسادت یک واکنش استرسی است – به این معنی که اگر قبلاً مضطرب و پریشان شده اید ، احتمالاً احساس شدیدتری دارید. قبل از اینکه برای اطمینان خاطر به شریک زندگی خود مراجعه کنید ، مطمئن شوید که وظیفه خود را برای کنترل اضطراب با ورزش ، تغذیه خوب ، مدیتیشن یا یوگا انجام داده اید. گاهی اوقات حسادت این هیولای چشم سبز وقتی قصد کمی مراقبت از خود را دارید ، مستقر می شود.

    •  اطمینان خاطر بخواهید

    اگر احساسات مشکوک دارید، از عبارت زیر استفاده کنید: “من نسبت به وقت شما با او کمی حسادت می کنم. آیا می توانیم کمی در مورد رابطه شما صحبت کنیم؟” اگر به نظر خطرناک می رسد ، به یاد داشته باشید که دیگر احساس ناامنی می کنید. بهتر است آن را بگویید تا اینکه با اتهامات و فاصله خشمگینانه آن را نشان دهید. اگر این کار را انجام می دهید ، مطمئن باشید که شفافیت مشابهی راجع به روابط خودتان نیز الگو قرار داده اید. از طرح خواسته ها یا طرح اتهامات بیشتر جلوگیری کنید – تلاش برای کنترل بیشتر نکنید. در عوض ، جمله ای از این جمله را بگویید: “وقتی شما در مورد خوش گذرانی بادوستانتان صحبت می کنید ، کمی ناامن می شوم.

    •  با اعتدال بپرسید

    اگر برای بدست آوردن اطلاعات همیشه در مورد وقت قرار ملاقات شریک تان با دوستان ش سوال کنید ، ممکن است این یک زنگ خطر باشد. اگر همه چیز عادی است ، شریک زندگی شما باید دائماً مشغول پاسخ دادن باشد . مجبور نیستید مرتباً سوال کنید. هرچه در رابطه با روابطتان بازتر باشید و با روابط اجتماعی تان را گسترش دهید حسادت شما کمتر می شود.

    •  محدودیت های خود را بشناسید

    اگر روز و شب نگران هستید و یا ایمیل های ناامن را به طور روزانه چک می کنید ، دست نگه دارید و اینکار را متوقف کنید. وقتی هیچ میزان اطمینان مستقیم به شما کمک نمی کند ، یا شما اصلا نمی توانید صریحاً درباره ناامنی صحبت کنید ، این نشانه این است که این رابطه برای شما مناسب نیست.

     

    مطالب پیشنهادی:

     انواع خیانت

    تاثیر هنردرمانی در افسردگی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.