5 راهکار طلایی برای مقابله با پرخوری عصبی

پرخوری

«پرخوری عصبی» یا «بولیمیا (Bulimia)» نوعی اختلال غذا خوردن مهم و حتی تهدیده‌کننده زندگی است. افراد مبتلا به این اختلال، معمولا کنترل غذا خوردن خود را از دست می‌دهند و سپس با روشی ناسالم سعی در دفع غذاها دارند.

  • 5 راه جلوگیری از پرخوری عصبی

    پرخوری عصبی: چرا وقتی استرس دارید غذا می خورید، چگونه غذا خوردن بر وزن و سلامتی شما تأثیر می گذارد؟

    استرس یک عامل مشترک برای افراد پرخور است زیرا بسیاری از شرایط زندگی روزمره باعث استرس و اضطراب منجر به پرخوری می شوند. برخی از عوامل استرس زا از درون ناشی می شوند ، مانند استرسی که به خودتان می آورید تا کامل باشد یا اضطرابی که می خواهید هنگام افزایش تقاضا یا مقابله با مشکلی که با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده خود دارید درخواست کنید.

    عوامل استرس زای دیگری از قبیل خواسته های شغلی ، مسائل پزشکی ، تعهدات خانوادگی و فشارهای اجتماعی دوستانتان از بیرون خودتان ناشی می شود. برخی عوامل استرس زا تحت کنترل شما هستند و برخی دیگر نه.

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی مشاوره فردی با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    como afecta la motilidad de los espermatozoides el exito de la concepcion 26 300x225 - 5 راهکار طلایی برای مقابله با پرخوری عصبی
    پرخوری

    آلیسون خاطرنشان می کند: “رویدادهای منفی و مثبت می توانند باعث استرس شوند.” “به عنوان مثال ، خرید خانه ، ازدواج و بچه دار شدن همه اتفاقات شادی آور است اما هنوز هم استرس آور است زیرا شامل تغییر می شود

    و تغییر همیشه مسائل جدید و اغلب تحریک کننده اضطراب را به زندگی شما وارد می کند.” وی اضافه می کند و به همین دلیل شرایط مثبت و منفی نیز می توانند منجر به پرخوری عاطفی شوند.

     

    و بیشتر افراد هنگام استرس خوردن به کدام غذاها روی می آورند؟ احتمالاً شما به اندازه کافی تجربه شخصی دارید تا بدانید غذاهای راحت – آنهایی که از نظر ذهنی ما را به دوران بی دغدغه ای از کودکی باز می گردانند و که غالباً دارای قند ، چربی یا هر دو هستند – چیزهایی هستند که بیش از حد احساس پرخوری های عاطفی هنگام افزایش تنش می کنند.

    که ممکن است به شما در توضیح این مسئله کمک کند که چرا استرس روانشناختی و “پاداش خوردن” ، مشخصه عدم کنترل انواع و مقدار غذای مصرفی ، دو عامل اصلی هستند که از کاهش وزن بسیاری از افراد جلوگیری می کنند. 1

    آیا استرس باعث گرسنگی می شود؟

    شما هر دو رابطه جسمی و روانی با غذا دارید. رابطه جسمی شما با غذا بر اساس انواع غذاهایی که برای خوردن انتخاب می کنید ، رفتار غذایی یا عادت ها و نحوه واکنش بدن از نظر بیولوژیکی به رژیم غذایی شماست.

    رابطه روانشناختی یا عاطفی شما با غذا بر اساس تفکر شما در مورد غذا ، نحوه استفاده از غذا به دلایلی غیر از رفع گرسنگی و نحوه ارتباط غذا از بدن و یا احساس شما در مورد شکل ظاهری است.

    بعضی اوقات برای رفع گرسنگی واقعی غذا می خورید ، تا نیاز جسمی برای غذا خوردن و زنده ماندن را برآورده کنید. در مواقع دیگر ، مانند استرس خوردن ، برای تأمین اشتها یا میل به نوع خاصی از غذا می خورید، زیرا فکر می کنید این امر موجب تسکین می شود.

    این یک نیاز روانی یا عاطفی است که به طور کلی هیچ ارتباطی با گرسنگی واقعی ندارد. گرسنگی احساسی پاسخی محرک به احساسات و احساسات طاقت فرسا است.

    75856895695679670067 1024x683 - 5 راهکار طلایی برای مقابله با پرخوری عصبی
    پرخوری

    آلیسون می افزاید: “مطمئناً اگر همزمان گرسنه و استرس داشته باشید ، ممکن است برای رفع گرسنگی واقعی غذا بخورید.” “اما ، در عین حال ، شما ممکن است فست فود یا یک دسر شیرین را به جای یک ماده مغذی تر انتخاب کنید زیرا ، در آن لحظه ، شما سعی در خوردن غذای سالم ندارید.”

    دلیل بیولوژیکی پرخوری در هنگام استرس ممکن است این باشد که استرس مداوم باعث ترشح بیشتر و مداوم هورمونی به نام کورتیزول در جریان خون می شود و سطح بالای کورتیزول در خون با افزایش اشتها در ارتباط است.

    مشخص شده است که سطح کورتیزول مربوط به استرس در زنان چاق به طور قابل توجهی بالاتر از زنان با وزن سالم است ، اگرچه این پیوند همیشه به پرخوری منجر نمی شود.

     

    5 راه برای کنترل استرس خوردن

    برای اینکه بتوانید استرس خوردن را کنترل کنید ، باید سطح استرس خود را کنترل کنید. بهترین راه برای مقابله با استرس این است که به صورت مستقیم وضعیت های فعلی را برطرف کنید

    و در عین حال ، یاد بگیرید که آماده باشید تا در آینده شرایط استرس زا را کنترل کنید قبل از اینکه مشکل و رفتار غذایی شما از کنترل خارج شود. این 5 مرحله می تواند به شما در کنترل استرس و جلوگیری از استرس خوردن کمک کند:

    عوامل استرس زا خود را بشناسید:

    شرایط و احساساتی را که شما را به سمت استرس خوردن سوق می دهد ، شناسایی کنید. این عوامل محرک خوردن احساسی شما هستند ، و پس از شناختن آنها ، می توانید برای جلوگیری از آنها قدم بردارید یا حداقل برای آنها آماده باشید.

    برای کاهش استرس ورزش کنید:

    اگر از نظر جسمی متناسب باشید ، در برابر اثرات استرس مقاومت بیشتری دارید. ورزش باعث تغییرات شیمیایی در مغز می شود که استرس را کاهش می دهد اما متأسفانه استرس می تواند مانع از برداشتن برخی از افراد مانند ورزش شود که می تواند در سلامت روحی و جسمی آنها تغییری ایجاد کند.

    اگر شرایط شخصی برای شما دشوار است که می توانید به باشگاه بروید یا حتی در خانه تمرینات رسمی انجام دهید ، سعی کنید میزان راه رفتن ، باغبانی ، نظافت و سایر اشکال سبک تر از حرکات و ورزش هایی را که معمولاً روز به روز انجام می دهید افزایش دهید.

    برای کمک تماس بگیرید:

    با دوستان نزدیک و خانواده خود که می توانند پشتیبانی شما را برای گذر از شرایط سخت به شما بدهند ، احساسات و پاسخهای ناسالم خود را در مورد استرس بیان کنید. اگر غالباً از عادت های غذایی خود احساس گناه ، شرم یا پشیمانی می کنید ، ممکن است بخواهید با یک مشاور حرفه ای صحبت کنید.

    Depositphotos 54416369 m 2015 768x512 1 - 5 راهکار طلایی برای مقابله با پرخوری عصبی
    پرخوری

    توسعه یک عمل تمرکز حواس:

    مدیتیشن ، یوگا ، تای چی و سایر تمرینات و برنامه های مبتنی بر ذهن آگاهی به آرامش ذهن و بدن کمک می کند. وقتی هوشیار ، آرام و متمرکز باشید ، بهتر می توانید انتخاب سبک زندگی هوشمندانه تری داشته باشید. 1 خوردن آگاهانه – کاهش سرعت و توجه بیشتر به آنچه و چگونه می خورید – نوعی ذهن آگاهی است.

    خوردن بصری را بیاموزید:

    روشی که متخصصان رژیم غذایی Evelyn Tribole و Elyse Resch در دهه 1990 توسعه داده اند و مکمل غذای آگاهانه است و امروزه نیز توسط متخصصان تغذیه توصیه می شود. 5خوردن بصری به معنای توجه بیشتر به علائم طبیعی ، گرسنگی و سیری داخلی است که بین مغز و روده شما ارسال می شود.

    این سیگنال ها به شما کمک می کنند چه زمانی ، چه چیزی و چه مقدار غذا بخورید. همچنین در مورد اعتماد به آن سیگنال ها است. هنگامی که نشانه های طبیعی خوردن خود را درک کردید و به آنها اعتماد کردید ، مگر اینکه محدودیت غذایی داشته باشید ، می توانید به خود اجازه دهید ولع خوردن مثلاً برای کیک شکلاتی را به همان راحتی که به خود اجازه خوردن سبزیجات را داده اید ، بدون احساس گناه و شرمساری بدهید.

     

    شما به طور شهودی می دانید که چه موقع بگویید “کافی است!” تصمیم شما بر اساس گرسنگی و همچنین جذابیت برخی از غذاها در زمان های خاص است ، اما نه بر اساس میزان استرس یا احساسات شما در لحظه.

    آلیسون توضیح می دهد: “خوردن بصری به شما این قدرت را می دهد تا یاد بگیرید وقتی واقعاً گرسنه هستید در مقابل گرسنگی که در عوض ناشی از استرس یا نیاز به آرامش عاطفی است ، بدن شما چه حسی دارد.” “وقتی” چرا “آنچه بدن شما هوس می کند را درک کرده و به آن توجه کنید ، درک بهتری از نحوه کنترل استرس خوردن خواهید داشت.”

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی مشاوره فردی با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    • بیشتر بخواهید: 

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.