وسواس در کودکان ؛ انواع وسواس در کودکان ؛ درمان شناختی رفتاری وسواس کودکان

بسیاری از کودکان وسواس و اجبار دارند. آنها می توانند یک بخش عادی از رشد کودکان باشند. به عنوان مثال ، کودک شما ممکن است مرحله ای را داشته باشد که بخواهد مراسم خوابش هر شب دقیقاً یکسان باشد. وسواس و اجباراتی که در مسیر زندگی فرزند یا خانواده شما قرار نمی گیرند معمولاً هیچ دلیلی برای نگرانی راجع به آنها وجود ندارد.

  • وسواس در کودکان

    وسواس در کودکان

    وسواس چیست؟

    وسواس، افکار، تصاویر یا رفتارهایی است که کودک نمی خواهد اما نمی تواند از سرش خارج کند. وقتی کودکی این افکار را دارد ، ممکن است احساس اضطراب یا ترس کند. برخی از نمونه های وسواس ممکن است:

    • نگرانی از صدمه دیدن عزیزان
    • ترس بیش از حد از بیمار شدن در اثر دست زدن به اشیا مختلف
    • احساس می کنند اگر کتاب های آنها به ترتیب صحیح نباشند ، اتفاق وحشتناکی رخ خواهد داد.
    images 5 - وسواس در کودکان ؛ انواع وسواس در کودکان ؛ درمان شناختی رفتاری وسواس کودکان
    وسواس در کودکان

    اجبار چیست؟

    اجبار چیزهایی است که کودک احساس می کند باید بارها و بارها انجام دهد. بعضی اوقات کودکان ممکن است این کار را انجام دهند تا سعی کنند یک فکر وسواسی را متوقف کنند. اما گاهی اوقات کودکان نمی دانند که چرا اینگونه احساس می کنند و رفتار می کنند. برخی از مثال های اجبار ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • بارها و بارها شستن دستها
    • دعا کردن
    • احتکار – یعنی قادر به دور انداختن چیزی نیست
    • شمارش یا ضربه زدن
    • رفتار به روشی خفیف خرافاتی، مثل همیشه پوشیدن یک تیشرت در کلاس رقص
    • کندن مو یا پوست.

    وسواس و اجبار: آیا باید نگران باشید؟

    بسیاری از کودکان وسواس و اجبار دارند. اینها می توانند یک بخش عادی از رشد کودکان باشند. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است مرحله ای را داشته باشد که بخواهد مراسم خوابش هر شب دقیقاً یکسان باشد. وسواس و اجباراتی که در مسیر زندگی فرزند یا خانواده شما قرار نمی گیرند معمولاً هیچ دلیلی برای نگرانی راجع به آنها وجود ندارد.

    لطفا بخوانید: پرخاشگری کودکان 

    چه زمانی وسواس و اجبار به اختلال وسواس تبدیل می شوند (OCD)

    اگر کودکان افکار ناخواسته یا رفتار اجباری داشته باشند یا هر دو که از بین نمی روند و در زندگی روزمره دخالت می کنند، ممکن است دچار اختلال وسواس فکری (OCD) شوند.

    اگر متوجه این رفتارها شدید ممکن است نیاز باشد فرزند شما از نظر پزشک معالج OCD بررسی شود:

    • وسواس و اجبار شدیدتر از همسالانش
    • افکار وسواسی و یا رفتار اجباری که او را ناراحت کرده و مانع از آن می شود که از زندگی لذت ببرد یا این که در فعالیت های روزمره خانواده شما دخالت می کند
    • افکار وسواسی و  یا رفتار اجباری که بیش از شش ماه ادامه دارد.
    وسواس فکری یک اختلال اضطراب است. این به تنهایی از بین نمی رود. و گاهی کودکانی که مبتلا به OCD هستند، بعداً در زندگی دچار مشکلات عاطفی دیگری می شوند. بنابراین دریافت معالجه حرفه ای برای فرزندتان با OCD بسیار مهم است.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه درمان وسواس کودک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    – 02122636858- 09212773724

    چگونه OCD بر کودکان و خانواده ها تأثیر می گذارد

    از آنجا که افکار وسواسی و رفتار اجباری بر توانایی فرزند شما در آرامش و لذت بردن از زندگی تأثیر می گذارد، فرزند شما با اختلال وسواس اجباری ممکن است دارای چالش هایی از قبیل:

    • مشکلات در مدرسه – به عنوان مثال، کودک شما در توجه یا انجام تکالیف خانه مشکل دارد
    • مشکل در انجام کارهای روزمره – مثلاً کودک شما به مدرسه نمی رود
    • مشکلات جسمی از احساس استرس یا عدم خواب کافی
    • مشکلات اجتماعی – به عنوان مثال ، کودک شما نسبت به دوستانش بیشتر وقت خود را صرف وسواس و اجبارات خود می کند ، یا از OCD خود شرمنده است یا در مواجهه با واکنش دیگران نسبت به رفتارهای خود مشکل دارد بنابراین او از موقعیت های اجتماعی اجتناب می کند
    • مشکلات عزت نفس – به عنوان مثال، کودک شما نگران است که او با دوستان و خانواده خود متفاوت باشد یا اینکه او کنترل رفتار خود را ندارد
    • سایر مشکلات سلامت روان – به عنوان مثال اضطراب کودک، افسردگی کودک، اضطراب نوجوان یا افسردگی در نوجوانان.
    mtlawofficecom 378412143 300x200 - وسواس در کودکان ؛ انواع وسواس در کودکان ؛ درمان شناختی رفتاری وسواس کودکان
    وسواس در کودکان

    بعضی اوقات خانواده ها فقط به وسواس و اجبار فرزند خود عادت می کنند و می توان درک کرد که این رفتار تا چه اندازه بر زندگی خانوادگی تأثیر دارد. اگر وضعیت شما این طور به نظر می رسد، می توانید از خودتان بپرسید ، “اگر کودک ما این وسواس و اجبار را نداشته باشد، زندگی ما چگونه خواهد بود؟” اگر زندگی شما کاملاً تغییر می یابد ، یا اگر وسواس و اجبارات کودک شما را از سرگرمی و انجام کارهای روزمره باز می دارد ، به دنبال کمک باشید.

    کمک به وسواس در کودکان

    اولین قدم برای کمک به فرزندتان در غلبه بر OCD، مراجعه به پزشک معالج خود به روانشناس، متخصص کودکان یا روانپزشک کودک است. متخصص مراقبت های بهداشتی که می بینید علائم فرزند شما را ارزیابی می کند و با صحبت کردن با شما ، فرزندتان و احتمالاً کارمندان در مدرسه کودک شما، می تواند یک برنامه مدیریت تهیه کند. رفتار درمانی شناختی (CBT) بهترین روش برای درمان OCD است. این روش درمانی به کودک شما کمک می کند تا در شرایطی که باعث اضطراب او می شود، مهارت های خود را برای تغییر الگوی تفکر و رفتار خود تغییر دهد.

    همچنین بسیاری از متخصصان بهداشت همراه با CBT از تکنیک های آرامش، تمرین های تنفسی و ذهن آگاهی استفاده می کنند. این تکنیک ها می توانند به فرزند شما کمک کنند تا علائم را بهتر مدیریت کند و احتمال بازگشت مجدد وسواس در آینده را کاهش می دهد. در موارد شدید، دارو ممکن است همراه با درمان استفاده شود. در مورد چگونگی عملکرد داروها در کودکان زیر هفت سال اطلاعات زیادی در دست نیست.

    Child With OCD 557x418 300x225 - وسواس در کودکان ؛ انواع وسواس در کودکان ؛ درمان شناختی رفتاری وسواس کودکان
    وسواس در کودکان

    کمک به وسواس کودکان در خانه

    چند مورد نیز وجود دارد که می توانید در خانه برای حمایت از فرزند خود امتحان کنید. اگر می خواهید هرکدام از این ایده ها را امتحان کنید ، همیشه بهترین کار این است که پزشک متخصص بهداشت به شما بگوید که چه کاری انجام دهید.

    • حمایت از فرزندتان

    برای کودک می تواند وسواس ترسناک و آزاردهنده باشد. کودکان مبتلا به OCD اغلب متوجه می شوند که با کودکان دیگر تفاوت دارند. بنابراین می توانید به فرزندتان کمک کنید تا بداند که او تنها نیست. به او بگویید که وقتی نیاز به صحبت در مورد نگرانی های خود دارد، در آنجا گوش خواهید کرد. ممکن است برای شما ناامید کننده باشد اما سعی کنید از انتقاد یا ناامیدی فرزندتان در مورد عادت های او خودداری کنید.

    • درک اضطراب

    شما می توانید با فرزندتان در مورد چگونگی اضطراب و نگرانی مفید صحبت کنید – به عنوان مثال، اگر نگران یک امتحان هستید، اغلب سخت تر درس خواهید خواند. اما برخی نگرانی ها مانند زنگ هشدار هستند، در حالی که هیچ چیزی برای نگرانی واقعی وجود ندارد. به عنوان مثال، می توانید بگویید ، “چند نفر از دوستان شما از دست زدن به یک دسته کثیف بیمار شده اند؟”

    لطفا بخوانید: سئوالات جنسی کودکان 
    • مدیریت اضطراب

    شما می توانید برای مدیریت نگرانی ها و مواجهه با ترس با برخی راهکارها به فرزندتان کمک کنید. این استراتژی ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • آرامش – به عنوان مثال، تنفس عمیق، آرامش عضلات و مراقبه
    • گفتگوی مثبت – به عنوان مثال “من می توانم این کار را متوقف کنم” ، “اگر این کار را نکنم ، خوب خواهم شد”
    • حواس پرتی – کودک شما حداقل 15 دقیقه کار دیگری را انجام می دهد که از آن لذت می برد، مانند خواندن کتاب یا حلقه های تیراندازی
    • یک جعبه نگرانی – به عنوان مثال، کودک شما نگرانی ها را یادداشت می کند و آنها را در جعبه قرار می دهد تا بعداً با شما آنها را نگاه کند
    • مکانی آرام که کودک شما می تواند فعالیت هایی انجام دهد که او را از نگرانی ها منحرف کند.
    • هنگامی که فرزند شما در حال یادگیری مدیریت رفتار اضطراب است، به شروع کوچک کمک می کند. اگر او نمی تواند در ابتدا رفتار را به طور کامل متوقف کند، آن را در مراحل کوچک تقسیم کنید. به عنوان مثال، به جای روشن کردن چراغ چهار بار، آن را فقط سه بار روشن کنید.
    • شما می توانید چالش های کوچکی برای فرزند خود تعیین کنید و از جوایز برای کمک به او در رسیدن به آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، کودکی که اجباری شستن دستها را انجام می دهد، برایش به عنوان تشویق می توانید برچسب ستاره تهیه کنید.
    173168 300x200 - وسواس در کودکان ؛ انواع وسواس در کودکان ؛ درمان شناختی رفتاری وسواس کودکان
    وسواس در کودکان

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه درمان وسواس کودک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    – 02122636858- 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    روانپزشک کودکان 

    شب ادراری در کودکان 

    افزایش تمرکز در کودکان 

    عشق در نوجوانی

    درمان استرس

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.