هیپنوتیزم چیست و چگونه باعث درمان بیماری ها می شود؟

همه به یک اندازه هیپنوتیزم پذیر نیستند. محققان با استفاده از تکنیک های تصویربرداری مغزی، تفاوت هایی را در الگوهای ارتباط مغزی بین افرادی که به القای هیپنوتیزمی پاسخ می دهند و کسانی که پاسخ نمی دهند، بررسی کرده اند و …

  • هیپنوتیزم چیست؟

    هیپنوتیزم یک حالت ذهنی با تمرکز زیاد است که با کاهش آگاهی محیطی و افزایش تلقین پذیری انجام میشود. تکنیک های متعددی وجود دارد که متخصصان برای القای چنین حالتی از آنها استفاده می کنند. درمانگران هیپنوتیزم  با کمک تصویرسازی ذهنی و تکرار کلامی آرامبخش انجام می دهند که بیمار را به حالت خلسه مانند می رساند. پس از آرام شدن، ذهن بیماران برای پیام های دگرگون کننده بازتر می شود.

    572336 4f31 300x169 - هیپنوتیزم چیست و چگونه باعث درمان بیماری ها می شود؟
    هیپنوتیزم چیست

    هیپنوتیزم و تعاریف تاریخی

    اولین تعریف توسط برید ارائه شد و هیپنوتیزم را که مخفف خواب عصبی بود و به عقیده او در تضاد با خواب معمولی بود در یک جمله بیان کرد.

    “هیپنوتیزم؛ یک وضعیت عجیب و غریب از سیستم عصبی، ناشی از توجه ثابت و انتزاعی ذهنی و بینایی، به یک موضوع، نه به خاطر گیرایی و جذابیت آن موضوع است. “

    • بنابراین، برید این حالت را به عنوان حالت تمرکز ذهنی تعریف کرد که اغلب به نوعی آرامش پیش رونده منتهی می شود که به آن خواب عصبی میگویند. بعدها، در مقاله “فیزیولوژی از جذابیت” (1855)، بارز اعتراف کرد که اصطلاحات اصیل او گمراه کننده است، و استدلال کرد که اصطلاح “خواب آور یا خواب عصبی” باید برای اقلیت (10٪) از اشخاصی که نمایش فراموشی دارند، محفوظ باشد. اصطلاح “monoideism” نیز به معنی تمرکز بر موضوع است و به عنوان توصیف وضعیت هوشیاری بکار میرود.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    هیپنوتیزم برای همه افراد یکسان نیست!

    همه به یک اندازه هیپنوتیزم پذیر نیستند. محققان با استفاده از تکنیک های تصویربرداری مغزی، تفاوت هایی را در الگوهای ارتباط مغزی بین افرادی که به القای هیپنوتیزمی پاسخ می دهند و کسانی که پاسخ نمی دهند، یافته اند. این تمایز در هیپنوتیزم پذیری به عنوان افزایش همکاری بین مرکز کنترل اجرایی در قشر جلوی مغز و بخش دیگری از قشر جلوی مغز که اهمیت یا برجسته بودن رویدادها را نشان می دهد، نشان می دهد.

    بیشتر بدانید از : فروید
    unnamed 2 300x174 - هیپنوتیزم چیست و چگونه باعث درمان بیماری ها می شود؟
    هیپنوتیزم چیست

    هیپنوتیزم و درمان بیماری ها

    برخلاف تصور رایج، انسان ها در طول درمان کاملاً بیدار هستند و به طور کلی تجربیات خود را، تحت راهنمایی های یک هیپنوتیزمگر به یاد می آورند. از این روش می تواند برای کاهش درد، درمان بیماری های خودایمنی، مبارزه با فوبیا و ترک عادت های بد مانند سیگار کشیدن و پرخوری استفاده شود. همچنین این روش می تواند به افراد کمک کند تا با حالات عاطفی منفی مانند استرس و اضطراب و همچنین درد، خستگی، بی خوابی، اختلالات خلقی و غیره کنار بیایند .

    تاریخ و تحقیقات اولیه

    تاریخ هیپنوتیزم به همان اندازه که از جادوگری، سحر و جادو و پزشکی حکایت دارد به عنوان روشی در هر سه مورد استفاده شده است. تاریخچه علمی آن در قسمت دوم قرن 18 با Franz Mesmer ، پزشک آلمانی که از هیپنوتیزم در معالجه بیماران در وین و پاریس استفاده می کرد ، آغاز شد. به دلیل باور اشتباه او مبنی بر اینکه هیپنوتیزم از یک نیروی مخفی (که او آن را “مغناطیس حیوانات” می نامید) استفاده کرد که از طریق آن به درون موضوع سرازیر می شد، روش او به زودی بی اعتبار شد. اما روش مسمر – که به نام خالقیت نامگذاری شده است – توسط پزشکان معالج ادامه داده شد.

    تعدادی از پزشکان از آن استفاده کردند بدون آنکه ماهیت آن را کاملاً درک کنند تا اواسط قرن نوزدهم که پزشک انگلیسی جیمز برید این پدیده را مورد مطالعه قرار داد و اصطلاحات خواب آور و هیپنوتیزم را ابداع کرد، از نام خدای یونانی خواب ، هیپنوس. این موضوع در دهه 1880 توجه علمی گسترده ای را به خود جلب کرد. یک پزشک کشور فرانسه که از تکنیک های مختلف و متفائت استفاده می کرد ، حمایت هیپولیت برنهایم، استاد پزشکی در استراسبورگ را جلب کرد. آنها به طور مستقل نوشته بودند که هیپنوتیزم شامل نیروی بدنی و فرآیندهای فیزیولوژیک نمی شود بلکه ترکیبی از پاسخ های روانشناختی به پیشنهادات است.

    دنبال روانکاو خانم هستی؟ : اینجا کلیک کن 

    بازگشت به وین … 

    در همان زمان، پزشک اتریشی زیگموند فروید از پتانسیل درمانی این روش اختلالات عصبی تحت تأثیر قرار گرفت. در بازگشت به وین، از این روش برای کمک به یاد آوردن وقایع آزار دهنده ای که ظاهراً مراجعان فراموش کرده بودند، استفاده کرد. و شروع به توسعه سیستم روانکاوی خود کرد، اما ملاحظات نظری – و همچنین مشکلی که وی در هیپنوتیزم برخی بیماران با آن روبرو بود – باعث شد که فروید به نفع ارتباط آزاد از هیپنوتیزم خودداری کند.

    Clincal Hypnosis 1 684x321 684x321 300x141 - هیپنوتیزم چیست و چگونه باعث درمان بیماری ها می شود؟

    با وجود پذیرش تأثیرگذار فروید و پس از آن عدم پذیرش هیپنوتیزم، از این تکنیک در معالجه روانکاوی سربازانی که در دوران جنگهای جهانی اول و دوم آسیب هی عصبی رزمی را تجربه کرده بودند، استفاده شد. پس از آن هیپنوتیزم موارد محدود دیگری را در پزشکی به دست آورد. محققان مختلفی تئوریهای مختلفی را مطرح کرده اند که هیپنوتیزم چیست و چگونه می توان آن را فهمید ، اما هنوز هیچ نظریه تشریحی پذیرفته شده ای برای پدیده وجود ندارد.

    کاربردها

    تکنیک های مورد استفاده برای القا ویژگی های مشترکی دارند. مهمترین نکته این است که شخصی که هیپنوتیزم می شود میل و همکاری داشته باشد و به آن اعتماد کند. از افراد دعوت می شود تا در راحتی خود آرامش پیدا کرده و نگاه خود را به یک جسم گره بزنند. هیپنوتیزم ادامه می یابد، معمولاً با صدای کم و سکوت، آرامش فرد افزایش می یابد و چشمانش خسته می شود.

    اگر فرد معتقد باشد که می تواند هیپنوتیزم شود،شخص را قابل اعتماد نشان می دهد و نسبت به هیپنوتیزم حس بهتری دارد. بنابراین، تاثیر القاء عموماً با ایجاد ارتباط مناسب بین سوژه و هیپنوتیزم مربوط می شود.

     

    C201910 CS Marc St Camille Hypnosis illustration 219x300 - هیپنوتیزم چیست و چگونه باعث درمان بیماری ها می شود؟
    هیپنوتیزم چیست

    آیا هیپنوتیزم خطرناکه؟

    این کار تحت نظارت یک درمانگر انجام میشه و  به طور کلی مکملی برای درمان هست. عوارض جانبی این روش نادر است اما میتونه شامل سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی و احساس اضطراب یا پریشانی باشد. در برخی موارد، هم می تواند باعث ایجاد  خاطرات نادرست شود .

     

     

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید
    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.