6 روش مدیریت هیجانات منفی

هیجانات منفی

در رویکردهای جدید روان شناسی، هیجانی به نام هیجان‌منفی نام‌گذاری نمی‌شود؛ هیجاناتی مانند خشم، اضطراب، افسردگی، ترس و … به خودی خود منفی نیستند بلکه کارکرد آن‌هاست که آن‌ها را کارآمد یا ناکارآمد می‌کند.

  • 6 راهکار مدیریت هیجانات منفی که ممکن است ندانید!

     

     آیا با احساسات و هیجانات منفی خوددر ارتباط هستید؟ آیا خود را فردی احساسی می دانید؟ اگر پاسخ مثبت داده اید و با هیجانات منفی خود در ارتباط هستید و این مقاله را می خوانید ،

    مطمئناً از قبل  می دانید که اگرچه افرادی حساس و خود آگاه از نظر عاطفی دارای مزایایی هستند ، اما آنها هم بدون اشکال نیستند و یکی از بزرگترین اشکالات آن ها این است

    که اغلب در مواجهه با احساسات طاقت فرسا احساس ناتوانی می کنند. اکنون دیگر نیازی نیست که از هر آنچه احساس می کنید شرمنده شوید و اعتراف به این که بعضی اوقات هم زیاد می شود اشکالی ندارد.

    گاهی اوقات می توانیم چیزها را آنقدر ناگهانی و به شدت احساس کنیم که باعث می شود احساس تعادل در ما ایجاد شود و در مقابل احساسات خودمان درمانده باشیم. اما لازم نیست اینگونه باشد.

    اگرچه این احساسات کاملاً طبیعی است ، به خصوص وقتی که در موقعیت های استرس زا یا چالش برانگیزی قرار میگیریم، اما کنار آمدن با آنها می تواند ناخوشایند باشد و برای سلامت روان ما مضر باشد.

    بنابراین مهم است که ما بدانیم چگونه می توان این مسائل را حل کرد و قبل از اینکه احساسات

    برای ما بیش از حد مشکل آفرین شود ، خود را آرام کنیم.

    با این اوصاف ، در اینجا 6 روش روانشناسی وجود دارد که می توانید خود را از احساسات خود آرام کنید:

    برای تعیین وقت از رواندرمانگران و روانشناسان با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    1. کارهایی که به شما کمک نمی کند

    اولین و مهمترین مسئله، شما باید از هر کاری که انجام می دهید آگاه باشید چون باعث می شود آرامش و کنترل احساسات خود برای شما دشوار باشد. آیا اغلب آنها را نادیده می گیرید ، انکار می کنید یا آنها را تجمع می کنید تا زیاد شود؟

    یا سعی می کنید آنها را با رفتارهای مهیج اما خود تخریبی مانند نوشیدن یا مهمانی بی حس کنید؟ آیا بیش از حد نگران آنها هستید بدون اینکه واقعاً کاری در مورد آنها انجام دهید؟ یا به خاطر احساس خاصی از خود عصبانی هستید؟

    از هر راه ناخوشایندی که می توانید با احساسات خود کنار بیایید ، تصدیق اشتباه بودن آنها و تلاش آگاهانه برای بهتر کردن ، اولین قدم برای غلبه بر آنها است.

    20 - 6 روش مدیریت هیجانات منفی
    هیجانات منفی

    2. مراقبت از احساسات خود در هیجانات منفی

    به نظر می رسد این یک پاسخ واضح باشد ، اما در واقع ، بسیاری از ما واقعاً می ترسیم که بدانیم واقعاً چه

    چیزی را احساس می کنیم و چرا؟

    ما از مقابله با احساسات خود می ترسیم زیرا ریشه در ناامنی ها ، ترس ها ، اضطراب ها یا ضربه های حل نشده ما دارد. اما داشتن هوشیاری بیشتر نسبت به احساسی که دارید

    می تواند کمک بسیاری به شما در کنار آمدن با این مسائل به روشی سالم و سازنده کند. بنابراین به حالات روحی و تغییرات آنها توجه کنید و در جهت درک اینکه چه عواملی باعث ایجاد آنها می شود تلاش کنید.

    احساسات جسمی همراه با برخی احساسات را مشاهده کنید و به خود اجازه دهید احساس ترس خود را بدون وحشت، شرم و قضاوت درک کنید.

    3. مقاومت کردن در برابر اصرار برای واکنش

    خوشبختانه برای ما ، احساسات همیشه دوام ندارند ، بنابراین هر وقت احساس بدی می کنید (مانند عصبانیت یا حسادت) ، بهتر است فقط بگذارید روند خود را طی کند و بلافاصله بر اساس آن عمل کند.

    تا به حال این جمله را شنیده اید که “یک لحظه صبر در عصبانیت ، هزار لحظه حسرت را نجات می دهد؟” یا “فقط چند ثانیه شجاعت لازم است تا اتفاقات بزرگی رخ دهد”؟

    خب ، هر دوی این گفته های حکیمانه اساساً همان حرف را به ما می زنند که ما را به نقطه بعدی می رسانند …

    23 - 6 روش مدیریت هیجانات منفی
    هیجانات منفی

    4. وقت گذاشتن برای نفس کشیدن

    دفعه بعدی که احساسات شما شروع به بالا رفتن کرد و باید خود را آرام کنید ، برخی از تمرینات تنفس عمیق ،

    مراقبه ، تجسم مثبت ، استفاده از توپ استرس یا مدتی فقط با خود بودن را امتحان کنید. چرا؟

    زیرا بسیار مهم است که در مواقع پریشانی عاطفی بزرگ ، به خودتان فرصت و زمان کافی را بدهید تا شرایط را به وضوح ببینید. روشی که فکر می کنیم تأثیر زیادی در احساس ما دارد .

    بنابراین مهم است که با افکار خود اعلام حضور کنید و از خود بپرسید که آیا نحوه تفکر شما در مورد شرایط باعث می شود که شما احساس بدتری نسبت به حالت مورد نظر داشته باشید. و به یاد داشته باشید، احساسات برای همیشه دوام ندارند.

    بیشتر بخوانید: ازدواج با فرد معتاد

    5. صحبت کردن درباره ی احساسات خود در هیجانات منفی

    وقتی احساسات شدید زیادی را پشت سر می گذارید ، از صحبت در مورد احساس خود نترسید.

    اغلب اوقات مردم اشتباه می کنند که در مورد احساسات خود سکوت می کنند تا اینکه دیگر برای انجام هر

    کاری در مورد آنها خیلی دیر است. اگر شما حتی اذعان نکنید که در ابتدا چیزی اشتباه وجود دارد ، اوضاع هرگز تغییر نخواهد کرد!

    بنابراین دفعه بعدی که احساسات زیادی داشتید ، چند نفس عمیق بکشید تا افکار خود را جمع کنید و احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید و دلیل آن را بیان کنید

    (به عنوان مثال “من صدمه دیده ام که این حرف را به من زدی” یا “احساس بدی داشتم

    وقتی امروز صبح مرا نادیده گرفتی “). سپس ، از آنجا می توانید به دنبال یافتن راه حل باشید.

    بیشتر بخوانید: چطور افسردگی پس از طلاق را درمان کنیم؟

    6. ملایم بودن با خود در هیجانات منفی

    شاید مهمتر از همه ، همیشه با خود با مهربانی و دلسوزی رفتار کنید ، مخصوصاً وقتی که از نظر ذهنی یا احساسی چالش برانگیز هستید.

    بالاخره همه ما انسان هستیم و حقیقت این است که سختی ها فقط یک قسمت عادی از زندگی است. پس چرا به جای اینکه خیلی سریع در سرزنش یا ترحم به خود هر زمان که مسئله ای پیش نمی رود ، کمی راحت تر از خودتان استفاده می کنید؟ زندگی غیرقابل پیش بینی است و هیچ کس جواب همه چیز را ندارد ،

    هر چقدر هم تلاش کنیم همه آنها را یاد بگیریم. بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که با مهربانی با خود رفتار کنیم تا بتوانیم از طریق هر راهی که پیش بیاید بهتر از خود حمایت کنیم.

    بنابراین ، دفعه بعد که متوجه شدید با بسیاری از احساسات منفی قوی روبرو هستید ، این 6 قدم امتحان شده را بخاطر بسپارید تا به خود کمک کنید تا آرام شوید ، از هرج و مرج فرار کرده و کنترل ذهن خود را پس بگیرید.

    و البته ، اگر با هرگونه احساسات منفی جدی یا مداوم (مانند احساس افسردگی ، اضطراب یا آسیب به خود) دست و پنجه نرم می کنید ، لطفا دریغ نکنید امروز با یک متخصص بهداشت روان تماس بگیرید و در این باره با آنها صحبت کنید.

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی و روان درمانگری با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    بیشتر بخوانید:

    7 ویژگی آشکار افراد صادق
    8 عادت که اعتماد به نفس شما را از بین می برد

    6 موردی که نشان می دهد شما یک شخصیت کاریزماتیک دارید

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.