هوش هیجانی چیست؟ تست هوش هیجانی

هوش هیجانی، رهبری عاطفی ، ذات عاطفی و ذهنی هوش هیجانی، توانایی افراد در تشخیص احساسات خود و دیگران است ، بین احساسات مختلف تشخیص داده و از برچسب مناسب آنها استفاده می کند.

  • هوش هیجانی

    هوش هیجانی

    هوش هیجانی، رهبری عاطفی ، ذات عاطفی و ذهنی هوش هیجانی، توانایی افراد در تشخیص احساسات خود و دیگران است. افراد را قادر می سازد احساسات مختلف را تشخیص داده و به درستی روی آنها برچسب بزنند و اطلاعات عاطفی برای هدایت تفکر و رفتار ، و مدیریت و / یا تنظیم احساسات برای سازگاری با محیط ها یا دستیابی به هدف (های) شخصی را داشته باشند.

    این تعریف بعداً به اینگونه سازماندهی شد: توانایی درک ، استفاده ، و مدیریت احساسات. هوش هیجانی همچنین توانایی های پیوستن به اجتماع ، همدلی و احساسات را برای تقویت فکر و درک پویایی بین فردی منعکس می کند. اما ، در مورد تعریف هوش هیجانی، با توجه به اصطلاحات و کاربردها ، اختلاف نظرهای اساسی وجود دارد. در حال حاضر ، سه مدل اصلی وجود دارد:

    1 6yy4HGzjoNyQ45YRzj0rQA 300x300 - هوش هیجانی چیست؟ تست هوش هیجانی

    مدل توانایی:

    مدل مبتنی بر توانایی ، عواطف را به عنوان منابع مفیدی از اطلاعات می شناسد که به شخص کمک می کند تا در محیط اجتماعی معنا پیدا کند و از آن استفاده کند. این مدل پیشنهاد می کند که افراد در توانایی خود در پردازش اطلاعات از یک ماهیت عاطفی به یک شناخت گسترده تر برسند. این توانایی در رفتارهای سازگارانه خاص خود را نشان می دهد. این مدل ادعا می کند که هوش هیجانی چهار نوع توانایی را شامل می شود:

    دریافت احساسات 

    توانایی تشخیص و رمزگشایی عواطف در چهره ها ، تصاویر ، صدا ها و آثار فرهنگی – از جمله توانایی شناسایی احساسات خود شخص است. دریافت احساسات یک جنبه اساسی از هوش هیجانی را نشان می دهد ، زیرا پردازش اطلاعات عاطفی را امکان پذیر می کند.

    استفاده از احساسات 

    توانایی مهار احساسات برای تسهیل فعالیتهای مختلف شناختی مانند تفکر و حل مسئله. فرد با هوش هیجانی زیاد می تواند کاملاً از تغییر حالات خود استفاده کند تا به بهترین نحو بتواند وظیفه مورد نظر را برآورده سازد.

    درک احساسات

    توانایی درک زبان احساسات و آگاهی از روابط پیچیده بین احساسات.

    مدیریت احساسات 

    توانایی تنظیم احساسات هم در خودمان و هم در دیگران. بنابراین ، فرد با هوش هیجانی بالا می تواند احساسات ، حتی موارد منفی را مهار کند و آنها را برای دستیابی به اهداف مورد نظر مدیریت کند.

    از مدل توانایی  در تحقیقات به دلیل کمبود اعتبار پیش بینی در محیط کار انتقاد شده است. اما از نظر روایی سازه ، آزمونهای هوش هیجانی توانایی در مقایسه با مقیاسهای خود گزارشی از مزیت بالایی برخوردار است زیرا آنها حداکثر عملکرد فردی را با مقیاسهای عملکرد استاندارد مقایسه می کنند و به تایید افراد از اظهارات توصیفی در مورد خود اعتماد ندارند.

    مدل ترکیبی:

    مدلی که توسط دانیل گلمن معرفی شده است ، هوش هیجانی را به عنوان مجموعه وسیعی از مهارتهایی که عملکرد رهبری را هدایت می کند ، تعریف می کند. این مدل پنج ساختار اصلی را برای هوش هیجانی تشریح می کند:

    • خودآگاهی – توانایی شناخت احساسات ، نقاط قوت ، ضعف ، ارزشها و اهداف و تشخیص تأثیر آنها بر دیگران هنگام استفاده از احساسات درونی برای هدایت تصمیمات.
    • خودتنظیمی – شامل کنترل یا تغییر مسیر احساسات و انگیزه های مختل کننده فرد و سازگاری با شرایط متغیر است.
    • مهارت اجتماعی – مدیریت روابط برای همراهی با دیگران
    • همدلی – در نظر گرفتن احساسات دیگران بخصوص هنگام تصمیم گیری
    • انگیزه – آگاهی از آنچه باعث ایجاد انگیزه در آنها می شود.

    گولمن مجموعه ای از صلاحیت های عاطفی را در هر ساختار منظور می کند. شایستگی های عاطفی استعدادهای ذاتی نیستند بلکه تواناییهای آموخته شده ای هستند که باید روی آنها کار شود و می تواند برای دستیابی به عملکرد برجسته توسعه یابد. گولمن اظهار می دارد که افراد با یک هوش هیجانی کلی متولد می شوند که پتانسیل آنها برای یادگیری شایستگی های عاطفی را تعیین می کند.

    مدل رفتاری:

    یک مسئله مفهومی را بین مدل مبتنی بر توانایی و یک مدل مبتنی بر هوش هیجانی مطرح کرده است. ویژگی هوش هیجانی یک صورت فلکی از خود درک عاطفی است که در سطوح پایین تر از شخصیت قرار دارد. به بیان دیگر ، صفت EI به ادراک فردی از توانایی های عاطفی آنها اشاره دارد. این تعریف شامل شرایط رفتاری و توانایی های خود درک شده است و برخلاف مدل مبتنی بر توانایی که مربوط به توانایی های واقعی است و در مقایسه با اندازه گیری علمی بسیار مقاوم است ، توسط گزارش خود سنجیده می شود. ویژگی هوش هیجانی باید در یک چارچوب شخصیت مورد بررسی قرار گیرد. یک برچسب جایگزین برای همان ساختار ، خودکارآمدی هیجانی است.

    مهارت های ارتباطی

    اگرچه مهارت های ارتباطی اکنون بخش اصلی برنامه های دروس کارشناسی ارشد است ، اما بیماران همچنان شکایت می کنند که پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی به آنها گوش نکرده اند یا پریشان به نظر می رسند. بیمار بطور دقیق و واضح مشکل خود را بیان می کند ، پزشک به جای پرسیدن این سؤال : “پس در مورد مشکل بیشتر به من بگویید؟” درعوض ، پشت میز کار خود می نشیند ، یادداشت بر می دارد و از تماس چشمی جلوگیری می کند. این نمونه ای از کمبود هوش هیجانی را نشان می دهد. این امر نه تنها به رابطه پزشک-بیمار آسیب می زند ، بلکه می تواند ایمنی بیمار را به خطر اندازد. در مورد مک مورفی این امر به یک شورش نهادی کمک کرد.

    emotional intelligence 300x122 - هوش هیجانی چیست؟ تست هوش هیجانی

    مراقبت ایمن تر و هوش هیجانی

    به طور گسترده ای توافق شده است که تعیین مقدار هوش به تنهایی برای اندازه گیری کامل توانایی شناختی کافی نیست. اقدامات عمیق تر و ظریف تر لازم است. هوش هیجانی چارچوبی برای سنجش و بیان توانایی و ظرفیت شناسایی و مدیریت احساسات شخصی خود و همچنین دیگران است.

    هوش هیجانی مفهوم جدیدی نیست. این عبارت از عبارت “شعور اجتماعی” سرچشمه گرفته است که در سال 1920 برای توصیف مهارتهای ناشی از مدیریت و درک دیگران استفاده شد. هوش هیجانی را می توان به روش های مختلف توصیف کرد. یکی از راه های شناخته شده ، که تحت پوشش گسترده رسانه ها قرار دارد ، در پرفروش ترین اطلاعات عاطفی دانیل گلمن شرح داده شده است: هوش هیجانی چرا می تواند از IQ اهمیت بیشتری داشته باشد.

    خود تنظیمی

    ممکن است افرادی که احساسات خود را مدیریت می کنند فاقد اشتیاق به حساب بیایند ، در حالی که افراد دارای خلق و خوی آتشین ممکن است کاریزماتیک تلقی شوند. خود تنظیمی یک مهارت است ، از جعبه ابزار هوش هیجانی ، احساسات را کنترل و به چالش می کشد. این شامل تأمل و تفکر است. کنترل احساسات شما محیطی از اعتماد به نفس و گشودگی را ایجاد می کند که برای دیگران قابل لمس است و برای بهبود ایمنی فرد بسیار حیاتی است.خود تنظیمی به معنای مقاومت در برابر تقاضای سرزنش افراد ، یکی از جنبه های اصلی فرهنگ سرزنش است.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در همه زمینه ها و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02126767945 – 02122636858- 09212773724

    اندازه گیری های دیگر

    از اقدامات خاص دیگری نیز برای ارزیابی توانایی در هوش هیجانی استفاده شده است. مثل:

    تجزیه و تحلیل تشخیصی از روش صحت غیر کلامی- نسخه صورت بزرگسالان شامل 24 عکس از تعداد برابر چهره های شاد ، غمگین ، عصبانی و ترسیده از هر دو شدت بالا و پایین است که از نظر جنسیت متعادل هستند. وظایف شرکت کنندگان تشخیص دادن این است که کدام یک از چهار احساس در محرکهای داده شده است.

    GR8PI 1030x579 300x169 - هوش هیجانی چیست؟ تست هوش هیجانی

    جلوه های عمومی

    مقاله ای که در مجله روانشناسی سالانه منتشر شد ، نشان داد که هوش هیجانی بالاتر با این عوامل همبستگی دارد:

    • روابط اجتماعی بهتر برای کودکان – در بین کودکان و نوجوانان ، هوش هیجانی با توانایی برقراری، روابط اجتماعی خوب ارتباط دارد و با انحراف از هنجارهای اجتماعی ارتباط منفی دارد ، رفتارهای ضد اجتماعی که هم در داخل و هم در خارج از مدرسه اندازه گیری می شوند همانطور که توسط خود کودکان و خانواده خودشان گزارش شده توسط اعضا و معلمان آنها نیز گزارش شده اند
    • روابط اجتماعی بهتر برای بزرگسالان – هوش هیجانی بالا در بین بزرگسالان با درک بهتر از توانایی اجتماعی و روابط بین فردی خود و در عین حال پرخاشگری و مشکلات کمتر بین فردی همبستگی دارد.
    • افراد بسیار باهوش از نظر هیجانی توسط دیگران مثبت تر درک می شوند.
    • روابط بهتر خانوادگی و صمیمی – EI بالا با جنبه های مختلف با روابط بهتر با خانواده و همسر و دوستان ارتباط دارد.
    • پیشرفت تحصیلی بهتر – هوش هیجانی با دستیابی بیشتر موفقیت در دانشگاهیان که توسط معلمان گزارش می شود ، ارتباط دارد.
    • روابط اجتماعی بهتر در حین کار و مذاکرات – هوش هیجانی بالاتر با پویایی اجتماعی بهتر در محل کار و همچنین توانایی مذاکره بهتر ارتباط دارد.
    • بهزیستی روانشناختی بهتر – هوش هیجانی با رضایت از زندگی بالاتر ، عزت نفس و سطح پایین تر از عدم امنیت یا افسردگی رابطه مثبت دارد. همچنین با انتخاب های اشتباه و رفتارهای بهداشتی ضعیف همبستگی منفی دارد.
    • اجازه می دهد تا به خود درست فکر کنید – افراد باهوش هیجانی به احتمال زیاد درک بهتری از خود دارند و تصمیمات آگاهانه ای را بر اساس احساسات و عقلانیت می گیرند و به طور کلی ، فرد را به سمت خودآرایی سوق می دهد.
    ما EI یا EQ را به عنوان توانایی تعریف می کنیم:
    • احساسات خودمان را بشناسیم ، بفهمیم و مدیریت کنیم
    • احساسات دیگران را بشناسید ، درک کنید و تأثیر بگذارید
    • از نظر عملی ، این بدان معنی است که آگاه هستیم که احساسات می توانند رفتار ما را تحت تأثیر قرار دهند و افراد را تحت تأثیر قرار دهند (مثبت و منفی) ، و یادگیری نحوه مدیریت آن احساسات – هم خودمان و هم دیگران – خصوصاً هنگامی که تحت فشار هستیم.
    چه زمانی نیاز به مدیریت هوش هیجانی خود دارم؟
    • دادن و دریافت بازخورد
    • برخورد با روابط چالش برانگیز
    • نداشتن منابع کافی
    • برخورد با تغییر
    • پرداختن به مشکلات و نارسایی ها

    emotional intelligence concept 700x467 300x200 - هوش هیجانی چیست؟ تست هوش هیجانی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02126767945 – 02122636858- 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    https://www.bmj.com/content/341/bmj.c3781?gclid=EAIaIQobChMIzP-rkYa45gIVRMreCh2ZwAaOEAMYASAAEgLcDfD_BwE

    https://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.