نوجوانی | نوجوانی و مشکلات آن | روانشناسی نوجوانی | دوران بلوغ نوجوانی

نوجوانی

نوجوانان جوان ممکن است در شرایطی که ظرفیتهایشان هنوز در حال پیشرفت است آسیب پذیر باشند و آنها شروع به جابجایی در خارج از محدوده خانواده خود کنند.

  • نوجوانی

    نوجوانی

    نوجوانی دوره ای از زندگی با سلامتی خاص و نیازها و حقوق تکاملی است. همچنین زمان توسعه دانش و مهارت ها ، یادگیری برای مدیریت احساسات و روابط و به دست آوردن ویژگی ها و توانایی هایی است که برای لذت بردن از سن نوجوانی و فرض نقش های بزرگسالان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    همه جوامع تشخیص می دهند که بین فرزند بودن و بزرگتر شدن تفاوت وجود دارد. اینکه چگونه این گذار از کودکی به بزرگسالی تعریف و به رسمیت شناخته شده است بین فرهنگ ها و با گذشت زمان فرق می کند. در گذشته غالباً نسبتاً سریع بوده است ، و در بعضی از جوامع هنوز هم است. اما در بسیاری از کشورها این تغییر می کند.

    iStock 495354639 1024x683 300x200 - نوجوانی | نوجوانی و مشکلات آن | روانشناسی نوجوانی | دوران بلوغ نوجوانی
    نوجوانی

    امتیاز کلیدی

    نوجوانی یکی از سریعترین مراحل رشد انسان است.

    بلوغ بیولوژیکی قبل از بلوغ روانی- اجتماعی است. این پیامدهایی برای پاسخگویی به سیاست و برنامه به اکتشافات و آزمایش هایی است که در دوران نوجوانی انجام می شود. خصوصیات فردی و محیط بر تغییراتی که در دوران نوجوانی رخ می دهد تأثیر می گذارد.

    نوجوانان جوان ممکن است در شرایطی که ظرفیتهایشان هنوز در حال پیشرفت است آسیب پذیر باشند و آنها شروع به جابجایی در خارج از محدوده خانواده خود کنند. تغییرات در نوجوانی نه تنها در بزرگسالی بلکه در طول دوره زندگی دارای پیامدهای سلامتی است. ماهیت و اهمیت بی نظیر فرامین نوجوانی ، توجه صریح و مشخص در سیاست ها و برنامه های بهداشتی دارد

    لطفا بخوانید: روانشناس بالینی

     

    main qimg 1cd6df15e7f5b847013f7e7a6c52cb21 300x150 - نوجوانی | نوجوانی و مشکلات آن | روانشناسی نوجوانی | دوران بلوغ نوجوانی
    نوجوانی

    جوانی

    جوانی زمان زندگی جوانی است و غالباً به معنی زمان بین نوجوانی و بزرگسالی (بلوغ) است. همچنین به عنوان “ظاهر ، طراوت ، نشاط ، روح و غیره ، مشخصه کسی که جوان است” تعریف شده است. تعاریف آن در مورد یک محدوده سنی خاص متفاوت است ، زیرا جوانان به عنوان زمانی به عنوان مرحله ای تعریف نمی شوند که می تواند با محدوده سنی خاص گره خورده باشد. و همچنین نمی توان نقطه پایانی آن را با فعالیتهای خاص ، مانند کار یا داشتن روابط جنسی مرتبط کرد.

    جوانی تجربی است که ممکن است سطح وابستگی فرد را شکل دهد ، که با توجه به دیدگاههای مختلف فرهنگی می تواند از طرق مختلف مشخص شود. تجربه شخصی توسط هنجارها یا سنن فرهنگی یک فرد مشخص شده است ، در حالی که میزان وابستگی جوانان به معنای میزان وابستگی آنها به خانواده خود از نظر عاطفی و اقتصادی است.

    “این جهان ویژگی های جوانی را می طلبد: نه یک زمان زندگی بلکه یک حالت ذهنی ، خلق و خوی اراده ، کیفیت تخیل ، غالب شجاعت بر روی ترسو ، اشتها برای ماجراجویی بر سر زندگی آسان است.” – رابرت کندی
    جوانی مرحله ساختن خودپنداره است. خودپنداره جوانان تحت تأثیر متغیرهایی مانند همسالان ، سبک زندگی ، جنسیت و فرهنگ است. این زمان زندگی فرد است که انتخاب های آنها به احتمال زیاد بر آینده خود تأثیر می گذارد.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی 
    و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02126767945 – 02122636858- 09212773724

    چرا وقتی کودک بودم متفاوت رفتار می کردم؟

    بدن و مغز شما به طرز چشمگیری تغییر می کند. رفتارهای جدید ظاهر می شوند و والدین و سایر اعضای خانواده ممکن است از آنها ناامید و ناراحت شوند. نکته قابل توجه ، توجه شما رو به تغییر خواهد بود و تمرکز سخت تر خواهد بود ، دریافت انگیزه از وظایفی که از شما خواسته شده است برای انجام آنها سخت تر می شود و با نتایج منفی احتمالی درگیر رفتارهای پر خطرتر خواهید بود. همه اینها رفتارهای سازگارانه عادی هستند و ناشی از تغییرات مداوم در مغز هستند.

    سن: کل داستان نیست

    سن روشی مناسب برای تعریف نوجوانی است. اما این تنها یک ویژگی است که این دوره از رشد را مشخص می کند. سن اغلب برای ارزیابی و مقایسه تغییرات بیولوژیکی (به عنوان مثال بلوغ) ، که نسبتاً جهانی است ، از انتقالهای اجتماعی ، که بیشتر با محیط اجتماعی و فرهنگی متفاوت است ، اثر نمی گیرد.

    نوجوانی: تغییرات جسمی

    بزرگسالی یکی از سریعترین مراحل رشد انسان است. اگرچه به نظر می رسد ترتیب بسیاری از تغییرات جهانی است ، زمان بندی آنها و سرعت تغییر در بین افراد و حتی در افراد متفاوت است. هم خصوصیات یک فرد (به عنوان مثال جنس) و هم عوامل خارجی (به عنوان مثال تغذیه ناکافی ، یک محیط سوء استفاده کننده) بر این تغییرات تأثیر می گذارد.

    getty 145083527 9706409704500129 89702 300x139 - نوجوانی | نوجوانی و مشکلات آن | روانشناسی نوجوانی | دوران بلوغ نوجوانی
    نوجوانی
    لطفا مطالعه کنید: قانون جذب

    نوجوانی: تغییرات عصبی

    تحولات مهم عصبی نیز در سالهای نوجوانی اتفاق می افتد. این پیشرفت ها با تغییرات هورمونی مرتبط هستند اما همیشه به آنها وابسته نیستند. تحولاتی در مناطقی از مغز مانند سیستم لیمبیک رخ می دهد که وظیفه جستجوی لذت و پردازش پاداش ، پاسخ های عاطفی و تنظیم خواب را بر عهده دارد. در همین زمان ، تغییراتی در قشر پیش پیشانی، منطقه مسئول آنچه که وظایف اجرایی نامیده می شود ، صورت می گیرد: تصمیم گیری ، سازماندهی ، کنترل تکانه و برنامه ریزی برای آینده. تغییرات در قشر قبل از فرونتال در اواخر بزرگسالی نسبت به تغییرات سیستم لیمبیک رخ می دهد.

    نوجوانی: تغییرات روانی و اجتماعی

    پیوند با تغییرات هورمونی و عصبی که در حال انجام است تغییرات روانی- اجتماعی و عاطفی و افزایش ظرفیتهای شناختی و فکری را به همراه دارد. در طی دهه دوم ، نوجوانان مهارت های استدلال قوی تری ، تفکر منطقی و اخلاقی را پرورش می دهند و در تفکر انتزاعی و قضاوت های عقلانی توانایی بیشتری پیدا می کنند. تغییراتی که در محیط بزرگسالان رخ می دهد ، هم تحت تأثیر تغییرات داخلی نوجوانی است. این تأثیرات بیرونی ، که بین فرهنگ ها و جوامع متفاوت است ، شامل ارزش ها و هنجارهای اجتماعی و نقش های متغیر ، مسئولیت ها ، روابط و انتظارات این دوره از زندگی است.

    پیامدهای مربوط به سلامتی و رفتار

    از بسیاری جهات ، پیشرفت در نوجوانی باعث تغییر در بار بیماری در دوران کودکی تا بزرگسالی می شود – برای مثال ، افزایش سن در مشکلات سلامت جنسی و تولید مثل ، بیماری روانی و صدمات.

    بروز برخی مشکلات بهداشتی در بزرگسالی ، از جمله اختلالات در مصرف مواد ، اختلالات روانی و جراحات ، به احتمال زیاد هم تغییرات بیولوژیکی بلوغ را نشان می دهد و هم بستر اجتماعی که در آن جوانان رشد می کنند. سایر شرایط ، از جمله افزایش شیوع برخی از بیماریهای عفونی ، به عنوان مثال شیستوزومیازیس ، ممکن است به سادگی ناشی از فعالیت های روزانه نوجوانان در این دوره از زندگی باشد.

    بسیاری از رفتارهای مرتبط با سلامتی که در دوران نوجوانی بوجود می آیند ، تأثیراتی بر سلامت حال و آینده دارد. به عنوان مثال ، استفاده از الکل و چاقی در سنین کودکی نه تنها رشد بزرگسالان را به خطر می اندازد ، بلکه پیش بینی می کند مصرف الکل و چاقی در مرحله بعدی به خطر بیفتد و پیامدهای جدی برای سلامت عمومی دارد.

    5b90d6166a3962 25783872 300x200 - نوجوانی | نوجوانی و مشکلات آن | روانشناسی نوجوانی | دوران بلوغ نوجوانی
    نوجوانی

    پیامدهای مربوط به خط مشی ها و برنامه ها

    تغییراتی که در دوران نوجوانی رخ می دهد ، پیامدهای سیاست ها و برنامه های بهداشتی را نشان می دهد:

    • نوجوانان نیاز به توجه صریح دارند.
    • نوجوانان همه یکسان نیستند.
    • برخی از نوجوانان به ویژه آسیب پذیر هستند.
    • رفتارهای بزرگسالان پیامدهایی برای سلامتی نوجوانان دارد.
    • رشد نوجوان پیامدهای سلامتی در طول زندگی دارد.
    • تغییرات در دوران نوجوانی بر نحوه تفکر و عملکرد نوجوانان تأثیر می گذارد.
    • نوجوانان باید فرایندهای رخ داده در دوران نوجوانی را درک کنند.
    • برای مشارکت مثبت ، بزرگسالان باید فرایندهای رخ داده در دوران نوجوانی را درک کنند.
    • بهداشت عمومی و حقوق بشر پیرامون مفاهیم رشد و نمو بزرگسالان همگرا هستند.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی 
    و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02126767945 – 02122636858- 09212773724

    مطالب پیشنهادی: 

    https://en.wikipedia.org/wiki/Youth

    https://www.who.int/maternal_child_adolescent/topics/adolescence/development/en/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.