چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

  • 7429540 306669 education and school concept little student girl studying and reading books at school 300x206 - چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

    چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

     

     می خوای شروع به درس خواندن کنی ولی نمیدونی از کجا باید شروع کنی؟ نمیدونی چجوری و چه موقع باید مرور داشته باشی؟ مباحث مهم و تاثیرگذار رو نمیدنی چجوری باید خوند؟ نمیدونی چه موقع باید چه مباحثی را تموم کنی و یا اصلا با چه برنامه ای درس بخونی که هم به کلاسات برسی هم به آزمونت هم مدرسه و…
    همه ی اینها باید توسط مشاور شما بررسی شوند. از همین اول راه و نه بعد گذشت ۳ ماه یا ۶ ماه بعد که تازه قبول می کنید و اعتراف می کنید که نمی تونید این مسیر را به تنهایی بروید.
    یکی از عوامل مهمی که می تواند به مشکلات تحصیلی، خانوادگی، عاطفی ،اجتماعی و … دانش آموز کمک کند وجود مشاور است؛ با این حال بسیاری از مدارس کشور یا مشاور ندارند و اگر هم دارند یا آن مشاور به دلیل تعداد زیاد دانش آموزان، یا فرصت رسیدگی مطلوب به وضعیت هریک را ندارد و یا از علم کافی برای کمک به بهبود وضعیت تحصیلی و روحی دانش آموزان برخوردار نیست. پس بهتر است از همین الان برای رهایی از سردرگمی برای برنامه ریزی درسی خود یه مشاور تحصیلی خوب انتخاب کنید. در این مقاله به بررسی ویژگی های یک مشاور خوب و ضرورت داشتن مشاور میپردازیم که انتخاب شما را در این راه آسان تر می کند.

     

    IMG10545049 300x218 - چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

    چرا در برنامه ریزی درسی نیاز به مشاور ضرورت دارد؟

    _مشاوره تحصیلی در زمینه انتخاب رشته و راهنمایی شغلی
    در این زمینه مشاور به دانش آموز کمک می‌کند با اطلاع از ویژگیها و شرایط خود، رشته‌ها و شرایط جامعه تصمیم مناسبی در مورد انتخاب رشته تحصیلی‌اش اتخاذ کند. چنین فرایندی چه در سال اول دبیرستان و برای انتخاب رشته تحصیلی دوره متوسط صورت بگیرد و چه برای انتخاب رشته دانشگاهی تفاوت چندانی نمی‌کند. آشنایی مشاور با ویژگیها و مقررات موجود مربوط به هر دوره (متوسط یا دانشگاهی) بسیار حائز اهمیت است. مشاور تلاش می‌کند علاوه بر اینکه مراجع را از جنبه‌های مختلف هوشی، استعداد و علایق شناسایی کند بلکه این شناخت را با شناختهای خود دانش آموز درهم می‌آمیزد و با در نظر گرفتن مقررات بیرونی و شرایط ویژه جامعه اقدام به تصمیم گیری کنند.
    ویژگیهای خود دانش آموز که باید شناسایی شوند عبارتند از: میزان بهره هوشی، نمرات تحصیلی او، تعیین نقاط قوت و ضعف او در دروس مختلف، بررسی علایق و استعدادهای او در زمینه رشته‌ها و مشاغل. برای اینکار گاهی مشاور از آزمونهایی چون تست هوش، آزمون رغبت سنج و آزمونهای سنجش استعداد کمک می‌گیرد. از سوی دیگر باید دانش آموز شناخت کاملی نیز از خود رشته تحصیلی بدست آورد. اینکه چه دروسی در آن مطالعه می‌شوند، آینده شغلی آن چیست؟ و … .
    _مشاوره تحصیلی در زمینه بررسی افت تحصیلی
    برخی از دانش آموزان ممکن است دچار افت تحصیلی شوند. برخی از این دانش آموزان خود به مشاوره تحصیلی مراجع می‌کنند و برخی توسط مسئولین مدرسه به مشاور معرفی می‌شوند. در هر حال مشاور تحصیلی به بررسی عمل مختلف افت تحصیلی می‌پردازد. برای بررسی احتمال وجود عمل خانوادگی از خود دانش آموز و خانواده او کمک می‌گیرد. عوامل مدرسه را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد و همچنین به بررسی سلامت جسمی و روانی دانش آموز می‌پردازد.
    شناخت و پیدا کردن علت افت تحصیلی در گام اول قرار دارد. بعد از پیدا کردن علت، مشاور به کمک دانش آموز و در صورت لزوم خانواده او و مسئولین مدرسه به رفع آن علت اقدام می‌کنند. یا اینکه راهنماییهایی به دانش آموزان برای رفع علت ارائه می‌شود و پیشرفت او مورد پیگیری قرار می‌گیرد. از جمله این راهنمایی شامل شیوه افزایش انگیزش دانش آموز، آموزش شیوه‌های صحیح مطالعه، آموزش شیوه‌های مواجهه با تغییرات اساسی و غیره خواهد بود.
    _مشاوره تحصیلی در زمینه آموزش شیوه‌های صحیح مطالعه و روشهای بهسازی حافظه
    برخی از دانش آموزان با وجود اینکه افت تحصیلی نشان نمی‌دهند، اما ممکن است نیاز به آموزش شیوه‌های صحیح مطالعه و روشهای بهسازی حافظه داشته باشند. آموزش چنین روشهایی می‌تواند به جلوگیری از اتلاف وقت دانش آموز و بالا بردن بهره وری او کمک کند. برنامه ریزی برای مطالعه ، رعایت اصول یادگیری در برنامه ریزی برای مطالعه  رعایت ویژگیهای حافظه‌های مختلف می‌تواند به دانش آموز کمک کند تا روش مطالعه صحیحی داشته باشد و نتیجه بهتری کسب نماید.

     

    speech therapy centre cochin prayatna learning disability 300x142 - چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

    _مشاوره تحصیلی در زمینه کاهش اضطراب امتحان
    اغلب افراد در جلسه امتحان و یا قبل از آن درجاتی از اضطراب را دارا هستند. داشتن مقداری اضطراب در شرایط امتحانی کاملا طبیعی و گاهی حتی ضروریست. چون موجب بالا نگه داشته شدن سطح انگیختگی فرد شده و عملکرد او را بهبود می‌بخشد. اما در صورتیکه میزان این اضطراب از حد طبیعی بالا برود باعث مختل شدن عملکرد فرد خواهد شد. بنابراین مشاور تحصیلی تلاش می‌کنند با آموزش شیوه صحیح مطالعه، بالا بردن کارآیی حافظه و استفاده بهینه از زمان، دانش آموز اطمینان و یقین نسبت به خود پیدا کند. به عبارتی تلاش می‌کند اعتماد به نفس او را بالا ببرد تا از پیدا شدن افکاری که باعث اضطراب در او می‌شوند جلوگیری کند. چنین دانش آموزانی افکاری از این قبیل دارند. نمره کمی خواهم گرفت، خوب نخوانده‌ام، همیشه شکست می‌خورم و … .
    تحصیلی کمک می‌کند تا دانش آموز با تسلط بیشتری به مطالب مورد نظر سر جلسه امتحان حاضر شود و علاوه بر این به خود اعتماد به نفس داشته باشد. همچنین ممکن است روشهای اختصاصی مثل آموزش روشهای آرامش ورزی مورد استفاده قرار بگیرید. در صورت حاد بودن میزان اضطراب دانش آموز در کنار مشاوره نیاز به روانپزشک می باشد.
    در واقع مشاور تحصیلی نه تنها هزینه ی اضافی نمی باشد، بلکه دانش آموز را در انتخاب منابع و کلاس های کمک آموزشی و تهیه ی لوح های فشرده آگاه می کند. و دانش آموز با بیشترین آگاهی این منابع را تهیه می کند.
    ضرورت مشاوره تحصیلی برای والدین
    در امر تحصیل فرزندان، خانواده و والدین نقش بسزایی دارند. بطوریکه عامل خانواده از عوامل مهم در زمینه پیشرفت تحصیلی دانش آموز یا وقوع افت تحصیلی است. انگیزه‌ها و علایق تحصیلی دانش آموز در خانواده شکل می‌گیرد و به آن جهت داده می‌شود و مسیری برای هدایت آن فراهم می‌شود. خانواده سرعت دانش آموز را در رسیدن به اهداف تحصیلی تنظیم می‌کند.
    خانواده‌های بدون انگیزه، بدون اطلاع و غیر فعال موجب کاهش سرعت دانش آموزان بااستعداد می‌شوند. از اینرو در فرآیند مشاوره تحصیلی، لزوم انجام مشاوره با والدین ضرورت و اهمیت خاصی پیدا می‌کند. از اینرو لازم به نظر می‌رسد والدین و بطور کلی خانواده نیز اطلاعات کافی از ویژگیها و استعدادهای فرزندان خود کسب نمایند، اطلاعات بیشتری در زمینه‌های تحصیلی کسب کنند و کمکها و یاریهای مفیدی برای فرزندان دانش آموز خود فراهم کنند.
    نکته حائز اهمیت این است که شما نیاز است ویژگی های یک مشاور خوب را بشناسید و بتوانید راحت تر انتخاب کنید. در اینجا ما به طور کلی ویژگی های یک مشاور خوب را برای شما توضیح می دهیم.

     

    مشاوره تلفنی کنکور 95 300x229 - چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

    ویژگی های یک مشاور تحصیلی خوب :

    مشاور خوب عمدتا به یاری خود فرد، مشکل او را حل می کند. یعنی به او کمک می کند تا تفکر، احساسات، اندیشه و تصمیم گیری خود را تغییر داده و در نهایت بتواند نوع رابطه خود را با دنیای اطرافش تغییر دهد. در این میان تاثیر دنیای بیرون فرد یعنی خانواده، دوستان و محیط اطرافش نقش کاتالیزور را ایفا می کنند تا شخص زود تر به اهداف تعیین شده دست یابد.
    در برنامه ریزی درسی مهم ترین نکته توجه به تفاوتهای فردی می باشد. نباید برای همه ی دانش آموزان یک نسخه برنامه ریزی پیچید. درست مانند مریض های مختلفی که هیچ گاه با یک نسخه ی یکسان قابل درمان نیستند.
    همان طور که یک پزشک خوب برای درمان مریضش خوب به حرف های او گوش می دهد و ایشان را به طور دقیق معاینه می کند تا در تشخیص دچار اشتباه نشود، مشاور خوب هم باید دانش آموز را کاملا بشناسد و مشغولیات فکری او را بداند و بهترین زمان های مطالعه دانش آموزان را بر اساس ارتباط بین دانش آموز و اولیا، دوستانش، تفریحات و سرگرمی هایش در نظر بگیرد و برنامه درسی خود را اعلام نماید.
    یک مشاور خوب باید بداند، دانش آموزی که برنامه درسی می خواهد:
    ۱)خودش باید بخواهد نه به اصرار خانواده و اطرافیان به این کار وادار شود.
    ۲)هدف گذاری در برنامه ریزی درسی را به دانش آموز نشان دهد که بعد از هر برنامه باید به چه هدف هایی دست یابد به عنوان مثال میزان درصد تست زنی یک درس را از همان اول تعیین نماید.
    ۳) به دانش آموز بفهماند در کنار رقابت با دیگران خود را یکی از رقیب های اصلی با خودش در کنکور بداند و در شروع برنامه و پایان آن نتیجه این رقابت را احساس کند.
    ۴) حتما باید با برنامه ریزی مناسب و صد البته پیشرفتن، مطابق آن برنامه ریزی صورت گیرد.
    اما بطور کلی مشاورین تحصیلی و کنکور وظایف زیر را برعهده دارند:
    ۱.شناسایی استعدادهای بالقوه دانش آموزان و دانشجویان و هدایت آنها در مسیر صحیح.
    ۲.آموزش مهارت های موفقیت تحصیلی و ارائه راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از افت تحصیلی.
    ۳.کمک به دانش آموز برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب.
    ۴.آموزش شیوه های صحیح مطالعه، یادگیری، یادداشت برداری، خلاصه نویسی و پاسخگویی به سؤالات تشریحی و تستی.
    ۵.کمک به والدین برای شناسایی دقیقتر توانایی های فرزندانشان و فراهم نمودن بستر مناسب برای رشد و شکوفایی آنها.
    ۶.افزایش قدرت تمرکز، کاهش میزان بی دقتی و تقویت حافظه دانش آموزان و دانشجویان.
    ۷.آموزش مهارت های آزمون دادن شامل شیوه صحیح آمادگی برای هر آزمون، مدیریت استرس و اضطراب امتحان، نحوه مدیریت زمان.
    ۸.افزایش انگیزه و اعتماد به نفس بچه ها.
    ۹.ارائه رژیم غذایی ویژه برای افزایش عملکرد حافظه و کاهش فرآیند خسته شدن ذهن.

     

    برای بهرمندی از مشاوره تحصیلی مرکز تخصصی بوجیکا در تمام مقاطع با مشاوران این مرکز تماس حاصل نمایید.  
    تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با شماره تماس22636858_021
     

    IMG 20171212 103427 300x300 - چه طور از مشاور تحصیلی کمک بگیرم؟

    مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا
    کلینیک جامع کودک و خانواده بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.
    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.