6 راه مقابله با مادر کنترل گر

اگر مادری بیش از حد کنترلگر دارید، می تواند احساس تعارض در شما ایجاد کند. ایجاد یک رابطه سالم با یک مادر کنترل کننده گاهی می تواند یک کار دلهره آور باشد. با این حال، می توان راه های شروع یک رابطه جدید و سالم تر را یاد گرفت.

  • مادر کنترلگر

    مادر کنترلگر

    مادران در طول بارداری و پس از زایمان در هر دو سطح روانشناختی و عصب شناختی، سازگاری و سازماندهی قابل توجهی دارند. از نظر روانشناختی، سرمایه گذاری عاطفی مادر تازه زایمان کرده از دنیای خارج کشیده شده و دوباره به سمت نوزادش متمرکز می شود. از نظر مغز و اعصاب، مادر تازه زایمان کرده تحت تغییرات عصبی و غدد درون ریز قرار می گیرد که وی را برای پاسخگویی به نیازهای همه جانبه نوزاد جدید خود آماده می کند. سازگاری مادر جدید با تغییرات فوق، مجموعه ای از چالش ها را به همراه دارد. علاوه بر این، این چالش ها می توانند در صورت بروز مشکلات زندگی در اوایل زندگی، ترومای حل نشده یا آسیب شناسی روانی بیشتر شوند. این عوامل ممکن است واکنش رفتاری و عصبی مادر را نسبت به نوزاد خود تغییر دهد.

     

    لمهحتح - 6 راه مقابله با مادر کنترل گر
    مادر کنترلگر

    تأثیرات یک مادر کنترلگر

     

    اگر از رفتار مادر خود ناامید، عصبانی یا آزرده شدید، تنها شما نیستید. روانشناسان در واقع تشخیص داده اند که توجه و نگرانی بیش از حد والدین برای سلامتی کودک مضر است و اثرات منفی آن می تواند کودکان را تا بزرگسالی دنبال کند. یکی از رایج ترین مشکلات مرتبط با فرزندپروری، اضطراب است. کودکانی که والدین بیش از حد درگیر و نگران دارند به مراتب بیشتر از همسالانی که والدین آنها به آنها آزادی بیشتری می دهند دچار اختلال اضطراب می شوند.

    والدین همچنین می تواند توانایی کودک در انتخاب را کاهش دهند، که می تواند منجر به یک رابطه وابسته بین والدین و کودک شود. در حالی که کودکان وابسته به کد هستند؛ به معنای واقعی کلمه هر چیزی که برای زنده ماندن در هنگام رشد به پدر و مادر خود احتیاج دارند ، وابسته هستند ، آنها باید یاد بگیرند که چگونه تصمیم های مستقلی بگیرند و آنها باید جدا از والدین خود ، در دوران بلوغ شروع به کار کنند. افرادی که مادران بیش از حد قانونمند دارند ممکن است تصمیم گیری بیشتر برایشان دشوار باشند، از اضطراب رنج ببرند، اعتماد به نفس پایینی داشته باشند و در پست های رهبری احساس ناراحتی کنند. همه اینها می تواند بر کیفیت زندگی کودک تأثیر منفی بگذارد و همه اینها می تواند به بزرگسالی نیز منتقل شود.

    والدین کنترلگر همچنین می توانند توانایی شما را در تنظیم صحیح احساسات، ایجاد پیوندهای اجتماعی و برقراری ارتباط موثر با دیگران خراب کنند. اینها همه مهارت های اساسی است که کودکان باید بدست آورند تا بتوانند تقریباً در همه زمینه ها – از مدرسه، محل کار، دوستی – به طور مستقل فعالیت کنند. فرزندپروری بسیار بیشتر از این است که کودکان را به راحتی تحریک یا ناامید کند. در واقع می تواند رشد عاطفی را متوقف کند.

    momnmy and doughter21 - 6 راه مقابله با مادر کنترل گر
    مادر کنترلگر

     

    اقدامات موثر در مواجهه با یک مادر کنترلگر


    اقدامات خاصی وجود دارد که می توانید برای کاهش اثرات داشتن مادر کنترلگر قدم بردارید و این مراحل می توانند در هر زمان از زندگی شما – چه در دوره بلوغ و چه در بزرگسالی – انجام شوند. اگرچه نمی توانید مادر خود را تغییر دهید اما می توانید واکنش های خود را در مورد رفتار و تمایلات مادر خود تغییر دهید.

    •  با مادر خود ارتباط برقرار کنید

    برجسته کردن احساس خود و شناسایی رفتارهایی که احساس می کنید از خط قرمز شما عبور می کنند. هنگام صحبت، اطمینان حاصل کنید که از زبان “من احساس می کنم”، به جای زبان متهم ، مانند “خب شما همیشه …” یا اصطلاحات مشابه استفاده می کنید. برقراری ارتباط صادقانه، آشکار و محترمانه می تواند گفتگویی را برای چرایی کشمکش شما در رابطه برقرار کند و این می تواند راه بهبودی را فراهم کند.

    • مرزها را تعیین کنید.

    حتی اگر مادر شما کاملاً به تلاش شما برای برقراری ارتباط پاسخ نمی دهد، می توانید برای خوشایندتر شدن روابط خود محدودیت هایی تعیین کنید. تعیین حد و مرزها از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت خواهد بود اما یکی از ساده ترین مرزهایی که می توانید تعیین کنید، میزان ورودی مادر شما در تصمیم گیری شماست. اگر بزرگسال باشید، می توانید با مهربانی – اما قاطعانه – به مادرتان اطلاع دهید که تصمیمات براساس آنچه شما احساس می کنید بهتر است، گرفته می شوند – نه اینکه بر اساس خواسته های مادرتان گرفته شوند.

    • علایق شخصی خود را پرورش دهید.

    اگر مادر شما به شدت درگیر زندگی شما است، از طریق سرگرمی ها، دوستان و علایق خود، جدا از مادرتان در زمینه پرورش علایق، دوستان و سرگرمی ها کار کنید. این ممکن است به معنای امتحان کلاس جدید سفالگری، سنگ نوردی یا حضور در یک سالن ورزشی جدید باشد. شما ممکن است سعی کنید به یک کلیسای دیگر بروید یا با دوست قدیمی خود که مادرتان با آن آشنا نیست ارتباط برقرار کنید. مسیری را که دقیقاً طی می کنید ، حتماً خود و بدون دخالت یا نظر مادرتان در این کارها شرکت کنید.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ -۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    • مکانیزم های مقابله ای را توسعه دهید.

    وقتی مادرتان رفتاری مغرورانه یا کنترل کننده دارد، به چه روی می آورید؟ برخی از افراد ممکن است برای بی حس کردن درد و سرخوردگی خود به مواد مختلف روی بیاورند یا ممکن است احساس کنند که با عصبانیت واکنش نشان می دهند و به سمت مادر یا سایر عزیزانشان منفجر می شوند. هیچ یک از این واکنش ها سالم نیستند. شما باید به دنبال مکانیزم های مقابله ای باشید که می تواند به کاهش علائم اضطراب ، اعتماد به نفس پایین یا سایر نگرانی های بهداشت روانی که اغلب مادران کنترل کننده را همراهی می کنند ، کمک کند. ورزش، مراقبه و حتی مشغول نگه داشتن دست از طریق بافندگی یا موارد مشابه می تواند در کنار آمدن با عصبانیت و ناامیدی هنگامی که مادر شما رفتار کنترل کننده ای از خود نشان می دهد ، کمک کند.

    • به متخصص مراجعه کنید.

    خانواده درمانی برای کمک به بهبود پویایی و ارتباطات خانواده طراحی شده است. اگر مادر شما به نکاتی که شما بیان کردید گوش نمی دهد و همچنان رفتار کنترل کننده ای از خود نشان می دهد ، ممکن است بخواهید برای واسطه گری و حل تعارض ، یک متخصص را وارد این کار کنید. رابطه بین کودک و مادر یک رابطه پیچیده است و برخی از تعارضاتی که به وجود می آید به تنهایی دشوار است. یک درمانگر می تواند به شما دو نفر کمک کند تا به نتیجه ای برسند که مورد قبول هر دو طرف باشد.

    • جستجوی کمک از طریق درمان

    درمان می تواند یکی از موثرترین روشها برای بهبود پویایی شما با مادر کنترلگر شما باشد. از آنجا که مادران غالباً برای رها کردن یا دیدن فرزندانشان همان بچه های کوچکی که پوشک آنها را عوض کرده اند، تقلا می کنند، تصدیق رفتار خشن برای آنها دشوار است. با افزایش سن، مرزها و محدودیت های خاصی وجود دارد که باید بین والدین و فرزندان تعیین شود تا دامنه عاطفی، استقلال و اعتماد به نفس سالم تقویت شود. برای دستیابی به این مرزها، ممکن است لازم باشد از یک درمانگر حرفه ای کمک بگیرید.

    حتما بخوانید: دیر حرف زدن کودک

    1083928 715 - 6 راه مقابله با مادر کنترل گر
    مادر کنترلگر

    چگونه با یک مادر کنترلگر برخورد کنید؟

     

    اگر مادری بیش از حد کنترلگر دارید، می تواند احساس تعارض در شما ایجاد کند. ایجاد یک رابطه سالم با یک مادر کنترل کننده گاهی می تواند یک کار دلهره آور باشد. با این حال، می توان راه های شروع یک رابطه جدید و سالم تر را یاد گرفت. چند نکته در مورد چگونگی برخورد با یک مادر بزرگسال عبارتند از:

     به صحبت های او گوش دهید.

    صرف وقت برای گوش دادن به حرفهای مادرتان و پرسیدن اینکه او چه فکر و احساسی دارد می تواند تفاوت زیادی در نحوه برقراری ارتباط با شما در حرکت رو به جلو ایجاد کند. اگرچه همیشه اینطور نیست اما بعضی از مادران درک این واقعیت که فرزندانشان بزرگ شده اند مشکل دارند و باید بتوانند زندگی مستقل از آنها و کنترل آنها را داشته باشند. اگر مادر شما ناگهان در خانه شما بدون خبر قبلی، اعلام حضور می کند، یا به نظر می رسد همیشه “نیاز” است که با شما باشد ، به او فرصت دهید در مورد آنچه احساس می کند صحبت کند و سعی کند جایی برای مصالحه پیدا کند. شاید بتوانید یک قرار ناهار هفتگی یا ماهانه با او تعیین کنید.

    خیلی به خود سخت نگیرید
    اگر مادر کنترل کننده ای دارید ، ممکن است احساس گناه یا شرمندگی داشته باشید به دلیل احساسی که مادر در شما ایجاد می کند. خیلی به خودت سخت نگیرید اگر رفتار کنترل کننده او چیزی نیست که بخواهد برای خودش کار کند، ممکن است به جایی برسید که بخواهید دائماً او را خوشحال کنید. به یاد داشته باشید، مسائل کنترل یک مشکل شخصی است. این بدان معناست که رفتار کنترل کننده مادر شما موضوعی است که وی باید خودش روی آن کار کند.

    کمک بگیرید.
    تأثیر منفی یک عضو کنترل کننده می تواند مشکلاتی را برای کل خانواده ایجاد کند. اگر مسائلی که مادر کنترل کننده شما دارد باعث ایجاد اختلال در رابطه شما با مادرتان، در روابط دیگر شما می شود یا بر عملکرد کار یا مدرسه شما تأثیر می گذارد ، ممکن است نیاز به کمک حرفه ای باشد. یک مشاور یا ارائه دهنده خدمات بهداشت روان می تواند وقت خود را به صورت جداگانه و با هم بگذراند و ممکن است بتواند به شما و مادر شما کمک کند راه های برقراری ارتباط موثر را بیاموزید و می تواند راه هایی را برای ایجاد نقش های سالم مادر-کودک ارائه دهد که شامل تلاش برای کنترل یکدیگر نیست. و این باعث نمی شود که احساس گناه کنید.

     

    مطالب پیشنهادی:

     بیش فعالی کودکان

    درمان اختلال اضطراب فراگیر

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ -۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۷ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.