قرص لیتیوم و 15 فواید و عوارض آن 💊

  • لیتیوم

     

    MHT123 pills lithium bipolar disorder FS - قرص لیتیوم و 15 فواید و عوارض آن 💊
    لیتیوم

    لیتیوم برای درمان مانیا در اختلال دوقطبی استفاده می شود. این دارو بر روی جریان سدیم در سلول های عصبی و عضلانی در بدن تاثیر می گذارد. سدیم بر روی تحریک یا شیدایی اثر می گذارد. درمان طولانی مدت با لیتیوم سبب جلوگیری یا کاهش شدت اثرات مانیا می شود.

    حتما بخوانید: دپاکین | عوارض و دوز مصرفی 

    عوارض جانبی لیتیوم :

    لرزش دست، ادرار مکرر و خستگی مفرط معمولا در هنگام شروع لیتیوم رخ می دهد. گاهی اوقات این اثرات ممکن است در طول درمان حفظ شوند.

    اسهال، استفراغ، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، وزوز گوش، تاری دید، سرگیجه، از دست دادن اشتها و مشکلات هماهنگی ممکن است نشانه ای از علائم مسمومیت این دارو باشد. در صورت مشاهده علایم مسمومیت به پزشک خود مراجعه کنید.

    لیتیوم همچنین ممکن است باعث نامنطم شدن ضربان قلب، خشک شدن و نازک شدن مو، خشکی دهان، افزایش وزن، خارش و سایر عوارض جانبی شود. مصرف طولانی مدت ممکن است به کم کاری تیروئید یا دیگر مشکلات تیروئید منجر شود.

    این دارو را را طبق دستور پزشک مصرف کنید. ممکن است پزشک هرازگاهی میزان مصرف دارو را تغییر دهد تا از رسیدن به نتیجه مطلوب مطمئن شود. نباید بیشتر یا کمتر از میزان توصیه شده مصرف شود.

     

    overdose iStock 000055924842 - قرص لیتیوم و 15 فواید و عوارض آن 💊
    لیتیوم

    نکاتی که در رابطه با مصرف لیتیوم باید رعایت کنید

    1- کسانی که سابقه‌ یا ابتلا به‌ مشکلات‌ قلبی‌، کلیوی یا فشارخون‌، صرع‌، پارکینسونیسم‌، دیابت، تشنج و… در این افراد مصرفاین دارو باید تحت نظر پزشک و با احتیاط باشد.

    2-برای کودکان زیر 12 سال توصیه نمی شود.

    3-اثرات کامل این دارو در دوران بارداری به طور کامل مشخص نشده است، بنابراین توصیه می شود از مصرف آن به ویژه در سه ماهه اول جلوگیری کنید.

    4-لیتیوم معمولا دو تا سه بار در روز با غذا مصرف می شود. برای‌ جلوگیری‌ از تحریک‌ و آسیب‌ به‌ معده‌ و نیز لرزش‌ دست‌ لیتیوم‌ بهتر است با غذا مصرف شود تا آهسته‌تر جذب‌ شود.

    5-هرگز مکمل های گیاهی و یا داروهای ضد بارداری را بدون مشاوره با پزشک یا داروساز خود مصرف نکنید زیرا بسیاری از داروها ممکن است سطح خون لیتیوم را تحت تاثیر قرار دهد.

    6-اگر یک‌ نوبت‌ را فراموش‌ کردید، بلافاصله بعد از اینکه‌ به‌ یاد آورید مصرفش‌ کنید.

    7-روزی‌ ۳ تا ۶ لیتر آب‌ بنوشید و به‌ مقدار کافی‌ سدیم‌ (نمک‌) بخورید. عرق کردن بیش از حد و یا اسهال ممکن است باعث ایجاد اختلال در میزان لیتیوم در خون شود.

    8-در صورت بیماری یا مسمومیت با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است لازم باشد که دوز لیتیوم شما تغییر یابد یا موقتا قطع شود.

    9-در صورت بروز علایمی شبیه به دیابت (مانند تشنگی بیش از حد یا تولید بیش از حد ادرار) و یا سندروم سروتونین (مانند آشفتگی، توهم، ضربان قلب تند، سرگیجه، استفراغ، حالت تهوع، اسهال)، به پزشک خود فوری مراجعه کنید.

    10-در صورت انجام ورزش های سنگین و یا سفر به نقاط سرد سیر و یا گرمسیر، پزشک خود را مطلع سازید.

    11-در هنگام استفاده از این دارو، آزمایش های مکرر خون لازم است تا مطمئن شوید که دوز آن برای شما مناسب است.

    12-لیتیوم ممکن است بر توانایی های ذهنی و جسمی شما تأثیر بگذارد وموجب خواب آلودگی شما شود، در زمان مصرف لیتیوم مراقب باشید و رانندگی و انجام فعالیت هایی که به هوشیاری نیاز دارند را در زمان مناسب انجام دهید.

    13-اگر داروهای دیگری در کنار آن مصرف می کنید، با پزشک یا داروساز خود چک کنید که با لیتیوم سازگاری داشته باشند.

    14-اگر باردار یا شیرده هستید بدون مشورت پزشک این دارو را مصرف نکنید.

    15-بهبود علائم ممکن است پس از مصرف دارو یک تا سه هفته طول بکشد. مصرف دارو را ادامه دهید و اگر یک هفته پس از مصرف دارو بهبودی مشاهده نشد به پزشک خود اطلاع دهید.

    5 750x430 1 750x430 - قرص لیتیوم و 15 فواید و عوارض آن 💊
    کلینیک روانشناسی بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه خدمات مشاوره ای و دارویی می باشد.
    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید

     

    مقالات مرتبط
    مسخ شخصیت ( دوگانگی شخصیت ) چیست؟
    اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟
    اسکیزوفرنی چیست و چه کسانی به آن مبتلا می شوند؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.