قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول

قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول

اگرچه این دارو به عنوان ضد اضطراب (ضد اضطراب و ضد پانیک) طبقه بندی نشده است اما این دارو گاهی اوقات به عنوان ضد درد برای درمان اضطراب و وحشت استفاده می شود. همچنین در برخی موارد برای درمان لرزش و اضطراب مربوط به پارکینسون، میگرن و بیماری های مختلف قلبی مانند آریتمی و آنژین تجویز می شود.

  • قرص پروپرانولول

    پروپرانولول

    ایندرال (پروپرانولول) متعلق به گروهی از داروها به نام بتا بلاکرها است که گیرنده های بتا آدرنرژیک موجود در قلب، کبد، لوزالمعده، رگ های خونی را مسدود می کند. این محاصره گیرنده ها می تواند تغییراتی در عملکرد آنها ایجاد کند. استفاده از پرانول در شرایط مربوط به قلب توصیه شده است و برای افرادی که آسم و دیابت دارند محدود و یا ممنوع است.

    اگرچه این دارو به عنوان ضد اضطراب (ضد اضطراب و ضد پانیک) طبقه بندی نشده است اما این دارو گاهی اوقات به عنوان ضد درد برای درمان اضطراب و وحشت استفاده می شود. همچنین در برخی موارد برای درمان لرزش و اضطراب مربوط به پارکینسون، میگرن و بیماری های مختلف قلبی مانند آریتمی و آنژین تجویز می شود.

    d935463b466a8d97fab81e10ce2d5125 - قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول
    قرص پروپرانولول

    پروپرانولول چگونه کار می کند؟

    این دارو بر روی گیرنده های Beta-1 و Beta-2 در قلب عمل می کند. جدا از این، منجر به کاهش ضربان قلب می شود، که به اثرات ضد اضطرابی آن کمک می کند.

    دوز بی خطر این دارو چقدر است؟

    تپش قلب و اضطراب: برای تسکین اضطراب، تعریق و تپش قلب می توان از دوز اولیه 40 میلی گرم یک بار در روز استفاده کرد. مقدار مصرف 40 میلی گرم، ممکن است به سه بار در روز افزایش یابد.
    فشار خون بالا: در ابتدا باید از دوز 80 میلی گرم دو بار در روز استفاده شود و می توان آن را در فواصل هفتگی به 160 میلی گرم تا 320 میلی گرم افزایش داد.
    میگرن: ممکن است برای درمان میگرن در دوز 40 میلی گرم دو تا سه بار در روز و دوزهای نگهدارنده 80 میلی گرم تا 160 میلی گرم استفاده شود.

    بدن من چگونه این دارو را پردازش می کند؟

    این دارو اگر از راه خوراکی تجویز شود، در طی دو ساعت پس از تجویز شروع به کار می کند. مدت زمان اثر این دارو 6 تا 12 ساعت است. برای کپسول رهش پایدار 24 تا 34 ساعت است و پس از آن به طور کامل توسط کبد متابولیزه می شود. بیماری کبد می تواند باعث کاهش متابولیسم و ​​افزایش اثرات این دارو شود.

    آیا استفاده از این دارو در دوران بارداری بی خطر است؟

    سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) این دارو را در گروه C بارداری طبقه بندی می کند ، که نشان می دهد فقط در صورت عدم وجود هیچ جایگزین و استفاده از مزایای آن، باید در دوران بارداری استفاده شود. در گروه حاملگی C ، داروها اثرات نامطلوبی بر روی جنین در مطالعات حیوانی نشان داده اند اما هیچ مطالعه کنترل شده ای برای انسان وجود ندارد

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

     

    propranolol 2 - قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول
    قرص پروپرانولول

    چگونه می توانم فوایدی را که هنگام درمان با این دارو تجربه می کنم افزایش دهم؟

    این دارو برای درمان اضطراب و وحشت استفاده ای غیر از برچسب روی آن دارد که هر دو از مواردی هستند که به طور منظم با انواع مختلف روان درمانی برطرف می شوند. اگر این دارو را برای اضطراب یا وحشت برای شما تجویز کرده اند، لطفا در یافتن یک درمانگر یا مشاور برای تکمیل درمان دارویی خود فکر کنید. یک درمانگر ممکن است به شما کمک کند آنچه را بهتر تجربه می کنید، به شما استراتژی های مقابله سالم را بیاموزد و به شما کمک کند یک روال مراقبت از خود برای کاهش علائم در آینده ایجاد کنید.

     

    تداخلات دارویی نامطلوب

    این دارو می تواند با موارد زیر ارتباط منفی داشته باشد:

    • داروهای ضد فشار خون (داروهای فشار خون): این دارو در صورت ترکیب با داروهای فشار خون می تواند باعث افت فشار خون شود و منجر به خستگی و بی حالی شود.
    • دیلتیازم ، وراپامیل ، سایمتیدین و هیدرالازین: این داروها باعث کاهش تجزیه پرانول می شوند و منجر به افزایش غلظت آن می شوند.
    • داروهای ضد درد: داروهای ضد درد ممکن است باعث کاهش اثر ضد فشار خون این دارو شوند.
    • فعل و انفعالات دیگر: اگر بیمار از یک بیماری طولانی مدت کلیه یا کبد، آسم، برونشیت، آمفیزم، نارسایی قلبی یا دیابت رنج می برد ، باید مراقبت شود.

    حتما بخوانید: انواع خیانت

    propranolol 620 - قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول
    قرص پروپرانولول

    عوارض جانبی احتمالی

     

    عوارض جانبی این دارو در بین بتا بلاکرها شایع است. اثرات فشار خون پایین (شایع ترین فشار خون) است. همچنین می تواند باعث بی حالی و خستگی شود. به دلیل کاهش ضربان قلب ، جریان خون به اندام ها کاهش می یابد و گاهی باعث سردی دست و پا می شود. برخی از عوارض جانبی نادر شامل رویاهای زنده ، خشکی چشم و اختلالات بینایی است.

    در صورت بروز عوارض جانبی جدی از این دارو، باید سریعاً با پزشک مشورت شود. عوارض جانبی جدی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • ضربان قلب نامنظم
    • نفس نفس زدن
    • درد قفسه سینه
    • دست یا پای متورم است
    • خون ریزی
    • افزایش وزن

    عوارض جانبی کمتر جدی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • خواب آلودگی ، خستگی یا ضعف
    • استفراغ ، حالت تهوع ، یبوست یا اسهال
    • مشکلات خواب
    • دفع ادرار مشکل یا مکرر
    • سرگیجه یا سبکی سر
    Screen Shot 2018 01 18 at 9.50.13 PM 750x430 - قرص پروپرانول؛ مصرف پروپرانولول؛ عوارض پروپرانولول
    قرص پروپرانولول

    چه اتفاقی می افتد اگر یک دوز را فراموش کنم؟

     

     به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر دوز بعدی شما کمتر از 4 ساعت است، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید.

    برای جبران دوز فراموش شده، داروی اضافی مصرف نکنید.

     

    برداشت ایمن

    شما نباید مصرف پرانول را به طور ناگهانی متوقف کنید. شما باید به تدریج و با گذشت زمان از این دارو کم کنید. قطع ناگهانی این دارو می تواند باعث درد در قفسه سینه، بی نظمی ضربان قلب و حمله قلبی شود. شما می توانید علائم را کاهش دهید

     

     

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.