علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان | آیا اختلال یادگیری درمان می شود؟ |

  •  Screenshot ۲۰۱۷۱۲۲۲ ۲۳۰۵۱۸ 300x207 - علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان | آیا اختلال یادگیری درمان می شود؟ |علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان

     

    علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان

     

    ثابت شده است که علل اختلالات یادگیری نسبتا مبهم است. برخی از مشکلات کنونی درباره مفهوم ناتوانی های یادگیری، بازتابی است از ناتوانی ما در اشاره دقیق به علل بروز ناتوانی های یادگیری که شاهدش هستیم؛ اما تجربه درمانگران به ما ثابت می کند که اختلالات یادگیری، مفهومی «چندرشته ای» است و پیوند میان کارشناسان رشته های گوناگون در این امر باید برقرار باشد. به طور کلی علل اختلال یادگیری عبارتند از:

    1– عوامل محیطی: عوامل محیطی بسیاری وجود دارد که می تواند به پیچیدگی ناتوانی های یادگیری بیفزاید و حتی شاید سبب ساز آن باشد. تغذیه مناسب و سالم کودک از جمله این عوامل است.

    سرماخوردگی مزمن، مشکلات تنفسی، آلرژی ها و همچنین سقوط، آسیب دیدیگی مغزی و یا ضربه واردشده به سر در دوره ای که کودک در حال رشد است می تواند موثر باشد.

    – همچنین کودک در حال رشد نیازمند درون داده های حسی است تا درباره محیط و خود و هردو بیاموزد؛ یعنی کودک به تجربه هایی نیاز دارد تا بیاموزد که چگونه بیاموزد. اگر این سطح کاهش زیادی داشته باشد کودک در ارتباط با دنیای بیرون دچار مشکل می شود؛ بنابراین انجام بازی هایی که مطابق هر دوره رشدی است نقش بسزایی در پیشگیری از اختلالات یادگیری دارد.

    – صحبت کردن با کودک و درگیربودن او در فرایندهای کلامی مثل گفت و گوهای روزانه و قصه گویی برای او بسیار رشد دهنده خواهد بود.

    از سویی دیگر بسیاری از کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری، مضطرب، نامطمئن و بی اختیار و سرکش هستند که ممکن است این رفتارها با حس ناامنی طبیعی، ناپایداری دریافت حس محبت و گرمی و پذیرش در منزل و محیط مدرسه پیوند داشته باشد. بنابراین ایجاد محیطی گرم، صمیمی و حمایت کننده از سوی والدین نقش موثری در بهبود ناتوانی یادگیری کودک دارد.

    2- عوامل فیزیولوژیکی: بسیاری از متخصصان بر این باورند که علل اساسی ناتوانی های یادگیری، آسیب دیدگی مغزی شدید یا جزئی و صدمه های واردشده به دستگاه عصبی و مرکزی است.

    3- عوامل ژنتیکی: شواهدی در دست است که نشان می دهد ناتوانی های یادگیری احتمالا در برخی خانواده ها بیش از دیگران دیده می شود. درواقع عوامل ژنتیکی در شمار وسیعی از ناتوانی های یادگیری نقش دارد.

    4- عوامل بیوشیمیایی: اختلال های گوناگون متابولیکی در حکم عواملی هستند که موجب ناتوانی های یادگیری می شوند؛ مثل هایپوگلیسمی و کم کاری.

    5- عوامل هنگام و بعد از تولد: اتفاقات حین زایمان که به آسیب دیدن جنین انجامد؛ مثل سیانوزه شدن کودک و یا بیماری های شدیدی که در روزهای اولیه زندگی بعد از تولد است، مثل زردی های شدید می تواند در ابتلای کودک به ناتوانی یادگیری موثر باشد.

    6– تاخیر رشد: دیده نشدن نشانه های رشد جسمی و شناختی مطابق با سن کودک، نشانه ای است برای بروز اختلالات یادگیری در سال های آینده. مشکلات برخی از کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری ممکن است از تاخیر رشد در برخی اجزای دستگاه عصبی مرکزی سرچشمه گرفته باشد که این گونه کودکان پس از بزرگ تر شدن بر این مشکلات غلبه می کنند.

    7- عوامل آموزشی

    * تدریس ناکافی و ناصحیح به کودکان

    * عدم فراگیری معلم از مهارت های لازم برای تدریس درس های پایه در مدارس

    *توقعات بیش از اندازه بالا یا بسیار پایین معلمان

    *برنامه ریزی و طرح برنامه آموزشی ضعیف

    * نداشتن فعالیت های برانگیزند

    * تدریس عملی نادرست

    * جای خالی آموزش مهارت های اجتماعی، یادگیری و حرکتی و جسمی و نپرداختن به یادگیری های زبان شفاهی

     

    Screenshot ۲۰۱۷۱۲۲۳ ۱۶۲۴۵۵ 300x258 - علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان | آیا اختلال یادگیری درمان می شود؟ |

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات یادگیری کودک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    درمان اختلال یادگیری

    با انجام آزمونهای تشخیصی، معلوم می شود که کودک در کدام زمینه‌ها با مشکل روبرو است و حدود یادگیری او چه اندازه است و اینکه مشکل یادگیری او به کدامیک از مسائل ادراک، حافظه، زبان، و … مربوط می شود. سپس یک طرح آموزشی انفرادی (IEP) بر اساس زمینه های قدرت و ضعف کودک تهیه و تنظیم می شود.

    آنچه باید معلمین و والدین بدانند:

    · با حمایت درست و مداخله ی مناسب این کودکان می توانند در مدرسه موفق باشند.

    موارد زیر را در برخورد با این کودکان در نظر بگیرید:

    · با کودک صحبت کرده و به طور باز و آشکار او را از مشکلی که در زمینه یادگیری دارد مطلع نمایید.

    · به او یادآوری نمائید که در یادگیری و آموزش نیاز به روشی متفاوت دارد.

    · نقاط قوت و استعدادهای او را بشناسید و جهت پرورش آنها، او را تشویق کنید.

    · او را در روش ها و فنونی که برای کمک به یادگیری مؤثّر است همراهی کنید.

    · تلاش های او را برای رسیدن به موفقیت ارج بنهید و حمایت کنید.

    · زمانی که او مشغول مطالعه است برای او یک مدل و الگو باشید. شما هم یک روزنامه یا کتاب بدست گرفته و مطلبی بخوانید و یا یک متن یا نامه بنویسد.

    · انتظارات واقع‌بینانه از او داشته باشید.

    · بین والد و معلم لازم است همکاری و تعامل نزدیک وجود داشته باشد.

    · زمانی که کودک شما می خواهد حرف بزند، به او گوش دهید.

    · از او به خاطر مشارکت در انحام امور مدرسه و قابلیت های خاصش قدردانی کنید و او را تصدیق و تائید کنید.

    · با توسل به روش های رفتاری انگیزه کودک را برای فعالیت های تحصیلی بالا ببرید.

    · در صورتی که مشکل توجه و تمرکز دارد با مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک، به کودک در بهبود توجه و تمرکز کمک کنید.

    .این کودکان نیازمند آن هستند که علاوه بر آموزش معمول کلاسی، در ساعاتی از روز تحت آموزش های خاص توسط متخصصین روانشناسی در این زمینه قرار بگیرند.

    · علاوه بر درمان اختلال یادگیری، باید اختلالات روانپزشکی همراه نیز تحت درمان قرار بگیرند مانند: اختلال بیش فعالی، کم توجهی، اضطراب افسردگی و….

    · در نظر داشته باشید که 75 درصد کودکان، اختلال یادگیری نقص های قابل توجهی در مهارت های اجتماعی دارند، آموزش مهارت های اجتماعی را از آنان دریغ نکنید.

     

    اهمیت درمان اختلال یادگیری :

    با توجه به این که اختلالات یادگیری یکی از شایع ترین اختلالات به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی محسوب می گردد و به منظور تشخیص زود هنگام و درمان این کودکان کلینیک تخصصی کودک و خانواده بوجیکا ارائه خدمات می نماید. باید توجه داشت که این کودکان نیازمند درمان های روانشناختی تخصصی این اختلال هستند تا ضعف های مهارتی و پایه ای آن ها که مخصوص این کودکان است به صورت تخصصی درمان شود.

     

    نقش خانواده و معلمین در درمان اختلال یادگیری :

    والدین کودکان مبتلا به ناتوانایی های یادگیری به دلیل تماس منظم و فراوان با کودک، اغلب اوقات اولین نفراتی هستند که به نشانه های ناتوانی فرزندان خود پی می برند. گرچه محیط مدرسه برخی ناتوانایی های یادگیری را زودتر نشان می دهد اما از آنجا که در محیط منزل نیز کودک با تقاضاهای بسیاری برای انجام کارها روبروست، ممکن است والدین به کندی رشد کودک در مهارتهای حرکتی، زبانی و اجتماعی یا دشواریهای وی در این زمینه توجه کنند.

    بعد از حضور و دقت والدین آنچه که حائز اهمیت است، دانش معلمین مدرسه در مورد این اختلال، علائم آن و تشخیص و ارجاع به موقع به متخصص مربوطه است.
    تشخیص به موقع و زود هنگام (پیش از دبستان و یا سال اول دبستان) و شروع برنامه های آموزشی ویژه، در میزان موفقیت درمان و همچنین طول مدت درمان بسیار مؤثر است.

    لازم به ذکر است که این ضایعه نیاز به مداخلات تخصصی دارد و پیش بینی آموزشهای جبرانی و فشار به کودک با کلاسهای خصوصی و…. چاره ساز نیست. لذا پس از مراجعه به کارشناسان مربوطه وانجام ارزیابی های حرکتی، هیجانی، عاطفی و آموزشهای خاص اختلال یادگیری برنامه های آموزشی متناسب با مشکلات کودک تدوین می شود. از آنجایی که اکثر کودکان در زمینه های هنری، ورزشی و … از استعداد و توانائیهای بالایی برخوردارند، باید به عنوان مربیان و والدین دلسوز درجبران نقص آموزشی آنان با دقت و توجه بیشتر عمل نمود تا از خستگی، عدم اعتماد به نفس و بی علاقگی کودک به درس جلوگیری شود.

     

    Screenshot ۲۰۱۷۱۲۲۲ ۲۳۱۲۰۷ 300x222 - علل و درمان اختلال یادگیری در کودکان | آیا اختلال یادگیری درمان می شود؟ |

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات یادگیری کودک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    پیامدهای عدم درمان اختلال یادگیری :

    از آن جا که این کودکان در درس های مدرسه با شکست مواجه می شوند، اغلب اعتماد به نفس آن ها آسیب می بیند. در نتیجه مهارت های اجتماعی این کودکان نیز در کنار عوامل ذیل تحت الشعاع قرار می گیرد :

    ۱_تحمل کم در برابر شکست و ناکامی

    ۲_فشار عصبی زیاد

    ۳_اضطراب و نگرانی

    ۴_منزوی و گوشه گیر شدن

    ۵_بروز رفتار های پرخاشگرانه

    ۶_وابسته بودن به دیگران

    ۷_عدم انگیزه و رغبت نسبت به یادگیری

     

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات یادگیری کودک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    مرکز مشاوره و روانشناسی شمال تهران | بهترین روانشناس در تهران

    اختلال یادگیری از تعریف تا درمان | بهترین مرکز درمان اختلال

    استعدادیابی کودکان در تهران | بهترین مرکز استعدادیابی و هوش

    درمان بیش فعالی با نوروفیدبک ؛ بهترین مرکز نوروفیدبک در

    مرکز نوروفیدبک در تهران کجاست؟؟؟ ؛ بهترین مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک

    سوالات مراسم خواستگاری | دختر پسرای دم بخت

    مشاوره طلاق | مشاوره طلاق و قبل از جدایی | بهترین مرکز

    تکنیک های زوج درمانی | مشاوره ازدواج | بهترین مرکز زوج

    مشاوره جنسی و زناشویی | آموزش جنسی | حل مشکلات جنسی تلفنی و

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.