روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟

  • من یه فردی کاملا اجتماعی بودم که به شدت به کارم و اینکه توی اجتماع باشم وابسته بودم. متاسفانه از زمان همه‌گیری کرونا که محدودیت‌های شدید برای خیلی از شغل‌ها و از جمله شغل من تعیین شد، مجبور شدم برای مدت نسبتا طولانی که برای من خیلی هم دیر میگذشت خودم رو تو خونه قرنطینه کنم. شرایط طوری بود که حتی نمیتونستیم خانواده و نزدیکانمون رو ببینیم.

    با این شرایط من طی چند ماه از نظر روحی روانی به هم ریختم هم از این نظر که از نظر مالی دچار ضرر شده بودم و هم تو خونه موندن طولانی مدت توی روحیه من خیلی تاثیر منفی گذاشته بود و حس میکردم که دارم به شدت افسردگی میگیرم.

     یه روز که داشتم دنبال راهی برای مبارزه با افسردگی توی اینترنت میگشتم با یه مطلب جذاب وارد سایت بوجیکا شدم و دیدم که خوشبختانه شرایط مشاوره و روانکاوی آنلاین توی این کلینیک فراهمه، دیگه معطل نکردم و با راهنمایی‌هاشون تونستم با یه روانکاو خوب جلسه ملاقات آنلاین بزارم.

     اولا پی به این بردم که اصلا روانکاوی چیست، دوما اینکه خوشبختانه به لطف کمک‌های روانکام حالم خیلی بهتر شده اینکه تونستم توی این شرایط با یه فرد معتمد صحبت کنم و مشکلاتم رو به راحتی باهاش درمیون بزارم و با تکنیک‌های درمانی جالبی که انجام شد پی به چگونگی کنار اومدن با شرایط ببرم برام خیلی خوشایند بود.

     

    اگه میپرسین روانکاوی چیست باید بگیم که روانکاوری یک تخصص توی روانشناسیه که با مجموعه دانش و رویکردهای درمانی فشرده خودش رو از سایر تخصص‌ها متمایز کرده. هدف روانکاوی اینه که تغییرات و اصلاحات ساختاری توی شخصیت افراد ایجاد کنه. روانکاوی آگاهی فرد از الگوهای ناخودآگاه، ناسازگار و عادتاً تکرار شونده عاطفه و رفتار را ارتقا میده و به جنبه‌های ناخودآگاه قبلی خودش اجازه می‌ده تا یکپارچه بشن و عملکرد بهینه، شفابخشی و بیان خلاق رو ارتقا بدن.

    آموزش روانکاوی و روان درمانی روانکاوانه معمولاً توی یه دوره حداقل پنج ساله انجام میشه. این برای متخصصان رشته‌های مختلف مثل روانپزشکی، طب عمومی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی و پرستاری آزاده. این آموزش روانکاوی شامل یک دیدگاه رشدی هستش که تأثیر تجربیات دوران نوزادی و کودکی که ممکنه توی زندگی بعدی فرد داشته باشه رو در نظر میگیره.

    در کل روانکاوی راهیه برای درمان مشکلات روانشناختی طولانی مدت که بر این باور مبتنی هستش که رفتارها دارای محرک‌هایی هستن که ممکنه ناشناخته و ناخودآگاه باشن. با این درک میشه به معنی و دلایل اون رفتار فکر کرد و امکان تغییر اون رو فعال کرد.

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    1 RS4Gy1xgLnLS4F3wkTMwaA scaled - روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟

    دلایل جستجوی درمان روانکاوانه

    اینکه دلایل جستجوی درمان روانکاوی چیست و افراد به چه دلایلی به دنبال کمک روانکاوانه هستن می‌تونیم به مواردی چون الگوهای روابط ناموفق یا مخرب، استرس کاری، افسردگی یا اضطراب، اختلالات شخصیتی یا مسائل مربوط به هویت شخصی و جنسی اشاره کنیم.

    بعضی آدما معمولا بنا به دلایلی که دچار کمبود توجه میشن مثلا به واسطه مرگ یکی از عزیزانشون یا طلاق والدین و یا خودشون، یا در نتیجه یک رویداد آسیب‌زا یا موردسوء استفاده قرار گرفتن توی دوران کودکی یا نوجوانیشون، به دنبال درمان روانکاوی هستن.

    افراد ممکنه یک یا چند بار توی هفته در طی ماه‌ها یا سال‌ها به روانکاوان مراجعه بکنن. یه روانکاو ممکنه چهار یا پنج بار در هفته با بیمار خودش ملاقات کنه. قرارهای ثابت و منظم 45 یا 50 دقیقه‌ای به مرور زمان باعث ایجاد بینش در مورد الگوهای تفکر و رفتار و نحوه تأثیرگذاری اونها روی فرد از نظر وضعیت عاطفی و همچنین روابط با شرکا، خانواده، دوستان، کار و جامعه میشه.

    روند درمان به کمک روانکاوی چیست؟

    شاید از خودتون بپرسین روند درمان به کمک روانکاوی چیست؟ در صورت نیاز به مراجعه به روانکاو معمولا در یه جلسه، بیماران سعی میکنن تمام آنچه که به ذهنشون میرسه رو بیان کنن و اجازه بدن افکار، احساسات، خاطرات و رویاهشون توی ذهنشون ظاهر بشه. برای انجام این کار، بعضی از مراجعه‌کننده‌ها روی یک مبل دراز میکشن و درمانگر پشتشون میشینه و حرفاشون گوش میده یا نه بیمار و روانکاو به صورت رودر رو در مقابل هم میشینن.

    توی این محیط آروم و محرمانه، و با ایجاد حس اعتماد در بیمار، روانکاو سرنخ‌هایی رو از دنیای ناخودآگاه و درونی بیمار و نیز الگوهای رابطه و اجتناب‌ها کشف میشه. روانکاو به دقت به بازتاب‌ها، رویاها، خاطرات و افکار بیمار گوش میده و سعی میکنه منظور اونها رو کشف کنه.

    با این روش درمان امید این وجود داره که بیمار آگاهی خودش رو نسبت به الگوهای مخرب زندگیش و نحوه شکل‌گیری اونا کسب کنه و اونها رو به عنوان پاسخی به رویدادها و روابط زندگی خودش درک کنه.

    منظور از نظریه روانکاوی چیست؟

    در این قسمت از مطلب میخواییم به بحث نظریه روانکاوی چیست بپردازیم، این نظریه برای اولین بار توسط زیگموند فروید، عصب‌شناس اتریشی ایجاد شد و از اون زمان تا امروز مورد انتقاد و البته بسط و گسترش قرار گرفته. این تئوری‌ها تلاش میکنن انگیزه انسان و اینکه چطوری این انگیزه‌ها منجر به اعمال خاص میشن روتشریح بکنن.

    نظریه‌های روانکاوی به دنبال درک چگونگی و چرایی تفکر و رفتار انسان‌ها در الگوهای خاصی از دوران کودکی هستن. روانشناسایی که نظریه‌های روانکاوی رایج و کاربردی ایجاد کردن عبارتند از: زیگموند فروید، هاینز هارتمن، جان فروش، ژاک لاکان، هری استک سالیوان، کلارا تامپسون، اریک فروم و ژان پیاژه.

    نظریه‌ها به مکاتب فکری و تخصص‌ها تقسیم میشن و به انگیزه‌های عمل، مقابله با میل جنسی، میل سادیستی و میل به کنترل میپردازن. این نظریه‌ها همچنین به دنبال طبقه‌بندی اعمال افراد به عنوان اعمال عادی یا غیر طبیعی هستن تا بتونن روش‌هایی برای درک و حل رفتار غیرعادی یا آشفته در کودکان و بزرگسالان ایجاد کنن.

    طبق تحقیقات انجام شده تکنیک‌های روانکاوی در درمان اختلالات خلقی خیلی مؤثرعمل میکنن. توی یک مطالعه‌ای که انجام شده مشاهده کردن که شرکت‌کننده‌هایی که درمان روانکاوی دریافت کردن، در مقایسه با شرکت‌کننده‌هایی که درمان‌های دیگه رو دریافت کردن، مشکلات بین فردی کمتری نشون دادن و بهبود علائم افسردگی‌شون به نسبت گروه دیگه بهتر بود.

    اینکه راز اثرگذاری درمان روانکاوی چیست، باید بگیم که روانکاوی با جستجو و کاوش درگذشته مراجعه‌کننده سعی میکنه حال کنونی مراجعه‌کننده‌ش رو بهتر درک کنه و تجربیات گذشته و رفتارهای فعلی اون را به نوعی برجسته کرده و بهم ربطشون بده.

    در تعریف نظریه روانکاوی چیست بایستی بگیم که نوعی نظریه شخصیتیه که بر این تصور استواره که یک فرد اغلب توسط نیروهای غیبی که توسط بخش آگاه ذهن و تفکر عقلانی فرد کنترل میشن برانگیخته میشه. زیگموند فروید ارتباط نزدیکی با نظریه روانکاوی داره. به گفته فروید، رفتار انسان از طریق تعامل بین سه جزء ذهن یعنی Id، Ego و Super Ego شکل میگیره.

    Id: Id بخش ابتدایی ذهنه که به دنبال ارضای فوری نیازهای بیولوژیکی یا غریزیه. نیازهای زیستی نیازهای اولیه جسمانی هستن و نیازهای غریزی نیازهای طبیعی یا آموزش داده نشده مثل گرسنگی، تشنگی، رابطه جنسی و غیره هستن، که بی‌درنگ عمل میکنن بدون اینکه زیاد به درست و نادرست کاری که میکنن فکر کنن.

    مثال: اگرId شما از پسری که با توپ بازی میکنه عبور کنه، اصرار فوری این بخش از ذهنتون از شما درخواست میکنه به هر قیمتی شده توپ رو از این پسر بقاپید. مسلما این غیرمنطقیه و ممکنه منجر به درگیری بین پسربچه‌ها بشه. بنابراین، Id منبع انرژی روانیه، نیرویی که در پشت همه نیروهای ذهنی قرار داره.

    IdEgoSuperego scaled - روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟
    Id, Ego, Superego

    Super-Ego: Super-Ego به ارزش‌های اجتماعی یا اخلاقی مربوط میشه که یک فرد در زمان بلوغ اون رو پایمال میکنه. این به عنوان یک محدودیت اخلاقی در رفتار عمل میکنه و به فرد کمک میکنه تا وجدان خودش رو پرورش بده. با رشد فرد توی جامعه، ارزش‌های فرهنگی و هنجارهای جامعه رو یاد میگیره که به اون کمک میکنه تا بین درست و نادرست تمییز قائل بشه.

    مثال: اگر سوپر ایگو از آن پسری که با توپ بازی میکرد عبور میکرد، توپ را نمیدزید، چون میدونست که قاپیدن بده و ممکنه منجر به نزاع شود. بنابراین، سوپر ایگو به عنوان یک محدودیت برای رفتار شما عمل میکنه و شما رو راهنمایی میکنه تا مسیر درست را انتخاب کنین. اما اگر Id قوی‌تر از سوپر ایگو باشه، قطعا به هر طریقی توپ را میربودید.

    ایگو: ایگو بخش منطقی و آگاهانه ذهنه که با اصل واقعیت مرتبطه. این بدین معنیه که خواسته‌های Id و super-ego رو در زمینه موقعیت‌های زندگی واقعی متعادل میکنه. ایگو هوشیاره و از این رو Id رو از طریق استدلال مناسب از یک محیط خارجی بررسی میکنه.

    حتما بخوانید: روانکاو خوب در تهران

    مثال: اگر از همان پسری که با توپ بازی میکنه عبور کنین، نفس شما میانجی در تضاد بین Id و Super-ego خواهد شد و تصمیم میگیره یک توپ جدید برای خودتون بخرین. این ممکنه به Id شما آسیب برسونه، اما ایگو این تصمیم را میگیره تا با ارضای میل به دست آوردن یک توپ بدون انجام هر گونه رفتار اجتماعی ناخوشایند، به موقعیت سازش بین Id و super-ego برسه.

    از این رو، اینها ساختارهای اساسی ذهن هستن و همیشه بین این سه تضاد وجود داره. تلاش برای رسیدن به تعادل بین اینها، نحوه رفتار ما را در محیط خارجی مشخص میکنه.

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    440acb69dec9466722c494b58b668facbfb8314b 750x430 - روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟
    روانکاوی

    مشکلات قابل درمان با روانکاوی چیست؟

    روانکاوی برای درمان انواع شرایط و مشکلات عاطفی در بزرگسالان و کودکان استفاده میشه. مسائل مختلفی معمولاً به این نوع درمان پاسخ میدن، اگه بپرسین حیطه‌های فعالیت و مشکلات قابل درمان با روانکاوی چیست میتونیم موارد زیر رو اسم ببریم:

    • اضطراب
    • افسردگی
    • موارد وحشت زدگی
    • فوبیاها
    • رفتار وسواسی
    • آسیب‌های روحی- روانی
    • اختلالات اشتها
    • مشکلات عزت نفس
    • مشکلات جنسی
    • مشکلات رابطه چون آسیب‌ها و شکست‌های عاطفی
    • رفتارهای خودویرانگر

    یک مطالعه کوچک در این زمینه نشون داده که 77 درصد از بیماران دارای مشکلات ذکر شده پس از تکمیل درمان روانکاوی، بهبود قابل توجهی در علائم، مشکلات بین‌فردی، کیفیت زندگی و رفاه خودشون گزارش کردن.

    یک روانکاو در طول درمان چه می کند؟

    حال که فهمیدیم اصول نظریه روانکاوی چیست، طبیعتا پی به این بردیم که یک روانکاو چطوری درمان با روانکاوی را پیش میبره. معمولا در طول جلسات درمانی، روانکاو خوب به صحبت‌های بیمار گوش میده در حالی که بیمار درباره خیالات و رویاهای خودش صحبت میکنه و تجربیاتش رو روایت میکنه. درمانگر توی حرفهای مراجعه‌کننده خودش به دنبال الگوها یا رویدادهای تکرار شونده‌ای از گذشته فرده که ممکنه توی مشکلات فعلی بیمار نقش داشتن باشد. یک روانکاو همچنین:

    • با بیماران خودش به صورت جداگانه ملاقات میکنه.
    • جلسات را تقریباً چهار بار در هفته به مدت 50 دقیقه یا بیشتر در هر جلسه برگزار میکنه.
    • بیماران رو تشویق میکنه تا حالات عاطفی خودشون رو شناسایی کنن.
    • به بیماران کمک میکنه تا عوامل ناخودآگاهی رو که رفتار اونها رو هدایت میکنن درک کنن.
    • راز بیمار روحفظ میکنه.
    • هر جلسه یادداشت‌هایی رو برای خودش نگه میداره.

    نحوه عمل درمان روانکاوی چیست؟

    درمان روانکاوی مبتنی بر بینشه و سعی میکنه با درک گذشته شما و بررسی چگونگی تاثیر آنها بر زندگی حال حاضر شما به شما کمک کنه تا با مسائل خودتون کنار بیایین. جلسات درمان با توجه به اینکه چرا به دنبال درمان هستین و جایی که در مسیر درمان هستین متفاوت خواهد بود، اما بیشتر زمان صرف صحبت آزادانه با روانکاو شما در یک محیط امن و بدون قضاوت خواهد شد.

    روانکاو شما به دقت به نگرانی‌های شما گوش میده و به دنبال الگوها یا رویدادهای خاصی هست که ممکنه اهمیت داشته باشن. در این نوع درمان، اعتقاد بر اینه که احساسات ناخودآگاه ما و برخی رویدادهای دوران کودکی نقش کلیدی در پریشانی روانی ما دارن.

    در روانکاوی، روانکاور علاوه بر گوش دادن به صحبت‌های شما در مورد تجربیات و نگرانی‌هایتون ، ممکنه از تکنیک‌های دیگه‌ای هم برای کمک به درک و شناسایی علل بالقوه نگرانی‌هایتون استفاده کنه، از جمله این تکنیک‌ها میشه به ارتباط آزاد، انتقال درمانی و تفسیر اشاره کرد.

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    1728 2 scaled - روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟
    روانکاو ایرانی  در تورنتو

    انواع تکنیک‌های مورد استفاده در روانکاوی چیست؟

    در بحث انواع تکنیک‌های مورد استفاده در روانکاوی چیست می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

    تداعی آزاد

    تداعی آزاد یه نوع تمرینه که به مراجعه کننده اجازه میده تا در رابطه با هر چیزی که به ذهنش میاد بدون هیچ ساسنور یا ویرایشی صحبت کنه. تو این تکنیک روانکاوی، ممکنه روانکاو یه ایده یا کلمه رو بگه و از بیمار بخواهد هر چی که در لحظه به ذهنش میاد رو بیان کنه. تو این روش روانکاو بخشی از خاطرات سرکوب شده بیمار رو کشف میکنه که توی زندگی حال حاضرش تاثیراتش دیده میشه.

    انتقال درمانی

    انتقال درمانی از بحث تکنیک‌های روانکاوی چیست  اشاره به انتقال تمامی افکار و احساسات فرد بیمار در مورد اشخاص مهم و تاثیرگذار زندگی خودش به روانکاو هست. طوری که ممکنه شما برای هر چند لحظه کوتاه اون حس ارتباط با افراد مهم زندگیتون رو با روانکاوتون تجربه کنین.  روانکاو در این شرایط حدس میزنه که نحوه تعامل شما با دیگران چگونه است.

    تفسیر

    به گفته فروید تحلیل رویا یکی از منابع مهم برای درک ناخود آگاه افراده. توی تکنیک تفسیر از انواع تکنیک‌های روانکاوی روانکاو شما یک آگاهی از ضمیر ناخودآگاه شما کسب میکنه و بدین ترتیب میتونه به شما در کنار اومدن با مشکلاتتون کمک کنه.

    حالا که پی به تعریف روانکاوی چیست بردین طبیعتا میدونین که در اکثر مواقع برای حل هر نوع مشکل روحی روانی ذکر شده در اول مطلب میتونین به روانکاو معتبر از کلینیک بوجیکا مراجعه کنین و مشکلاتتون رو مثل من به خوبی حل کنین.

    5 750x430 1 750x430 - روانکاوی چیست و روانکاو کیست؟

    در ادامه بخوانید:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.