5 ویژگی مهم رابطه سالم را بدانید!

رابطه سالم

افراد معمولاً وقت زیادی را صرف گفتگو در مورد چگونگی یافتن رابطه بد می کنند ، اما در مورد اینکه دقیقاً رابطه سالم چگونه است بحث کمتری وجود دارد. چگونه می توانید بفهمید که رابطه شما سالم است و چه کاری می توانید انجام دهید تا یک رابطه خوب حتی بهتر شود؟

  • رابطه سالم

    رابطه سالم چگونه است؟

    رابطه بخشی مهم از یک زندگی سالم است. تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که ارتباطات اجتماعی برای سلامت روان و جسم بسیار مهم است.

    مهم است که به یاد داشته باشید چیزی به عنوان یک رابطه کامل وجود ندارد. هر رابطه ای ترکیبی از خصوصیات سالم و ناسالم است. آنچه باعث مثبت شدن یک پیوند می شود این است که هر شخص باید در حفظ ارتباط و رفع مشکلات تلاش کند.

    افراد معمولاً وقت زیادی را صرف گفتگو در مورد چگونگی یافتن رابطه بد می کنند ، اما در مورد اینکه دقیقاً رابطه سالم چگونه است بحث کمتری وجود دارد. چگونه می توانید بفهمید که رابطه شما سالم است و چه کاری می توانید انجام دهید تا یک رابطه خوب حتی بهتر شود؟

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی روابط زوجین با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    این سوالات را از خودتان بپرسید:

    • آیا به یکدیگر اعتماد دارید؟
    • آیا به هم احترام می گذارید؟
    • آیا شما از یکدیگر حمایت می کنید؟
    • آیا با هم صادق هستید؟
    • آیا قادر به حفظ هویت فردی خود هستید؟
    • آیا در مورد احساسات ، امیدها ، ترس ها و رویاهای خود صحبت می کنید؟
    • آیا احساس خود را بروز میدهید و ابراز علاقه و می کنید؟
    • آیا رابطه شما بر پایه برابری است؟

    ویژگی های رابطه سالم

    در حالی که همه روابط متفاوت هستند ، برخی از ویژگی های اصلی وجود دارد که برابطه سالم و ناسالم را از یکدیگر متمایز میکند:

    9ece409b9a1216e51490bddbf1e6f816 - 5 ویژگی مهم رابطه سالم را بدانید!
    رابطه سالم

    1-به یکدیگر اعتماد میکنند

    اعتماد به شریک زندگی شما یکی از مقوله های اصلی هر رابطه سالم است. روابط تجربه شده در اوایل زندگی به شکل گیری انتظاراتی که از روابط آینده دارید کمک می کند. اگر روابط گذشته شما پایدار و قابل اعتماد بوده است ، به احتمال زیاد به شریک زندگی آینده خود نیز اعتماد خواهید کرد. اگر، روابط گذشته شما ناپایدار و غیرقابل اعتماد بودند ، ممکن است مجبور باشید برخی از مسائل در عدم اعتماد را ادامه دهید.

    اعتماد همچنین با نحوه برخورد زوجین با یکدیگر ایجاد می شود. وقتی می بینید که همسرتان با شما رفتار خوبی دارد ، قابل اعتماد است و در صورت نیاز به او در کنار شماست به احتمال زیاد این اعتماد را پیدا خواهید کرد.

    اعتماد سازی نیاز به خود افشایی متقابل با به اشتراک گذاشتن چیزهایی در مورد خودتان دارد. با گذشت زمان ، فرصت هایی برای آزمایش و ارزیابی این اعتماد پدیدار می شود. هرچه اعتماد بیشتر می شود ، این رابطه برای شما امن تر می شود. اگر احساس می کنید باید چیزهایی را از شریک زندگی خود پنهان کنید ، ممکن است به این دلیل باشد که به او اعتماد لازم را ندارید.

    بیشتر بخوانید: نارکولپسی(حمله خواب)

    2-با یکدیگر صادق اند

    شما باید بتوانید احساس کنید که می توانید در یک رابطه سالم ،خودتان باشید.شما هرگز نباید احساس کنید که باید جنبه هایی از خود را پنهان کنید یا خود را تغییر دهید.صادق بودن با یکدیگر نه تنها به شما کمک می کند تا در زندگی مشترک خود ارتباط بیشتری برقرار کنید ، بلکه به پرورش اعتماد نیز کمک می کند.

    خود افشاگری به آنچه شما مایلید در مورد خود با شخص دیگری به اشتراک بگذارید اطلاق می شود. در ابتدای رابطه ، ممکن است خودتان را حفظ کرده و احتیاط بیشتری راجع به آنچه می خواهید فاش کنید ، انجام دهید. با گذشت زمان ، با افزایش صمیمیت یک رابطه ، زوجین شروع به بیان بیشتر افکار ، عقاید ، عقاید ، علایق و خاطرات خود برای یکدیگر می کنند.

    این بدان معنا نیست که شما باید تک تک موارد را با شریک زندگی خود در میان بگذارید. هر فردی به حریم خصوصی و فضای خاص خود نیاز دارد. آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد این است که آیا هر یک از زوجین در صورت افشای خود احساس راحتی می کنند که امیدها ، ترس ها و احساسات خود را به اشتراک بگذارند؟ زوج های سالم نیازی نیست که همیشه در کنار هم باشند یا همه چیز را با هم تقسیم کنند.

    در حالی که شریک زندگی شما ممکن است نیازهای متفاوتی از شما داشته باشد ، یافتن راه هایی برای سازش در عین حفظ مرزهای خود بسیار مهم است . مرزها مربوط به رازداری نیستند. آنها ثابت می کنند که هر شخص نیازها و انتظارات خاص خود را دارد.

    مرزهای سالم در یک رابطه به شما امکان می دهد کارهای مهم دیگری مانند بیرون رفتن با دوستان و حفظ حریم شخصی خود را انجام دهید ، در حالی که هنوز موارد مهم را با شریک زندگی خود به اشتراک می گذارید.

    شریکی که انتظارات ناسالم از صراحت و صداقت دارد ، ممکن است انتظار داشته باشد که از همه جزئیات مکان شما و کارهایی که انجام می دهد آگاه باشد ، افرادی را که می توانید با آنها وقت بگذرانید را محدود کند یا خواستار دسترسی به حساب های شخصی شما در شبکه های اجتماعی است.

    3-به یکدیگر احترام میگذارند

    در روابط نزدیک و سالم ، افراد به یکدیگر احترام میگذارند. آنها یکدیگر را تحقیر نمی کنند و از هم حمایت میکنند.

    روشهای مختلفی که زوجین با استفاده از آن می توانند به یکدیگر احترام بگذارند:

    • گوش دادن به یکدیگر
    • درک و بخشش در هنگام انجام دادن یک اشتباه
    • کمک به پیشرفت یکدیگر
    • علاقه مند شدن به چیزهایی که شریک زندگی شما از آن لذت می برد
    • حمایت و تشویق از شغل و علایق او
    • قدردانی و سپاس از یکدیگر
    • همدردی با یکدیگر

    4- به هم محبت میکنند

    روابط سالم با علاقه و محبت مشخص می شود. تحقیقات نشان داده است که اشتیاق اولیه که آغاز یک رابطه جدید است ، با گذشت زمان کاهش می یابد  ، اما این بدان معنا نیست که نیاز به عاطفه ،راحتی و لطافت کمتر می شود.

    عشق پرشور معمولاً در ابتدای رابطه اتفاق می افتد و با اشتیاق شدید ، احساسات شدید و نیاز به حفظ نزدیکی جسمی مشخص می شود. این عشق پرشور سرانجام به یک عشق دلسوزانه تبدیل می شود ، که با احساس محبت ، اعتماد ، صمیمیت و تعهد مشخص می شود.

    در حالی که این احساسات شدید در نهایت به سطح طبیعی خود باز می گردند ، زوجین در روابط سالم قادر به ایجاد صمیمیت عمیق تر با پیشرفت روابط هستند.

    با این حال ، لازم به یادآوری است که نیازهای جسمی برای هر فرد متفاوت است. هیچ مقدار “صحیح” از محبت یا صمیمیت وجود ندارد. نکته مهم در یک رابطه سالم این است که هر دو شریک زندگی از میزان علاقه ای که با شریک زندگی خود دارند ، راضی باشند.

    5- با هم ارتباط خوبی دارند

    روابط سالم و طولانی مدت ، خواه روابط دوستانه باشد و یا روابط عاشقانه ، نیاز به توانایی برقراری ارتباط خوب دارند.

    بعضی اوقات درگیری می تواند فرصتی برای تقویت ارتباط با شریک زندگی شما باشد. تحقیقات نشان داده است که اختلافات می تواند در روابط صمیمی مفید باشد، زیرا لازم است مشکلات جدی برطرف شود ، این امکان را برای شریک زندگی خود ایجاد می کند که به نفع آینده رابطه باشند

    هنگامی که بحث در رابطه ایجاد می شود ، کسانی که در روابط سالم هستند قادر به جلوگیری از تخریب رابطه هستند. درعوض ، آنها هنگام گفتگو درباره افکار و احساساتشان و تلاش برای دستیابی به یک راه حل ، نسبت به شریک زندگی خود احترام و همدلی نشان می دهند.

    علائم مشکلات

    روابط ممکن است با گذشت زمان تغییر کند و همه روابط همیشه 100٪ سالم نیستند. یک رابطه وقتی ناسالم است که بدی های آن رابطه بیشتر از خوبی هایش باشد یا بعضی رفتارها برای یک یا هر دو فرد مضر باشد و آن ها را اذیت کند.

    • احساس فشار برای تغییر آنچه که هستید .
    • با غفلت از نیازهای خود ، شریک زندگی خود را در اولویت قرار دهید.
    • تحت فشار قرار گرفتن برای ترک چیزهایی که از آنها لذت می برید.
    • عدم رعایت حریم خصوصی یا فشار برای به اشتراک گذاشتن تمام جزئیات زندگی شخصی خود با شریک زندگیتان
    • کنترل نابرابر بر منابع مشترک از جمله پول و دارایی ها
    • تلاش برای کنترل رفتارهای شما
    • انتقاد از اینکه چه کاری را انجام می دهید ، با چه کسی وقت می گذرانید ، چگونه لباس می پوشید و غیره
    • ترس از اشتراک نظرات یا افکار خود
    • ارتباط ضعیف
    • احساس اینکه گذراندن وقت با هم یک تعهد است
    • داد زدن
    • خشونت فیزیکی

    برخی از مشکلات ممکن است موقتی باشد و مواردی است که می توانید با هم آنها را حل کنید ، یا از طریق روش های خودیاری یا با مشورت با یک روانشناس حل شود.

     

    چگونه یک رابطه سالم تر ایجاد کنیم؟

    رفتارهای مسموم اغلب نشانه پایان یک رابطه ناسالم است. برای مشکلات دیگر ، روش های زیادی برای رفع نقاط ضعف و ایجاد یک رابطه سالم وجود دارد.

    چند قدم می توانید برای تقویت روابط خود بردارید:

    قدردانی را نشان دهید

    زوجینی که نسبت به یکدیگر احساس قدردانی می کنند ، به یکدیگر نزدیکترند و تمایل دارند که از روابط خود رضایت بیشتری داشته باشند. یک مطالعه منتشر شده در مجله Personal Relationships نشان داد که نشان دادن قدردانی از یک شریک می تواند راهی مهم برای افزایش رضایت در روابط عاشقانه باشد.

    همه چیز را در بهترین حالت نگه دارید

    همگام بودن با مشاغل روزمره کار و بچه ها گاهی اوقات باعث می شود که زوجین در یک روال قدیمی قرار بگیرند. با ادامه رابطه ، بی حوصلگی می تواند منجر به نارضایتی بیشتر شود. به عنوان مثال محققان دریافته اند که زوجینی که در هفتمین سال رابطه خود احساس بی حوصلگی کرده اند ، 9 سال بعد  دچار نارضایتی از رابطه زناشویی می شوند.

    بنابراین برخی از کارهایی که می توانید برای زنده نگه داشتن رابطه عاشقانه در دراز مدت انجام دهید چیست؟

    • برای یکدیگر وقت بگذارید ؛ در تاریخ ها زمانبندی کنید یا هر هفته زمانی را برای تمرکز روی یکدیگر اختصاص دهید.
    • چیزهای جدید را با هم امتحان کنید. در یک کلاس شرکت کنید یا یک سرگرمی جدید را امتحان کنید که هر دو می توانید از آن  لذت ببرید.
    • از همان روال قدیمی خارج شوید
    • برای صمیمیت وقت بگذارید.

    چه موقع به دنبال کمک باشید

    درگیری بر سر مسائل مالی ، چالش های فرزندپروری و سایر تفاوت ها همه می تواند فراز و نشیب هایی را در یک رابطه طولانی مدت ایجاد کند. حتی اگر بیشتر اوقات شما و همسرتان رابطه سالمی داشته باشید ، گاهی اوقات مشکلاتی پیش می آید که می توانید از کمک های تخصصی بهره مند شوید.

    اگر احساس می کنید رابطه شما ممکن است از کمک بیرونی بهره مند شود ، صحبت با یک مشاور یا درمانگر را در نظر بگیرید. یک متخصص بهداشت روان که در پرداختن به مسائل بین فردی و روابطی مهارت دارد ، می تواند به شما کمک کند هم ارتباط برقرار کنید ، هم گوش دهید و هم با برخی از مواردی که ممکن است روابط شما را به چالش بکشند ، کنار بیایید.

    لازم به یادآوری است که نمی توانید کسی را مجبور کنید رفتار خود را تغییر دهد مگر اینکه بخواهد. اگر شریک زندگی شما علاقه مند یا مایل به مراجعه به مشاوره نیست ، خودتان پیش بروید و بر نیازها و تندرستی خود تمرکز کنید. در ساخت سیستم پشتیبانی اجتماعی خود خارج از رابطه کار کنید و پایان دادن به رابطه ای را در نظر بگیرید که در نهایت ناسالم باشد.

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی روابط زوجین با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.