دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

  • روانشناسان و مشاوران کلینیک روانشناسی بوجیکا 

     

    photo ۲۰۲۰ ۰۶ ۱۴ ۰۹ ۵۸ ۴54۰ 300x214 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    دکتر آرش رستمی

    رواندرمانگر و روانکاو

    WhatsApp Image 2021 11 21 at 4.55.15 PM 300x300 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    دکتر المیرا آریانا

    روانشناس و زوج درمانگر

    WhatsApp Image 2021 07 12 at 1.08.24 PM 300x249 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    مانیا رضاییان

    رواندرمانگر و روانکاو

    index 300x225 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    دکتر حمیده نقیبی

    رواندرمانگر و روانکاو

     

    مراجعه به دکتر روانشناس

    «آدم‌های زیادی فکر می‌کنند اگر به دکتر روانشناس مراجعه کنند، برچسب‌های مختلف مثل مریض روانی به آن‌ها زده می‌شود. بنابراین در مقابل این کار جبهه‌گیری خاصی از خود نشان می‌دهند. من هم مثل همین افراد با مقاومتی که در مراجعه به روانشناس داشتم، مسائل روانی‌ام را بیشتر و زندگی را برای خود و کسانی که در کنار من زندگی می‌کنند، سخت‌تر کردم. نهایتاً شرایط طوری پیش رفت که خوشبختانه تصمیم گرفتم با یک روانشناس خبره مشکلات خودم را در میان بگذارم.»

    در واقع همه انسان‌ها مانند موردی که در بالا مطالعه کردید، در طول زندگی و در زمینه‌های مختلف مثل ازدواج، خانواده، مسائل مربوط به کودکان، تحصیلات فرزندان و… نیاز دارند تا با یک روانشناس مشورت کنند.

    گاهی اوقات انسان‌ها در زندگی به بن بست می‌رسند و نمی‌دانند که چه تصمیمی برای آن‌ها بهتر خواهد بود. در چنین موقعیتی است که یک روانشناس خوب، به کمک انسان می‌آید. شما می‌توانید در راستای حل مشکلات، یا پیشگیری از بروز آن‌ها از خدمات حضوری و تلفنی بهره ببرید.Before the First Counselling Session Common Counselling Concerns - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    چرا باید به دکتر روانشناس مراجعه کنیم؟

    یکی از سؤال‌هایی که در ذهن افراد بسیاری ایجاد می‌شود، این است که چرا باید سراغ یک دکتر روانشناس برویم؟ خیلی‌ها گمان می‌کنند که مراجعه به روانشناس تنها برای افرادی که دچار مشکلات حاد روانی هستند لازم است. افرادی که اطلاعات کامل‌تری دارند، این تصور را به کلی رد می‌کنند.

    چرا که همه انسان‌ها، از جمله شما، حتماً در زندگی با موقعیت‌هایی مواجه شده‌اید که احساس کردید تحت فشار زیادی هستید و نمی‌توانید راه حلی را انتخاب کنید. امروزه با وجود استرس‌ها و فشارهایی که در زندگی همه ما وجود دارد، وجود کسی که بتواند ذهن آشفته ما را به آرامش برساند تأثیر بسزایی در کیفیت زندگی ما می‌گذارد.

    شاید از خود بپرسید که دقیقاً برای حل چه مواردی می‌توانیم به دکتر روانشناس مراجعه کنیم. در اینجا باید ذکر کنیم که موارد قابل مراجعه به دکتر روانشناس لیست طولانی را شامل می‌شود. به طور کلی هر زمان که احساس آشفتگی بر زندگی شما حاکم شد، بهتر است که به روانشناس مراجعه نمایید. اما برای این که موضوع برای شما خواننده گرامی روشن‌تر شود، در این مقاله به چند نمونه از مواردی که می‌توان به خاطر آن‌ها به روانشناس مراجعه کرد اشاره می‌کنیم.

    اگه دنبال یه تجربه متفاوت درمانی با دکتر روانشناس خوب هستید با روانشناسان بوجیکا تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    در چه مواردی به یک دکتر روانشناس مراجعه کنیم؟

    در زندگی هر انسانی موقعیت‌ها و شرایط زیادی وجود دارد که فرد با قرار گرفتن در آن‌ها، احساس ضعف و درماندگی می‌کند. در این مواقع اغلب افراد هیچ راه حلی برای مشکل خود پیدا نمی‌کنند و درست در همین زمان، کمک گرفتن از یک روانشناس خبره می‌تواند تحول بزرگی را در زندگی ما ایجاد کند. در ادامه این مقاله، به این موارد مراجعه به روانشناس می‌پردازیم.

    اختلالات روانی و استرس زیاد

    برای شناسایی و درمان مسائلی مثل اختلال شخصیت مرزی، اختلال دو قطبی، و اختلال شخصیت نمایشی لازم است که به دکتر روانشناس مراجعه کنید. این نوع اختلالات طوری هستند که علاوه بر آزاد فرد درگیر، بر آرامش و آسایش زندگی اطرافیان نیز تأثیر می‌گذارند.

    ممکن است فرزند شما کج خلقی‌های غیر طبیعی و شدیدی در رفتار خود داشته باشد؛ برای حل این مسائل می‌توانید از کمک‌های یک روانشناس خوب بهره بگیرید. همچنین اگر کسانی که در زندگی مشکلات حاد خلقی یا شخصیتی داشته باشند تحت درمان قرار نگیرند، مشکلات آن‌ها روز به روز شدیدتر می‌شوند.

    زندگی این افراد به طور کامل تحت تأثیر قرار می‌گیرد و دامنه اختلالات روانی آن‌ها در زندگی گسترده‌تر نیز می‌شود. مورد دیگری که امروزه افراد زیادی را به خود درگیر کرده، استرس و فشارهای شدید در زندگی روزمره است. بنابراین لزوم مراجعه به یک دکتر روانشناس خبره در چنین موقعیتی بسیار احساس می‌شود.

    شناختن خود

    یکی دیگر از مهم‌ترین دلایلی که افراد به یک دکتر روانشناس مراجعه می‌کنند، شناخت بهتر خویشتن است. به این معنا که در بسیاری از مواقع در زندگی مشکلاتی که برای ما به وجود می‌آید، به خاطر این است که خودمان را آن طور که باید نشناخته‌ایم.

    این عدم شناخت از خود گاهی باعث می‌شود که ما سرگردان باشیم و حتی زندگی برای ما بی معنا می‌شود. بنابراین این موضوع، می‌تواند خود باعث بروز افسردگی شود. اگر شما بتوانید روحیات و ویژگی‌های خود را به خوبی بشناسید، در انتخاب همسر، رشته تحصیلی و شغل، گزینه‌ای متناسب با خود انتخاب می‌کنید. در این صورت کیفیت زندگی شما بالا رفته و زندگی لذت بخش تری را تجربه خواهید کرد.

    Prehab Image 2 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    بهبود روابط بین زوجین

    مهم‌ترین تصمیم گیری فرد در زندگی، تصمیم گیری برای ازدواج است. هیچ اغراقی نمی‌کنیم اگر بگوییم این تصمیم همه جوانب زندگی شما در آینده را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.  داشتن آگاهی و دانش کافی در این زمینه، به جلوگیری از مشکلات آینده زندگی مشترک کمک شایانی می‌کند.

    به عنوان مثال یکی از کارهایی که مشاوره ازدواج انجام می‌دهد این است که زوجین با آگاهی بیشتر و دور از احساسات گذرا تصمیم به ازدواج با یکدیگر بگیرند. از طرفی دیگر، مواردی مثل ترس از ازدواج باعث آن شده که افراد بتوانند با درک و آگاهی بیشتر به ازدواج اقدام کنند.

    علاوه بر مواردی که ذکر شد، زوج درمانی یکی دیگر از مواردی است می‌تواند به زوجین در بهبود روابطشان کمک کننده باشد. مشاوره جنسی، مشاوره طلاق، مشاوره همسرداری و… از دیگر مواردی بوده که با کمک یک دکتر روانشناس زوج درمانگر قابل حل است.

    افسردگی

    افسردگی از جمله آسیب‌هایی است که ممکن است هر آدمی در طول زندگی خود آن را تجربه کند. این حالت روحی گاه به طور شدید و گاها به طور خفیف در افراد مختلف بروز می‌کند. تست‌های افسردگی در تعیین میزان افسردگی که مراجع درگیر آن است کمک می‌کند.

    افسردگی از جمله اختلالاتی است که می‌تواند تأثیری جدی بر زندگی فرد داشته باشد و برای درمان آن بهتر است هر چه زودتر به یک روانشناس خبره مراجعه نمایید. از جمله نشانه‌های افسردگی این است که فرد دائماً احساس خستگی می‌کند و هیچ انگیزه‌ای برای انجام کارهای روزمره خود ندارد.

    این افراد متأسفانه دنیا و زندگی خود را پوچ می‌بینند و اشتیاق خود برای ادامه زندگی یا انجام کارهای مورد علاقه‌شان را از دست می‌دهند.

    اگه دنبال یه تجربه متفاوت درمانی با دکتر روانشناس خوب هستید با روانشناسان بوجیکا تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    ارتقای شغل

    شاید برای شما جالب باشد، اما یک روانشناس حتی در این زمینه نیز می‌تواند به کمک شما بیاید. مشاوره شغلی به شما کمک می‌کند تا از تصمیمات درستی در خصوص انتخاب شغل آینده بهره‌مند شوید. در این صورت، از بروز صدمات احتمالی در زندگی آینده مصون می‌مانید.

    ترک عادت‌های بد

    همه آدم‌ها عاداتی دارند که چندین سال است آرزوی ترک آن را دارند. برخی عادات بدی که ما داریم، بر کیفیت زندگی شخصی و اجتماعی ما تأثیر بسزایی می‌گذارد. به عنوان مثال این عادات می‌توانند عزیزترین افراد زندگی ما را از ما رنجوده کنند یا مانع پیشرفت شغلی و تحصیلی شوند.

    عادات مخرب طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از خلق و خوی بد شروع شده و به مصرف الکل و مواد مخدر می‌رسد. به عنوان مثال الکل و مواد مخدر، باعث بروز اختلالات روانی در افراد شده و حتی می‌تواند سلامت جسم آن‌ها را نیز تحت شعاع قرار دهد.

    بنابراین ترک این عادت‌ها اهمیت ویژه‌ای در بهبود کیفیت زندگی ایجاد می‌کند. مراجعه به روانشناس در چنین شرایطی می‌تواند به افراد کمک کند تا این عادات مخرب خود را کنار بگذارند.

    مشکلات خانوادگی

    همه افراد مسائل و مشکلات خانوادگی را در زندگی تجربه کرده اند. والدین و فرزندان از نسل‌های متفاوتی زاده شده‌اند؛ بنابراین بروز یک سری تنش‌ها و مشکلات در خانواده طبیعی است. مهم این است که شما در برابر این دست مشکلات چه واکنشی از خود نشان دهید.

    گاهی این مسائل ریشه عمیقی گرفته و مشکلات جدی‌تری را به دنبال خود می‌آورند که حل آن‌ها سخت می‌شود. بنابراین یک روانشناس ماهر می‌تواند در حل این گره‌هایی که به نظر کور می‌رسند، کمک بسیاری به خانواده‌ها کند.ed 9 1024x685 1 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    انواع فوبیاها

    فوبیا همان ترس و وحشت شدید نسبت به یک محرک بیرونی است. از انواع فوبیاها می‌توان به فوبیای حشرات، فوبیای ارتفاع، سوشال فوبیا و… اشاره کرد. کسانی که دچار فوبیا هستند، احساسی فوق العاده شدیدتر و فراتر از ترس های معمولی را تجربه می‌کنند.

    این افراد در زمان قرار گرفتن پیش روی محرک ترسناک، احساس بسیار بدی پیدا می‌کنند. برای درمان این نوع اختلالات بهتر است با یک دکتر روانشناس صحبت کنید.

    مرگ عزیزان

    مرگ عزیزان از جمله مسائلی است که برای همه افراد به وجود می‌آید، این اتفاق باعث می‌شود که از زندگی معمولی خارج شویم و افسردگی و ناراحتی‌های شدیدی در زندگی ما بروز پیدا کند. گاهی غم و رنجی که حاصل از مرگ عزیزان افراد است، تا مدتی طولانی فرد را به خود درگیر می‌کند.

    اگر این مشکلات بدون درمان ادامه پیدا کنند، فرد دچار افسردگی خفیف شده و از ادامه دادن روند شغلی و تحصیلی خود باز می‌ماند. در این شرایط بهتر است برای بهتر کنار آمدن با موضوع پیش آمده، از یک روانشناس ماهر کمک بگیرید. به این ترتیب شرایط سخت زندگی شما متحول شده و زندگی بهتری خواهید داشت.

    استرس و اضطراب شدید

    یکی دیگر از موارد مهمی که لازم است برای درمان آن به یک دکتر روانشناس مراجعه کنید، استرس اضطراب هستند. در صورتی که استرس و اضطراب شدید درمان نشود، مسائلی همچون افسردگی، انزوا و دیگر مشکلات پیش می‌آید.

    همه ما در طول زندگی با موقعیت‌های استرس‌زای بی شماری رو به رو می‌شویم. از جمله این موارد می‌توان به استرس محل کار، استرس مصاحبه کاری، استرس پیدا کردن شغل، استرس مسائل خانوادگی، استرس مسائل مالی، استرس در روابط اجتماعی و عاطفی، استرس شلوغی و هوای آلوده و… . روانشناس با پیدا کردن منشأ استرس‌های شما، با دادن راهکارهای مناسب می‌تواند در آرام کردن روان شما تأثیر چشمگیری بگذارد.

    اختلالات وسواسی

    وسواس یکی از آزاردهنده ترین و مرموزترین بیماری‌های شناخته شده در روانشناسی است که اتفاقاً جمعیت زیادی از مردم دنیا به انواع آن مبتلا هستند. وسواس فکری یا همان OCD یکی از وسواس‌هایی است که دائم فرد را پریشان می‌کند.

    این افراد دچار اضطراب و افسردگی دائمی شده و با افکارهای منفی تکراری و ترس های بی وقفه در ذهن خود رو به رو هستند. انسان‌های مبتلا به وسواس فکری روی افکار خود هیچ کنترلی ندارند.

    به روانشناس چه بگوییم؟

    بهتر است در جلسات مواردی را با دکتر روانشناس خود در میان بگذارید. اگر افکار خودکشی در سر دارید می‌توانید راجب آن با روانشناس صحبت کنید. تاریک ترین نقاط ذهن یا زندگی شما برای روانشناس عجیب و غریب نخواهد بود و در برابر آن به خوبی برخورد می‌کند.

    تغییرات فیزیکی و روانی خود را با روانشناستان در میان بگذارید، به عنوان مثال به او بگویید که اشتها یا خواب شما تغییر کرده و از نظر روحی احساس اذیت شدن دارید. در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید، آن را با روانشناس خود در میان بگذارید.

    اگر بیماری خاصی در بدن شما به وجود آمده است، حتماً درباره آن با روانشناس صحبت کنید. زندگی روزمره و فعالیت‌های هفتگی شما می‌تواند سرنخ خوبی برای درمان شما باشد؛ درباره این موارد اطلاعات کاملی به روانشناس بدهید.

    حتما بخوانید: مرکز مشاوره حضوری و تلفنی خانواده، افسردگی و کودک

    چرا مردم به دکتر روانشناس مراجعه نمی‌کنند؟

    یکی از دلایلی که مردم از مراجعه به روانشناس پرهیز می‌کنند، نداشتن اطلاعات کافی درباره کار روانشناس است. اگر مردم فکر می‌کنند روانشناس نمی‌تواند گرهی از کار من باز کند یا او چیزی بلد نیست، تنها به خاطر عدم اطلاع آن‌ها است.

    از دیگر دلایلی که موجب مقاومت مردم از مراجعه به روانشناس می‌شود، هزینه‌های بالای جلسات است. باید به این نکته توجه کنید که روانشناسان می‌توانند با جلسات محدود و هزینه کمتر نیز کمک بسیار زیادی در درمان شما کنند. همچنین آن‌ها شغل حساسی دارند و می‌توانند زندگی روحی افراد زیادی را به آن‌ها برگردانند.

    یکی دیگر از مواردی که مردم را از مراجعه به روانشناس دور می‌کند، ترس از برچسب‌هایی مثل روانی یا افسرده است. در جامعه ما برچسب زدن به افرادی که جلسات روانشناسی را دنبال می‌کنند بسیار وجود دارد و افراد از اینکه روانی، افسرده یا دیوانه خطاب شوند می‌ترسند.

    بنابراین افراد زیادی نمی‌خواهند به روانشناس مراجعه کنند یا از این که بگویند به روانشناس مراجعه می‌کنند می‌ترسند. بهتر است به این فرهنگ غلط اعتنایی نکنید چرا که مهم این است که انسان برای بهبود شرایط زندگی و رشد خود قدمی بردارد.

    حتما بخوانید: روانشناس خوب رو از کجا بشناسیم؟؟؟

     

    child counseling scaled 500x383@2x - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

     

    آیا دکتر روانشناس دارو تجویز می کند؟؟؟

     

    اگر به دنبال این هستید بدانید که آیا یک روانشناس می تواند درمان های دارویی یا پزشکی را برای افسردگی و اضطراب تجویز می کنه  جواب این است:  خیر، دکتر روانشناس نمی تواند این کار را انجام دهد.

    پس دکتر روانشناس کارش چیه؟ 

    آیا می تونی یک دکتر روانشناس خوب به من معرفی کنی؟ دکتر روانشناس خوب کیست؟ این سوالی است که از بیشتر دوستان و دانشجویان می شنویم.با توجه به سبک زندگی امروزه در جامعه کنونی افراد دچار مشکلات روحی فراوانی از جمله اضطراب، افسردگی و .. دست و پنجه نرم می کنند و اغلب آنها نیاز به مراجعه به یک دکتر روانشناس خوب دارند.

    یک دکتر روانشناس خوب وظیفه اش فراتر از بهتر کردن حال بیمار است. یک روانشناس ماهر باید بتواند به بیمار روشهای کنترل احساسات و هیجاناتش را آموزش بدهد تا او بتواند نسخه بهتری از خود بسازد و آرامش را در زندگی اش تجربه کند و برای غلبه بر آسیب هایی که تا کنون دیده بتواند روابطش را با دیگران بهبود ببخشد.

    دکتر روانشناس خوب می تواند تاثیر زیادی بر زندگی افراد بگذارد و مهارت های کنترل احساسات و هیجانها را به مراجعین خود بیاموزد. در ادامه این مطلب به توضیح ویژگیهای دکتر روانشناس خوب از دیدگاه دکتر آرش رستمی (دکتر متخصص روانشناسی بالینی و روانکاو) می پردازیم تا شما بتوانید در صورت نیاز روانشناس مناسب را پیدا کنید.

    اگه دنبال یه تجربه متفاوت درمانی با دکتر روانشناس خوب هستید با روانشناسان بوجیکا تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    دکتر روانشناس خوب شنونده خوبی باید باشد.

    در درجه اول دکتر روانشناس باید شنونده خوبی باشد و به تمام حرفها و رفتارها و احساسات بیمارش دقت می کند تمام حواسش به بیمارش است تا او احساس کند که شنیده می شودو به کارهای دیگر مانند نگاه کردن به گوشی و تماسهای تلفنی نمی پردازد.

    دکتر روانشناس خوب باید قابل اعتماد باشد.

    دکتر روانشناس خوب تمام حرفهای شما را به خوبی گوش می دهدو بدون اینکه شما را قضاوت کند و شما نگران باشید می توانید درباره خصوصی ترین احساسات و افکارتان با آنها صحبت کنید تا برای پیشبرد اهداف مشخص به شما یاری کند.

    دکتر روانشناس خوب توانایی برقراری ارتباطات بین فردی خوبی دارد.

    دکتر روانشناس خوب باید بتواند در مرحله اول با مراجع ارتباط خوب و صمیمی برقرار کند و در طی جلسات درمان با تمرکز به صحبت های او گوش دهد.

    دکتر روانشناس خوب به بهبود و پیشرفت شما خوش بین و امیدوار است

    دکتر روانشناس خوب باید به بهبود بیمار امیدوار باشد و به او انگیزه بدهد اما نکته مهم این است که امید واهی و توقع بیجا در مراجع ایجاد نکند. بلکه با توجه به توانایی بیمار و مهارت های خود او را به پیشرفت و بهبود در طی جلسات درمان امیدوار کند.

    تعیین کردن هدف های درمانی مشخص

    دکتر روانشناس خوب پس از بررسی بیمار در جلسه اول، اهداف درمانی مشخصی را تعیین می کند و مراجع را از آن آگاه می کند و با کمک هم برای رسیدن به این اهداف درمانی تلاش می کنند.

    روانشناس خوب جای شما تصمیم نمی گیرد

    شاید این ضرب المثل را زیاد شنیده باشید که روانشناس خوب کسی است که به شما ماهیگیری یاد بدهد نه ماهی.

    روانشناس خوب هیچ وقت جای شما تصمیم نمی گیرد و قضاوت نمی کند بلکه با یادگیری مهارت حل مسئله به شما نحوه برخورد با مسائل مختلف را می آموزد و با برسب مشکل شما به شما کمک می کند تا انتخاب خوبی داشته باشید و بهترین تصمیم را بگیرید.

    روانشناس خوب از خودآگاهی و ثبات احساسی لازم برخوردار است

    روانشناس خوب می تواند ثبات احساسی قوی دارد و با استرس ها و آشفتگی های روحی مراجعینی که به آنها مراجعه می کنند آشفته نمی شوند و به راحتی می توانند بر خود مسلط باشند و احساسات مراجعین نیز در کنترل خود در آورند.

    از جمله روانشناس نباید در جلسه درمان درباره مسائل خود صحبت کند، این به این معناست که او نتوانسته افکار و احساسات خود را مدیریت کند و بر مسائل و مشکلات شما تمرکز کند.HR WEB TalkingToProfessional - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران

    داشتن ذهن باز و احترام به فرهنگ های مختلف

    روانشناس خوب دارای ذهن باز است و به افراد با فرهنگ ها و قومعیت های مختلف احترام می گذارد.

    صبور بودن برای رسیدن به نتایج مطلوب

    روانشناس خوب باید صبور باشد . او می داند برای رسیدن به نتایج قابل قبول در بعضی از بیماران طی جلسات درمان باید زمان زیادی بگذرد و با صبوری درمان خود را ادامه دهد.

    داشتن اعتماد به نفس بالا

    یک روانشناس خوب اعتماد به نفس بالایی دارد و طی جلسات درمان باید این اعتماد به نفس را به مراجعین خود منتقل کند تا مراجعین بتوانند به او و شیوه درمان او اعتماد کنند.

    اهل مطالعه باشد و دانش خود را به روز کند.

    روانشناسی نیز مانند سایر علوم در حال پیشرفت و دگرگونی است از این رو روانشناس خوب باید در پی ارتقا دانش و مهارتهای خود باشد.

    در صورت نیاز بتواند به روانشناس دیگر ارجاع دهد.

    روانشناسان با تجربه معمولا رویکردهای درمانی خاصی داند مثلا رویکرد روانکاوی، شناختی رفتاری، زوج درمانی، روانشناسی فردی، روانشناس کودک و …. از این رو یک روانشناس نمی تواند در همه این حوزه ها مهارت و تسلط کافی داشته باشد و در صورت نیاز باید بتواند به روانشناس دیگر ارجاع دهد. اگر روانشناسی ادعا کند که می تواند به همه گروه های سنی از کودک تا بزرگسال مشاوره بدهد باید به دانش و توانایی های وی شک کرد.

    حتما بخوانید: ۵ روش انتخاب دکتر روانشناس خانواده خوب در تهران

    دکتر روانشناس چگونه ذهن بیمار را می خواند؟

    حال این سوال پیش می آید که روانشناسان چگونه ذهن پیچیده و رمزآلود انسان را بررسی می کنند. هیچ کس نمی تواند افکار انسان را ببیند اما روانشناسان با  مشاهده دقیق رفتار ها و احساسات و گفتار افراد به مطالعه ذهن می پردازند. روانشناسان با مشاهده رفتارها، به کارکردهای ذهن پی می برند.

    تمام اندیشه ها، رفتارها و احساسات ما با عملکردهای ذهنی ما تعیین می شود، بنابراین رفتار انسان مانند داده های خامی است که روانشناسان با مطالعه و بررسی آنها به آزمودن نظریه های خود در مورد کارکردهای ذهن می پردازند.

    حتما بخوانید: مرکز مشاوره خوب 

    انواع رواشناسی

    تلاش روانشناسان برای پیش بینی رفتار و عملکرد ذهن در زمینه های مختلف منجر به پیدایش شاخه های مختلف روانشناسی شده است از جمله:

    • روانشناسی بالینی
    • روانشناسی رشد
    • روانشناسی تکاملی
    • روانشناسی شناختی
    • روانشناسی اجتماعی
    • روانشناسی شغلی
    • روانشناسی قانونی
    • روانشناسی کودک
    • روانپزشکی

    اگه دنبال یه تجربه متفاوت درمانی با دکتر روانشناس خوب هستید با روانشناسان بوجیکا تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    دکتر روانشناس در درجه اول در یکی از این دو زمینه فعالیت می کند: پژوهش و تحقیقات علمی روانشناسی یا کار با بیماران از طریق مشاوره و  یا روان درمانی

    مشاوره به نوعی مداخله کوتاه مدت است که با هدف کمک به مراجع بر روی مشکلاتش انجام می شود. از سوی دیگر، روان درمانی شامل مشاوره روانشناسی به صورت درازمدت با مراجع است تا درمانگر بتواند به فرایندهای فکر و شیوه زندگی او در دنیای درونی و بیرونی او بپردازد، تا به دلایل تجربه چنین مشکلاتی در فرد پی ببرد.

    اگر چه روانشناسان معمولا نمی توانند داروها را تجویز کنند، اما استثنائات خاصی برای این قانون وجود دارد. نهادهای خاصی از جمله ایالت ایلینوی، نیومکزیکو و لوئیزیانا، همچنین در سرویس بهداشت عمومی، ارتش ایالات متحده و گوام به روانشناسان بالینی متخصص این اجازه داده می شود دارو را تجویز کنند. اما محدودیت های خاصی برای این موضوع وجود دارد.

    تعامل دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک

     

    در اکثر موارد، اگر برای درمان افسردگی به دکتر روانشناس مراجعه کردید و بنا به تشخصص دکتر روانشناس به داروها یا سایر درمانهای پزشکی نیاز داشتید، باید یک متخصص روانپزشکی دیگری به نام “روانپزشک” مراجعه کنید.  روانپزشک  یک پزشک است، بنابراین قادر به ارائه این درمان دارویی است.

    علاوه بر این، روانپزشک در نحوه ارائه روان درمانی آموزش دیده است. هر چند روانپزشکان بیشتر مایل به تمرکز بر جنبه های پزشکی درمان دارویی هستند، اما ترجیح می دهند تا بیماران خود را به یکی دکتر روانشناس بفرستند تا جنبه های روانشناختی بیماری خود را بررسی کنند.

    سایر پزشکان می توانند داروها را تجویز کنند

    پزشکان دیگر، مانند پزشک خانواده، ممکن است داروهای روانپزشکی را نیز تجویز کنند و این شرایط می تواند انتخاب خوبی برای بسیاری از مردم باشد، به خصوص اگر پرونده شما پیچیده نیست و به درمان با داروهای ضد افسردگی نتیجه خوبی دریافت می کنید.

    دیدن پزشک شخصیتان نیز یک راهکار خوب برای رد کردن هر گونه علت بالقوه دیگر برای تجربه حالت افسردگی  شما می تواند باشد، از جمله بیماری های خاص پزشکی که میتوانیم به آن اشاره کنیم مانند کم کاری تیروئید و عوارض جانبی دارو می باشد.

    دو شیوه روان درمانی و دارو درمانی قادر به کمک به افراد مبتلا به افسردگی هستند؛ و اغلب مردم تنها با روان درمانی به تنهایی و یا با دارو درمانی به تنهایی بسنده می کنند. در مواردی که افسردگی فرد دشوار است برای درمان بهتر است از هر دو گزینه روان درمانی ودارو درمانی در کنارهم استفاده شود.

    ترکیبی از هر دو روش یعنی روان درمانی و دارو درمانی به بهترین نتایج منجر می شود

    5 - دکتر روانشناس دارو تجویز میکنه؟ 10 دکتر روانشناس خوب و معروف در تهران
    نوبت روانشناس

     

    مطالب مرتبط

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    مقالات مرتبط
    ۲ نظرات
    1. الهام می گوید

      سلام میشه کمکم کنید من خیلی ناراحتم از مشکل ناراحتی و دگرگونی و دلشوره رنج شدید میکشم

    2. رضا می گوید

      سلام سوالی از پزشکان متخصص دارم ممنون میشوم را هنمایی شوم همسرم پنجاه چهار سال دارد نسبت به همه حوادث طبیعی حساس و باعث ناراحت ی خودش و اطرافیانش می‌شود مثلاً بسیار ترسو و هر روز بیشتر می شود که این حالت باعث تشنج و پرخاشگر می شود هر چند در سیرت واخلاق او اینطوری نیست خواهشمندم راهنمایی بفرمایید تشکر

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.