درمان اضطراب با 7 روش آسان و سریع

  • وقتی که 18 سالم بود تقریبا پنج سالی میشد که با مشکل اضطراب و استرس دست و پنجه نرم میکردم. با افزایش سنم این اضطراب هم با من رشد میکرد و بیشتر و بیشتر میشد تا حدی که یواش یواش از آدما فاصله میگرفتم و این خیلی حس بدی بود مخصوصا که نمیتونستم دیگران رو با دلایل قانع کننده‌ای بابت این رفتارم متقاعد کنم. میترسیدم با کارها و اتفاقایی که بابت عدم کنترل استرسم بر من حاکم میشد دیگران رو آزار بدم به همین دلیل تنهایی رو از بودن توی جمع ترجیح دادم.

    تا که یک روز از این حالت خسته شدم و سفره دلم رو پیش از یکی از بهترین دوستام باز کردم و چه خوب شد که اینکارو کردم. دوستم با معرفی کلینیک بوجیکا زندگی من رو از تاریکی نجات داده و به سمت روشنایی هدایت کرد. با تکینیک‌ها و رفتاردرمانی‌هایی که روان‌درمانگرم به من پیشنهاد میکنه روز به روز حالم بهتر میشه و کنترل احساساتم رو در دستم گرفتم و این در درمان اضطراب من بیش از اندازه موثر واقع شده.

    این نکته رو از من به ذهن داشته باشید: درسته حس درد واقعیه اما امید هم واقعیه و این به شما بستگی داره که به هر کدوم بیشتر اعتقاد دارین اونو انتخاب کنین، توصیه میکنم زندگی خودتون به خاطر مسائلی که به راحتی و به کمک و راهنمایی یه فرد متخصص تو این زمینه برطرف میشه نابود نکنید، اگر شما هم مشکل اضطراب شدید دارید همین الان از کلینیک بوجیکا یه نوبت رزرو کنین.

    اختلالات اضطرابی چیست؟

    اضطراب یک واکنش طبیعی به استرسه و در برخی شرایط حتی میتونه مفید باشد چرا که اضطراب داشتن میتونه ما رو نسبت به خطرات آگاه کنه و به ما در آماده‌سازی خودمون برای مقابله با شرایط استرس‌زا کمک کنه. اختلالات اضطرابی با احساسات عادی عصبی یا اضطراب متفاوته و ترس یا اضطراب بیش از حد را شامل میشه. اختلالات اضطرابی شایع‌ترین اختلالات روانی هستن و تقریباً 30 درصد از بزرگسالان را در مقطعی از زندگی خود تحت تأثیر قرار میدن. امروزه با توجه به پیشرفت علم درمان اضطراب امکانپذیر است و با درمان قطعی اضطراب شما میتونین زندگی عادی خود را از سر بگیرید.

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    Jodi Chapman Gene mutations photo scaled - درمان اضطراب با 7 روش آسان و سریع
    درمان اضطراب

    اختلالات اضطرابی چقدر شایع هستند؟

    در هر سال، درصد تخمین زده شده بزرگسالان ایالات متحده با اختلالات اضطرابی مختلف عبارتند از:

    فوبیای خاص: 8 تا 12 درصد

    اختلال اضطراب اجتماعی: 7%

    اختلال هراس: 2٪ – 3٪

    آگورافوبیا: 1-2.9% در نوجوانان و بزرگسالان

    اختلال اضطراب فراگیر: 2%

    اختلال اضطراب جدایی: 0.9٪ – 1.9٪

    زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات اضطرابی میشن. اضطراب در واقع به پیش‌بینی نگرانی در آینده اشاره دارد و بیشتر با تنش عضلانی و رفتار اجتنابی مرتبط هست. ترس و اضطراب یک پاسخ احساسی به یک تهدید فوری است و بیشتر با واکنش جنگ یا گریز مرتبط است – یا ماندن برای مبارزه یا ترک برای فرار از خطر.

    اختلالات اضطرابی میتونه باعث بشه افراد سعی کنن از موقعیت‌هایی که باعث تحریک یا بدتر شدن علائم آنها میشه اجتناب کنن. در صورت عدم درمان اضطراب ممکنه عملکرد شغلی، کار مدرسه و روابط شخصی تحت تأثیر قرار بگیره. به طور کلی، برای اینکه شخصی به عنوان یک فرد مبتلا به اختلال اضطراب تشخیص داده بشه، ترس یا اضطراب اون باید:

    نامتناسب با موقعیت یا نامتناسب با سن بیمار باشه

    مانع از توانایی عملکرد عادی وی بشه

    انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی وجود دارن، از جمله اختلال اضطراب فراگیر، اختلال هراس، فوبیای خاص، آگورافوبیا، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب جدایی.

    انواع اختلالات اضطرابی

    اختلال اضطراب فراگیر

    اختلال اضطراب فراگیر شامل نگرانی مداوم و بیش از حده که در فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد می‌کنه. این نگرانی و تنش مداوم ممکنه با علائم فیزیکی مثل بیقراری، احساس خستگی یا خستگی با کمترین حرکت فیزیکی، مشکل در تمرکز، تنش عضلانی یا مشکلات خواب همراه باشه. اغلب نگرانی‌ها روی چیزهای روزمره مثل مسئولیت‌های شغلی، سلامت خانواده یا مسائل جزئی مثل کارهای خونه، تعمیرات ماشین یا قرار ملاقات‌ها متمرکز هست که در صورت عدم درمان قطعی اضطراب ممکنه توی زندگی روزمره فرد مشکل ایجاد کنه.

    اختلال پانیک یا هراس

    علامت اصلی اختلال پانیک حملات پانیک مکرر است که ترکیب عظیمی از پریشانی فیزیکی و روانیه. در طول یه حمله، چندین مورد از این علائم به صورت ترکیبی رخ میده:

    • تپش قلب یا ضربان قلب سریع
    • تعریق
    • لرزش
    • احساس تنگی نفس یا احساس خفگی
    • درد قفسه سینه
    • احساس سرگیجه، سبکی سر یا غش
    • احساس خفگی
    • بی حسی یا گزگز
    • لرز یا گرگرفتگی
    • حالت تهوع یا دردهای شکمی
    • ترس از دست دادن کنترل
    • ترس از مردن

    از اونجاییکه که علائم بسیار شدید هستن، خیلی از افرادی که حمله پانیک را تجربه میکنن ممکنه باور کنند که دچار حمله قلبی یا سایر بیماری‌های تهدید کننده زندگی شدن. پس با توجه به این تفاسیرحتما پی به اهمیت درمان اضطراب میبرین.

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    High Anxiety e1521574322938 scaled - درمان اضطراب با 7 روش آسان و سریع
    درمان اضطراب

    فوبیا، فوبیای خاص

    فوبیای خاص ترس مفرط و مداوم از یک شی، موقعیت یا فعالیت خاصه که عموماً مضر نیست. بیمارها میدونن که ترس اونا بیش از حده، اما نمیتونن بر آن غلبه کنند.

    آگورافوبیا

    آگورافوبیا ترس از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی هست که فرار ممکنه سخت یا شرم‌آور باشه یا در صورت بروز علائم هراس کمک در دسترس نباشه. فرد مبتلا به آگورافوبیا این ترس را در دو یا چند مورد از موقعیت‌های زیر تجربه میکنه:

    • استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی
    • بودن در فضاهای باز
    • بودن در مکان‌های بسته
    • در صف ایستادن یا در جمع بودن
    • بیرون از خانه تنها بودن

    در صورت عدم درمان اضطراب آگورافوبیا ممکنه مشکل فرد در حدی جدی باشه که ترجیح بده از خونه بیرون نره.

    اختلال اضطراب اجتماعی

    یک فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی از شرمساری، تحقیر، طرد شدن یا به دیده تحقیر دیده شدن در تعاملات اجتماعی اضطراب و ناراحتی قابل توجهی داره. افراد مبتلا به این اختلال سعی میکنن از موقعیت اجتناب کنن یا آن را با اضطراب زیاد تحمل کنن. مثال‌های رایج ترس شدید از سخنرانی در جمع، ترس از ملاقات با افراد جدید یا خوردن/نوشیدن در جمعه.

    اختلال اضطراب جدایی

    فرد مبتلا به اختلال اضطراب جدایی به شدت از جدایی از کسایی که به اونا وابسته هست میترسه یا مضطربه. یک فرد مبتلا به اختلال اضطراب جدایی ممکنه دائماً نگران از دست دادن نزدیک‌ترین فرد به خودش باشه، ممکنه تمایلی به بیرون رفتن یا خوابیدن دور از خانه یا بدون آن فرد نداشته باشه.

    حتما بخوانید: 5 راهکار طلایی برای مقابله با پرخوری عصبی

    تشخیص و درمان اضطراب

    اولین قدم  برای تشخیص این مشکل و تصمیم برای درمان قطعی اضطراب مراجعه به پزشکه تا مطمئن بشیم که هیچ مشکل جسمی باعث ایجاد این علائم نشده. اگر اختلال اضطرابی تشخیص داده بشه، با مشورت با یک روان درمانگر از کلینیک بوجیکا میتونید راجع به بهترین درمانها برای درمان اضطراب خودتون پرس‌و‌جو کنین.

    اگرچه هر اختلال اضطرابی که ذکر کردیم ویژگی‌های منحصر به فرد خودشو داره، اما بیشتر اونا به دو نوع درمان پاسخ میدن: روان‌درمانی و داروها. این درمان‌ها رو میشه به تنهایی یا ترکیبی انجام داد.

    حتما بخوانید: افزایش میل جنسی زنان چگونه امکان پذیر است؟

    اگه میخواین برای بهبود مشکلتون از روانکاو کمک بگیرید و درمان متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید

    هنر ما حال خوب شماست 

    ۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱  –  ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱

    mania de perseguicao inseguranca medo paranoia fobia panico sindrome do panico 1327581204010 1920x1080 scaled - درمان اضطراب با 7 روش آسان و سریع
    درمان اضطراب

    داروها

    انواع مختلفی از داروها برای کمک به تسکین علائم و درمان اضطراب استفاده میشه، بسته به نوع اختلال اضطرابی که دارید و اینکه آیا شما دارای سایر مشکلات سلامت روانی یا جسمی هستید نوع متفاوتی از داروها برای شما تجویز میشه. مثلا:

    برخی از داروهای ضد افسردگی برای درمان اضطراب استفاده میشن. بتا بلوکرها، که برای بیماری‌های قلبی استفاده میشن، گاهی اوقات برای کنترل علائم فیزیکی اضطراب هم به کار برده میشن یا ممکنه پزشک یک داروی ضد اضطراب به نام بوسپیرون تجویز بکنه. در شرایط محدود، پزشک ممکنه انواع دیگری از داروها، مانند آرام بخش‌ها، که بنزودیازپین‌ها یا همون مسدود کننده‌های بتا هم نامیده میشن رو تجویز کنه. این داروها برای تسکین کوتاه مدت علائم اضطراب هستند و برای استفاده طولانی مدت در نظر گرفته نشده‌اند. دقت داشته باشین که حتما در رابطه با مزایا، خطرات و عوارض جانبی احتمالی داروها با پزشک خودتون صحبت کنین.

    البته برای درمان قطعی اضطراب تنها داروها کارساز نیستن و باید همراه با روان درمانی اقدام به رفع این مشکل نمود داروها فقط علائم را برای مدتی تسکین میدن.

    حتما بخوانید: روانکاو خوب در تهران | دکتر روانکاو | هزینه روانکاوی

    روان درمانی

    درمان شناختی رفتاری (CBT)، نوعی گفتگو درمانیه که به فرد کمک میکنه تا روش متفاوتی از تفکر، واکنش و رفتار رو یاد بگیره تا احساس اضطراب کمتری بکنه، این کار با کمک یک روان درمانگر انجام میشه تا از میزان اضطراب شما کم کنن.

    درمان شناختی رفتاری (CBT) موثرترین شکل روان درمانی برای اختلالات اضطرابی است. به طور کلی یک درمان کوتاه‌مدت، CBT بر آموزش مهارت‌های خاص برای بهبود علائم و بازگشت تدریجی به فعالیت‌هایی که به دلیل اضطراب از آن‌ها اجتناب کرده‌اید، تمرکز دارد. این روش درمان اضطراب شامل مواجهه درمانی است، که در آن به تدریج با شی یا موقعیتی مواجه میشید که باعث اضطراب شما میشه، بنابراین اعتماد به نفس ایجاد میکنید که میتونین موقعیت و علائم اضطراب را مدیریت کنین.

    شیوه زندگی و درمان های خانگی برای درمان قطعی اضطراب

    در حالی که اکثر افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی برای کنترل  و درمان قطعی اضطراب خودشون به روان‌درمانی یا دارو نیاز دارن، تغییر سبک زندگی هم میتونه تغییراتی رو در فرد ایجاد کنه، از جمله این تغییرات میشه به موارد زیر رو اشاره کرد:

    حتما بخوانید: اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟

    فعالیت بدنی خودتونو حفظ کنین.

    یک برنامه روتین ایجاد کنین تا بیشتر روزهای هفته از نظر بدنی فعال باشین. ورزش یک کاهش دهنده استرس قوی هست. ممکنه خلق و خوی شما رو بهبود ببخشه و به شما کمک کنه سالم بمونین. سعی کنید ورزش رو به آرامی شروع کنین و به تدریج میزان و شدت فعالیت‌های خودتونو افزایش بدین.

    از مصرف الکل و داروهای تفریحی خودداری کنید.

    این مواد نه تنها نمیتونن  به درمان اضطراب شما کمک کنن بلکه میتونن باعث ایجاد یا تشدید اضطراب بشن. اگر نمیتونین به تنهایی سیگار رو ترک کنین، به پزشک خودتون مراجعه کنین یا یک گروه حمایتی برای کمک به خودتون پیدا کنین.

    سیگار را ترک کنید و نوشیدنی های کافئین دار را کاهش دهید یا ترک کنید.

    هم نیکوتین و هم کافئین میتونن اضطراب را بدتر کنن.

    از تکنیک های کنترل استرس و آرامش استفاده کنید.

    تکنیک‌های تجسم، مدیتیشن و یوگا نمونه‌هایی از تکنیک‌های آرام‌سازی هستن که میتونن اضطراب را کاهش بدن.

    خواب را در اولویت قرار دهید.

    هر کاری میتونین انجام بدین تا مطمئن بشید که خواب کافی برای احساس آرامش دارین. اگر در داشتن یک خواب آرام و کافی مشکل دارین حتما با پزشکتون در میان بزارین چون خواب یکی از مهمترین موارد درمان قطعی اضطراب هست.

    رژیم غذایی سالم داشته باشید

    تغذیه سالم – مانند تمرکز بر سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و ماهی – ممکنه با کاهش اضطراب مرتبط باشه، اما مسلما تحقیقات بیشتری مورد نیاز هست تا بشه اثر آنها بر درمان اضطراب رو مشاهده کرد.

    حتما بخوانید:کلینیک روانشناسی خوب چطوری پیدا کنم؟ 

    طب جایگزین

    استفاده از چندین داروی گیاهی هم به عنوان روشی برای درمان اضطراب مورد مطالعه قرار گرفته ولی برای حصول اطمینان لازمه تحقیقات بیشتری برای درک خطرات و فواید آنها انجام بگیره چون برخلاف داروها، مکمل‌های گیاهی و رژیمی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) نظارت نمیشن به همین دلیل در صورت مصرف خودسرانه ممکنه با داروهای شیمیایی که میخورید تداخل داشته باشن پس قبل از مصرف داروهای گیاهی یا مکمل‌های غذایی، با پزشکتون صحبت کنین تا مطمئن بشین که برای شما بی‌خطر هستند و با هیچ دارویی که مصرف میکنین تداخل ندارن.

    من که با انجام این روش‌ها و درمان‌های ذکر شده با کمک روان‌درمانگرم توی کلینیک بوجیکا روز به روز در حال بهتر شدن هستم و اعتماد به نفسم هم برای رویارویی با مسائل مختلف بیشتر شده، شما هم اگر مشکل اضطراب شدید دارید فرصت رو از دست ندید و هر چه زودتر برای درمانش اقدام کنین.

    5 750x430 1 750x430 - درمان اضطراب با 7 روش آسان و سریع

    در ادامه بخوانید: 

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.