شش روش خود سرزنشگری و درمان آن

شش روش خود سرزنشگری

هنگامی که کودکان آسیب می بینند، چه “شدید” مانند سو استفاده جنسی و جسمی یا “خفیف” مانند عدم توجه. آنها اغلب عصبانی هستند، خیانت شده اند، رها شده اند و غیره یا اگر به آنها اجازه داده شود برخی از این احساسات را احساس کنند،

  •  

    خود سرزنشگری چیست؟

    تعداد زیادی از مردم معمولاً علائم ضربه خفیف یا پیچیده را از محیطی که در سالهای تشکیل خود داشته اند، تجربه می کنند. یکی از این علائم خود سرزنشگری سمی است.

    خود سرزنشی لزوماً چیز بدی نیست. در واقع ، احساس مسئولیت، گناه یا شرم باعث می شود که دیگران آسیب نبینند و از اشتباهات خود بیاموزند. این به ما کمک می کند تا با یکدیگر همدلی بیشتری داشته باشیم. ما را انسان نگه می دارد.

    با این حال، ممکن است مسئله ای باشد و اغلب نیز وجود دارد، زمانی که ما خود را به خاطر کارهایی که انجام نداده ایم سرزنش می کنیم یا به طور عینی نباید نسبت به آنها احساس مسئولیت کنیم یا شرمنده آنها باشیم. در این مقاله ما در مورد سرزنش سمی، ناسالم، ناعادلانه و اثرات آن صحبت خواهیم کرد.

    word of mouth scaled - شش روش خود سرزنشگری و درمان آن
    خود سرزنشگری

    منشأ خود سرزنشگری

    هنگامی که کودکان آسیب می بینند، چه “شدید” مانند سو استفاده جنسی و جسمی یا “خفیف” مانند عدم توجه. آنها اغلب عصبانی هستند، خیانت شده اند، رها شده اند و غیره یا اگر به آنها اجازه داده شود برخی از این احساسات را احساس کنند، آنها معمولاً تسکین دهنده و ذهنی مناسب برای بهبودی و ادامه حرکت ندارند.

    احساس عصبانیت نسبت به افرادی که شما را آزار می دهند اگر اعضای خانواده شما باشند، بخصوص ممنوع است. با این وجود کودک به مراقبان خود وابسته است، حتی اگر آنها همان افرادی باشند که قرار است از آنها محافظت کنند و نیازهای آنها را برآورده کنند اما به نوعی در این امر کوتاهی می کنند.

    علاوه بر این، انسان ها می خواهند درک کنند و در اینجا نیز کودک می خواهد بفهمد چه اتفاقی افتاده و چرا. از آنجا که روان کودک هنوز در حال رشد است. این بدان معنی است که اگر مشکلی وجود دارد، آنها تمایل دارند فکر کنند که به نوعی با آنها مرتبط است، شاید این تقصیر آنها باشد. “اگر مامان و بابا با هم دعوا می کنند، مسئله در مورد من است. من چه اشتباهی کردم؟ چرا آنها من را دوست ندارند؟ ”

    علاوه بر این ، کودک اغلب صراحتاً به دلیل احساس آسیب دیدن سرزنش می شود. به طور مستقیم یا غیرمستقیم همه ما عباراتی مانند “چیزی برای ناراحت شدن وجود ندارد” را شنیده ایم. نه تنها همه اینها برخلاف آنچه کودک آسیب دیده به آن احتیاج دارد، باعث می شود کودک خود را به خاطر آنچه اتفاق افتاده سرزنش کند و احساسات واقعی خود را سرکوب کند. سپس از آنجا که آنها حل نشده و اغلب حتی شناسایی نمی شوند، همه این مسائل در زندگی بعدی فرد منتقل می شوند.

    در صورت عدم رسیدگی مناسب، آنها می توانند آنها را تا دوره بلوغ، بزرگسالی و حتی سالهای بعد دنبال کنند و در مشکلات عاطفی، رفتاری و بین فردی بیشماری ظاهر شوند.

    4139507 scaled - شش روش خود سرزنشگری و درمان آن
    خود سرزنشگری

    روش های “خود سرزنشگری”

    در اینجا شش روش وجود دارد که چگونه “خودسرزنشگری” در زندگی یک فرد ظاهر می شود.

    •  خودانتقادی سمی

    افرادی که از خود سرزنشی ناسالم رنج می برند، مستعد خود انتقادی سمی هستند. از آنجا که شخصی به طور آشکار مورد انتقاد قرار گرفته، به ناحق مورد سرزنش قرار گرفته و در هنگام بزرگ شدن از استانداردهای غیرواقعی پیروی کرده است، آنها این قضاوت ها و استانداردها را درونی کردند و اکنون نحوه مشاهده و ارتباط آنها با خودشان است. چنین شخصی اغلب به موارد زیر فکر می کند: “من بد هستم”. یا “من بی ارزش هستم” یا “من به اندازه کافی خوب نیستم”

    باورهای نادرست از این قبیل می توانند ناتوان کننده و نشانه عزت نفس پایین و کج باشند. آنها غالباً به اشکال مختلف کمال گرایی از جمله داشتن استانداردهای غیرواقعی و غیرقابل دستیابی در می آیند.

    •  تفکر سیاه و سفید

    تفکر سیاه و سفید در اینجا به این معنی است که فرد در افراط و تفکر شدید فکر می کند جایی که بیش از دو گزینه وجود دارد یا مسئله ای در یک طیف وجود دارد اما هنوز آن را نمی بیند. در رابطه با خود ، یک فرد خود سرزنش کننده مزمن ممکن است فکر کند ، “من همیشه شکست می خورم.” یا “من هرگز نمی توانم کاری درست انجام دهم.” “من همیشه نادرست هستم.” یا “دیگران همیشه بهتر می دانند.” اگر چیزی کامل نباشد، همه چیز بد تلقی می شود.

     

    حتما بخوانید: روانشناس خوب

     

    • خودباوری مزمن

    به دلیل همه این افکار، فرد شک های زیادی دارد. “خوب ، آیا من این کار را درست انجام می دهم؟ آیا من به اندازه کافی کار می کنم؟ آیا واقعاً می توانم این کار را انجام دهم؟ ظاهراً بارها شکست خورده ام. آیا می توانم درست باشم؟ منظورم این است که می دانم گاهی اوقات تمایل دارم بیش از حد واکنش نشان دهم و بدترین فکر را بکنم – اما شاید این بار واقعا درست باشد؟ ”

    •  مراقبت از خود و آسیب به خود ضعیف

    افرادی که به آنها آموخته شده است که خود را به علت آسیب دیدگی سرزنش می کنند، مستعد مراقبت ضعیف از خود هستند، گاهی اوقات به میزان خودآزاری فعال.

    از آنجا که آنها در هنگام بزرگسالی از مراقبت، عشق و محافظت برخوردار نبودند، چنین شخصی در مراقبت از خود مشکل دارد. بسیاری از افراد اینگونه تربیت می شوند تا از دیگران مراقبت کنند، بنابراین آنها اغلب احساس می کنند که خودشان هستند

    و از آنجا که چنین شخصی تمایل به سرزنش خود دارد، به نظر می رسد آسیب به خود در ذهن ناخودآگاه او یک مجازات مناسب برای “بد بودن” است ، درست مثل اینکه در کودکی مجازات شدند.

    •  روابط نامناسب

    خود سرزنشگری می تواند سهم بزرگی در روابط فرد داشته باشد. در محل کار، آنها ممکن است مسئولیت های زیادی را به عهده بگیرند و مستعد بهره برداری شوند. در روابط عاشقانه یا شخصی، آنها ممکن است سو استفاده را به عنوان یک رفتار عادی بپذیرند، قادر به حل و فصل سازنده تعارضات نباشند یا درک غیرواقعی از شکل ظاهری روابط سالم داشته باشند.

    سایر مشکلات بین فردی مرتبط، وابستگی، خوشایند مردم ، درماندگی آموخته شده، سندرم استکهلم ،مرزهای ضعیف، عدم توانایی در نه گفتن است.

    •  شرم ، گناه و اضطراب مزمن

    افرادی که تمایل به خود سرزنش دارند اغلب با احساسات طاقت فرسا یا در غیر این صورت دردناک و مزاحم دست و پنجه نرم می کنند. شایع ترین احساسات و حالات روحی، شرم، احساس گناه و اضطراب است اما همچنین می تواند تنهایی، گیجی، بی انگیزگی، بی هدف بودن، فلج شدن، فشار بیش از حد یا هوشیاری مداوم باشد.

    این احساسات و خلق و خو همچنین با پدیده هایی مانند تصور بیش از حد یا فاجعه بار بودن، جایی که فرد بیش از آنکه آگاهانه در واقعیت خارجی داشته باشد، در ذهن خود زندگی می کند، ارتباط نزدیکی دارد.

     

    1402347 - شش روش خود سرزنشگری و درمان آن
    خود سرزنشگری

    حتما بخوانید: شخصیت پارانوئید

    آیا شما خود را سرزنش می کنید؟

    به عنوان مثال، من با بیمارانی کار کرده ام که وارد روان درمانی شده اند زیرا آنها از طلاق افسرده شده اند. اینها افرادی نبودند که اخیراً طلاق گرفته اند، بلکه افرادی هستند که سالها بعد با از دست دادن ازدواج مبارزه کردند اساساً ، اینها افرادی بودند که خود را مقصر بسیاری از موارد مربوط به ازدواج های از دست رفته خود می دانند.

    در چندین مورد، مردم خود را مسئول عدم شناخت مشکل با شریک زندگی قبلی در هنگام ملاقات می دانند. اساساً ، آنها متقاعد شده بودند که علائم هشدار دهنده ای مبنی بر اینکه ازدواج خوبی نخواهد بود و این علائم را نادیده می گیرند. نتیجه این شد که آنها از خود خجالت کشیدند و از آنچه به نظر آنها خطای غیرقابل گذشت است بسیار خجالت کشیدند. در موارد دیگر، تقصیر طلاق کاملا متوجه خودشان بود، به گونه ای که شریک زندگی قبلی آنها نقشی در روند کار نداشته است.

    اساساً آنچه که این نشان دهنده این است که انسان به ظاهر یک ظرفیت بی پایان برای انتقاد از خود دارد. تا حدی، این ناشی از اعتقاد غیرواقعی است که بسیاری از مردم متقاعد شده اند که باید کامل باشند. واقعیت نقص منجر به سرزنش و انتقاد از خود در برابر هر شکست واقعی یا واقعی می شود. احساس کمبود ارزش شخصی، ناامنی و بی لیاقتی ناشی از این طرز تفکر است. بنابراین مهم است که یاد بگیریم دلسوزانه باشیم.

    خود را دوست داشتن این سه مورد است:

    • 1. مهربانی از خود
    • 2. احساس انسانیت مشترک
    • 3. ذهن آگاهی

    خود مهربانی اجازه می دهد تا همه ما ناقص ولی مستحق آسایش و بخشش باشیم. این نقطه مقابل جریان مداوم انتقاد است که ما به خودمان هدایت می کنیم. این برعکس نفرت از خود است که در روانشناسی افراد زیادی نفوذ می کند. در این ما اشتراکات بسیاری با افراد دیگر داریم. در کار با افراد مطلقه به این نکته اشاره کردم که آنها تنها کسانی نیستند که طلاق می گیرند و در واقع امروزه اپیدمی است.

    واقعیت این است که همه ما تصمیمات بدی می گیریم که به خاطر آن رنج می بریم. بسیاری از اینها نتیجه عواملی هستند که خارج از کنترل ما هستند. به نظر می رسد یک عقیده رایج وجود دارد که می توانیم وقایع زندگی را کنترل کنیم و بنابراین مسئولیت همه اتفاقات را بر عهده داریم. اشتباه کردن و شکست خوردن طبیعی است. باید خود را ببخشیم و خود را بپذیریم. این تا حد زیادی به پیشگیری یا کاهش افسردگی کمک می کند.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ -۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بیشتر در معرض احساسات اخلاقی مرتبط با خود سرزنش کردن، مانند احساس گناه و شرم هستند. گناه بیش از حد یا نامناسب را به عنوان یکی از اصلی ترین علائم MDD در حال حاضر تشخیص می دهد، در حالی که شرم بیش از حد بخشی از معیارهای MDD نیست. این احساسات اخلاقی خود سرزنشگرانه برای تأثیرگذاری بر مردم هنگام تصمیم گیری های اجتماعی و مالی در مطالعات شناختی، به ویژه مواردی که از الگوی اقتصادی-عصبی استفاده می کنند، است.


    احساس عدم کفایت، خلق و خوی افسرده و ناامیدی به عنوان نزدیکترین علائم همزمان و پایدار ظاهر می شوند (90٪ بیماران). احساسات خود سرزنشی در بیشتر بیماران با انزجار از خود / تحقیر بیشتر از احساس گناه و به دنبال آن شرمساری رخ داده است. خشم یا انزجار نسبت به دیگران فقط در 26٪ از بیماران تجربه شده است. 85٪ بیماران احساس ناکافی بودن و احساسات خود سرزنش کننده را به عنوان آزار دهنده ترین علائم گزارش کرده اند در حالی که 10٪ بیشتر از احساسات منفی نسبت به دیگران پریشان هستند.

    نتیجه گیری

    همانطور که پیش بینی شده بود ، احساس عدم کفایت و ناامیدی بخشی از سندرم اصلی افسردگی بود، که از نزدیک با خلق و خوی افسرده اتفاق می افتد. احساسات خود سرزنش کننده بسیار مکرر و آزار دهنده بود اما فقط به گناه محدود نمی شد. این امر خواستار ارزیابی دقیق احساسات خود سرزنشگرانه برای بهبود تشخیص و طبقه بندی MDD است.

    داشتن یک تربیت آسیب زا، ما را مستعد سرزنش خود می کند، که فقط یکی از بسیاری از تأثیرات چنین محیط کودکی است. اگر رفع نشود و کاملاً حل نشده، تمایل به خود سرزنش شدن در زندگی بعدی فرد ایجاد می شود و در طیف وسیعی از مشکلات عاطفی، رفتاری، شخصی و اجتماعی خود را نشان می دهد.

    این مشکلات شامل عزت نفس پایین، خودانتقادی مزمن، تفکر جادویی و غیر منطقی، اعتماد به نفس مزمن، فقدان عشق به خود و مراقبت از خود، روابط ناسالم و احساساتی مانند شرم سمی است.

    وقتی شخصی به درستی این موضوعات و منشأ آنها را شناسایی کند ، می تواند شروع به کار برای غلبه بر آنها کند، که این باعث آرامش درونی بیشتر و رضایت کلی از زندگی می شود.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ -۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۴ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.