8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان

  • خشکی دهان

    iesg51 - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    خشکی دهان (یا کزواستوم) وضعیتی است که دهان شما احساس خشک شدن می کند و رطوبت ندارد. در نتیجه، شما ممکن است هنگام بلعیدن، مزه کردن و جویدن غذا دچار مشکل شوید. این مشکل اغلب ناشی از کاهش میزان بزاق تولید شده توسط غدد بزاقی شما است.

    دلایل مختلفی وجود دارد که دهان خشک می شود. بیماری های خاصی نظیر دیابت، ایدز و اختلالات تیروئید می توانند عامل خشکی دهان شوند. خشکی دهان همچنین می تواند از عوارض جانبی بسیاری داروها باشد. روش های درمان استرس و سرطان مانند پرتودرمانی همچنین می توانند باعث خشکی دهان شوند. جزییات بیشتر در ادامه آمده‌ است که به شما برای مقابله با خشکی دهان کمک زیادی خواهند کرد:

    Doctor Medical Consultation Generic1 - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    1- با پزشک خود مشورت کنید:

    اگر احساس خشکی دهان دارید، اول و مهمتر ازهرکاری، با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است خشکی دهان شما از علائم یک بیماری باشد. اگر که دارو عامل خشکی دهان شما باشد، ممکن است پزشک نوع دارو یا میزان آن را تغییر دهد. اگر مبتلا به دیابت هستید و سطح قند خون شما کنترل نیست، احتمالا با خشکی دهان مواجه هستید.

    پزشک یا دندانپزشک شما ممکن است از بزاق مصنوعی برای مرطوب نگه داشتن دهانتان استفاده کند یا دارویی را تجویز کند که باعث شود بدن شما بزاق بیشتری تولید کند.

    download - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    2-محدود کردن استفاده از آنتی هیستامین ها و ضد انعقاد:

    آنتی هیستامین ها و ضد انعقاد می توانند عامل خشکی دهان باشند. گرفتگی سینوس، مشکل تنفس در بینی شما و خروپف می تواند منجر به به این شوند که شما با دهان باز نفس بکشید، که طبق مطالعات ممکن است باعث خشکی دهان شما شوند. اگر چنین مشکلاتی دارید با یک پزشک مشورت کنید.

    برای جلوگیری از تنفس دهان باز، برخی از کارشناسان تکنیک های مختلفی را پیشنهاد می کنند: در طول روز تمرین کردن زبان خود بر روی سقف دهان و بستن لب ها روی هم. سعی کنید در اتاقتان از یک مرطوب کننده هوا استفاده کنید تا رطوبت را در هوا افزایش دهید.

    Dry Mouth Treatment - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    3-در طول روز آب بنوشید یا یک تگه یخ را در دهانتان نگهدارید:

    نوشیدن آب یا مکیدن یک تکه یخ می تواند دهان را خنک و مرطوب کند. همچنین، یک بطری اسپری از آب همراه خود داشته باشید و در طول روز آن را در دهان خود اسپری کنید. این امر می تواند به جلوگیری از خشک شدن و مرطوب ماندن دهان کمک کند. جویدن و بلعیدن ممکن است در مواقعی باعث خشکی دهان شود. سعی کنید بین غذا آب یا مایعات دیگر بنوشید که مشکلات بلع را برطرف کند.

    Chewing Gum - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    4-آدامس را بخورید یا آب نبات سفت بدون قند در دهانتان بگذارید:

    آدامس جویدن یا یا مکیدن آب نبات بدون قند یا بستنی یخی باعث افزایش غده بزاق می شود. کارشناسان می گویند که عمل جویدن باعث تحریک جریان بیشتر بزاق می شود. متخصصان می گویند جویدن، سیگنال هایی را به انتهای اعصاب و گیرنده های عصبی در دهان می فرستد که غدد پاروتید را تحریک می کند که به نوبه خود باعث ترشح بزاق بیشتری می شود. جویدن صمغ همراه با زایلیتول می تواند از رشد باکتری هایی که باعث خرابی دهان و دندان می شود، مقابله کند. با این حال، نباید زیاد از این ماده استفاده کرد، زیرا به نظر می رسد مقدار زیاد آن باعث اسهال و دل درد می شود.

    6a00d83451fa5069e20167624df5d5970b - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    5-سس ها و سبزیجات را به مواد غذایی اضافه کنید:

    بزاق حاوی آنزیمی است که به هضم کمک می کند. مطالعات نشان می دهد وقتی که غدد بزاق دچار اختلال شود، بلع، جویدن و چشیدن ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد. برای کمک به لذت بردن از وعده های غذایی خود، سعی کنید از سس یا آب گوشت برای مرطوب کردن غذا استفاده کنید. از سس های تند یا نمکی اجتناب کنید، زیرا می توانند خشکی دهان را تحریک کنند. چرب کردن غذا با کره می تواند جویدن و بلعیدن را آسانتر کند.

    istock000045773978large - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    6-از کافئین، الکل و تنباکو اجتناب کنید:

    کارشناسان می گویند مصرف کافئین، الکل و سیگار کشیدن می تواند خشکی دهان را افزایش دهد. سعی کنید مصرف الکل، قهوه و چای را محدود کنید. نوشیدنی های بدون کافئین مصرف کنید. به جای نوشابه از آب گازدار استفاده کنید تا از خشکی و عدم رطوبت دهان جلوگیری کند. هیدراتاسیون (نوشیدن مایعات) مناسب در حفظ سطح مناسب مایعات در بدن شما اهمیت دارد. بنابراین نوشیدن 8 لیوان آب در طول روز برای بدن ضرورت دارد. به جای مصرف سیگار یا قلیان، آدامس بجوید تا بتوانید این عادت را ترک نمایید.

    92275687 wide - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    7-رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از عفونت ها و تحریکات لثه:

    مطالعات نشان می دهد که بزاق دهان با خنثی کردن اسیدهای تولید شده توسط باکتری های موجود در دهان باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و خرابی آنها می شود. طبق گزارشات، دهان خشک ممکن است شما را بیشتر در معرض پوسیدگی، بیماری لثه و عفونت قرار دهد. متخصصین دندانپزشکی توصیه می کنند روزانه دندان های خود را بعد از غذا با خمیر دندان فلوراید تمیز کنید. از مصرف خمیر دندان های دارای سولفات لوریل سدیم که ممکن است به لثه ها آسیب برساند خودداری کنید. در فواصل زمانی منظم به دندان پزشک مراجعه کنید و از او در مورد درمان های فلوراید بپرسید.

    mouthwash 862x575 - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    خشکی دهان

    8-از دهانشویه های بدون الکل استفاده کنید:

    دهانشویه ممکن است موجب درمان برخی مشکلات دهان و دندان شوند، اما دندانپزشکان هشدار می دهند که باید از یک دهانشویه بدون الکل استفاده کنید. کارشناسان می گویند که الکل می تواند اثر خشکی روی دهان شما داشته باشد، که می تواند منجر به خشک شدن، شکسته شدن لب ها و زخم های دهان شود. آنها همچنین توصیه می کنند که از چرب کننده و مرطوب کننده های لب برای جلوگیری از ترک خوردن لب ها استفاده کنید. کارشناسان دندانپزشکی پیشنهاد می کنند قبل از خواب با دهان شویه های حاوی فلوراید دهانتان را شستشو دهید. یک لیوان آب بالای سرتان بگذارید تا اگر با تشنگی بیدار شدید، آب بنوشید.

    لینک منبع

     

    5 - 8 نکته مهم برای مقابله با خشکی دهان! علت، علائم و درمان
    نوبت روانشناس

    مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا

    کلینیک جامع کودک و خانواده بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.

    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.