حواسپرتی و گیج بازی زندگیمو خراب کرده

حواسپرتی

گرچه حواسپرنی موضوعی بظاهر ساده است، ولی همین حواسپرتی و گیجی و سهل انگاری مساعل زیادی برامون پیش میاره. موافقید؟

  • 7 استراتژی اثبات شده برای غلبه بر حواس پرتی

    وقتی در حال کار بر روی یک پروژه هستیم ، خود را در شبکه های اجتماعی پیمایش می کنیم . در لحظه شنیدن اعلانی نمی توانیم کمکی کنیم اما تلفن همراه خود را در دست داریم و سپس ایمیل وجود دارد! اگر هر پنج دقیقه آن را چک نکنیم ، نگران هستیم که ممکن است نکته مهمی را از دست بدهیم.

    جلوگیری از حواس پرتی غیرممکن به نظر می رسد. آمارها نشان می دهد که عوامل حواس پرتی باعث کاهش چشمگیر بهره وری می شوند.

    بنابراین ، چگونه می توانید زمان و توجه خود را کنترل کنید ؟ در اینجا هفت استراتژی اثبات شده برای غلبه بر حواس پرتی و بازیابی تمرکز خود آورده شده است .

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی مشاوره کودک با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    1. خود را در حال بدور از حواس پرتی قرار دهید.

    شروع به ایجاد عادتهایی کنید که به شما کمک می کند حواس پرتی را از بین ببرید و تمرکز خود را حفظ کنید. با ایجاد فضایی شروع کنید که کمتر در آن وسوسه شوید و مشغول چیز دیگری غیر از آنچه روی آن کار می کنید شوید. انجام این کار همیشه آسان نیست. از طرف دیگر ، بسیاری از ما برای انجام کارهای خود به رایانه اعتماد می کنیم ، اما همچنین بزرگترین عوامل حواس پرتی را نیز می توان با استفاده از رایانه در اینترنت فعال کرد. اگر دائماً خود را درگیر وب سایت های ویدیویی یا خرید می دانید ، سعی کنید از یک برنامه مسدود کننده وب سایت استفاده کنید.

    برای ایجاد عادت هایی تلاش کنید که به خود و اطرافیانتان علامت دهد که در حالت بدون حواس پرتی به سر می برید. در دفتر خود را ببندید. هدفون هایی را برای حذف نویز قرار دهید. تلفن خود را خاموش بگذارید و آن را از خود دور کنید (بنابراین نمی توانید به راحتی آن را بردارید). اگر در یک دفتر کار آزاد کار می کنید ، حرکت به مکانی آرامتر برای شما مفید خواهد بود. مطالعات نشان داده است که حواس پرتی 64 درصد بیشتر در یک دفتر کار آزاد اتفاق می افتد ، و دیگران نیز بیشتر اوقات در آن محیط قطع می شوند.

    تا جایی که می توانید بهانه ها و حواس پرتی ها را بردارید تا بتوانید توجه کامل خود را به یک کار همزمان بیاورید، بدون چند وظیفه ای.

    8 online zahod - حواسپرتی و گیج بازی زندگیمو خراب کرده

    2. در روز چند هدف اصلی داشته باشید.

    یک لیست طولانی از کارهایی که باید انجام دهید احساس غیرقابل غلبه شدن می کند و احساس غرق شدن در ما را ایجاد می کند. ما قبل از شروع آماده تسلیم هستیم و آن وقت است که تسلیم عوامل حواس پرتی آسان می شود. این کار را می توانید با دادن 3 هدف برای انجام هر روز به خودتان جبران کنید. آنها را روی یک یادداشت چسبناک بنویسید و آن را در جایی که می توانید هر بار که از کار خود نگاه می کنید مشاهده کنید ، ارسال کنید.

    با محدود کردن تعداد اهداف روزانه ، آنچه را که باید کار کنید به وضوح مشخص کرده اید. شما با نیت بیشتری روی آن کارها کار خواهید کرد و ذهن شما برای ولگردی کمتر است.

    هر روز صبح از خود بپرسید: سه مهمترین کاری که امروز باید انجام شود چیست؟ سایر کارها باید در لیست کارهای جداگانه ای قرار گیرند. هنگامی که 3 هدف اول را انجام دادید ، می توانید شروع به حل آن وظایف کم اهمیت کنید.

    بیشتر بخوانید: 8 علامت قابل توجه شخصیت درون گرا

    3. یک بازه زمانی کوتاهتر به خود بدهید.

    ساعات بیشتر کار به این معنی نیست که شما لزوماً کارهای بیشتری را به دست می آورید.قانون پارکینسون می گوید: “کار تمایل به گسترش دارد تا زمانی را که برای تکمیل آن در دسترس داریم پر کند.” و مسئله این است که ما معمولاً هر زمان باقی مانده را با حواس پرتی پر می کنیم. این به این دلیل است که ذهن ما سیم کشی می شود تا هر زمان ممکن انرژی را حفظ کند. اگر مجبور به انجام کاری نباشیم ، احتمال زیادی وجود دارد که آن کار را انجام ندهیم. درعوض ، به خودمان اجازه می دهیم به یک  یا یک برنامه بازی در تلفن خود جذب شویم.

    از طرف دیگر ، وقتی در یک مهلت قرار گرفتیم ، ناگهان یک تمرکز لیزری مانند ایجاد می کنیم و به هر قیمتی از حواس پرتی جلوگیری می کنیم. وقتی بدانید که باید کاری را به انجام برسانید ، راهی برای انجام آن می فهمید.

    برای از بین بردن عوامل حواس پرتی ، یک زمان کوتاهتر به خود بدهید تا کار خود را تمام کنید. این مانند این است که به خود مهلت مصنوعی بدهید ، اما از چیزی پشتیبانی کنید که شما را مسئول کند. به رئیس یا مشتری خود بگویید که تا پایان روز پیش نویس پروژه ای را به او می دهید. یک شریک پاسخگویی پیدا کنید که شما را در چارچوب زمانی هدف خود نگه دارد. با این وجود ، تعیین یک ضرب الاجل سخت به شما کمک می کند تا از حواس پرتی جلوگیری کرده و بهره وری  خود را تقویت کنید .

    4. سرگردانی ذهن خود را کنترل کنید.

    طبق یکی از مطالعات هاروارد ، تقریباً 50 درصد از وقت بیداری خود را به فکر چیز دیگری غیر از آنچه قرار است انجام دهیم ، می گذرانیم. ما از خلبان اتوماتیک استفاده می کنیم و ذهن ما سرگردان است ، تا حدی برای جلوگیری از تلاش برای تمرکز بر چیزی. نکته مهم در افزایش بهره وری توجه به حواس پرتی ذهن شما و توجه دوباره به کار است.

    این به این معنی است که به افکار خود توجه کنید و تشخیص دهید چه زمانی ذهن شما شروع به رانش می کند. با این کار می توانید آنچه را که تمرکز می کنید مدیریت کرده و هنگام لغزش فکر خود را هدایت کنید . به جای اینکه به خودتان اجازه دهید تا از طریق رسانه های اجتماعی به جستجوی اخبار خود بپردازید ، به طور فعال ترمز این حواس پرتی را فشار دهید.

    توجه کنید که اجتناب از حواس پرتی به ویژه سخت است ، بنابراین می توانید زودتر آنها را بگیرید. هنگامی که تمایل به تسلیم حواس پرتی را دارید ، نفس بکشید و عمداً تصمیم بگیرید که به آن واکنش نشان ندهید. همین که تسلیم شدید و به خود اجازه دادید روی چیز دیگری مانند خواندن ایمیل تمرکز کنید ، جمع شدن مجدد و جلب توجه دوباره به کار مورد نظر دشوارتر است.

    به طور خلاصه ، به جای اینکه به خودتان اجازه دهید بین کار و حواس پرتی دور شوید ، به فکر خود باشید.

    brain drain - حواسپرتی و گیج بازی زندگیمو خراب کرده

    5- مغز خود را با ساختن یک بازی از آن آموزش دهید.

    ذهن شما مانند یک عضله است. برای استفاده موثر از آن ، باید آن را بسازید. ما باید با کار تدریجی روی تمرکز ، به مغر خود آموزش دهیم تا تمرکز خود را حفظ کند. این توانایی ما را در تمرکز برای مدت زمان طولانی تقویت می کند.

    یک راه عالی برای شروع این کار از طریق ” روش Pomodoro ” است ، که در آن شما یک تایمر تنظیم می کنید و برای یک دوره زمانی ، مانند 45 دقیقه مستقیم ، کاملاً روی یک کار متمرکز شده اید. سپس به خودتان یک استراحت 15 دقیقه ای بدهید.

    اگر 45 دقیقه کشش داشت ، با کار قابل کنترل تری شروع کنید ، مثلاً 25 دقیقه ، و سپس به خودتان یک استراحت پنج دقیقه ای بدهید. ایده این است که از آن یک بازی بسازید – خودتان را به چالش بکشید که تا زمان زنگ زدن تایمر با کمال دقت روی وظیفه خود کار کنید. سپس به خود اجازه دهید هر حواس پرتی را که می خواهید غرق شوید ، اما فقط برای یک زمان اختصاص داده شده.

    پس از استراحت ، دوباره به کار خود ادامه می دهیم تا زمانی که تایمر زنگ بخورد. چقدر می توانید با استفاده از این روش کار خود را انجام دهید شگفت زده خواهید شد!

    بیشتر بخوانید: راهکار هایی برای درمان افسردگی 

    6. کارهای چالش برانگیزتری را به عهده بگیرید.

    اگر در تمرکز مشکل دارید و مزاحم مزاحمت می شوید ، ممکن است کار شما کاملاً شما را درگیر نکند. ممکن است احساس کنید که تمام روز سخت کار می کنید ، اما ممکن است ذهن شما با خستگی بجنگد و بخواهد وقت را با چیز جالب تری پر کند.

    کارهای پیچیده حافظه و توجه بیشتر ما را می طلبد ، به این معنی که ظرفیت ذهنی کمتری برای پرسه زدن در نزدیکترین حواس پرتی تحریک کننده باقی مانده است. وقتی توانایی هایمان به چالش کشیده می شود ، به احتمال زیاد به حالت غوطه وری در کار خواهیم رسید. وقتی مهارتهایمان بسیار بیش از خواسته های کارمان باشد خسته می شویم مثلاً برای چندین ساعت ورود اطلاعات بی فکر.

    سطح مشغله های غیرمولد را که انجام می دهید ارزیابی کنید. آیا مشکلی برای شرکت در این پروژه ندارید؟ این می تواند نشان دهد که شما توانایی انجام پروژه های چالش برانگیزتری را دارید. وقتی ما کار پیچیده تری را شروع می کنیم که مهارت و محدودیت های فکری ما را افزایش می دهد ، می توانیم در انجام وظیفه مورد مصرف قرار بگیریم و بیش از حد تمرکز کنیم. ذهن ما به گونه ای متمرکز شده است که بر روی هر چیز بدیع ، لذت بخش یا تهدیدآمیز تمرکز کند. و پرداختن به این وظایف به ما حس موفقیت می دهد.

    ما با وظیفه ای که کم اهمیت می دانیم چنین احساسی از موفقیت نداریم.

    7. چرخه استرس و حواس پرتی را بشکنید .

    استرس همچنین می تواند در عدم توانایی تمرکز یا غلبه بر عوامل حواس پرتی نقش اساسی داشته باشد. خیلی اوقات ، می بینیم که در حالی که احساس خستگی می کنیم ، سعی در کار داریم. این باعث می شود ما گیج و فرسوده ، به راحتی حواس پرت شویم و نتوانیم تمرکز کنیم. اگر به راحتی حواس شما پرت می شود ، می تواند نشان دهد که تحت فشار روانی بالایی قرار دارید.

    علائم شامل:

    • شما در تمرکز مشکل دارید و ذهن شما دائماً از آنچه روی آن تمرکز کرده اید دور می شود.
    • شما در شکل گیری افکار و ادامه مسیر بیش از حد طبیعی مشکل دارید.
    • تفکر شما احساس اختلال  می کند.
    • احساس می کنید حافظه کوتاه مدت شما به اندازه معمول خوب نیست.

    تحت کنترل قرار دادن استرس به شما کمک می کند تا تمرکز خود را بازیابید و براحتی بر حواس پرتی غلبه کنید. شما باید راه هایی برای آرام کردن ذهن و آرامش بدن خود پیدا کنید تا پاسخ استرس بدن را کاهش دهید. حتماً خواب کافی داشته باشید. تمرینات تنفسی را تمرین کنید و راه هایی برای مهار اضطراب خود پیدا کنید.

    برای تعیین وقت از روانشناسان کلینیک در زمینه ایجاد روابط سالم با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.