حسادت کودکان ؛ شدیدترین دوره حسادت کودک ؛ چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم

حسادت یک احساس منفی است که روح کسی که آن را احساس می کند را از بین می برد و آزار می دهد.

  • حسادت کودکان

    حسادت کودکان

    حسادت یک احساس منفی است که روح کسی که آن را احساس می کند را از بین می برد و آزار می دهد. در بزرگسالان، اغلب به مشکلات مالی، محل کار و مشکلات مربوط به رابطه معطوف می شود. اما چه چیزی می تواند باعث حسادت در کودکان شود؟ در این مقاله، خواهیم فهمید. حسادت احساس غم و اندوه و ناراحتی نسبت به چیزهای دیگران یا موفقیت دیگران یا تمایل به داشتن چیزی است که مال ما نیست. اگرچه مردم اغلب آن را انکار می کنند، حسادت چیز عادی است که باید احساس کنیم.

    برخورد با کودک حسود 750x430 - حسادت کودکان ؛ شدیدترین دوره حسادت کودک ؛ چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم
    حسادت در کودکان

    در حقیقت، این احساسات عملاً عمومی است. به همان اندازه که ممکن است سعی کنیم از آن جلوگیری کنیم، در مقطعی از زندگی ما احتمالاً همه حسادت می کنیم. این یک واکنش طبیعی به محیط اجتماعی ما است. در بسیاری از موارد ، به دلیل چیزی که آن را نداریم حسادت نداریم. افرادی که حسادت می کنند ممکن است از یک سبک زندگی راحت برخوردار شوند و نسبتاً ممتاز باشند اما حتی در این صورت، آنها از خوشبختی، کالاهای مادی یا حتی فرصتهای موجود برای دیگران احساس ناراحتی می کنند.

    حسادت در کودک: چه عواملی باعث آن می شود؟

    به خاطر چیزهایی که برای ما مهم هستند، حسادت برانگیخته می شود. برای کودکان، این ممکن است:

    • نمرات در مدرسه
    • اسباب بازی ها یا سایر وسایل مادی
    • دوستان
    • خصوصیات جسمی مانند قد بلندتر، لاغرتر یا قوی تر بودن
    • توجه بزرگسالان (به طور عمده والدین و معلمان)

    همانطور که گفتیم، حسادت در بچه ها و بزرگسالان به “نداشتن” چیزی مرتبط نیست. در بسیاری موارد، کودکان تقریباً هر آنچه را که ممکن است بخواهند دارند اما وقتی می بینند دوستشان چیزی را دوست دارد، فوراً به آنها حسادت می کنند و آن را نیز می خواهند. یکی از توضیحات این احساس می تواند این باشد که این کودکان عادت ندارند در رابطه با دیگران احساس “محرومیت” کنند. آنها همیشه کسانی بوده اند که آنچه دیگران می خواهند داشته اند. وقتی اوضاع برعکس شود آنها اصلاً از آن لذت نمی برند. “افرادی که حسادت می کنند از خوشبختی، کالاهای مادی یا حتی فرصتهای موجود برای دیگران احساس ناراحتی می کنند”

    غلبه بر حسادت کودکان

    به عنوان والدین، می توانید به بچه های خود کمک کنید تا این احساسات منفی را برطرف کنند و از آن بگذرند. این مراحل را امتحان کنید تا به بچه های خود کمک کنید که بر حسادت غلبه کنند:

    1. یک بحث صادقانه داشته باشید

    ابتدا به فرزند خود اطمینان دهید که او به خاطر اینکه حسادت می کند، بد نیست. خواستن آنچه دیگران دارند طبیعی و غیر ارادی است، بنابراین کودک شما نباید به خاطر حسادت کردن احساس گناه کند. اگر بچه ها سعی کنند احساسات خود را سرکوب کنند یا نسبت به آنها دروغ بگویند، ممکن است نسبت به خودشان بدبین شوند. بنابراین با شروع گفتگو درباره شخص و چیزهایی که به آنها حسادت می کند، صحبت کنید. چه شخصی چیزی دارد که او می خواهد و چرا آن را می خواهد.

    سؤالاتی بپرسید که باعث می شود کودک شما در مورد آنچه واقعاً می خواهد و مورد نیاز است فکر کند. منفی های مربوط به آنچه به آن غبطه می خورند چیست. به عنوان مثال، بگویید آن ورزشکار ستاره احتمالاً باید هفته ها و ساعت های زیادی را در تمرین بگذراند تا به جایی که هست برسد. ممکن است پس از تأمل بیشتر، کودک شما در صورت دادن فرصت برای امتحان دیگر به چیزی که شخص دیگری دارد حسادت نکند. چمن ممکن است از دور سبزتر به نظر برسد.

    363221609 H 300x205 - حسادت کودکان ؛ شدیدترین دوره حسادت کودک ؛ چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم
    حسادت کودکان

    2. جداسازی کنید

    هنگامی که شما و فرزندتان مشخص کردید که واقعاً چه می خواهد، خواه چیزهای مادی باشد یا دستاوردهای مشخص، سعی کنید آن را از شخصی که آن را دارد جدا کند. ممکن است کودک شما با ایجاد هدف به آنچه می خواهد برسد. او ممکن است برای خرید آن مورد پس انداز کند، یا تحصیل را به روشی جدید شروع کند تا نمرات خوبی را که دوست دارد به دست آورد.

    حتی اگر آنچه او می خواهد قابل دستیابی نباشد، تمرکز او را به زندگی خود معطوف و از شخص دیگر دور کنید. به فرزند خود یادآوری کنید که با موفقیت افراد دیگر شانس موفقیت او کاهش نمی یابد یا دستاوردهای او را تغییر نمی دهد. اشکالی ندارد که موانع داشته باشید و حتی شکست بخورید، در واقع ممکن است منجر به موفقیت بیشتر شود. بنابراین، احساس حسادت او را به انگیزه مثبت برای بهبود خودش تبدیل کنید.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 09212773724

    3. وقت بگذارید تا سپاسگزار باشند

    شاید این چیزی نیست که کودکان می خواهند بشنوند، اما قدردانی به مبارزه با حسادت کمک می کند. چند دقیقه ای را برای بیان آنچه را که فرزندانتان دارند زمان بگذارید و آنها را ترغیب به تشکر کنید. به فرزندان یادآوری کنید افراد زیادی هستند که بسیار کمتر از آنها امکانات دارند. چندین روش برای آموزش قدردانی وجود دارد. سعی کنید در مورد آنچه در مقایسه با سایر آدم های جهان دارند، کمی به آنها چشم انداز دهید.

    ec2536ffaae036f79805d9ddd1466d82 300x200 - حسادت کودکان ؛ شدیدترین دوره حسادت کودک ؛ چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم
    حسادت کودکان

    4. مقایسه نکنید

    همیشه شخصی وجود خواهد داشت که جذاب تر باشد یا در مدرسه یا ورزش بهتر باشد  و موارد بیشتری داشته باشد. بنابراین اگر فرزند شما سعی کند ارزش خود را بر اساس مقایسه با دیگران ارزیابی کند، عزت نفس وی به احتمال زیاد آسیب خواهد دید. واقعیت این است که مقایسه یک جنبه از شخص دیگر یک مقایسه عادلانه نیست، زیرا عوامل زیادی وجود دارند که در موفقیت ها و شکست های یک شخص نقش دارند. والدین می توانند به راحتی در این دام مقایسه اجتماعی قرار گیرند، هم خودشان و هم برای بچه هایشان. کارشناسان هشدار می دهند که این مقایسه ها بسیار ناکام بوده و به والدین توصیه می کنند که به سادگی رقابت را نادیده بگیرند. مراقب باشید کودک خود را با فرزندان دیگر مقایسه نکنید بلکه از فردیت آنها تجلیل کنید.

    5- دشمن را دفن کنید

    اگر فرزند شما می تواند با شخصی که به او حسادت می کند، آشنا شود، می تواند احساسات خود را در یک چشم انداز واقع بینانه تر نگاه کند. او احتمالاً خواهد فهمید که شخصی که فکر می کرد چنین زندگی کاملی داشته است، در واقع سختی ها و ناامنی هایی نیز دارد. فرزندتان را تشویق کنید تا از دوست حسودش تعریف کند. اگر فرزند شما بتواند شخص دیگری را ستایش کند، ممکن است آن فرد را در نور بهتر ببیند و دیگر به عنوان دشمنی نیست که باید با او رقابت کند.

    6- اهمیت مشارکت و تقسیم کردن را به فرزند خود بیاموزید

    کودکان گاهی بدون هیچ دلیلی تمایل دارند که نسبت به سایر بچه ها کینه و حسادت داشته باشند. اگر اینگونه است، اهمیت اشتراک و مراقبت و محبت را به کودک خود آموزش دهید. این به او کمک می کند تا هر نوع احساس حسادت و ناامنی را برطرف کند. دیر یا زود، فرزندتان را خواهید دید که از دوستی و مشارکت با کودکی که قبلاً به او حسادت کرده بود لذت می برد.

    shutterstock 270958799 300x200 - حسادت کودکان ؛ شدیدترین دوره حسادت کودک ؛ چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم
    حسادت کودکان

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.