ترس و روشهای مقابله با آن

  • ترس، اغلب باعث می شوند از برخی کارهایی که به انجام آنها علاقه‌مند هستیم اجتناب کنیم. ترس، ما را از چیزهای خوشایند و سرگرم کننده دور می‌کنند و منجر به تداوم احساس بد می شود.
    ترس، یک احساس مزمن و مقاوم است و به راحتی از بین نمی رود، مگر اینکه واقعا موقعیت‌هایی که ترس منجر به اجتناب از آنها شده مواجه شویم.

     

    phobia 300x187 - ترس و روشهای مقابله با آن

    آیا نخستین باری که دوچرخه سواری کردید یا شنا رفتید را به خاطر دارید؟ احتمالا خیلی دستپاچه شده اید و درباره اینکه آیا می‌توانید این کار را انجام دهید یا اینکه چقدر احتمال دارد آسیب ببینید نگران بوده اید.بسیاری از مردم، این نگرانی‌ها را تجربه می‌کنند.
    معمولا اولین باری که دست به کار جدیدی می زنید نگرانی زیادی دارید. تقریباً در حدود ۸ درجه بر اساس احساس سنج. با تمرین بیشتر، احساس نگرانی کاهش پیدا می‌کند‌. اگر در نخستین تجربه همه چیز خوب پیش برود، دومین باری که تلاش می‌کنید نگرانی شما کمی کاهش پیدا می‌کند، تقریبا در حدود ۳ درجه.
    بعد از چندین بار تلاش، حتی می توانید از انجام آن لذت ببرید و اصلاً نگران نخواهید بود. اگر برای مدتی طولانی از دوچرخه سواری و شنا دور باشید، ممکن است نگرانی شما به ۵ درجه برسد. نه به شدت اولین بار و نه به خوبی آخرین باری که دوچرخه سواری یا شنا کردید. بعد از چند دقیقه تمرین، نگرانی شما کاهش پیدا می کند تا به ۱ درجه می‌رسد و دوباره از این فعالیت لذت می برید.
    بعد از چند دقیقه تمرین، نگرانی شما کاهش پیدا می‌کند تا به ۱ درجه می‌رسد و دوباره از این فعالیت لذت می برید. شما توانایی غلبه بر ترس را دارید پس به آن اجازه ندهید شما را از دوچرخه سواری و شنا باز دارد. اغلب، وقتی با ترس روبه رو می شوید، به تدریج ناپدید می شود.
    گفتیم که برای غلبه بر ترس و نگرانی ها،مواجه تدریحی با موقعیت هایی است که در آن ها احساس اضطراب میکنیم. این مهارت،مواجه یا مراحل نردبانی نامیده می شود.
    در این مراحل نردبانی خودتان را به صورت تدریجی با موقعیت های ترسناک مواجه می کنید، مانند بالا رفتن از پله های یک نردبان.
    چندین نکته مهم درباره مراحل نردبانی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:
    *طی کردن این مراحل به صورت تدریجی انجام می‌شود. شما کار را از مراحلی شروع می‌کنید که اضطراب اندکی در شما ایجاد می کنند( در حدود ۲ یا ۳ درجه بر اساس احساس سنج) و سپس کار را با موقعیت‌های سخت تر ادامه می دهید ( ۹یا۱۰ درجه).
    این روش خیلی بهتر از روش‌های است که شما را ناگهان به آخرین مرحله پرتاب می‌کند. چون با این روش قبل از رفتن به مرحله بعد، احساس آرامش خواهید داشت.
    *شما برای مدیریت ترسهایتان از مهارت‌های سازگاری متفاوتی مانند تفکر واقع بینانه استفاده می کنید.
    *در تمرین مواجهه، مدت زمانی که در هر موقعیت می مانیم، در کاهش اضطراب اهمیت زیادی دارد. حتی اولین باری که تمرین مواجهه را انجام می دهید، ممکن است نگران شوید که با ماندن در موقعیت، مضطرب تر شوید.
    این حالت طبیعی است. به خاطر داشته باشید! اگر مواجهه را خیلی زود به پایان برسانید شانس دیدن اتفاقاتی را که با کاهش تدریجی اضطراب، رخ می دهند، از دست می‌دهید‌.
    *تکرار: این تمرین را بارها انجام دهید، یکبار کافی نیست! مطمئن شوید که هر مرحله را چندین مرتبه تمرین کرده اید. به طوری که هنگام مواجه با آن موقعیت، به جای نگران شدن، خسته و بی حوصله شوید.
    *هنگام مواجهه با موانع و شکست ها، دلسرد نشوید_ شما هم روز های آسان و هم روزهای سختی را در پیش خواهید داشت. به خاطر داشته باشید هر بار تمرین می‌کنید، در واقع در حال مبارزه با ترس ها هستید.
    *آگاه باشید که ممکن است هنوز با روش های زیرکانه ای از مواجه شدن با احساسات تان اجتناب کنید، حتی هنگامی که در موقعیت قرار دارید.
    مراقب برخی《 راهبردهای امنیتی》 که در مواجه با ترس، تمرکز شما را به هم می زنند، باشید. به عنوان مثال، گوش دادن به موسیقی و همراهی با یکی از دوستان یا حتی سگ خانگی تان در هنگام مواجه با ترس.
    اینها نشان دهنده این است که شما هنوز مطمئن نیستید که بتوانید این کار را به تنهایی انجام دهید. مواجه کامل با نگرانی ها، اهمیت زیادی دارد.
    *مهمترین چیزی که باید به آن توجه کنید، پاداش دادن به خودتان است!

     

    photo 2018 02 17 19 17 15 224x300 - ترس و روشهای مقابله با آن

     

    شیرین عبداللهی روانشناس بالینی کودک و نوجوان

    متخصص در درمان اختلالات رفتاری و هیجانی

     

    مقالات مرتبط
    علت ترس از مدرسه و روش های مقابله با آن
    اثرات ترس بر کودکان و راه های مقابله با آن
    روش های کاربردی در برخورد با ترس کودک
    ترس کودکان، علائم و علل آن
    با ترس کودک خود چه کنیم؟
    ترس از دست دادن عزیزان، زندگی ام را مختل کرده

     

    IMG 20171212 103427 300x300 - ترس و روشهای مقابله با آن

    مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا
    کلینیک جامع کودک و خانواده بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.
    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.