8 نکته مهم در تربیت کودک سنین مختلف

تربیت کودک مرکز مشاوره بوجیکا، با پزشکان ماهر و متخصص، آماده ی ارائه ی خدمات آموزش نحوه ی تربیت کودک به مراجعین عزیز ی باشد. شما هم اکنون می توانید اینجا را کلیک کنید و با بوجیکا تماس بگیرید.

  • تربیت کودک

    تربیت کودک

    تربیت کودک مهمترین دغدغه ی هر والدینی است. اما بسیاری از والدین واقعا نمی دانند که روش صحیح تربیت فرزندان باید به چه نحو باشد. شما می توانید برای یادگیری روش های صحیح تربیت کودک به یک مشاور متخصص مراجعه کنید.

    مرکز مشاوره بوجیکا، با پزشکان ماهر و متخصص، آماده ی ارائه ی خدمات آموزش نحوه ی تربیت کودک به مراجعین عزیز ی باشد. شما هم اکنون می توانید اینجا را کلیک کنید و با بوجیکا تماس بگیرید.

    کلید تربیت کودکی سالم به وجود آوردن یک سیستم پشتیبانی جامع در خانه است تا کودک بتواند با رضایت از دستاوردها و جاه طلبی هایش بزرگ شود. به عنوان یکی از والدین، هدف شما باید کمک به کودکتان برای داشتن احساس صمیمیت و اعتماد به نفس و اشتیاق و هدفمندی باشد. این آموزشی است که پیش از مدرسه در پرورش کودک ضروری است.

    06 - 8 نکته مهم در تربیت کودک سنین مختلف
    تربیت کودک
    جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی مرکز مشاوره بوجیکا در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت رزرو از متخصصین مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید.
    021-22636858 – 09212773724

    بر اساس نظر متحصصان تربیت کودک، اگر می خواهید توانایی های یادگیری کودک خود را تقویت کنید تا در نهایت عملکرد تحصیلی او در آینده را بالا ببرید،این کار نیازمند تداوم، از خود گذشتگی و صبر و شکیبایی خواهد بود. اگر می خواهید کودکی متعادل، سالم و خوشحال داشته باشید بهتر است به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم دقت کنید.

    او را برای مهارت های منحصر به فردش تشویق کنید

    هر کودکی یک استعداد منحصر به فرد دارد. این ویژگی های منحصر به فرد به خصوص در سیستم مدارس سنتی خود را نشان می دهند، اما کودکان زیادی هستند که هرکدام استعداد ویژه ای دارند. فعالیت هایی مانند کلاس های موسیقی و یا کلاس های ورزش های رزمی (مثلا کاراته )می توانند ذهن کودک  را باز کنند. اما سعی نکنید با خرج کردن پول های هنگفت و فرستادن کودک به کلاس های مختلف تلاش کنید استعداد های او را شکوفا کنید.

    هرگز نیازی به زیاده روی در این کار ها نیست. قدرت بازی های بدون ساختار و خانگی را دست کم نگیرید. بازی دنبال کردن در حیاط، رقصیدن در اتاق نشیمن و مسابقه دادن با بچه، فرصت هایی برای توسعه فکری، فیزیکی و شخصی او فراهم می کند. همچنین بهتر است یکی دو سرگرمی جدید هم برای خودتان  پیدا کنید. اجازه دادن که بچه ببیند شما همیشه به دنبال کار های جدید هستید، او را هم تشویق می کند تا مثل شما رفتار کند و این رفتار برای او بسیار مفید است.

    تلاش های کودک را تحسین کنید و جایزه دهید

    ذهنیت فرد می تواند بر رفتارش تاثیر گذار باشد. هنگامی که بحث از وظایف پدرو مادری به میان می آید، محققان  پیشنهاد می کنند که به فرزند تان برای سخت کوشی جایزه بدهید، به جای اینکه صرفا به او بگویید “با هوش” یا ” با استعداد”. افرادی که ذهنیت ثابتی دارند معمولا تمایلی به چالش های جدید ندارند زیرا معتقدند دستاوردهای آنها از توانایی های ذاتی آنها ناشی می شود. افرادی که دارای ذهنیت رشد یافته هستند، معمولا بیشتر تمایل به دست و پنجه نرم کردن با چالش ها از طریق سخت کوشی دارند ، زیرا همیشه در حال یادگیری مهارت های جدید اند. بیشت را ز هر چیزی ، به یاد داشته باشید که نمره چیزی نیست که به یک دانش آموز نمونه برای موفقیت انگیزه می دهد، بلکه اشتیاق درونی برای یادگیری است.

    به سبک های گوناگون یادگیری احترام بگذارید

    فقط به این دلیل که شما وقتی می خواهید ایمیلی تایپ کنید و یا به حساب هایتان برسید به سکوت کامل احتیاج دارید، به این معنا نیست که کودک شما هم نیاز برای انجام دادن تکالیف خود باید در یک محیط بی صدا و آرام باشد. هشت نوع هوش و یا راه هایی که بچه از طریق آنها “یاد می گیرد” وجود دارد، برخی از آنها شامل هوش موسیقیایی، منطقی، ریاضی، زبانی و رفتار های میان فردی است. ترفند این است که توجه بیشتری به نحوه یادگیری فرزندتان داشته باشید تا بتوانید سبک یادگیری خاص او را شناسایی کنید.

    برای مثال، اگر فرزند در سن مدرسه ی شما ذهن تصویری خوبی دارد، سعی کنید برای یاد دادن جدول ضرب به او از فلش  کارت استفاده کنید. اگر  ذهن میان فردی فرزند شما قویتر است سعی کنید دایره واژگان را از طریق وصل کردن کلمات توصیفی به افرادی مانند دوستان، بستگان و شخصیت های تاریخی محبوبی به او بیاموزید.

    حتما حتما حتما برای فرزندتان کتاب بخوانید

    هنگامی که بحث به کتاب قصه خوانی برای کودک می رسد، چیزی به عنوان  ” زود شروع کردن” وجود ندارد. خواندن برای کودکان پیش دبستانی و نگه داشتن کتاب ها در خانه – باعث توسعه زبان، مهارت های خواندن و موفقیت های آینده در مدرسه می شود. حتی اگر فرزند شما هنوز خیلی کوچک است تا بتواند خیلی از چیزهایی که به او می گویید را درک کند، قصه خواندن به او یاد می دهد که ریتم زبان را بیاموزد، و این توانایی به او کمک می کند تا یک دایره لغات شنیداری در ذهن خود داشته باشد. در حقیقت این اثبات شده است که، کتاب خواندن برای بچه، به لحاظ احساسی به او کمک میکند : طبق نتیجه ی تحقیقات به عمل آمده احتمال بروز مشکلات رفتاری در مدرسه، برای کودکان 5 ساله ای که والدینشان هر روز برایشان کتاب می خوانند، کمتر است.

    شام را دور هم بخورید

    نگران نباشید اگر آشپزی قویترین مهارت شما نیست – فرزند شما پاداش آموزشی و احساسی اش را از مرغی که پخته اید نمی گیرد، بلکه از صحبت کردن با شما می گیرد. مکالمه های غیر رسمی مانند ” روزتو چطور گذروندی؟ “،” در کلاس علوم راجع به چه یاد گرفتی؟ “،” چگونه می خواهی برای امتحان آماده شوی؟ “، به بچه اجاز می دهد تا بداند خانواده اش به درسش اهمییت می دهند. مطالعات انجام شده نشان داده اند که کودکانی که حداقل پنج وعده غذای در هفته را همراه با خانواده هایشان می خورند،  احتمال بیشتری برای گرفتن نمرات بالاتر در مدرسه دارند و به احتمال زیاد به اختلالات غذایی مبتلا نمی شوند. اگر زمانبندی اعضای خانواده به گونه ایست که نمی توانند هرشب دور هم جمع شوند و غذا را با هم بخورند، وعده ی دیگری را به جز شام برای این منظور در نظر بگیرید(مثلا صبحانه یا عصرانه).

    تنظیم ساعت خواب

    تنظیم یک ساعت خواب مشخص شبانه برای کودک و انجام مداوم آن در هر شب، می تواند برای کودک بسیار سودمند باشد، اما هر ساعتی را که در نظر گرفتید، به یاد داشته باشید حتما نیم ساعت قبل از خواب، تلویزیون و کامپیوتر را خاموش کنید. اگر فرزند شما به یک تلفن همراه دسترسی دارد ، توصیه می کنیم قبل از خواب آن را از او بگیرید زیرا 62 درصد از بچه هایی که به تلفن همراه دسترسی داشته اند،  اعتراف می کنند که پس از خاموش شدن چراغ ها دوباره از آن استفاده می کنند – و والدین آنها بی خبرند!” بر اساس تحقیقات کم شدن تنها یک ساعت از خواب کودک  تا دو سال، برای کاهش توانایی شناختی کودک کافی است. یک بچه ی کلاس ششمی که که یک ساعت از خوابش را در شب امتحان کم می کند، به راحتی می تواند در گرفتن نمره از درس هایش ضعیف شود.

    تربیت فرزند پسر

    در دوران نوزادی و خردسالی، تربیت کودک پسر و دختر فرق خاصی با هم ندارد. در این دوره که جنسیت برای آنها به معنی قابل درکِ برای بزرگسالان هنوز شکل نگرفته است، بهتر است تمرکز را به جای تفکیک جنسی پسری و دختری بر تقویت حواس و توانایی های ذهنی و جسمی کودک بگذارید.

    تربیت کودک و نوجوان

    متاسفانه تربیت های سنتی بسیاری وجود دارند که در واقع سوء تربیت محسوب می شوند. با تحقیق و یادگیری شیوه های صحیح تربیت کودک و نوجوان، شرایط رشد سالمتری برای او فراهم کنید. برای این منظور شما می توانید به مشاور هم مراجعه نمایید.

    نقش کتاب خواندن در تربیت کودک

    کتاب خواندن نقش بسیار مهمی در تربیت کودک دارد. علاوه بر باز کردن دریچه های ذهن و خیال، توانایی ارتباطی او با دیگران و قوه ی ادراکی اش را تقویت می کند.

    بیشتر بدانید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.