آیا فرزند طلاق از مشکلات روانشناختی در امان است؟

تاثیر طلاق بر کودکان

پدیده‌ طلاق پدیده‌ای‌ است‌ که‌ متأسفانه‌ آمارش‌ در تمام‌ جهان‌ رو به‌ افزایش‌ است‌. مشکلاتی‌ از قبیل‌ فقر، عدم‌ درک‌ متقابل‌، دخالت‌ خانواده‌، اعتیاد و ازدواج‌ مجدد عواملی‌ هستند که‌ این‌ آمار را بالا می ‌برند…

  • تأثیرات روانشناختی طلاق بر کودکان که ممکن است ندانید!

     

    تأثیر عاطفی طلاق بر کودکان

    طلاق آشفتگی عاطفی زیادی برای کل خانواده ایجاد می کند ، اما برای بچه ها ، اوضاع می تواند کاملا ترسناک ، گیج کننده و ناامید کننده باشد:

    • کودکان کم سن و سال اغلب در درک اینکه چرا باید به دو خانه بروند ، تلاش می کنند. آنها ممکن است نگران باشند که اگر والدین همدیگر را دوست نداشته باشند،ممکن است دیگر به آنها محبت نکنند.
    • نوجوانان ممکن است نگران این باشند که طلاق تقصیر آنها است. آنها ممکن است از اینکه رفتار نامناسبی داشته اند، بترسند.
    • نوجوانان ممکن است از طلاق و تغییراتی که ایجاد شده، کاملاً عصبانی شوند. آنها ممکن است یکی از والدین را به دلیل این تصمیم سرزنش کنند یا ممکن است از یک یا هر دو والدین به دلیل آشفتگی در خانواده آزرده خاطر شوند.

    البته هر موقعیتی منحصر به فرد است. در شرایط شدید ، ممکن است کودک با جدایی احساس آرامش کند؛ اگر طلاق به معنای مشاجرات کمتر و استرس کمتر باشد.

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی روابط زوجین با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    jjjjj - آیا فرزند طلاق از مشکلات روانشناختی در امان است؟
    تاثیر طلاق بر کودکان

    لطفا بخوانید : 8 کاری که اگر احساس تنهایی می کنید باید انجام دهید

    آسیب هایی که خانواده ها با آن ها روبرو هستند:

    بسیاری از کودکان تغییرات مداوم در پویایی خانواده خود را تحمل می کنند. اضافه شدن پدر و مادر ناتنی و احتمالاً چندین خواهر و برادر می تواند یک تنظیم بزرگ دیگر باشد. اغلب اوقات هر دو والدین دوباره ازدواج می کنند که به معنای تغییرات زیادی برای بچه ها است.میزان شکست در ازدواج های دوم حتی بیشتر از ازدواج های اول است. بنابراین بسیاری از کودکان در طول سالها چندین جدایی و طلاق را تجربه می کنند. آسیب ها شامل موارد زیر اند:

    مشکلات روانشناختی

    طلاق ممکن است خطر مشکلات روانی را در کودکان و نوجوانان افزایش دهد. صرف نظر از سن ، جنسیت و فرهنگ ، فرزندان والدین مطلقه مشکلات روانی بیشتری را تجربه می کنند.

    طلاق ممکن است باعث اختلال در سازگاری در کودکان شود که طی چند ماه برطرف می شود. اما، مطالعات همچنین نشان داده است که میزان افسردگی و اضطراب در کودکان والدین مطلقه بیشتر است.

    مشکلات رفتاری

    کودکان والدین مطلقه نسبت به فرزندان دیگر ممکن است مشکلات روانی بیشتری مانند اختلالات سلوک، بزهکاری و رفتار تکانشی را تجربه کنند . علاوه با افزایش مشکلات رفتاری ، کودکان همچنین ممکن است پس از طلاق با همسالان خود درگیری بیشتری داشته باشند.

     

    لطفا بخوانید: 6 راهکار مقابله با عزت نفس پائین

    bbcv - آیا فرزند طلاق از مشکلات روانشناختی در امان است؟
    تاثیر طلاق بر کودکان

    ضعف در عملکرد تحصیلی

    فرزندان والدین مطلقه ممکن است از نظر تحصیلی عملکرد خوبی نداشته باشند و در مدرسه دچار مشکلاتی شوند.

    رفتارهای پرخطر

    از تاثیرات طلاق بر کودکان و نوجوانان می توان به رفتارهای پرخطر مانند استفاده از مواد مخدر و فعالیت های زودرس جنسی اشاره کرد.در ایالات متحده ، نوجوانان دارای والدین مطلقه زودتر الکل می نوشند و بیشتر از همسالان خود الکل ، ماری جوانا ، دخانیات و مواد مخدر مصرف می کنند.

     

    لطفا بخوانید: چهار علامت اختلال اوتیسم

    بعد از طلاق باید چه کارهایی انجام دهید؟

    با آرامش رفتار کردن

    نشان داده شده است که درگیری شدید بین والدین باعث افزایش ناراحتی کودکان می شود. خصومت آشکار ، مانند جیغ زدن و تهدید یکدیگر با مشکلات رفتاری در کودکان ارتباط دارد. اما تنش جزئی نیز ممکن است پریشانی کودک را افزایش دهد.

    پای بچه ها را به میان نکشید

    اینکه از بچه ها بخواهیم انتخاب کنند که کدام والد را بیشتر دوست دارند یا اینکه به آنها پیام بدهند تا به والد دیگر بدهند ، مناسب نیست. کودکانی که خود را در این میان گرفتار می کنند، بیشتر دچار افسردگی و اضطراب می شوند.

    روابط سالم را حفظ کنید

    ارتباط مثبت ، گرمای والدین و درگیری پایین ممکن است به کودکان کمک کند تا بهتر با طلاق سازگار شوند. نشان داده شده است که رابطه سالم والدین و کودکان به بچه ها کمک می کند تا از عزت نفس بالاتر و عملکرد تحصیلی بهتری در پی طلاق برخوردار شوند.

    طلاق 11 - آیا فرزند طلاق از مشکلات روانشناختی در امان است؟
    تاثیر طلاق بر کودکان

    از نظم و انضباط مداوم استفاده کنید

    مقاله منتشر شده در سال 2011 نشان داد که نظم و انضباط موثر پس از طلاق موجب کاهش بزهکاری و بهبود عملکرد تحصیلی می شود.

    نوجوانان را به دقت کنترل کنید

    هنگامی که والدین توجه زیادی به آنچه نوجوانان انجام می دهند، می کنند و به کسانی که وقت خود را با آنها می گذرانند، توجه می کنند، پس از طلاق، نوجوانان کمتر دچار مشکلات رفتاری می شوند. این به معنای کاهش احتمال استفاده از مواد مخدر و مشکلات تحصیلی است.

     

    لطفا بخوانید: 9 رفتاری که باعث ایجاد روابط آسیب زا می شود!

    فرزندان خود را توانمند کنید

    کودکانی که به توانایی خود برای مقابله با تغییرات شک دارند و کسانی که خود را قربانیانی درمانده می دانند ، بیشتر دچار مشکلات روانی می شوند. به فرزند خود بیاموزید که اگرچه سر و کار داشتن با طلاق دشوار است ، اما او قدرت ذهنی دارد که از عهده آن برآید.

    4fdfdf - آیا فرزند طلاق از مشکلات روانشناختی در امان است؟
    تاثیر طلاق بر کودکان

    مهارت های مقابله ای را بیاموزید

    کودکانی که استراتژی های مقابله فعال دارند، مانند مهارت های حل مسئله و مهارت های بازسازی شناختی، بهتر با طلاق سازگار می شوند. به کودک خود بیاموزید که چگونه افکار ، احساسات و رفتارهای خود را به روشی سالم مدیریت کند.

    به کودکان کمک کنید احساس امنیت کنند

    ترس از ترک و نگرانی در مورد آینده می تواند اضطراب زیادی ایجاد کند. اما کمک به کودک در احساس دوست داشتن و امنیت نه تنها می تواند چسبندگی را کاهش دهد بلکه خطر مشکلات روانی را نیز کاهش می دهد.

    به دنبال آموختن باشید

    برنامه های زیادی برای کمک به کاهش تأثیر طلاق بر روی کودکان در دسترس است. مهارت ها و استراتژی های زیادی برای کمک به کودکان در کنار آمدن با این تنظیمات به والدین آموزش داده می شود.

    راهنمایی حرفه ای دریافت کنید

    کاهش سطح استرس می تواند در کمک به کودک شما نقش اساسی داشته باشد. مراقبت از خود را تمرین کنید و گفتگو درمانی یا سایر منابع را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند با تغییرات خانواده سازگار شوید.

    برای تعیین وقت از متخصصان روانشناسی در زمینه ی روابط زوجین با شماره های زیر تماس بگیرید.

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶

    • بیشتر بحوانید:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.