7 دلیل بارز بیخوابی

کمبود خواب می تواند در نتیجه شرایط مختلفی مانند بیماری های جسمی ، بیماری های روحی ، پیری و غیره ایجاد شود. به طور کلی ، یک فرد بالغ باید 7 تا 8 ساعت بخوابد تا یک وضعیت سلامتی خوب داشته باشد.

  • 7 دلیل بارز بیخوابی

    بیخوابی چیست؟

    کمبود خواب می تواند در نتیجه شرایط مختلفی مانند بیماری های جسمی ، بیماری های روحی ، پیری و غیره ایجاد شود. به طور کلی ، یک فرد بالغ باید 7 تا 8 ساعت بخوابد تا یک وضعیت سلامتی خوب داشته باشد. کم خوابیدن می تواند مشکلات سلامتی مختلفی از جمله عدم تمرکز ، خواب آلودگی ، خستگی ، کاهش توانایی مبارزه با عفونت ، کمبود قدرت بدنی و کاهش عملکرد حافظه را ایجاد کند. همه این علائم اولیه می توانند در نهایت عوارض جدی مانند بی خوابی ، آپنه خواب ، نارکولپسی ، توهم ، نوسانات خلقی ، افسردگی و سایر بیماری های روانی ایجاد کنند. همچنین می تواند خطر حمله قلبی ، سکته مغزی و آسم را افزایش دهد.

    بسیاری از عوامل می توانند باعث ایجاد یک کمبود خواب شوند. افرادی مانند نگهبانان که ساعات بیشتری از حد معمول کار می کنند بیشتر وقت کافی برای خواب ندارند ، که یک عامل خطر بالقوه برای محرومیت از خواب است. به همین ترتیب ، افرادی که به صورت شیفتی کار می کنند و یا درگیر مشاغلی هستند که مسافرت های مکرر می خواهند ، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

    افرادی که دارای برخی شرایط سلامتی هستند ، مانند مشکلات قلبی عروقی ، چاقی ، دیابت ، سکته مغزی ، افسردگی و اختلال بیش فعالی با کمبود توجه، بیشتر تحت تأثیر کمبود خواب قرار می گیرند. مصرف زیاد الکل یا داروهای غیرقانونی نیز خطر بیخوابی را افزایش می دهد.

    لطفا بخوانید: روانکاو

    bigstock 160271912 scaled 1 - 7 دلیل بارز بیخوابی
    بیخوابی

    تأثیرات روی مغز

    کمبود خواب می تواند بر مغز و عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد. مطالعات نشان داده که مناطق قشر پیشانی مغز فعالیت بیشتری را در افراد خواب آلود نشان می دهد. بسته به وظیفه انجام شده ، مغز گاهی تلاش می کند تا عوارض جانبی ناشی از کمبود را جبران کند.

    لوب گیجگاهی، که یک منطقه مغزی درگیر در پردازش زبان است، در طول یادگیری کلامی در افراد استراحت فعال شد اما در افراد کم خواب نه. لوب آهیانه، در هنگام استراحت کلامی در افراد استراحت فعال نمی شود ، هنگامی که افراد از خواب بی بهره بودند ، فعالیت بیشتری داشت. اگرچه عملکرد حافظه با کمبود خواب کارایی کمتری داشت اما فعالیت بیشتر در منطقه جداری با حافظه کوتاه مدت بهتر همراه بود.

    مطالعات با استفاده از اسکن MRI نشان داد که کمبود خواب یا بیخوابی باعث می شود مغز نتواند یک واقعه احساسی را در منظر مناسب قرار دهد و نتواند پاسخی مناسب و کنترل شده به آن بدهد. بیخوابی ممکن است دلیل اصلی مرگ بیش از حد افراد مشهور، هیت لجر و آنا نیکول اسمیت باشد.

    istock insomnia - 7 دلیل بارز بیخوابی
    بیخوابی

    7 دلیل بارز بیخوابی

    دلایل عمده ی آن عبارتند از:

    • انتخاب شخصی : برخی از افراد متوجه نمی شوند که بدن به خواب کافی احتیاج دارد. آنها به جای اینکه مرتب در یک ساعت معقول بخوابند، ترجیح می دهند برای معاشرت، تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب خوب دیر بیدار بمانند.
    • بیماری : بیماری هایی مانند سرماخوردگی و التهاب لوزه می توانند باعث خروپف ، لثه و بیدار شدن مکرر شوند و با تقسیم بندی آن بر خواب تأثیر مستقیم دارند.
    • کار : افرادی که شیفت کاری می کنند چرخه خواب و بیداری آنها را به طور منظم مختل می کنند. مسافران مکرر (به عنوان مثال خدمه هواپیمایی) نیز الگوی خواب نامنظمی دارند.
    • اختلال خواب : مشکلاتی مانند آپنه خواب ، خروپف و اختلال حرکتی دوره ای اندام می تواند خواب فرد را در طول شب بارها مختل کند.
    • داروها : برخی از داروها برای درمان اختلالات مانند صرع یا اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD) استفاده می شوند می توانند باعث بیخوابی شوند.
    • محیط خواب : ممکن است به دلایل محیطی خواب مختل شود. به عنوان مثال ، به دلیل اینکه اتاق خواب خیلی گرم یا سرد است یا به دلیل همسایگان پر سر و صدا یا یک شریک تختخواب شو.
    • بهداشت نامناسب خواب : عادات برخی افراد مخل است. به عنوان مثال، نوشیدن قهوه یا سیگار کشیدن نزدیک به خواب سیستم عصبی را تحریک می کند و خواب را کم می کند. مشکل رایج دیگر خوابیدن در تخت و نگرانی است ، نه آرامش.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ – ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    کمبود خواب یا بیخوابی عملکرد را مختل می کند

    کاهش خواب دو ساعته می تواند تأثیر عمده ای داشته باشد از جمله:
    کاهش هوشیاری
    دامنه توجه کوتاه شده
    کندتر از زمان واکنش طبیعی
    قضاوت ضعیف تر
    کاهش آگاهی از محیط و وضعیت
    مهارت های تصمیم گیری را کاهش دهید
    حافظه ضعیف تر
    کاهش تمرکز
    افزایش احتمال “متوقف کردن” ذهنی یا تثبیت یک فکر
    افزایش احتمال بدخلقی و بدخلقی
    کاهش کارایی کار
    از دست دادن انگیزه
    خطاهای حذف – اشتباه کردن با فراموش کردن انجام کاری
    خطاهای کمیسیون – اشتباه کردن با انجام کاری ، اما انتخاب گزینه اشتباه
    میکروسابیل – دوره های کوتاه خواب غیر ارادی که مدت زمان آنها از چند ثانیه تا چند دقیقه است.

    15749223083mycollages 3 - 7 دلیل بارز بیخوابی
    بیخوابی

    علائم کمبود خواب در بزرگسالان

    علائم کمبود خواب در بزرگسالان عبارتند از:
    خمیازه مداوم
    تمایل به چرت زدن وقتی که برای مدتی فعال نیست ؛ به عنوان مثال ، هنگام تماشای تلویزیون
    سبقت هنگام بیدار شدن از صبح
    تجربه خواب آلودگی در تمام طول روز (اینرسی خواب)
    ضعف تمرکز و تغییرات خلقی (تحریک پذیرتر).
    بازگشت به بالا
    علائم کمبود خواب در کودکان

    کم خوابی یا بیخوابی از طرق مختلف نسبت به بزرگسالان کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم شامل:
    خلق و خو و تحریک پذیری
    بداخلاقی
    تمایل به احساسات “منفجر شدن” در کوچکترین تحریک
    فعالیت بیش از حد و رفتار بیش فعالی
    چرت های روزانه
    شیطان وقتی صبح بیدار می شوند
    اکراه برای بلند شدن از رختخواب در صبح.

    لطفا بخوانید: حسادت کودکان

    رابطه بین خواب و سلامت روان

    خواب نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی دارد. کمبود خواب می تواند در کوتاه مدت احساس تحریک پذیری و خستگی ایجاد کند اما همچنین می تواند عواقب جدی برای سلامتی در طولانی مدت داشته باشد. کمبود آن با تعدادی از پیامدهای نامطلوب سلامتی از جمله بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 و افسردگی در ارتباط است.

    برخی شرایط روانی می تواند باعث مشکلات خواب شود و اختلالات خواب همچنین می تواند علائم بسیاری از شرایط روحی از جمله افسردگی ، اضطراب و اختلال دو قطبی را تشدید کند.

    تحقیقات نشان می دهد که رابطه بین خواب و سلامت روان پیچیده است. گرچه مدتهاست که به عنوان نتیجه بسیاری از شرایط روانی خواب شناخته شده است اما نظرات اخیر نشان می دهد که خواب همچنین می تواند در ایجاد و حفظ مشکلات مختلف بهداشت روانی نقش علیتی داشته باشد.

    به عبارت دیگر، مشکلات خواب می تواند منجر به تغییر در سلامت روان شود اما شرایط بهداشت روان نیز می تواند مشکلات مربوط به خواب را بدتر کند. کمبود خواب ممکن است باعث شروع برخی شرایط روانشناختی شود ، اگرچه محققان از دلایل اصلی این امر کاملا مطمئن نیستند. به دلیل این رابطه دایره ای بین الگوی خواب و وضعیت روانی ، مهم است که اگر در افتادن یا خواب ماندن مشکل دارید با پزشک خود صحبت کنید.

    bessonnica2 1 - 7 دلیل بارز بیخوابی
    بیخوابی

    چه مقدار خواب کافی است؟

    نیازهای خواب از یک فرد به فرد دیگر بستگی دارد که به سن، سطح فعالیت بدنی، سلامت عمومی و سایر عوامل فردی بستگی دارد. به طور کلی:
    کودکان دبستانی – حدود نه تا 10 ساعت زمان نیاز دارند. مطالعات نشان می دهد که افزایش خواب کودک شما به اندازه نیم ساعت می تواند عملکرد مدرسه را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.
    نوجوانان – به حدود نه تا 10 ساعت هم نیاز دارند. نوجوانان در زمانی که مشارکت های اجتماعی و فشار همسالان باعث کاهش زمان خواب می شود ، به خواب احتیاج دارند. عوامل سبک زندگی مانند اوایل شروع مدرسه آنها را از خواب کافی محروم می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در حدود زمان نوجوانی ، تغییر چرخه خواب و بیداری به خواب آلودگی در اواخر شب با ترجیح بیدار شدن دیرتر وجود دارد.
    بزرگسالان – بسته به عوامل فردی، حدود هشت ساعت زمان نیاز دارید. با افزایش سن نیاز به خواب کمتری داریم اما اگر در طول روز احساس خستگی می کنید ، بیشتر بخوابید.

    پیشنهاداتی برای خواب بهتر

    پیشنهادات در مورد چگونگی خواب بیشتر عبارتند از:
    هدفمند هر شب زودتر بخوابید.
    در ساعات قبل از خواب از مصرف سیگار و نوشیدنی های الکلی یا کافئین دار خودداری کنید.
    به هر طریقی که می توانید محیط خواب خود را بهبود بخشید  برای مثال ، در صورت داشتن همسایه های پر سر و صدا ، اتاق را تاریک و ضد صدا نگه دارید ، چراغ ها را خاموش کرده و از پنبه ی گوش استفاده کنید.
    در اتاق خواب حواس خود را پرت نکنید با تلویزیون یا کامپیوتر.
    از روش های آرام سازی برای کمک به شما در خواب سریع استفاده کنید.
    برای اختلالات خواب مانند خروپف، به دنبال کمک حرفه ای درمانگر باشید.

     

    مطالب پیشنهادی:

    تغذیه کودکان اوتیسم

    علائم بارداری

    درمان استرس

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودکان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ – ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.