بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران

  • بلوغ زودرس

    بلوغ زودرس

    دخترانی که بلوغ زودتر از هم سن و سالهای خود را تجربه می کنند، در معرض اختلالات سلامت روان قرار میگیرند. زیرا یک نوع ناسازگاری بین بلوغ شناختی و احساسی آنها بوجود می آید. عدم درک در مورد اثرات طولانی مدت بلوغ زودرس یک مسئله کاملا عمومی میباشد و متخصصان کودکان نیز  باید از این مهم  آگاه باشند، حتی باید بدانند که این مشکلات روانشناختی تا چه حد می تواند به درازا بکشد.

    بلوغ نوجوانی “عادی” زمانی رخ میدهد که یک کودک حدود 10 یا 11 ساله باشد. با این حال، کودکانی هستند که از لحاظ جسمی و عاطفی به زوج جوان مبدل میشوند. این در شرایطی میباشد که گاه به نظر بی ضرر میباشد اما در حقیقت بسیار میتواند اسیب پذیر باشد.

     

    03d01d34e5139bb6e26dc7a31784897b 300x150 - بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران
    بلوغ زودرس

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه بلوغ زودرس کودک و نوجوان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

     

    علائم بلوغ زودرس:

    برای دختران بلوغ حقیقی قبل از سن 7 یا 8 سالگی عبارت است از

    • بزرگ شدن  سینه
    • رشد موی گوش و زیر بغل
    • داشتن یک رشد  شایان توجه  در یک زمان کوتاه
    • شروع قاعدگی
    • توسعه آکنه
    • بوی بدن

    برای پسران نیز ، بلوغ زودرس  قبل از سن 9 سالگی است وشامل علایمی چون :

    • بزرگ شدن بیضه یا آلت تناسلی
    • رشد ناخن، آرام و یا موی صورت
    • داشتن یک رشد شایان توجه  در یک زمان کوتاه
    • تقویت صدای
    • توسعه آکنه
    • بوی بدن

    کودکان  بیشماری هستند  که ممکن است تنها، نشانه های بلوغ زودهنگام را بروز دهند. بطور مثال،  بعضی از دختران و پسران ممکن است موهای زیر بغلشان یا موی گوش شان در سن خیلی پایینتری رشد کنند. رشد موهای اولیه ممکن است بدون هیچ دلیلی باشد و هیچ مشکل اساسیوجود نداشته باشد و به سادگی تحت بلوغ “نسبی” قرار بگیرد. این کودکان، سایر نشانه های مورد انتظار بلوغ را بعدا و بصورت معمول نشان میدهند.

     

     

    حتما بخوانید: دکتر روانشناس کودک چگونه پیدا کنم؟

     

     

    بلوغ کودکان 300x210 - بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران
    بلوغ زودرس

     

    بعضی از علل بلوغ زود رس عبارتند از:

    • ژنتیک (5 درصد از پسران و 1 درصد دختران شرایط را به ارث برده اند)
    • مشکلات اولیه تغذیه ای و چاقی
    • عامل های  محیطی یا شیمیایی
    • اختلالات ساختاری در مغز یا آسیب های سیستم عصبی مرکزی
    • مشکل در تخمدان یا غده تیروئید، مثل تومور

    معمولا شروع بلوغ زودهنگام به دلیل مشکلات پزشکی نیست. بنابراین هیچ دلیل معقولی برای آن وجود ندارد. تعدادی از عوامل فیزیکی، عاطفی و اجتماعی در مورد بلوغ زودرس وجود دارد، منتها کودک، این دوره گذار را به طور متفاوتی تجربه خواهد نمود.

    1729cc3e 9c98 49dc 8dc2 2e6d7d24da5e21 300x188 - بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران
    بلوغ زودرس

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه بلوغ زودرس کودک و نوجوان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    کوتاهی قد در بلوغ زودرس

    یک کودک مبتلا به بلوغ زودهنگام به حداکثر پتانسیل از قد خود نخواهد رسید، زیرا اسکلت آنها بالغ می شود و رشد میکند و رشد استخوان در دوران اولیه پیش از آن که باید ادامه پیدا کند، توقف پیدا میکند و صفحات رشد بسته می شود.

    تغییرات رفتاری در بلوغ زودرس

    برای دختران، تحریک پذیری، برانگیختگی عاطفی و تغییرات خلق و خوی می تواند با بلوغ زودرس همراه باشد و پسران ممکن است ظهور  علایم جنسی را برای خود مناسب بدانند و همچنین رفتار تهاجمی نیز داشته باشند.

    ارتباط  افسردگی و اضطراب دربلوغ زودرس :

    کودکان  مبتلا به  بلوغ زودهنگام، افسردگی و اضطراب بیشتری در مقایسه با همسن وسال های خود دارند. این موضوع به طور مداوم در دختران دیده میشود و شاید بیشتر نگران کننده باشد، افزایش خطر افسردگی و اضطراب و استرس میتواند تا دوران بزرگسالی فرد ادامه یابد.

    59188907 6118353090352 4953148399634350080 n 300x200 - بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران
    بلوغ زود هنگام

    خطر بزرگ سوء مصرف مواد

    دختران و پسرانی که بلوغ زودهنگام دارند، ممکن است در معرض خطر بیشتر سوء استفاده از مواد مخدر قرار بگیرند. متاسفانه استفاده از سیگار نیز در میان کودکان که با روند سریع به بلوغ زودرس دچار میشوند بسیار رایج میباشد. برخی مطالعات نیز مشخص میکند که افزایش خطر سوء مصرف مواد در اوایل دهه ی 20  به شدت بالا رفته است.

     

    حتما بخوانید : کارگاه استعداد یابی و پرورش هوش و استعداد کودکان

     

    فعالیت جنسی قبلی

    در روزهای آغازین بلوغ ممکن است کودک در مواجه  خطر ابتلا به فعالیت جنسی قبلی نسبت به همسالان خود قرار بگیرد. بعضی از مطالعات نشان می دهد که دختران نیز در دوران بلوغ زودرس جنسی، زایمان بیشتری دارند. متأسفانه، عملکرد جنسی زودرس و فریبکارانه با افزایش خطر حاملگی نوجوان مرتبط است. بارداری نوجوان همراه با نگرانی های خاص خود، افزایش خطر داشتن فرزند بیشتر در حالی که تنها یک نوجوان است، از دیگر نگرانیهای بلوغ زودرس است.

    makeup children - بلوغ زودرس چیست؟ نشانه ها، درمان و جلوگیری از آن در پسران و دختران
    بلوغ زودرس

    نتایج تحصیلی ضعیف

    در نهایت، برخی مطالعات نشان می دهد که دخترانی که بلوغ زودرس برایشان اتفاق میفتد در مقایسه با  هم سن و سالهایشان در مدرسه ضعیف تر هستند. کاهش پیشرفت تحصیلی آنها از شروع مقاطع بالاتر اتفاق میفتد.

    علل بلوغ زودرس:

    در حدود 90 درصد موارد بلوغ زودهنگام دختران دلیل مشخصی وجود ندارد. در 10 درصد دیگر، علت احتمالی میتواند  یک ساختار مغزی غیرطبیعی یا تومور، کیست تخمدان (از جمله سندرم مک کین آلبرایت)، عدم عملکرد  منظم تیروئید (کم کاری تیروئید)، ترومای سر، تشعشع، هیپرپلازی آدرنال یا تومور، یا قرار گرفتن در معرض هورمون های محیطی می باشد .

    بیماری هایی که  موجب بلوغ زودرس می شوند عبارت است از مشکلات  ساختاری مغزی، تابش، تومورهای مغز و بیضه ها، کبد و غدد آدرنال؛ اختلالات ارثی مثل هیپرپلازی آدرنال یا تستو توکسیکس؛ قرار گرفتن در معرض هورمون ها و یا ترکیبات هورمون مانند در محیط، و یا کم کاری تیروئید.

    علل احتمالی دیگر بلوغ زوهنگام که در حال حاضر مورد بررسی قرار گرفته است، عبارتند از: مواد شیمیایی زیست محیطی و چاقی.

    درمان بلوغ زودرس

    برای متوقف کردن یا کم کردن بلوغ زودهنگام، داروها معمولا  برای تنظیم تستوسترون یا تولید استروژن مورد استفاده قرار میگیرد؛ این داروها به عنوان آنالوگ یا آنتاگونیست شناخته می شوند. آنها در قالب های مختلف وجود دارند که شامل تزریق ماهانه، تزریق سه ماهه، ایمپلنت زیر جلدی و به ندرت اسپری بینی است.

    برای انواع مختلفی از بلوغ زودهنگام، از داروهای دیگر نیز  استفاده می شود. این بلوک تولید استروژن را از هورمونهای مردانه (آندروژن) و یا خود گیرنده استروژن را مسدود میسازد .

    یکی از عوارض بلوغ زودهنگام، بسته شدن زودهنگام صفحات رشد است ک باعث  کوتاهی قد فرد می شود و این موضوع خود از نگران کننده ترین موارد در بین خانواده میباشد.

     

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه بلوغ زودرس کودک و نوجوان و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.