افسردگی شدید | علائم، تست تشخیصی و درمان افسردگی

  • افسردگی شدید

    افسردگی شدید

    این روز ها، با توجه به وضعیت عمومی کیفیت زندگی مردم، مخصوصا در ایران، روز به روز بیشتر شاهد آن هستیم که تعداد افراد مبتلا به افسردگی زیاد و زیادتر می شود. افسردگی بیماری خاموشی است که در کمین همه هست. با این وجود بسیاری از افراد هرگز به افسردگی مبتلا نیستند اما از طرف دیگر، تعداد افرادی که به انواع افسردگی دچارند ولی خودشان از آن اطلاع ندارند هم کم نیست.

    6940732 severe depression medical mental state background 1024x662 - افسردگی شدید | علائم، تست تشخیصی و درمان افسردگی
    افسردگی شدید

    افسردگی انواع، دلایل و نشانه های زیادی دارد. هر  کدام از انواع افسردگی می توانند به میزانی در زندگی نرمال روزانه شما تداخل ایجاد کنند و به گونه ای به آن آسیب برساند. از آسیب های جزئی گرفته تا اخلال کامل در روال زندگی. اما افسردگی هم مانند هر عارضه ی دیگری تنها یک بیماری است. پس قابل پیشگیری، تشخیص و درمان است.

     اگر احساس می کنید دچار افسردگی شده اید و از تاثیرات نامطلوبی که بر زندگی تان گذاشته ناراضی هستید، نگران نباشید.شما می توانید با کمک یک روانشناس یا یک روانپزشک در مسیر درمان قرار بگیرید. و بر افسردگیتان غلبه کنید.

    اما نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که شکل افسردگی برای هر فرد، با توجه به وضعیت منحصر به فردش، با دیگری متفاوت است. کارها و رفتاری هایی که ممکن است به یک نفر در درمان افسردگی ش کمک کرده باشند، الزاما برای شما هم پاسخگو نیستند. پس بهتر است بدانید که دستور درمانی مشخصی برای درمان افسردگی وجود ندارد، بلکه باید در وهله ی اول به پزشک مراجعه کنید تا او راهکار درمانی مناسب شما را تشخیص دهد.

    درمان افسردگی شدید با دارو

    نکته ی دیگر آنکه، مشاوره ی روانشناسی ممکن است تنها راه مناسب برای درمان افسردگی شما نباشد. یعنی ممکن است برای کمک به روند درمان لازم باشد از برخی از داروها نیز کمک بگیرید. یک مشاور روانشناس، در صورت لزوم شما را به یک روانپزشک معرفی می کند. روانپزشک، متخصص دارو درمانی امراض روحی و روانی، از جله افسردگی است. پس از تشخیص شرایط شما، و مشورت با روانشناستان، روانپزشک می تواند نسخه ی مورد نیاز برای تهیه ی برخی از دارو ها را در اختیار شما قرار دهد.

    اما تشخیص اینکه آیا برای درمان به دارو احتیاج دارید یا خیر را به عهده ی پزشک درمانگر بگذارید. هیچگاه بدون توصیه ی پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید.

    “مرکز مشاوره ی بوجیکا، با کادری مجرب از روانشناسان و روانپزشکان متخصص و حرفه ای ، آماده ی ارائه ی خدمات رواندرمانی به مراجعین عزیز می باشد. چنانچه برای درمان افسردگی تان به دنبال یک مرکز مشاوره ی معتبر می گردید، همین حالا می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما، با بوجیکا ارتباط برقرار کنید.”

    جهت استفاده ار خدمات روانشناسی و روانپزشکی مرکز مشاوره بوجیکا در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت رزرو از متخصصین مرکز می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

    09212773724-02126636858

    افسردگی شدید

    افسردگی بیماری ای رایج اما جدی است که شدت های گوناگونی دارد. اگر به یک افسردگی ملایم یا خفیف دچار باشید ممکن است از علائمی مانند، ناراحتی، غم و اندوه، خشم، کج خلقی یا خستگی رنج ببرید. این علائم ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها به طول بیانجامند. چنین افسردگی ای در روند نرمال زندگی روزانه ی شما و همچنین ارتباطاتتان با دیگران اخلال ایجاد می کند.

    اما اگر دچار نوعی از افسردگی باشید که شدید باشد، علائم آن ممکن است شامل بعضا بی اشتهایی و کاهش وزن، مشکلات خواب و فکر کردن مداوم به مسئله ی مرگ و خودکشی باشد. چنین افسردگی ای می تواند زندگی شما را فلج کند. ممکن است در اثر یک افسردگی شدید خود را از دیگران جدا کنید و تنها بمانید، یا به سادگی میل نداشته باشید از تخت یا حتی از خانه بیرون بیایید.

    severe depression - افسردگی شدید | علائم، تست تشخیصی و درمان افسردگی
    افسردگی شدید

    علائم افسردگی شدید

    علائم افسردگی شدید چیستند؟ این نشانه ها عموما عبارتند از :

    • بی خوابی یا خواب بیش از حد
    • تحریک پذیری یا کج خلقی
    • از بین رفتن علاقه به فعالیت هایی که برایتان لذت بخش بودند
    • نا امیدی
    • مرتبا فکر کردن به اینکه اتفاق بدی قرار است بیفتد
    • فکر کردن درباره ی مرگ و یا خودکشی یا حتی اقدام به خودکشی
    • در موارد بسیار شدید افسردگی، نشانه های روان پریشی (مانند توهم )
    • ناتوانی در مراقبت از خود، مانند غذا خوردن، حمام کردن، و یا انجام مسئولیت های خانوادگی و یا وظایف شغلی

    اگرچه به اگر دچار افسردگی شدید باشید، به نظرتان می رسد که امیدی برای درمان نیست، اما به هر حال سعی کنید در مورد گزینه های درمانی با یک پزشک یا مشاور صحبت کنید. مطمئن باشید که علائم افسردگی شدید هم قابل درمان هستند.

    عوامل خطرزا برای خودکشی

    خودکشی جزو عوامل خطرزایی نیست که همه ی کسانی که دچار افسردگی شدید هستند، به آن مبتلا شوند. علاوه بر افسردگی شدید یا دیگر بیماری های روانی، خودکشی یا حتی افکار خودکشی گرایانه، ممکن است ناشی از موارد زیر نیز باشد:

    • سابقه سوء مصرف مواد مخدر
    • سابقه قبلی اقدام به خودکشی
    • سابقه ی خانوادگی خودکشی ( به معنی آنکه در خانواده تان کسی سابقه ی خودکشی داشته است)
    • سابقه خانوادگی بیماری روانی یا سوء مصرف مواد مخدر
    • وجود سلاح گرم در خانه
    • سابقه/ بودن در حبس یا زندان
    • احساس نا امیدی
    48886314 s 1280x429 1024x343 - افسردگی شدید | علائم، تست تشخیصی و درمان افسردگی
    افسردگی شدید

    جهت استفاده ار خدمات روانشناسی و روانپزشکی مرکز مشاوره بوجیکا در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت رزرو از متخصصین مرکز می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

    09212773724-02126636858

    افسردگی شدید خودکشی

    خطر خودکشی در کسانی که به افسردگی شدید مبتلا هستند بسیار بالا است. هر ساله حدود 30.000 نفر از مردم کشور خودکشی می کنند. هرچند آمار واقعی ممکن است بالاتر هم باشد. بعضی از خودکشی ها ممکن است به درستی تشخیص داده نشوند، چرا که در گروه تصادفات، اوردوز مواد مخدر یا درگیری دسته بندی می شوند. تقریبا 15 درصد کسانی که مبتلا به افسردگی شدید هستند و بیماری شان به هر دلیلی درمان نمی شود، اقدام به خودکشی می کنند.

    نشانه های هشدار دهنده ی خودکشی چیستند؟ این علائم بر اساس تحقیقات یک مجله ی معتبر عبارتند از :

    • صحبت کردن در مورد اینکه می خواهد بمیرد یا خودش را بکشد
    • گشتن دنبال راهی که خودش را بکشد، مثلا جستجوی آنلاین در باره روش های خودکشی یا خریدن سلاحی کشنده
    • صحبت کردن در مورد اینکه احساس نا امیدی می کند و هیچ دلیلی برای زنده ماندن ندارد
    • در مورد اینکه انگار در تله ای افتاده و درد غیر قابل تحملی را به دوش می کشد صحبت می کند
    • در مورد اینکه باری بر شانه ی دیگران است، صحبت می کند
    • مصرف مواد مخدر یا الکل را شروع کرده یا میزان مصرفش را زیاد می کند
    • رفتارهایش مضطرب و آشفته است، بی اعتنا و بی پروا است
    • خیلی کم می خوابد یا خیلی زیاد
    • زود تسلیم می شود و احساس جدا افتادگی دارد
    • زیاد درمورد انتقام گرفتن از دیگران صحبت می کند
    • حال روحیش زیاد تغییر می کند

    راه های جلوگیری از خودکشی

    بدانید و آگاه باشید که رفتارهای خودکشی گرایانه معمولا از روی هوس و بدون فکر قبلی به وجود می آیند. هرگونه سلاح، دارو یا دیگر ابزاری که می توانید با آن به خودتان آسیب برسانید را از جلوی دستتان دور کنید. چنانچه هرگونه اسلحه ای یا سلاح سرد خطرناکی دارید، از دوستی قابل اعتماد بخواهید آن را از شما دور نگه دارد  یا با خود ببرد. داروهای عمومی که دارید را در چاه توالت بریزید. با دور کردن این اشیاء از دسترستان، ممکن است بتوانید اندکی برای خود زمان بخرید. تا به اندازه ای از این زمان ارزشمند بهره داشته باشید که وقتی فکر خودکشی به سراغتان می آید بتوانید لحظه ای به راه هایی که می توانید با درد روحیتان کنار بیایید فکر کنید.

    iStock 152146295 300x300 - افسردگی شدید | علائم، تست تشخیصی و درمان افسردگی
    افسردگی شدید

    از مصرف مشروبات الکلی یا دارو های غیر مجاز خودداری کنید. همچنین بهتر است برای ترک اعتیادتان به این مواد به پزشک مراجعه کنید. این مواد از خود بی خود کننده یا روانگردان می توانند وضعیت افسردگی شما را بدتر کنند و منجر به بروز افکار خودکشی گرایانه شوند. برخی از تحقیقات نشان داده است که در میان کسانی که به خاطر افسردگی خودکشی کرده اند، 33 تا 69 درصد از آنها در خونشان الکل داشته اند.

    راه پیشگیری خوب دیگر این است که وقتی افکار خودکشی گرایانه به سراغتان آمد به پزشکتان، یا روانپزشکتان یا مشاورتان زنگ بزنید و با او صحبت کنید.

    اگر هم نمی توانید خود را از آسیب زدن به خودتان بازدارید یا حتی تا حدی به خودتان آسیب را وارد کرده اید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

    علائم افسردگی شدید در مردان

    افسردگی در مردان و زنان تفاوتی ندارد. ممکن است به دلیل شبیه بودن شرایطشان، علل افسردگی مردان با هم مشابهت هایی داشته باشد، اما این به آن معنی نیست که نشانه های افسردگی مردان با زنان متفاوت است.

    درمان قطعی افسردگی شدید

    هیچ فرمول مشخصی برای درمان قطعی افسردگی شدید وجود ندارد. اما درمان آن قطعی است! به این صورت که روش درمانی برای هر فرد با دیگری متفاوت است. همانطور که افسردگی دو نفر شبیه به هم نیست، راه های درمانشان هم مختص خودشان بوده و با دیگران فرق می کند.

    لینک منبع

    راهکار هایی برای درمان افسردگی

    چگونه اضطراب را درمان کنیم؟

    کلینیک روانشناسی

    دپاکین

    رواندرمانی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.