اسکیزوفرنی چیست؟ | درمان اسکیزوفرنی | اسکیزوفرنی و ازدواج | تست اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی است که معمولاً در اواخر بزرگسالی یا اوایل بزرگسالی بروز می کند. اسکیزوفرنی که اغلب با توهم ، هذیان و سایر مشکلات شناختی مشخص می شود ، می تواند یک مبارزه مادام العمر باشد.

  • اسکیزوفرنی چیست

    اسکیزوفرنی چیست؟

    اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی است که معمولاً در اواخر بزرگسالی یا اوایل بزرگسالی بروز می کند. اسکیزوفرنی که اغلب با توهم ، هذیان و سایر مشکلات شناختی مشخص می شود ، می تواند یک مبارزه مادام العمر باشد. اسکیزوفرنی معمولاً بین 16 تا 30 سالگی بروز می کند و مردان علائم را در سنین کمتر از زنان نشان می دهند. در بسیاری از موارد ، این اختلال آنقدر آرام آغاز می شود که فرد نمی داند سالهاست که به آن مبتلا شده است. با این حال ، در موارد دیگر ، می تواند به طور ناگهانی بروز کرده و به سرعت توسعه یابد. اسکیزوفرنی تقریباً 1 درصد از کل بزرگسالان را در سطح جهان مبتلا می کند. کارشناسان می گویند که اسکیزوفرنی احتمالاً یکی از فراوانترین اختلالات است.

    7532963 851 300x169 - اسکیزوفرنی چیست؟ | درمان اسکیزوفرنی | اسکیزوفرنی و ازدواج | تست اسکیزوفرنی
    اسکیزوفرنی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    حقایق کوتا ه در مورد اسکیزوفرنی

    در اینجا نکات کلیدی در مورد اسکیزوفرنی ذکر شده است:

    • اسکیزوفرنی تقریباً یک درصد از جمعیت را مبتلا می کند.
    • علائم آن شامل توهم، هذیان و افکار بی نظم است.
    • تشخیص اسکیزوفرنی فقط پس از رد اختلالات مشابه دیگر صورت می گیرد.

    علائم اسکیزوفرنی

    بخش قابل توجهی از مبتلایان به اسکیزوفرنی باید به دیگران اعتماد کنند زیرا قادر به نگه داشتن شغل یا مراقبت از خود نیستند. بسیاری نیز ممکن است در مقابل درمان مقاومت کنند، با این استدلال که هیچ مشکلی در آنها وجود ندارد. برخی از بیماران ممکن است علائم واضحی را نشان دهند، اما در موارد دیگ، ممکن است تا زمانی که شروع به توضیح آنچه در واقع فکر می کنند نکنند ، خوب به نظر برسند. اثرات اسکیزوفرنی به مراتب به افرادی فراتر از خود بیمار می رسد مانند خانواده ها ، دوستان و جامعه نیز تحت تأثیر قرار می گیرند. علائم و نشانه های اسکیزوفرنی بسته به فرد متفاوت خواهد بود.

    علائم به چهار دسته تقسیم می شوند:

    علائم مثبت – همچنین به عنوان علائم روانی شناخته می شود. به عنوان مثال ، توهم و هذیان.
    علائم منفی – اینها به عناصری اطلاق می شود که  فرد آنها را از دست می دهد. به عنوان مثال ، عدم نشان دادن احساسات در چهره یا ناتوانی در ابراز درست هیجانات.
    علائم شناختی – اینها بر فرآیندهای تفکر فرد تأثیر می گذارد و ممکن است علائم مثبت یا منفی باشند ، برای مثال تمرکز ضعیف یک علامت منفی است.
    علائم عاطفی – اینها معمولاً علائم منفی است ، مانند احساسات مبهم و غیر قابل تشخیص برای فرد.
    در زیر لیستی از علائم عمده ذکر شده است:

    هذیان – بیمار اعتقادات دروغین را به نمایش می گذارد، که می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، مانند توهم آزار و اذیت، یا هذیان عظمت. ممکن است احساس کنند دیگران در تلاشند از راه دور آنها را کنترل کنند. یا ممکن است فکر کنند قدرت و توانایی خارق العاده ای دارند.
    توهم – شنیدن صداها بسیار شایع تر از دیدن، احساس، چشیدن یا بو کردن چیزهایی است که وجود ندارد، با این حال، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است طیف گسترده ای از توهم را تجربه کنند.
    اختلال اندیشه – فرد ممکن است بدون دلیل منطقی از موضوعی به موضوع دیگر پرش کند. ممکن است صحبت کردن برای او سخت باشد و یا حرف های او نامتناسب باشد.

    علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    کمبود انگیزه (تحرک) – بیمار رانندگی نمی کند. از اقدامات روزمره مانند شستشو و پخت و پز غافل می شود.
    بیان ضعیف احساسات – پاسخ حسی به مناسبت های شاد یا غمناک ممکن است کم یا نامتناسب باشد.
    ترک اجتماع(انزوا طلبی) – وقتی بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی از اجتماع خارج می شود ، غالباً به این دلیل است که معتقد است کسی قصد دارد به او آسیب برساند.
    غافل بودن از بیماری – از آنجا که توهم و توهم برای بیماران بسیار واقعی به نظر می رسد ، بسیاری از آنها ممکن است باور نکنند که بیمار هستند. به عنوان مثال آنها ممکن است از ترس از عوارض جانبی و یا از ترس اینکه این دارو سم باشد ، از مصرف دارو خودداری کنند.
    مشکلات شناختی – توانایی بیمار در تمرکز ، به یاد آوردن چیزها ، برنامه ریزی در آینده و سازماندهی زندگی آنها تحت تأثیر قرار می گیرد. ارتباطات دشوارتر می شود.

    2015 10 17 Bloomfied Schizophrenia newslider 300x208 - اسکیزوفرنی چیست؟ | درمان اسکیزوفرنی | اسکیزوفرنی و ازدواج | تست اسکیزوفرنی
    اسکیزوفرنی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    دلایل اسکیزوفرنی

    کارشناسان بر این باورند که عوامل مختلفی در ابتلا به اسکیزوفرنی نقش دارند. شواهد نشان می دهد که عوامل ژنتیکی و محیطی برای ایجاد اسکیزوفرنی در کنار هم عمل می کنند. این شرایط یک عنصر ارثی دارد، اما عوامل محیطی نیز به میزان قابل توجهی بر آن تأثیر می گذارند. لیستی از عواملی که تصور می شود در شروع اسکیزوفرنی نقش دارند:

    وراثت ژنتیکی

    اگر سابقه اسکیزوفرنی در یک خانواده وجود نداشته باشد، احتمال بروز آن کمتر از یک درصد است. اما، در صورت تشخیص در والدین، این خطر تا 10 درصد افزایش می یابد.

    عدم تعادل شیمیایی در مغز

    کارشناسان معتقدند عدم تعادل دوپامین یک انتقال دهنده عصبی، در بروز اسکیزوفرنی دخیل است. انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند سروتونین نیز ممکن است درگیر باشد.

    روابط خانوادگی

    هیچ مدرکی برای اثبات یا حتی نشانگر این موضوع که ممکن است روابط خانوادگی باعث اسکیزوفرنی شود وجود ندارد، با این حال، برخی از بیماران مبتلا به این بیماری معتقدند که تنش خانواده باعث عود می شود.

    فاکتورهای محیطی

    اگرچه هیچ اثبات قطعی وجود ندارد، تروما قبل از تولد و عفونت های ویروسی ممکن است در ابتلای فرد به اختلال نقش داشته باشند. تجربیات استرس زا اغلب قبل از ظهور اسکیزوفرنی پیش می روند. قبل از بروز علائم حاد، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دچار کم تحرکی ، اضطراب و عدم تمرکز می شوند. این می تواند مشکلات رابطه، طلاق و بیکاری را به وجود آورد. این عوامل غالباً در مورد ابتلا به این بیماری مقصر شناخته می شوند. بنابراین، بسیار دشوار است بدانید که آیا اسکیزوفرنی موجب استرسهای خاصی شده است یا در نتیجه آنها رخ داده است.

    اسکیزوفرنی ناشی از دارو

    ماری جوانا و LSD از دلایل عود بیماری اسکیزوفرنی شناخته می شوند. علاوه بر این ، برای افرادی که مستعد ابتلا به یک بیماری روانی مانند اسکیزوفرنی هستند، استفاده از حشیش ممکن است علائم اولیه را شروع کند. برخی محققان معتقدند که داروهای خاص مانند استروئیدها و محرکها می توانند باعث اختلالات روانپریشی شوند.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    درمان های اسکیزوفرنی

    با درمان مناسب، بیماران می توانند زندگی مثمر ثمر داشته باشند. درمان می تواند به تسکین بسیاری از علائم اسکیزوفرنی کمک کند. با این حال، اکثر بیماران مبتلا به این اختلال باید برای ادامه زندگی مقابله کنند.

    روانپزشکان می گویند که موثرترین درمان برای بیماران اسکیزوفرنی معمولاً ترکیبی از موارد زیر است:

    • دارو
    • مشاوره روانشناختی
    • فعالیت های خودیاری

    داروهای ضد روان پریشی، درمان اسکیزوفرنی را دگرگون کرده است. با کمک آنها، اکثر بیماران به جای ماندن در بیمارستان، قادر به زندگی در جامعه هستند.

    رایج ترین داروهای اسکیزوفرنی عبارتند از:

    رسپریدون (Risperdal) – آرامبخشی کمتری نسبت به سایر داروهای ضد روانپزشکی آتیپیک. افزایش وزن و دیابت عوارض جانبی احتمالی هستند، اما در مقایسه با کلوزاپین یا اولانزاپین ، کمتر اتفاق می افتد.
    اولانزاپین (Zyprexa) – همچنین ممکن است علائم منفی را بهبود بخشد. با این حال ، خطرات افزایش جدی وزن و ایجاد دیابت قابل توجه است.
    کوئیتاپین (Seroquel) – خطر افزایش وزن و دیابت ، با این وجود خطر پایین تر از کلوزاپین یا اولانزاپین است.
    زیپراسیدون (Geodon) – خطر افزایش وزن و دیابت پایین تر از سایر داروهای ضد روانپزشکی است. با این حال ، ممکن است به آریتمی قلبی منجر شود.
    کلوزاپین (کلوزاریل) – برای بیمارانی که به درمان مقاوم بوده اند ، مؤثر است. کاهش رفتارهای خودکشی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی شناخته شده است. خطر افزایش وزن و دیابت قابل توجه است.
    هالوپریدول – داروی ضد درد سایشی است که برای درمان اسکیزوفرنی استفاده می شود. این دارو اثر طولانی مدت (هفته ها) دارد.

    درمان اولیه اسکیزوفرنی دارو است. متاسفانه، رعایت (پیروی از رژیم دارویی) یک مشکل اساسی است. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب برای مدت طولانی در طول زندگی، با هزینه های هنگفت شخصی برای خود و غالباً برای اطرافیان، از درمان دارویی خود خارج می شوند. بیمار حتی در صورت از بین رفتن علائم باید به مصرف دارو ادامه دهد. در غیر این صورت بیماری باز خواهند گشت.

    اولین باری که فرد علائم اسکیزوفرنی را تجربه می کند ، می تواند بسیار ناخوشایند باشد. ممکن است مدت طولانی برای بهبودی به طول انجامند و این بهبودی می تواند یک تجربه باشد. بسیار مهم است که شخصی که با اسکیزوفرنی زندگی می کند ، هنگام شروع ،اولین بار از خانواده، دوستان و خدمات جامعه پشتیبانی کاملی دریافت کند.

    بنزوات سدیم به بهبود علائم  اسکیزوفرنی کمک می کند

    این مطالعه شامل 60 فرد مبتلا به کلوزاپین به عنوان درمانی برای اسکیزوفرنی بود. به عنوان بخشی از جلسه آزمایشی ، شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل ، که در کنار کلوزاپین دارونما داده شد  و گروههای مورد مطالعه که علاوه بر دوز معمول کلوزاپین، بنزوات سدیم دریافت کردند. برای درک بهتر در مورد تأثیر دوز، دکتر لین و همکارانش افزودنی بنزوات سدیم را به دو مقدار متفاوت – 1 یا 2 گرم ماده در روز، از این رو دو گروه مطالعه جداگانه آزمایش کردند.

    محققان طی مدت زمان 6 هفته درمانهای مربوط به افراد را در سه گروه انجام دادند. در پایان جلسه، دکتر لین و تیم دریافتند که افرادی که بنزوات سدیم را در کنار کلوزاپین مصرف کرده اند، علائم منفی را بهبود بخشیده اند که شامل تأثیر در بیان احساسات فرد، عدم لذت بردن از فعالیت های معمولاً لذت بخش و دشواری در انجام فعالیتهای عادی است.

    esquizofrenia 300x200 - اسکیزوفرنی چیست؟ | درمان اسکیزوفرنی | اسکیزوفرنی و ازدواج | تست اسکیزوفرنی
    اسکیزوفرنی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    تشخیص و تست های اسکیزوفرنی

    با مشاهده علائم بیمار، تشخیص اسکیزوفرنی حاصل می شود. اگر پزشک به اسکیزوفرنی احتمالی شک کند  باید از تاریخچه پزشکی و روانپزشکی بیمار اطلاع داشته باشد. به دادن برخی از آزمایشات دستور داده می شود تا اختلال از برخی بیماری ها که ممکن است علائم مشابه داشته باشند تشخیص افتراقی داده شود از جمله،

    • آزمایش خون : در مواردی که استفاده از دارو ممکن است عاملی برای بروز علائم باشد آزمایش خون انجام می شود.
    • مطالعات تصویربرداری : برای رد کردن تومورها و مشکلات موجود در ساختار مغز.
    • ارزیابی روانشناختی : یک متخصص با سؤال درباره افکار، خلقیات، توهم، افکار خودکشی، تمایلات خشونت آمیز یا پتانسیل خشونت و همچنین مشاهده رفتار و ظاهر آنها، وضعیت روانی بیمار را ارزیابی می کند.

    معیارهای تشخیص اسکیزوفرنی

    بیماران باید معیارهای مندرج در DSM (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی) را داشته باشند.

    پزشک باید سایر اختلالات سلامت روان از جمله اختلال دو قطبی یا اختلال اسکیزوافکتیو را حذف کند.

    همچنین این مهم است که ثابت کنیم علائم و نشانه های ناشی از یک داروی تجویز شده یا سوء مصرف مواد نیست.

    بیمار باید حداقل دو مورد از علائم معمولی زیر را داشته باشید:

    • هذیان
    • رفتار بی نظم یا کاتاتونیک
    • گفتار بی نظم
    • توهم
      علائم منفی که در طی 4 هفته گذشته بیشتر اوقات وجود دارد. در توانایی حضور در مدرسه، انجام وظایف کاری یا انجام کارهای روزمره دچار اختلال قابل توجهی شده باشد.
      علائمی داشته باشد که به مدت 6 ماه یا بیشتر ادامه یابد.
    myths abou t schizophrenia 1200x480 300x120 - اسکیزوفرنی چیست؟ | درمان اسکیزوفرنی | اسکیزوفرنی و ازدواج | تست اسکیزوفرنی
    اسکیزوفرنی

    برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا  با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 – 02126767945 – 09212773724

    مطالب پیشنهادی:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.