هفت عامل ابتلا به اختلال پارانویا

اختلال پارانویا این احساس است که شما به طریقی مورد تهدید قرار می گیرید ، مانند افرادی که شما را تماشا می کنند یا علیه شما عمل می کنند ، حتی اگر هیچ دلیلی بر صحت آن وجود ندارد.

  • اختلال پارانویا

    پارانویا چیست؟

    پارانویا این احساس است که شما به طریقی مورد تهدید قرار می گیرید ، مانند افرادی که شما را تماشا می کنند یا علیه شما عمل می کنند ، حتی اگر هیچ دلیلی بر صحت آن وجود ندارد. در بعضی مواقع برای بسیاری از افراد اتفاق می افتد. حتی وقتی می دانید نگرانی های شما در واقعیت وجود ندارد ، اگر خیلی زیاد اتفاق بیفتد ممکن است نگران کننده باشد.

    پارانویای بالینی شدیدتر است. این یک وضعیت نادر بهداشت روانی است که در آن شما باور دارید دیگران بی انصاف هستند ، دروغ می گویند یا فعالانه سعی در آسیب رساندن به شما دارند و هیچ دلیلی بر صحت آن وجود ندارد. شما اصلاً فکر نمی کنید پارانویا هستید زیرا از درست بودن آن اطمینان دارید. اختلال شخصیت پارانویا (PPD) نوعی اختلال شخصیت خارج از مرکز است.

    رفتار شخص مبتلا به پارانویا برای دیگران عجیب و غریب یا غیرمعمول به نظر می رسد. فردی با رفتار شخصیت پارانویا نسبت به افراد دیگر بسیار مشکوک است. آنها به انگیزه های دیگران اعتماد ندارند و معتقدند دیگران می خواهند به آنها آسیب برسانند. از علائم بارز دیگر این شرایط می توان به عدم اعتماد به دیگران ، تحمل کینه ، و یافتن جملات تحقیرآمیز یا تهدیدآمیز حتی در بی گناه ترین اظهار نظرها یا رویدادها اشاره کرد. فرد مبتلا به پارانویا می تواند زود احساس خشم کند و نسبت به دیگران احساس خصومت کند.

    پارانویا معمولاً در اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. و به نظر می رسد که در مردان بیشتر از زنان است.

    درمان پارانویا ممکن است چالش برانگیز باشد ، زیرا افراد مبتلا به آن نسبت به دیگران سو ظن و بی اعتمادی زیادی دارند. یک متخصص بهداشت روان باید اعتماد خود را با بیمار برقرار کند. این اعتماد بیمار را قادر می سازد که به متخصص حرفه ای اعتماد کند و معتقد باشد که او اختلالی دارد.

    اضطراب در برابر افکار پارانویا

    افکار پارانویا نوعی افکار اضطراب آور است. اضطراب می تواند باعث پارانویا شود .طبیعی است که گاهی مضطرب باشید ، خصوصاً اگر کار سختی مانند از دست دادن شغل یا پایان رابطه را پشت سر می گذارید. وقتی در گروه های بزرگی از افراد هستید ، ممکن است نگران باشید که دیگران درباره چیزهایی که می گویید یا نحوه لباس پوشیدن یا رفتار شما قضاوت می کنند. ممکن است خودتان به مهمانی بروید و فکر کنید ، “همه تعجب می کنند که چرا من تنها هستم”.

    برخی این را پارانویا می نامند ، اما همه ما گاه گاهی فکرهایی از این دست داریم. صرف نگرانی از اینکه مردم ممکن است در مورد شما صحبت کنند به این معنی نیست که شما یک بیماری روانی دارید. پارانویای بالینی زمانی اتفاق می افتد که 100٪ از آن اطمینان داشته باشید ، حتی اگر واقعیت ها ثابت کنند که درست نیست.

    اگر نگران هستید که فکرهای شما پارانوئید است ، احتمالاً بیش از پارانویا اضطراب دارید. اگر اضطراب شما با چیز واضحی مرتبط نیست و به نظر می رسد هرگز بهتر نمی شود یا از بین می رود ، ممکن است لازم باشد در این باره با پزشک صحبت کنید.

    unnamed - هفت عامل ابتلا به اختلال پارانویا
    پارانویا

     

    علل ابتلا به اختلال پارانویا

    علت اختلال شخصیت پارانویا ناشناخته است. با این حال ، محققان معتقدند که ترکیبی از عوامل زیست شناختی و محیطی می تواند منجر به اختلال شخصیت پارانوئید شود. این اختلال بیشتر در خانواده هایی که سابقه اسکیزوفرنی و اختلالات هذیانی دارند وجود دارد. آسیب های اولیه کودکی ممکن است یک عامل موثر باشد.

    • خواب خیلی کم

    یک شب ناآرام ممکن است افکار پارانوئید ایجاد نکند. اما اگر غالباً بدون خواب می مانید ، ممکن است به شما آسیب وارد شود. ممکن است شما به این صراحت فکر نکنید و احتمال اینکه با دیگران درگیر شوید یا سوتفاهم با آنها داشته باشید وجود دارد. اگر به مدت کافی بی خواب باشید ، حتی می توانید چیزهایی را که در آنجا نیستند ببینید و بشنوید (که آنها را توهم می نامند).

    بزرگسالان باید 7 تا 9 ساعت در شب بخوابند تا هوشیار و از نظر روحی سالم باشند.

    • فشار

    وقتی در زندگی تان تنش ایجاد می شود ، می توانید نسبت به دیگران احساس مشکوک کنید. و استرس لازم نیست چیزی منفی مانند بیماری یا از دست دادن شغل باشد. حتی یک موقعیت شاد ، مانند عروسی ، می تواند نوعی استرس ایجاد کند که افکار پارانوئید را همراه با شادی بیرون می آورد.

    • اسکیزوفرنی

    یک اختلال جدی دیگراست که تشخیص واقعی و تصور را دشوار می کند. بیشتر اوقات ، شما به راحتی نمی دانید چه زمانی افکار شما پارانوئید شده است. دوستان ، عزیزان یا متخصصان پزشکی معمولاً مجبورند این موضوع را متذکر شوند و سعی کنند به شما در درمان کمک کنند.

    • اختلال شخصیت مرزی

    که در آن نوسانات عاطفی سریعی دارید که می توانید لحظه ای شخصی را عبادت کنید و لحظه دیگر از او متنفر شوید ، همچنین می تواند در برخی از افراد افکار پارانوئید و حتی پارانویای بالینی ایجاد کند.

    صرف اینکه احساس پارانویا می کنید یا از آنچه دیگران هر از گاهی درباره شما چه فکر می کنند نگران نیستید ، به این معنی نیست که شما یک اختلال روانپزشکی دارید. این واقعیت که شما می دانید افکار شما منطقی نیستند می تواند نشانه سلامت روان باشد. اما اگر این احساسات پارانوئید به طور مداوم اتفاق بیفتد یا شروع به ایجاد مشکل در خانه یا زندگی کاری شما کند ، ممکن است بخواهید با پزشک خود یا یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشت روان صحبت کنید.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی
    و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸- ۰۲۱۲۶۷۶۷۹۴۵-۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    • استفاده مواد مخدر

    داروهایی مانند ماری جوانا ، توهم زاها (LSD ، قارچ های روانگردان) و محرک ها (کوکائین ، مت آمفتامین) دارای مواد شیمیایی هستند که برخی افراد را برای مدت کوتاهی پارانوئید می کند. هنگامی که مواد شیمیایی از سیستم شما خارج می شوند ، پارانویا نیز از بین می رود. روزها یا هفته ها سو مصرف شدید الکل نیز می تواند باعث پارانویای کوتاه مدت شود و در طولانی مدت می تواند منجر به پارانویای مداوم و حتی توهم شود. اگر افکار پارانوئید شما را مضطرب می کند یا علائم جزئی افسردگی دارید ، داروها می توانند آنها را بسیار بدتر کنند. در برخی از افراد ، آنها می توانند یک اختلال روانپزشکی را با پارانویای بالینی واقعی به عنوان یک علامت تحریک کنند.

    • الکل

    الکل همچنین می تواند پارانویا را بدتر کند. بعلاوه ، این باعث می شود که شخص کنترل خود را از دشت بدهد، بنابراین کنترل این احساسات دشوارتر می شود.

    • از دست دادن حافظه

    بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل ، که با افزایش سن بیشتر اتفاق می افتد ، می تواند مغز شما را از راه هایی تغییر دهد که شما را نسبت به دیگران مشکوک کند. ممکن است متوجه شوید که یکی از عزیزان مبتلا به زوال عقل شروع به پنهان کردن چیزهایی مانند جواهرات یا پول می کند یا باور داشته باشید که افراد نیت بدی نسبت به آنها دارند. این بخشی از بیماری است. پزشک ممکن است بتواند به شما در مدیریت این علائم کمک کند.

    c2ac0d35 7b2d 4ee1 89be 518960a48445 fotolia 141300641 subscription monthly m1 - هفت عامل ابتلا به اختلال پارانویا
    پارانویا

    علائم اختلال پارانویا

    علائم اختلال شخصیت پارانویا چیست؟
    غالباً ، افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانویا باور ندارند که رفتار آنها غیرطبیعی است. ممکن است در مورد فرد مبتلا به پارانویا کاملا منطقی به نظر برسد که نسبت به دیگران مشکوک باشد. با این حال ، ممکن است اطرافیان معتقد باشند این بی اعتمادی بی دلیل و توهین آمیز است. فرد مبتلا به پارانویا  ممکن است رفتاری خصمانه یا سرسختانه داشته باشد. جملات آنها ممکن است کنایه آمیز باشند ، که اغلب باعث پاسخ خصمانه دیگران می شود ، که به نظر می رسد سو ظن اصلی آنها را تأیید می کند.

    علائم دیگر عبارتند از:

    • اعتقاد دارند که دیگران انگیزه های پنهانی دارند یا قصد دارند به آنها آسیب برسانند
    • شک در وفاداری دیگران
    • حساسیت نسبت به انتقاد
    • مشکل در کار با دیگران
    • زود عصبانی شدن و خصومت کردن
    • جدا شدن یا انزوای اجتماعی شدن
    • بحث برانگیز و دفاعی بودن
    • در دیدن مشکلات خود مشکل دارند
    • داشتن مشکل در استراحت

    تشخیص اختلال پارانویا

    چگونه اختلال شخصیت پارانویا تشخیص داده می شود؟
    ارائه دهنده مراقبت های اولیه از شما در مورد علائم و سابقه شما سوال می کند. آنها همچنین ارزیابی بدنی را انجام می دهند تا به دنبال سایر شرایط پزشکی شما باشند. درمانگر شما ممکن است شما را برای آزمایش بیشتر نزد روانپزشک ، روانشناس یا سایر متخصصان بهداشت روان بفرستد.

    متخصص بهداشت روان ارزیابی جامعی را انجام خواهد داد. آنها ممکن است در مورد دوران کودکی ، مدرسه ، کار و روابط شما سوال کنند. آنها همچنین ممکن است از شما بپرسند که چگونه به یک موقعیت تصور شده پاسخ می دهید. این روش برای ارزیابی چگونگی واکنش شما در شرایط خاص است. سپس متخصص بهداشت روان تشخیص داده و یک برنامه درمانی تشکیل می دهد.

    افراد مبتلا به پارانویا که در برابر درمان مقاومت می کنند ممکن است زندگی کم عملکردی داشته باشند. پارانویا ممکن است در توانایی آنها در پایین نگه داشتن یک شغل یا تعاملات اجتماعی مثبت تداخل داشته باشد.

    درمان های پارانویا

    اگر احساس می کنید ارتباط خود را با واقعیت از دست داده اید ، بهترین مکان برای شروع یک پزشک یا یک متخصص بهداشت روان است. از آنجا که هنوز می توانید بگویید که افکار شما معقول نیستند ، مواردی وجود دارد که می توانید برای کمک به آنها انجام دهید. برای شروع ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل سالم ، ورزش و خواب کافی مهم است. همه این موارد بخشی از تعادل ذهنی است که می تواند به شما کمک کند تا افکار پارانویا را از بین ببرید.

    پس از آن ، در واقع می تواند به شما کمک کند تا در مورد افکار پارانوئید با خود صحبت کنید. این فقط در حالی جواب می دهد که هنوز می توانید بگویید افکار شما منطقی نیستند. آن را واقع بینانه نگه دارید. به جای اینکه با خود فکر کنید “من دیوانه ام” یا “من پارانوئید هستم” ، چیزی مانند این را امتحان کنید: “من نگران چیزی هستم که بعید به نظر می رسد واقعیت داشته باشد.”

    حتی اگر بیماری روانی ندارید ، اگر افکار پارانوئید یا غیر منطقی شما مانع انجام کارهایی می شود که می خواهید انجام دهید ، با یک مددکار اجتماعی ، روانشناس یا روانپزشک صحبت کنید. گفتگو درمانی یا نوعی دارو می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید. درمان پارانوئید می تواند بسیار موفقیت آمیز باشد. با این حال ، بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در پذیرش درمان مشکل دارند. فردی با اختلال پارانویا علائم خود را بی دلیل نمی داند. اگر فردی مایل به پذیرش درمان باشد ، گفتگو درمانی یا روان درمانی مفید است.

    paranoia 1 - هفت عامل ابتلا به اختلال پارانویا
    پارانویا

    1)افزایش عزت نفس

    یک مطالعه درباره تأثیرات باورهای منفی درباره خود بر علائم پارانویا نشان داد که افرادی که نسبت به خود احساسات منفی داشتند ، علائم منفی بیشتری داشتند. وقتی این دیدگاهها مثبت شد ، علائم آنها کاهش یافت. به دلیل این تحقیقات ، بسیاری از درمانگران بر تمرینات تقویت عزت نفس در طی شش هفته اول درمان روانپزشکی برای بیماران پارانویا تمرکز دارند. افزایش عزت نفس می تواند علائم را کاهش داده و به موثرتر شدن سایر روش های درمانی کمک کند. همچنین به ایجاد اعتماد بین درمانگر و بیمار کمک می کند.

    2)روان درمانی حمایتی

    داشتن روان درمانی ساده و حمایتی برای بیماران می تواند بسیار مفید باشد. در این نوع درمان ، درمانگر به سادگی از بیمار حمایت می کند و به آنها کمک می کند تا از طریق پارانویای خود کار کنند. آنها بجای به چالش کشیدن توهمات پارانوئید ، روی روشهای کنار آمدن با موقعیتهای بوجود آمده تمرکز می کنند. این روش خوبی برای شروع جلسات درمانی برای درمان پارانویا است. این به درمانگر اجازه می دهد تا با بیمار رابطه برقرار کند و همچنین اعتماد را افزایش می دهد. هنگامی که اعتماد به دست آمد ، روش درمانی دیگر برای درمانگر آسان تر است.

    3)مهارت های مقابله ای

    درمان همچنین می تواند با آموزش مهارت های کنار آمدن به افرادی که از پارانویا رنج می برند کمک کند. اینها ممکن است شامل روشهای درمانی آرامش بخشی ، مانند مدیتیشن یا تجسم یا روشهای کاهش استرس و اضطراب در هنگام بروز افکار پارانوئید باشد.

    هدف از یادگیری مهارت های مقابله ای این است که بتواند علی رغم دشواری های ناشی از بیماری در جامعه کار کند. به طور کلی ، بهتر است یک درمانگر علاوه بر سایر روشهای درمانی که استفاده می شود ، مهارتهای کنار آمدن را نیز آموزش دهد. از آنجا که هیچ درمانی یا درمان طولانی مدت موثری برای پارانویا وجود ندارد ، مهارت های مقابله ای می تواند به افراد در این موقعیت کمک کند تا حد ممکن عملکرد طبیعی داشته باشند.

    4)داروها

    وقتی نوبت به درمان پارانویا می رسد ، موفقیت داروها ثابت نشده است. متأسفانه ، تحقیقات کمی در مورد این موضوع انجام شده است ، زیرا بسیاری از بیماران متقاعد شده اند که داروها به آنها آسیب می رساند ، بنابراین آنها از مطابقت با آنها خودداری می کنند. با این حال ، داروهایی وجود دارند که نویدبخش هستند. برخی از این موارد علائم متعددی را بهبود می بخشد ، در حالی که برخی دیگر با کاهش اضطراب و برخی رفتارها به بیماران کمک می کنند تا با پارانویای خود کنار بیایند.

    • فنوتیازین ها

    فنوتیازین ها نوعی داروی ضد روان پریشی هستند که به طور معمول در صورت عدم تأثیر سایر داروهای ضد روان پریشی مورد استفاده قرار می گیرند. مکانیسم دقیق نحوه عملکرد این داروها توسط جامعه علمی به خوبی درک نشده است ، اما فرض بر این است که آنها باعث جلوگیری از دوپامین در مغز می شوند.

    یک مطالعه از سال 1981 اثرات امیدوار کننده ای از فنوتیازین ها در درمان پارانویا را نشان داد. مشخص شد که نتایج در اسکیزوفرنیک های پارانوئید خوب قبل از بیماری بسیار موثر است ، اما اثرات داروها در اسکیزوفرنیک های غیرپارانوئید کمتر اثبات شده است. بنابراین ، گاهی اوقات روانپزشکان سعی در استفاده از این داروها در موارد پارانویای شدید دارند.

    • داروهای ضد اضطراب

    داروهای ضد اضطراب پارانویا را به طور مستقیم درمان نخواهند کرد ، اما این داروها اغلب برای کمک به کنترل علائم اضطراب شدید که در نتیجه پارانویا رخ می دهد ، برای بیماران پارانویا تجویز می شود. این علائم می تواند عملکرد بیمار در جامعه یا خارج از آن را برای بیمار بسیار دشوار کند. داروهای ضد اضطراب در دوزهای بالا به کنترل این علائم کمک می کنند ، بنابراین بیماران می توانند راه هایی برای عملکرد خود پیدا کنند. آنها ممکن است به بیمار اجازه دهند شغل داشته باشند ، در شهر سفر کنند ، در رویدادهای اجتماعی شرکت کنند یا روابط عملکردی داشته باشند.

    برای کمک به کاهش تنش ، می توانید:

    • زمانی را برای استراحت اختصاص دهید و سعی کنید آنچه را که شما را تحت فشار قرار می دهد فراموش کنید
    • وقت گذراندن با دوستان
    • چیزی برای لبخند زدن و خندیدن پیدا کنید
    • زیاد ورزش کنید
    • برای پاک کردن ذهن خود مراقبه کنید
    iStock 81449597 MEDIUM - هفت عامل ابتلا به اختلال پارانویا
    پارانویا

    اختلال شخصیت پارانوئید ، اعتماد به دیگران را دشوار می کند. این می تواند باعث ایجاد افکار منفی درباره افراد شود که درست نیستند ، مانند “آنها من را دوست ندارند” ، “آنها مرا مسخره می کنند” یا حتی “آنها علیه من توطئه می کنند”. در بعضی موارد ، هیچ مدرکی شما را در خلاف این موضوع قانع نمی کند. این می تواند منجر به پارانویای بالینی واقعی شود. اگرچه ممکن است هر فکر غیرواقعی را که به ذهن شما خطور می کند باور نکنید ، اما برخی از آنها را باور دارید.

    برای استفاده از خدمات روانشناسی
    و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸- ۰۲۱۲۶۷۶۷۹۴۵-۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    بیشتر بخوانید:

    درمان بیش فعالی

    سرد شدن رابطه بعد از زایمان

    درمان اختلال اضطراب فراگیر

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.