اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟

  • اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟

    اختلال دوقطبی ( افسردگی شیدایی ) به عنوان بیماری افسردگی مانیک نامیده می شود. در واقع یک اختلال مغزی است که باعث تغییرات غیرمعمول در حالت خلقی، انرژی، سطح فعالیت و توانایی انجام کارهای روزمره می شود.
     کسی که دچار اختلال دوقطبی است دچار نوسانات خلقی شدید می باشد. این نوسانات ممکن است هفته ها یا ماها طول بکشد و با آنچه مردم عادی در زندگی روزمره تجربه می کنند بسیار متفاوت است.
    bipolare 300x141 - اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟
    اختلال دوقطبی
    انواع اختلال دوقطبی:
    -نوع یک: در این نوع اختلال دوقطبی فرد در یک مرحله از جنون شدید قرار می گیرد که حتی کنترل رفتار وی سخت می شود. فرد دچار حملات جنون و رفتارهای دوگانه می شود که حداقل هفت روز طول می کشد. ممکن است فرد دچار جنون شدید شود که در این صورت به مراقبت های فوری نیاز دارد.
    -نوع دو: چهار برابر رایج تر از نوع 1 است. این نوع از اختلال دو قطبی با علائم جنون خفیف تر مشخص می شود. مشاهده این نشانه ها در افراد توسط خودشان سخت است و اغلب باید از دوستان و نزدیکان خود کمک بگیرند.
    جنون خفیف معمولا در صورت درمان نشدن، بدتر شده و بیماری فرد شدت پیدا می کند و منجر به افسردگی شدید فرد می شود.
    علائم و تشخیص اختلال دو قطبی
    خلق و خوی غمگین و یا مضطرب، احساس گناه و یا بی ارزشی و پوچی بیش از حد و مشکل در تمرکز از علائم اختلال دوقطبی هستند.
    افراد مبتلا به اختلال دوقطبی معمولا در بازه ای از زمان بسیار شاد و پر انرژی (تحریک پذیر) هستند و سپس خلق و خوی آنها به یک حالت بسیار ناراحت و افسرده تغییر پیدا می کند ( عکس این قضیه نیز وجود دارد).
    اختلال دوقطبی در کودکان اغلب با اختلال بیش فعالی/کمبود توجه اشتباه گرفته می شود. البته این دو اختلال علائم بسیار مشابهی مانند حواس پرتی و دوره های افسردگی دارند. علائم بسیار زیادی از جنون و افسردگی در اختلال دوقطبی وجود دارد.
    بسیاری از این علائم را می توان به بسیاری از افراد نسبت داد. اما به یاد داشته باشید که خوشحالی و ناراحتی افراد در روزهای مختلف و به دلیل مسائل روزانه می تواند طبیعی باشد.
    در اختلال دو قطبی، بسیاری از علائم به صورت هر روزه و به مدت هفته ها، ماه ها و یا حتی سال ها بروز می کنند. تغییرات بین افسردگی و جنون شامل تغییر در خلق و خو، انرژی و توانایی در انجام کارها است.
    تشخیص اختلال دو قطبی در نوجوانان بسیار مشکل است. تشخیص اینکه این حالت نتیجه نوسانات طبیعی خلق و خو است یا یکی از علائم اختلال دوقطبی یا اختلال بیش فعالی/کمبود توجه می تواند دشوار باشد.
    همچنین بیماری افسردگی در نوجوانان خود را متفاوت از افسردگی در بزرگسالان نشان می دهد. در این سن ممکن است با مواردی مانند خشم و عصبانیت، تحریک پذیری، رفتار های سرکشانه و پرخاشگرانه و استفاده از مواد مخدر مواجه شویم. سوء مصرف مواد مخدر را می توان از جمله علائم اختلال دوقطبی در نظر گرفت.

     

    image 1504250106 8d806c9a25 300x207 - اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟
    دوقطبی
    علت اختلال دوقطبی:
    پزشکان علت اصلی ابتلا به این اختلال را نمی دانند ولی مطالعات نشان می دهند که ممکن است بر اثر ترکیبی از قاکتورهای ارثی و عوامل محیطی و زیستی به وجود آید.
    -ساختار و عملکرد مغز:
    برخی از مطالعات نشان می دهد چگونه مغز افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است با مغز افراد سالم یا افرادی که دارای اختلالات روانی دیگر هستند متفاوت باشد.
    یادگیری بیشتر در مورد این تفاوت ها، همراه با اطلاعات جدید از مطالعات ژنتیک، کمک می کند تا دانشمندان بهتر درک اختلال دوقطبی و پیش بینی اینکه چه نوع درمان موثر خواهد بود.
    -تفاوت های بیولوژیکی:
    محققان بر این باورند که تغییرات فیزیکی بارزی در مغز افراد مبتلا به اختلالات دووقطبی دیده شده است. تاثیر و اهمیت این تغییرات در بروز این امر هنوز نامشخص است، اما در نهایت می تواند در کشف علت دقیق این بیماری کمک کند.
    -انتقال دهنده های عصبی:
    عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز یا همان انتقال دهنده های عصبی نقش قابل توجهی در اختلال دو قطبی و دیگر تغییرات خلق و خوی داراست.
    -هورمون ها:
     تغییرات هورمونی نیز ممکن است در ایجاد و یا تحریک این بیماری دخیل باشد.
    -وراثت:
    اختلال دوقطبی در بستگان خونی (مانند خواهر و برادر و یا پدر و مادر) شایع تر است. محققان در حال تلاش برای یافتن ژن موثر در بروز این بیماری هستند.
    -عوامل محیطی:
    استرس، تجاوز و یا تجربیات تلخ و آسیب زا در زندگی فرد ممکن است نقش مهمی در این اختلال را بازی می کند.
    اختلال دوقطبی و سایر بیماری ها
     افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری تیروئید، سردرد میگرنی، بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سایر بیماری های جسمی قرار دارند.
    اضطراب و ADHD:
    اختلالات اضطرابی و اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) اغلب در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تشخیص داده می شوند.
    سوء مصرف مواد:
    افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است از الکل یا مواد مخدر نیز سوء استفاده کنند، مشکلات ارتباطی داشته باشند یا در مدرسه یا در محل کار ضعیف عمل کنند.
    خانواده، دوستان و افراد مبتلا به علائم ممکن است این مشکلات را به عنوان علائم بیماری روانی عمده مثل اختلال دوقطبی تشخیص ندهند.
    لینک منبع

     

    IMG 20171212 103427 300x300 - اختلال دوقطبی چیست؟ علل و علایم آن را چقدر می شناسید؟

    مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا
    کلینیک جامع کودک و خانواده بوجیکا، اماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.
    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید
    شماره تماس: 22636858-021 -09212773724
    پاسخگویی از 9 صبح الی 9 شب حتی ایام تعطیل

     

     

    آیا تاثیر کافئین بر بیش فعالی را می دانید؟
    بیش فعالی و بازی های کامپیوتری
    بیش فعالی و نقص توجه در بزرگسالان و درمان آن
    طول دوره درمان بیش فعالی و دیگر اختلالات روانپزشکی
    داروهای موثر در درمان بیش فعالی
    تشخیص بیش فعالی
    شیوع بیش فعالی و نقص توجه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.