8 روش غلبه بر احساس گناه

احساس گناه غیر ضروری یا بیش از حد می تواند یک بار روانی باشد که احساسات و کیفیت زندگی شما را مختل می کند.

  •  

    آیا احساس گناه سالم است یا ناسالم؟

    می تواند هر دو باشد. احساس گناه سالم به شما انگیزه می دهد تا مطابق با ارزشهای اصیل خود زندگی کنید، که به نوبه خود می تواند روابط شما را با دیگران بهبود بخشد، بیشتر است. با این حال، احساس گناه غیر ضروری یا بیش از حد نیز می تواند یک بار روانی باشد که احساسات و کیفیت زندگی شما را مختل می کند.

    طبق معیارهای تشخیصی انجمن روانپزشکان آمریکا، “احساس گناه بیش از حد یا نامناسب” از علائم افسردگی بالینی است. گناه بیش از حد نیز با سابقه تروما در دوران کودکی و اختلال استرس پس از سانحه همراه بوده است. گناه آسیب زا می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله “گناه بازمانده”، یا گناه در پیگیری زندگی شخصی خود، هنگامی که کسی در خانواده رنج می برد، از کار می افتد یا نیاز به مراقبت عاطفی زیادی دارد.

    احساس گناه همچنین می تواند احساس بی لیاقتی را نشان دهد، شاید ریشه در روابط با والدین انتقادگر یا بدرفتار داشته باشد. افراد مبتلا به اختلالات خوردن معمولاً احساس گناه بیش از حد در مورد غذا خوردن، اضافه وزن یا عدم ورزش کافی دارند. این گناه اغلب با یک تصویر تحریف شده و منفی از بدن وجود دارد.

    3 7 - 8 روش غلبه بر احساس گناه
    احساس گناه

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    چرا زنان احساس گناه بیشتری می کنند؟

    چرا زنان بیشتر مستعد احساس گناه هستند؟ پاسخ احتمالاً در جامعه پذیری نهفته است. در میان جوامع ، زنان و دختران هزاران سال است که با یکدیگر معاشرت می کنند تا با دیگران کنار بیایند، احساسات کسی را آزار ندهند و از عزیزانشان مراقبت کنند. در بسیاری از خانواده ها (اما نه همه) زنان، مسئولیت برقراری ارتباط با خویشاوندان و دوستان، مطابقت با برنامه های همه و عملکرد موثر خانه را بیشتر بر عهده می گیرند.

    در دومینویی با احساس مقصر بودن و گناهکار بودن هستند. مثلا: من نسبت به همه چیز احساس گناه می کنم. من امروز احساس گناه کردم که به دوست خود حرف اشتباهی گفته ام. بعد احساس گناه کردم که بخاطر حرف اشتباهی که گفتم از آن دوست اجتناب کردم. بعلاوه، من امروز هنوز به مادرم تلفن نکرده ام. من واقعاً باید برای تولد شوهرم چیز خاصی ترتیب می دادم. من غذای اشتباهی به فرزندم دادم.

    feel guilty - 8 روش غلبه بر احساس گناه
    احساس گناه

    حتما بخوانید: ترس از سگ

    آنچه شما می توانید انجام دهید

    اگر مستعد احساس گناه ناسالم هستید – که در آن همیشه خودتان را به دلیل عدم انجام کافی یک کار می کوبید – از نکات و ابزارهای زیر برای آزادی خود استفاده کنید. برای تغییر الگوی جا افتاده گناه، تمرین و تفکر مجدد عمدی زیادی لازم است، بنابراین با خود صبوری کنید:

    1. به دنبال شواهد باشید.

    اگر احساس گناه می کنید زیرا “به اندازه کافی برای بچه ها ، شریک زندگی یا خانواده خود کار نمی کنید” ، تمام کارهایی را که مرتباً برای آنها انجام می دهید لیست کنید. سپس ، این لیست را در کیف یا کیف پول خود نگه دارید تا وقتی احساس گناه کردید ، آن را بیرون بیاورید.

    2. روراست باشید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

    از افرادی که فکر می کنید از آنها غفلت می کنید بپرسید که آیا آنها واقعاً احساس غفلت دارند. در نظر بگیرید که آیا آنها تمایل دارند بیش از حد انتظار داشته باشند و یا مسئولیت کافی را در قبال خود ندارند (مثلاً نوجوانانی که انتظار دارند بعد از آنها انتخاب کنید). سپس ، به این فکر کنید که یک ناظر از بیرون چگونه وضعیت را مشاهده می کند. اگر به این نتیجه رسیدید که واقعاً به اندازه کافی کار نمی کنید، راه حل ها یا مصالحه هایی را ایجاد کنید که نیازهای همه را متعادل کند، چیست.

    3. از خود و همه کارهایی که انجام می دهید قدردان باشید.

    در پایان هر روز یک دفترچه یادداشت “قدرشناسی از خود” بنویسید ، حداقل سه کاری را که آن روز انجام داده اید و اهداف شما را بیشتر می کنند یا به شخصی که به او کمک می کنید یادداشت کنید. در پایان هفته ، آنچه را که نوشته اید بخوانید. گناه و کمال گرایی سوگیری منفی دارند. آنها باعث می شوند به آنچه درست انجام نمی دهید توجه کنید. با نوشتن آنچه واقعاً انجام داده اید ، می توانید بر این تعصب غلبه کرده و خود را مجبور به تمرکز بر روی دستاوردهای خود کنید.

    4- فکر کنید اگر نقش ها برعکس شوند ، چگونه مسائل را می بینید.

    آیا فکر می کنید دوست یا شریک زندگی شما با توجه به همه آنچه که در حال انجام است، به اندازه کافی کار نمی کند؟ ما معمولاً دلسوزی و درک دیگران را آسان می دانیم اما نسبت به خود بسیار سخت گیر هستیم. با در نظر گرفتن عمدا دیدگاه طرف مقابل، احتمالاً وضعیت خود را از منظر عینی تری مشاهده خواهید کرد

    5. تفکر “سیاه و سفید” را مهار کنید.

    آیا فکر می کنید اگر شریک زندگی کامل (یا دختر یا پدر یا مادر) نیستید، باید بدترین فرد روی کره زمین باشید؟ سعی کنید رنگ خاکستری را در میان آن همه سیاه و سفید پیدا کنید. روش های دیگری را برای دیدن شرایط در نظر بگیرید. سعی کنید در مورد تلاش های خود قضاوت کنید ، نه اینکه همیشه انتظار کمال را داشته باشید.

    6. به دنبال احساسات زیرشاخه ی گناه باشید.

    آیا ممکن است احساس گناه احساسات دیگری مانند خشم، ارعاب یا کینه را پوشانده باشد؟ اگر با یک فرد بسیار نیازمند یا خودشیفته در ارتباط هستید، ممکن است شما یا شریک زندگی خود با تعیین محدودیت ها و نه گفتن ، خود را متقاعد کنید که خودخواه هستید. با گذشت زمان ، گناه و درگیری درونی شما ممکن است کینه توزی را بپوشاند.

    7. تصمیم بگیرید که چقدر تمایل و توانایی انجام کار را دارید.

    اگر صادقانه احساس می کنید که به اندازه کافی برای شریک زندگی یا عضو خانواده خود کار نکرده اید ، پس یک تعهد اصیل برای انجام اقدامات خاص مراقبتی یا مفید در پیش بگیرید. اگر عصر نمی توانید همه کارهای خانه را انجام دهید ، تصمیم بگیرید که می توانید متعهد شوید که کدام کارها را انجام دهید. سپس ، این تمایل را به روشی فعالانه با شریک زندگی خود در میان بگذارید.

    8. متوجه شوید که اشکالی ندارد که از نیازهای خود مراقبت کنید.

    برخی از ما صلح خواهان خانواده بودیم که همیشه از دیگران مراقبت می کردیم. شاید شما یک پدر یا مادر الکلی داشته باشید که توانایی مراقبت صحیح از شما را نداشته باشد. در بزرگسالی ، ممکن است هنوز نیازهای خود را ساکت کنید یا احساس کنید اعتبار آنها از نیازهای همسر ، فرزند یا دوستتان کمتر است. اما لازم نیست اجازه دهید این واکنش به ضربه گذشته، روابط شما را در زمان حال شکل دهد.

     

    مطالب پیشنهادی:

    چطور با مادر کنترلگر برخورد کنیم؟

    چطور در زمان حال زندگی کنیم؟

    مرکز روانشناسی شمال و غرب تهران

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    ۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ –  ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.