«افراد زیادی را میبینم که در زندگی درگیر مسائلی پیش پا افتاده هستند که در ذهن آنها به هیچ نحوی قابل حل شدن نیست. کسانی که برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی به کلینیک بوجیکا مراجعه میکنند، اغلب از مشکلاتی مینالند که سال هاست در زمینههای مختلف با آن درگیر هستند و متأسفانه نتوانستند راه حلی مناسبی برای آن پیدا کنند. پیشنهاد میکنم در هر سنی که هستید، هر مشکلی که دارید، یک بار هم که شده به خدمات مشاوره روانشناسی اعتماد کنید و برای بهتر کردن زندگی خود تلاشی انجام دهید.»
صحبتهای بالا توسط یک دکتر روانشناس بیان شده بود. افراد باید بدانند که مشاوره یک جریان طولانی بین مراجع و مشاور است و در نتیجه آن، مراجع یاد میگیرد که چطور باید با دیگران ارتباط برقرار کند، چطور باید نیازهای خود را برطرف کند و عواطف ناشناخته خود را پیدا میکند.
مشاوره روانشناسی چه کمکی به ما می کند؟ آیاواقعا برای ما سودمند است؟ چطور تشخیص دهیم که چه زمانی نیاز به روانشناس داریم؟ بسیاری از اطرافیان یک روانشناس وقتی با او مواجه می شوند تمامی مشکلاتی که در حال حاضر و یا گذشته خود داشته اند را بیان می کنند و خواستار این هستند که با صحبتی کوتاه بتوانند تغییراتی را که نیاز دارند را به وجود بیا ورند.
افرادی که وارد روند مشاوره روانشناسی میشوند، اطلاعات بسیاری درباره دنیای درون خود پیدا میکنند و سپس میتوانند هدفهای مهم زندگی و نحوه رسیدن به آنها را مشخص کنند. در طول روند مشاوره روانشناسی، عقاید، نگرشها، رفتار و سبک زندگی فرد از طریق مشاوره به طور مثبت تغییر میکند.

مشاوره روانشناسی به چه کسانی کمک میکند؟
مشاوره روانشناسی در همه مراحل عمر افراد از کودکی، نوجوانی، بزرگسالی تا سالمندی میتواند تأثیرات بسزایی بگذارد. مشاور روانشناس در جنبههای مختلف زندگی افراد، زوجین، خانواده، گروه و سازمان را مورد بررسی قرار میدهد.
موارد متفاوتی وجود دارد که این دکتر میتواند به افراد کمک کند که در ادامه چند مورد از آنها را معرفی میکنیم. باید توجه کنید که مشاوره روانشناسی محدود به موارد زیر نیست و گستردهتر از اینها است.
مشاوره روانشناسی در زمینه فردی
این نوع مشاوره گستردگی بسیار بالایی دارد و موارد زیادی را برمیگیرد. از آن جا که همه افراد در زندگی خود با چالشهای مختلف رو به رو میشوند و ممکن است توانایی حل کردن برخی از آنها را نداشته باشند، در این زمینه میتوانند با در جلسات مشاوره روانشناسی حضور پیدا کنند.
با استفاده از مشاوره فردی میتوان به مواردی مثل کنترل استرس، افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس، رفع اختلالات شخصیتی، مدیریت زمان، رسیدن به موفقیت، خودشناسی و کشف استعدادها اشاره کرد. هدف از شرکت در جلسات مشاوره روانشناسی، پیشگیری یا درمان مشکلات و رشد فرد است.
اگه میخواین برای مشاوره آنلاین تجربه درمانی متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید
هنر ما حال خوب شماست
۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱
مشاوره روانشناسی و مهارتهای ارتباطی
سلامت روانی و حس رفاه در بزرگسالی به طور قابل توجه به کیفیت روابط بین فردی افراد برمیگردد. بهتر است بگوییم الگوی تعامل والدین و فرزندان، والدین و خواهرها و برادرها و دوستان و همکاران تأثیر بسیاری بر سلامت روانی فرد میگذارند.
مشکل در تعامل با هر یک از این افراد مهم زندگی، علائم بالینی را ایجاد کرده و کارکرد فرد در یک یا چند واحد ارتباطی را مختل میکند. از این رو باید مهارتهای ارتباطی را در برخورد با همسر، والدین، فرزندان، همکاران و دیگر افراد مهم زندگی یاد بگیریم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید در جلسات مشاوره روانشناسی دکتر رستمی شرکت کنید.
مشاوره روانشناسی و روانکاوی
فن درمانی فروید در تحلیل افکار ناخودآگاه و ناهشیار بنیان نهاده شده است. فروید معتقد بوده که ریشه مشکلاتی که افراد در طول زندگی خود با آنها درگیر هستند، در دوران کودکی و تجارب پنهان شده در ذهن آنها برمیگردد.
فروید متوجه شد که این تجارب اولیه در اختیار شخص قرار ندارد. روانکاوان برای نفوذ به دنیای تاریک ذهن افراد، از فنون مختلفی مثل تداعی آزاد، تخلیه هیجانی، تفسیر، تحلیل رؤیاها، تحلیل انتقال و مقاومت استفاده میکنند.
روانکاوی برای درمان بسیاری از اختلالات روانی مثل افسردگی، اضطراب، مشکلات هویتی و جنسیتی، اختلالات شخصیت و… تأثیر بسیاری دارد.
مشاوره روانشناسی و مشاوره تحصیلی
برای کسانی که در دوران تحصیل خود هستند، مشاور خوب میتواند کمک بسیاری داشته باشد. همراهی یک مشاور روانشناس خوب در کنار کودکان و نوجوانان، موجب آن شده که کودک از استرسهای ناشی از کنکور فشار کمتری بکشد.
همچنین با کمک یک مشاور روانشناس، افراد میتوانند خود و ویژگیهای شخصیشان را بهتر بشناسند، بنابراین در انتخابهای تکنیکهای مطالعه صحیح، انتخاب رشته، افزایش تمرکز، ترک عادتهای نادرست و یا برنامه ریزی صحیح تحصیلی بهتر عمل میکنند.
مشاوره روانشناسی و مشاوره شغلی
یکی دیگر از مواردی که با یک مشاور روانشناس خوب قابل حل کردن است، زمینه شغلی شما است. مشاوره شغلی در موارد بسیاری مثل انتخاب و تغییر شغل، استرس و محل کار، مشکلات شغلی زنان و یا در مواردی مثل از دست دادن شغل و توانبخشی به این افراد کمک مؤثری میکند.
مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج
مشاور روانشناس تلاش میکند با خانواده به عنوان یک سیستم کار کند. در جلسات مشاوره روانشناسی، همه افراد خانواده یا هر فرد به طور جداگانه مورد مصاحبه قرار میگیرد. این روند برای خانوادههایی که فرزندانی با مشکلات روانی دارند توصیه میشود.
همچنین خدمات روانشناسی کودک و نوجوان نیز در مرکز روانشناسی بوجیکا ارائه میشود. مشاوره ازدواج در مرکز بوجیکا با درک شرایط خانوادگی شما، تلاش میکند تا تعارضات را از بین برده و راه حلی ارائه دهد.
حتما بخوانید: ۱۰ ویژگی برتر یک مشاور خوب
اگه میخواین برای مشاوره آنلاین تجربه درمانی متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید
هنر ما حال خوب شماست
۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱
زوج درمانی
زوج درمانی در حقیقت جلسات مشاوره روانشناسی است که برای بهتر شدن روابط و تعامل دو نفر با تعارضات روحی، جنسی، اعتقادی، اجتماعی و… انجام میشود. متخصص روانشناس میتواند الگوهای رفتاری نامنطبق را رفع یا اصلاح کند.
تست روانشناختی
تست روانشناختی یک بخش از ارزیابی و تشخیص روانشناختی است. ممکن است این کار یک مرحله از فرایند تشخیص و درمان باشد. از طرف دیگر برخی افراد برای شناخت بهتر خود دوست دارند در این تستها شرکت کنند.
دکتر روانشناس در مدیریت و تفسیر آزمونها در زمینههای مختلف آموزش دیده است. مرکز روانشناسی بوجیکا در تشخیص اختلالات گوناگون نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس جبری و اختلالات مرتبط، مدیریت خشم و استرس و… از این تستها نیز کمک میگیرد.
خصوصیات مشاور روانشناس
مشاور روانشناس زمان زیادی را برای صحبت کردن با مراجعان و یاری کردن آنها در بیان احساساتشان میگذارد. مشاور روانشناس باید در این حوزهها آموزشهای تخصصی را ببیند.
یک مشاور باید در مراجعان احساس اعتماد و حس آسایش و راحتی را به وجود بیاورد. در ادامه برخی از ویژگیهای یک مشاور روانشناس خوب را مطالعه میکنیم.
مشاور روانشناس نصیحت نمیکند
افراد زیادی به خاطر داشتن مشکل در زمینههای گوناگون سراغ مشاور روانشناس میروند. از جمله این مشکلات میتوان به فقدان عزیزان، مشکلات ارتباطی، مسائل مرتبط به ازدواج یا بهبود کیفیت زندگی به سراغ روانشناس مشاور میروند.
شغل مشاور روانشناس این نیست که به دیگران نصیحت کنند، بلکه ترغیب دیگران برای دیدن انتخابهای موجود و یافتن راه حلهای خاص خود برای برطرف کردن مشکلات زندگی است.
مشاور برای کمک کردن به مراجعان، به طور معمول نوع خاصی از درمان را فقط به کار میبرد. منظور از نوع خاص درمان این است که رویکرد خاصی را برای بهبود مشاوران استفاده میکنند.
حتما بخوانید:روانشناس خوب در تهران
وظایف مشاور روانشناس
ایجاد ارتباط مبتنی بر اعتماد و احترام به مراجعان اهمیت زیادی در شغل روانشناسان دارد. مشاور روانشناس باید با مراجع خود درباره موضوع مورد صحبت توافق کند. او باید بتواند مراجع را به بیان احساسات خود ترغیب کند.
از طرف دیگر، مشاور روانشناس به صحبتهای مراجع به طور دقیق گوش میدهد و پرسشهایی را برای درک شرایط او طراحی میکند.
یکی از مهمترین مسائلی که یک مشاور روانشناس باید در آن تبحر زیادی داشته باشد، همدلی و همراهی کردن با صحبتهای مراجع است. اگر لازم بود، مشاور روانشناس میتواند مراجع خود را به سایر متخصصان از جمله روانپزشکان یا مشاوره تخصصی مثل مشاوران شغلی یا مشاوران ازدواج ارجاع دهد.
علاوه بر همه موارد بالا، مشاور روانشناس باید بتواند اسناد و اسرار مراجعین خود را حفظ کند. مراجعان برای پیدا کردن راه حل مشکلات خود، بخش زیادی از اتفاقات خصوصی زندگیشان را بیان میکنند و مشاور باید در برابر آنها احساس مسئولیت زیادی داشته باشد.
چه کسانی به خدمات مشاوره روانشناسی نیاز دارند؟
اکنون بیشتر افراد جامعه قبول کردهاند که بهتر است در هر کس در طول زندگی خود، از راهنمایی و کمکهای یک مشاور متخصص کمک بگیرد. هیچ کس نیست که در زندگی خود غم، اضطراب، افسردگی و… را تجربه نکرده باشد. همان طور که هنگام بیماری جسمی و برای درمان به خدمات پزشک نیاز داریم، بحرانهای روحی هم تنها با کمک مشاور قابل حل است.
مشاوره فردی کمکهای زیادی به افراد میکند؛ از جمله اینها میتوان گفت فرد با کمترین آسیب، با غم و اندوه یا آسیب روانی که به آن دچار شده کنار میآید. همچنین رنجی که به خاطر افسردگی یا نارضایتی شغلی به او دست داده را رها کند و یا صرفاً دیدگاه عمومی خود را نسبت به زندگی بهبود ببخشد.
در طول دوره درمان، درمانگر الگوهای رفتار ناسالمی که در زندگی شخص میشود که حتی خود فرد از وجود آنها بی اطلاع بوده است. بنابراین مشاوره برای همه افراد میتواند کمک کننده باشد و زمینه رشد آنها را فراهم کند.
صحبت کردن با یک مشاور دلسوز مثل درد دل کردن با دوستان یا اعضای خانواده نیست. درست است که برخی نزدیکان میتوانند کمکهای بسیار خوبی به شما داشته باشند، اما این توصیهها به ندرت هدفمند هستند.
افراد خانواده و دوستان برای ارزیابی یک اتفاق و تأثیرات مختلف آن بر روح افراد آموزش ندیده اند. از طرف دیگر، درمانگر به توافق نامه حفظ اسرار متعهد است. بنابراین شما احساس امنیت بیشتری در بیان همه احساسات خود دارید.
در طول درمان، شناخت بیشتری از خود و خواستههای خود پیدا میکنید و در آنجا است که تغییر واقعی پیدا میشود. تأثیرات مشاوره روانشناسی به قدری عمیق است که شواهد نشان داده بر ساختار مغز نیز تأثیر میگذارد.
حتما بخوانید: مشاوره زناشویی بهترین راه برای نجات رابطه

کدام نشانهها بیانگر ضرورت شرکت در مشاوره روانشناسی است؟
اگر هر نشانهای در شما وجود دارد که در روند زندگیتان تداخل ایجاد میکند، بهتر است در جلسات مشاوره روانشناسی شرکت کنید. منظور از مسئله آزار دهنده و پریشان کننده، یک موقعیت است که باعث ایجاد افکار، احساسات و رفتارهای منفی میشود.
همچنین علائم جسمی مثل درد یا خستگی مفرط در بدن شما میتواند نشانهای از مشکلات روحی باشد. مهم این است که منتظر حادتر شدن علائم نشوید و در اولین فرصت سراغ درمان بروید. اگر اغلب اوقات احساس نارضایتی و ناامیدی دارید، بهتر است قبل از مزمن شدن علائم و ایجاد تغییرات خلقی شدید، به دنبال راه حل باشید.
افرادی در کنار ما وجود دارند که با وجود نیاز شدید به مشاور، دوست ندارند در جلسات مشاوره روانشناسی شرکت کنند. این کار میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که از جمله آنها میتوان به نگرانی بابت انگ اجتماعی ناشی از دنبال درمان روانشناسی بودن است.
ممکن است افراد از بیان اتفاقات آزار دهنده گذشته یا زندگی خود، احساس شرم داشته باشند. بسیاری از افراد دوست ندارند مشکل خود را بپذیرند و با وجود اینکه هر روزه از چیزی اذیت میشوند، خیال میکنند که در شرایطی عادی قرار دارند.
این افراد ممکن است به رازداری مشاور اعتماد نداشته باشند یا مشکلات مالی مانع از شرکت آنها در جلسات مشاوره روانشناسی شود.
باید بدانید درمانگرانی که جلسات مشاوره فردی را برگزار میکنند، متخصصانی آموزش دیده هستند. این افراد رازداری فوق العاده ای در حفظ اسرار زندگی مراجعین دارند و پشتیبانی خود را حفظ میکنند.
یک مشاور روانشناس عادت دارد که با دلسوزی مشکلات زندگی یا روحی افراد را برطرف کند. برخی درمانگران برای کمک به مراجعین خود، هزینه کمتری را بابت جلسات دریافت میکنند. با این حال، همچنان انگ اجتماعی ناشی از مراجعه به درمانگر ممکن است مانع از مراجعه افراد به مشاوره فردی شود.
یک درمانگر یاد گرفته که چطور در تغییر سبک زندگی به شما کمک کند. او میتواند به شناسایی علل اصلی مشکل ایجاد شده بپردازد و راهکارهایی برای تغییر افکار و رفتارهای ناخواسته ارائه دهد. تأثیر مشاوره فردی را میتوانید در یافتن مهارت مدیریت احساسات، کاهش استرس و بهبود کیفیت زندگی احساس کنید.
حتما بخوانید: مرکز مشاوره روانشناسی خوب در تهران کجاست؟
اگه میخواین برای مشاوره آنلاین تجربه درمانی متفاوتی داشته باشید با متخصصان ما تماس بگیرید
هنر ما حال خوب شماست
۶۸۵۸ ۲۲۶۳ ۰۲۱ – ۲۰۰۶ ۲۲۶۲ ۰۲۱
اما به راستی مشاوره روانشناسی چقدر برای ما کمک کننده است؟
به عنوان یک روانشناس افراد زیادی را دیده ام که پیش روانشناس مراجعه کرده اند و راضی نبودند و همیشه این موضوع را بیان می کنند که هیچ چیز به آنها نگفته که کمک کننده باشد.
مهمترین نکته برای درمان روانشناسی این موضوع می باشد که فرد عمیقا خواستار تغییر باشدو عمیقا معتقد باشد که کسی می تواند به او کمک کند گاهی افراد به در خواست خانواده یا دوست نزدیکی به روانشناس مراجعه می کنند ولی چون عمیقا خواستار تغییر نیستند و این موضوع را فقط یک رفع تکلیف می دانند به همین خاطر با این دید به روانشناس مراجعه می کنند که به اطرافیان ثابت کنند که آنها تغییر پذیر نیستند.
گاهی جملاتی را می شنوم مثل: ” من خودم یکپا روانشناس هستم” ، ” چرا باید به روانشناس پول بدم مگه میخواد چی بهم بگه”، “روانشناس ها خودشان اکثرا مشکل دارند” و بی شمار حرف های دیگر .
من به عنوان کسی که سالها در این حوزه فعالیت و مطالعه می کنم عمیقا بر این باور هستم که اعتقادات کاذبی که نسبت به خود، دانش و تجربه مان داریم مانع بزرگی برای پیشرفت شخصی ما در کار و زندگی هستند، اگر واقعا به دنبال درمان و تغییر اساسی در خودتان هستید بپذیرید که تنهایی نمی توانید و نیاز به کسی دارید که بتواند شما را از جایی که هستید ببیند، درک کند، همدلی کند و بهتان کمک کند تا بهترین راهکار را پیدا کنید.
ما از کودکی آموزش های درست و غلط زیادی دیده ایم گاهی این آموزش ها و الگوهای ذهنی به ما اجازه نمی دهند که درست تصمیم بگیریم و یا بدانیم دقیقا در کجا قرار داریم، این که چیزی را ندانید نشان دهنده ضعف شما نیست ولی اینکه نخواهید کمک بگیرید نشان دهنده ضعف شماست. اما گاهی یکی از دلایل موفق نبودن ما در اینکار به دلیل انتخاب نامناسب روانشناس است.
حتما بخوانید: ۷ مزیت مشاوره تلفنی کودک
روانکاوی
چطور تشخیص دهیم که مشاوره روانشناسی مناسبی را انتخاب کرده ایم؟
به شما توصیه می کنم هرچقدر که احساس نیاز کردید ولی برای پیدا کردن یک روانشناس مناسب وقت بزارید، اتفاقی که ممکن است در صورت اینکار برای شما بیافتد این است که گاهی یک روانشناس نامناسب باعث سرخوردگی بیشتر شما در رابطه با مشکلتان می شود و ممکن است به این نتیجه برسید که هیچکس نمیتواند به شما کمک کند، ولی یک روانشناس مناسب می تواند یکی از بهترین اتفاق ها برای شما در مسیر زندگیتان باشد.
این روزها بازار تبلیغات هرکسی در این زمینه بسیار داغ است و هرکسی به باز کردن یک صفحه یا کانال سعی در شناسایی خود دارد، سعی کنید قبل از اینکه به روانشناس مربوط مراجعه کنید کمی درباره او و روش کارش تحقیق کنید، ببینید مقاله علمی و یا کتابی نوشته است، چند سال سابقه کار بالینی در رابطه با موضوع شما دارد؟
به طور اختصاصی در یک حوزه خاص مانند کودک، بزرگسال یا زوج کار می کند و یا تمامی حوزه ها را شامل می شود، این نکته در علم جدید بسیار مهم است زیرا گسترش علم در هر وجهی انقدر وسیع پیش رفته است که عملا یک فرد نمیتواند در تمام زمینه ها متخصص باشد.
اگر با متخصصی مواجه شدید که در همه زمینه ها و تمامی اختلالات کار می کند زیاد قابل اعتماد نمی باشد مگر اینکه تجربه بسیار زیاد در رابطه با کار داشته باشد و به قولی از اساتید پیشکسوت در زمینه روانشناسی و مشاوره باشند.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که اگر برای مشاوره روانشناسی مبلغ بالایی برای ویزیت می گیرد دقیقا به آن معنا نیست که بهتر از بقیه می باشد، گاهی بعضی از روانشناسان به خوبی می توانند تدریس کنند و دوره ها آموزشی معتبری گذرانده اند ولی این به این معنی نمی باشد که درمانگر خوبی هستند، در واقع مشاوره روانشناسی یا رواندرمانگری یک تخصص بسیار سخت و حاصل تلاش و تجربه زیاد است، نتیجه کار یک روانشناس برای شما باید بسیار با اهمیت تر باشد.
در ادامه بخوانید: مشاوره خانواده چیست و چه مزایایی دارد ؟
یک سوال رایج مشاوره روانشناسی ” با حرف زدن مشکل من حل میشود”؟

روانشناسی در ایران راهِ درازی را طی کرده است ولی هنوز به جایگاه اصلی و مناسب خود دست نیافته است هم از نظر سطح علمی دانشگاهها و هم در میان جامعه، دستگاههای دولتی و مدارس، روانشناسی یک علم است که بر پشتوانه ی قرن ها تحقیق و پژوهش و آزمایش انسان های مختلفی بنا شده است، اما هدف آن یک چیز است “روان ِ انسان” چیزی که دیدنی و قابل لمس نیست.
ما وقتی به یک پزشک مراجعه می کنیم تقریبا می دانیم که چه اتفاقی قرار است بیافتد و بعد از معاینه برای ما دارو تجویز می کند، اما یک روانشناس برای چیزی که قابل مشاهده و لمس نیست چکار می کند؟ چطور می تواند تشخیص دهد مشکل از کجاست و چطور آن را درمان می کند؟
روانشناس در واقع از کلمات شما به درون شما و به دنیای روانی شما می رود شما آن را به او نشان می دهید و گاهی او چیزهایی را می بیند که شما تا بحال بدان توجه نکرده بودید! او برای این کار سالها درس خوانده و وقت گذاشته تا بتواند از کلمات استفاده کند و به کمک خودِ شما و در کنار شما برای بهبود حالتان یا رفع مشکلتان تلاش کند.
اما اتفاقی که میافتد ما به طور سرشتی از چیزها و اتفاقاتی که برایمان عینی و قابل لمس نیستند فرار می کنیم و علاقه چندانی نداریم و به طور ناخودآگاه آن را یک خطر می بینیم.
این نکته بسیار مهم می باشد که مشاوره روانشناسی فقط یک گفتگوی ساده نیست، اتفاقی که باعث می شود شما با خودتان و وجودتان بیشتر آشنا شوید، بتوانید بهتر، مناسب تر در زندگی عمل کنید و تصمیم بگیرید.
من عمیقا اعتقاد دارم نگاه کردن به خودمان از منظر یک انسان دیگر که دغدغه و زندگی اش پرداختن به این مسئله است بزرگترین کمکی هست که به خودمان می کنیم.

مطالب پیشنهادی:
مشاوره خیانت | راهکار هایی برای درمان خیانت زناشویی