فوبیا و انواع آن
کمک به اشخاص دارای فوبیا
وقتیکه فوبیا تبدیل به یک نوع اختلال اضطرابی گردد و مانع از زندگی معمولی شما شود، در این حالت نیاز به کمک دارید. بیشتر انواع فوبیا با کامیابی بهبود میشوند.
شیوههای درمانی شامل رواندرمانی (شناخت رفتار درمانی)، استفاده از دارو و یا یک شیوه ترکیبی است.
چنانچه خیلی گرفتار ترسهای بیخودی میشوید، قطعا به متخصص اعصاب و روان و یا روانشناس مراجعه نمایید
نکروفوبیا یا تاناتو فوبیا یا هراس از مرگ به حالتی گفته میشه که فرد بیش از اندازه نسبت به مرگ هراس دارد و هر زمان به فکرش میوفتد اضطراب و نگرانی شدیدی او را فرا میگیرد. این حالت با هراس از مردهها یا نکروفوبیا فرق دارد.
البته طبیعیه که هر فردی از مرگ اندکی هراس داشته ولی گاهی اضطراب و نگرانی بقدری زیاد میشود که میتواند رفتارهای روزمره راتحت تاثیر قرار بدهد و فرد رو به طور معمول گرفتار اضطراب و دلواپسی همیشگی کند. این میشود فوبیای مرگ و دیگه یک هراس سطحی معمولی نیست. حتی فرد از خود فرآیند مردن هم میترسه و شدیدأ از اون وحشت داره.

درمان ترس از مرگ
هر چند که بطور معمول این حالت رو جزء بیماریهای روانی اساسی نمیدانند و آن رابه اضطراب ارتباط میدهند ولی دست کم دکتر شما میتواندریشه آن رو که هراس از مردن هست رو تشخیص بده تا درمان اثر بخشیصورت بگیرد.
ممکنه جلسات مشاوره برای شما لازم باشد و درمانگرپس از درک مشکل شماراهکار هایی رو ارائه دهد.
روش درمانیدیگر ترساز مرگ ، رفتار درمانی شناختی هست و روی راه حلهای عملیتری به منظور حل این دشواری متمرکز میشود.
در حقیقت سعی بر این است که الگوهای ذهنی شما رو تغییر بده و ذهن شما رو در حالتی قرار بده که نسبت به مرگ و فرآیند مردن حس راحتی بیشتری داشته باشه.
متدهای ریلکس کردن هم میتونه نشانههای فیزیکی فوبیای مرگ رو کاهش بده و در بلند مدت به شما کمک کند تا میزان هراس شما به طور معمول کاهش پیدا کنه
برای درمانهای کوتاه مدت هم ممکنه داروهایی برای کاستن از علایم (و نه خود بیماری) تجویز بشود تا بتوانید زندگی و کارهای روزمره خودتان رو به آسانی ادامه بدید.
داشتن زندگی معنوی و دانستن فلسفه زندگی هم میتواندبه میزان قابل توجهی سبب شود که هراس شما از مردن کاهش پیدا کند. به طور معمول اشخاص مذهبی نگرانی کمتری از مرگ دارند چون میدانند مرگ به معنی پایان نیست . فوبیا ترسی است غیرواقعی، شدید و درازمدت از یک شیش، فرد ، حیوان یا موقعیت
فوبیا نوعی اختلال اضطراب است.شخصی که فوبیا دارد یا تلاش میکند از چیزی که هراس ایجاد میکند پرهیز کند یا آن را با اضطراب و پریشانی زیاد تحمل میکند برخی از فوبیاها بسیار خاص و محدود هستند. به عنوان نمونه ، یک فرد امکان دارد تنها از عنکبوت (arachnophobia) یا گربه (ailurophobia) بترسد.
در این زمینه ، فرد با دوری کردن از چیزی که میترسد، تقریبا بدون اضطراب زندگی میکند . برخی دیگر از فوبیاها در مکانها یا موقعیتهای خاص دردسرساز میشوند. به عنوان نمونه ، نشانههای ترس از ارتفاع (acrophobia) میتواند با نگریستن به خارج از پنجره اداره یا با رانندگی روی پلهای مرتفع بروز کنند.
هراس از فضاهای بسته یا تنگ (claustrophobia) میتواند با سوار شدن به آسانسور یا قرار گرفتن در دستشویی کوچک تشدید شود. اشخاصی که این فوبیها را دارند امکان دارد نیاز به تغییرات چشمگیر در زندگی خود داشته باشند. در موارد شدید ، ترس ممکن است عامل تایین کننده شغل، محیط کار ، محل رانندگی، فعالیتهای جمعی و تفریحی، یا محیط خانه فرد باشد.

انواع فوبیا:
آگروفوبیا:
ترس از بلندی
این ترس در بین خانمها ۲ برابر مردان میباشد.
این هراس از دوره کودکی آغاز میشود و تا جوانی نیز ادامه دارد.
تعداد زیادی از اشخاص برای بیان این نوع از ترس میگویند: زمانی که در جای بلندی قرار میگیرم (مثل پشتبام آپارتمان) گرفتار سرگیجه میشوم.

ترس از پرواز
کسیکه دارای Aerophobia یا ترس از
پرواز است امکان دارد با یک تجربه آسیب زا به چنین حالتی گرفتار شده باشد امکان دارد شاهد وحشت یا حملههای اضطرابی یک مسافر بوده باشد و حتی بعد از فراموش کردن حادثه،ترس در وجود او باقی بماند. و یا
حتی از تماشای فیلم سقوط یک هواپیما در تلویزیون باز هم ناراحتیها برایش مرور شود.
هراس از خون hemophobia (ترس از خون) و trypanophobia (ترس از تزریق)
دربعضی افراد وجود دارد برخی از مردم ترس از آسیبدیدگی، و بعضی دیگر ترس در زمینه شیوههای تهاجمی پزشکی دارند که بطور معمول این نوع از ترسها با غشکردن همراه هستند.
ترس از رعد و برق
حتی چنانچه مبتلایان به این نوع از ترس متوجه باشند که رعد و برق به آنها صدمهای نمیزند امکان دارد حاضر به خارج شدن از خانه یا محل امن در طول وقوع رعد و برق نشوند.

ترس از سرطان
برخی ازمردم با carcinophobia یا cancerophobia و یا وحشت غیر منطقی از مبتلا شدن به سرطان زندگی میکنند. هر دردی در بدن ، برای این اشخاص به منزله رشد بدخیم تودهای در بخشی از بدن است. به عنوان نمونه سردرد نشانی از تومورمغزی است. شناخت درمانی به کسیکه با carcinophobia روبه رو است و به کنترل زندگی او کمک درمانی خواهد کرد.
ترس از دندانپزشکی (Odontophobia)
در صورت مبتلا شدن به این فوبیا فرد به هیچ قیمتی حاضر به مراجعه به یک دندانپزشک نبوده و تنها در حالتی که درد امان او را را ببرد به مطب دندانپزشکی خواهد رفت.
از علتهای ریشهای ارائه شده برای مبتلا شدن این ترس، تجربیات نامطلوب گذشته از متخصص دندانپزشک ، ترس از تزریق لثه و هراس از صندلی و مته دندانپزشکی عنوان شدهاند که بطور معمول میتوان آنرا با همکاری متخصص دندانپزشک از میان برداشت.
میزوفوبیا: ترساز میکروبها
این ترسامکان دارد مرتبط به اختلال وسواس باشد.
علایم این نوع فوبیاشامل شستشوی وسواسی و بیشتر از اندازه و ترس از شستن دستها و یا دستشویی رفتن در فضاهای عمومی میباشد.
کلاستروفوبیا: ترس از مکان بسته
این هراس در بین خانمها شایعتر میباشد.
امکان دارد در کودکی در یک مکان بستهای مانند آسانسور گرفتار شده اید و این ترس تاکنون در شما ادامه دارد.
