اوتیسم

علائم اوتیسم در کودکان | نشانه ها و علائم واضح اوتیسم

  •  

    اوتیسم در کودکان

    امروزه با توجه به شیوع رو به رشد اوتیسم و آگاهی نسبی عام به این اختلال، گاهی برای مادران، با دیدن رفتارها و واکنش های کم و بیش عجیب فرزندشان، این نگرانی پیش می آید که ایا کودکشان مبتلا به اوتیسم است؟ کودکان اوتیسمی چه نشانه هایی دارند؟ به همین منظور در این مقاله قصد داریم به معرفی این اختلال و علائم بالینی آغازین آن بپردازیم.

    اوتیسم یک اختلال تحولی عصبی است که منجر به بروز الگوی متفاوتی دررفتار، تعاملات اجتماعی، رشد زبان و گفتار، علایق و فعالیت های کلیشه ای می شود. بروز علائم این اختلال به قدری گسترده و متنوع است که به آن طیف اختلالات اوتیسم می گویند.

    کودکان اتیسمی مشکلات متفاوتی در زمینه های گوناگون ارتباطی، حسی، شناختی و  حرکتی دارند. وسعت این طیف به گونه ای است که بعضی از این افراد ممکن است عملکرد سطح بالا با بهره هوشی متوسط یا بالاتر از میانگین داشته باشند، و بعضی دیگر با مشکلات شدید شناختی نیاز به مداخلات گوناگون داشته باشند. به همان اندازه که بروزعلائم بالینی این اختلال متنوع است علت و سبب شناسی آن نیز متنوع و ناشناخته است.

    126395 357x210 - علائم اوتیسم در کودکان | نشانه ها و علائم واضح اوتیسم
    علائم اوتیسم در کودکان

    نکته ی مهم این است که این اختلال از بدو تولد وجود دارد و تشخیص زودهنگام آن و مداخله ی به موقع تا حد زیادی (بسته به سطح شناختی کودک) می تواند علائم آن را تعدیل می کند، البته مساله اینجاست تست و ازمایش مشخصی برای تشخیص قطعی اوتیسم وجود ندارد و علائم بالینی محکم ترین ابزار برای متخصصین در تشخیص این اختلال است. در این بین نقش والدین به عنوان افرادی که از بدو تولد همراه کودک هستند در اگاهی از علائم اولیه برای تشخیص زودهنگام بسیار حائز اهمیت است.در ذیل برخی از این علائم را مرور می کنیم:

     

    001 AP13070105814 300x200 - علائم اوتیسم در کودکان | نشانه ها و علائم واضح اوتیسم
    کودکان اوتیسمی

    علائم اوتیسم در کودکان

    – عدم تمایل به برقراری ارتباط با مادر
    – عدم غان و غون.
    – لبخند نزدن و نگاه نکردن به چشمان مادر.
    – پاسخ نشان ندادن به در آغوش گرفته شدن.
    – واکنش نشان ندادن به حضور دیگران رفتارشان نسبت به کودک.
    – واکنش نشان ندادن به صدای مادر.
    – واکنش نشان ندادن به اسم خود.
    – واکنش نشان ندادن یا واکنش شدید نشان دادن به محرک های محیطی (بویایی، شنوایی، بینایی، لمسی).
    – بیان نکردن تک کلمه در یک سالگی
    – بیان نکردن جملات 2،3 کلمه ای در دو سالگی
    – اشاره نکردن به موضوعات و اشیای مورد علاقه
    – رفتارهای تکراری مانند تکرار واژه یا تکان دادن دست یا سر با الگوی خاص

    لازم به ذکر است که بروز علائم کودکان اوتیسمی تنوع زیادی دارد و مشاهده تمام این علائم به صورت همزمان در یک کودک الزامی نیست. والدین گرامی می بایست با مشاهده هرگونه الگوی غیرطبیعی در رشد مهارت های گفتاری و ارتباطی کودک به متخصص مراجعه کنند.

     

     

    برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی درزمینه کودک، خانواده، مشاوره فردی و اختلالات روانی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

    02122636858 –  09212773724

    مقالات مرتبط:

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به بالای صفحه بردن