تغذیه مناسب برای کاهش بیش فعالی در کودکان
تغذیه مناسب برای کاهش بیش فعالی در کودکان
اختلال توجه/ اختلال بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان است. اختلال بیشفعالی به سه دسته کمبود تمرکز، تکانشی و ترکیبی (کمبود تمرکز و تکانشی) تقسیمبندی میشود.
بیش فعالی در بیشتر موارد علل واضحی ندارد، اما به طورکلی ژنتیک و عوامل بیولوژیک نقش چشمگیری در بروز این اختلالات در کودکان دارد.
تاثیر تغذیه مناسب در درمان بیش فعالی اغلب مورد بحث قرار گرفته است. مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر مکمل اسیدهای چرب امگا 3 برتوجه و تحریک پذیری در موش های صحرایی نر که به خودی خود فشار خون بالایی دارند (SHR) انجام شد.
یافته ها نشان داد در موش هایی که رژیم غذایی آنها غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 می باشد، توجه آنها تغییری نکرده اما رفتار تکانشگری آن ها کاهش یافته است.
این تحقیق نشان داد امگا 3 نقش مهمی در کم کردن علائم بیش فعالی در موش های نر دارد. کمبود برخی مواد معدنی و ویتامینها در بچههای بیش فعال دیده شده است و تجویز مکملهای حاوی اسیدهای چرب امگا3 باعث بهبود بیش فعالی میگردد.
اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در مغز ایفا می کنند. کودکان مبتلا به بیش فعال به طور کلی سطوح پایین تری از اسیدهای چرب امگا 3 نسبت به کودکانی بدون بیش فعالی دارد.

تغذیه مناسب میتواند نقش مهمی در رفتار بچهها داشته باشد. جای امیدواری خواهد بود که در آینده بتوان با رژیم غذایی و تغذیه مناسب بسیاری از علائم بیش فعالی را کنترل کرد.
گنجاندن مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا-3 مانند ماهی، کپسول روغن ماهی، تخم مرغ و آجیل خام در برنامه غذایی کودکان بیش فعال در کنترل علایم بیماری آنها موثر است.
تغذیه مناسب تاثیر بسزایی در کاهش علائم این کودکان دارد، به طوریکه مشاهده شده است اگر کودکان بیشفعال مواد غذایی سرشار از امگا ۳، آهن و مواد معدنی را بیشتر دریافت کنند، در کاهش علائم آن ها موثر خواهد بود. اما تنها تغذیه مناسب نمی تواند موثر واقع شود؛ درمان این افراد ترکیبی از دارودرمانی، رفتاردرمانی و کاردرمانی است.
روانشناسان کودک و نوجوان سعی میکنند که از طریق رفتاردرمانی عادتهای رفتاری برای کودکان بیشفعال ایجاد کنند و کار درمانگر از طریق بازیهای تمرکزی کمک میکند که تمرکز این کودکان تقویت شود. با تقویت تدریجی تمرکز خونرسانی به مناطقی از مغز که در آنها به خوبی صورت نمیگرفت، بهبود پیدا میکند.
https://www.ffhdj.com/index.php/ffhd/article/view/4
آیا تاثیر کافئین بر بیش فعالی را می دانید؟
بیش فعالی و بازی های کامپیوتری
بیش فعالی و نقص توجه در بزرگسالان و درمان آن
طول دوره درمان بیش فعالی و دیگر اختلالات روانپزشکی
داروهای موثر در درمان بیش فعالی
تشخیص بیش فعالی
شیوع بیش فعالی و نقص توجه
علل اختلال بیش فعالی و نقص توجه
روش های درمانی بیش فعالی و نقص توجه
دلایل بیش فعالی و درمان آن
بیش فعالی (ADHD) کودکان و نشانه های آن
اختلال بیش فعالی در کودک چیست؟
چه غذاهایی برای کودکان بیش فعال مفید و مضر هستند؟
ریتالین-فواید و عوارض آن در کودکان بیش فعال
بیش فعالی و نقص توجه در بزرگسالان و درمان آن
مدیریت رفتارهای شیطنت آمیز کودکان (ADHD) بیش فعال
بیش فعالی (ADHD) – اختلال یا شیطنت؟!
آیا بین بیش فعالی و اضطراب ارتباطی وجود دارد؟
بیش فعالی در دختران و پسران چه تفاوت هایی با هم دارند؟
اضطراب جدایی در کودکان
شن بازی درمانی برای اضطراب در کودکان
با اضطراب امتحان در کودکان چه کنیم؟
علائم و راه های مقابله با اضطراب در کودکان