بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان

  • بیماری دوقطبی چیست؟

    Bipolar disorder WEB 300x218 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    بیماری دوقطبی

    گاهی اوقات افسردگی مانی، بیماری دوقطبی را ایجاد می کند و موجب تغییرات شدیدی در خلق و خو می شود. این نوسانات خلقی به این صورت است که ممکن است فرد بیش از حد شاد باشد و پس از آن دچار افسردگی شدید شود. میزان نوسانات خلقی در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است.

    مرحله فاز افسردگی در بیماری دوقطبی

    فرد مبتلا به بیماری دوقطبی اگر درمان نشود ممکن است فاز شدید افسردگی را تجربه کند. علائم آن عبارتند از: غم و اندوه، اضطراب، از دست دادن انرژی، ناامیدی و عدم غلبه بر مشکلات. آنها ممکن است فعالیت هایی را که قبلا از آنها لذت می بردند را از دست بدهند. همچنین افزایش یا کاهش وزن، پرخوابی یا کم خوابی و حتی فکر به خود کشی از دیگر علائم آن است.

    مرکز مشاوره کودک و خانواده بوجیکا، آماده ارائه خدمات نوین در زمینه های اختلالات طیف اتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری، اختلالات اضطرابی، افسردگی و مشاوره خانواده می باشد.

     تماس  :  02122636858  –  09212773724

    دوره مانی (شیدایی) در بیماری دوقطبی

    در طول این مرحله فرد کاملا تغییر می کند و فکر می کند که می توانند هر کاری را انجام دهد. عزت نفس آنها از کنترل خارج می شود و برای آنها یکجا نشستن سخت است. بیشتر حرف می زنند، به راحتی پریشان می شوند، افکار خود را درگیر می کنند و به اندازه کافی نمی خوابند. به طورکلی بیماری دوقطبی باعث رفتارهای پرهیجان و پر خطر می شود، مثل تخلف، سریع رانندگی کردن، سوء مصرف مواد. چند مورد از این علائم تقریبا هر روز برای یک هفته همراه با احساس هیجان شدید ممکن است یرای فرد ایجاد شود.

     

    Bipolar disorder 1 1024x512 300x150 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    بیماری دوقطبی

    افسردگی در بیماری دوقطبی ترکیبی چیست؟

    هنگامی که افراد مبتلا به بیماری دوقطبی؛ دارای علائم افسردگی و مانیا (شیدایی) در یک زمان یا بسیار نزدیک به بهم باشد، این قسمت مانیک یا افسردگی با ویژگی های ترکیبی نامیده می شود. این امر می تواند منجر به رفتار های غیر قابل پیش بینی شود، مانند اقدام به خودکشی. این حالت بیشتر در بین خانم ها و افرادی مشاهده می شود که در سنین پایین تر مبتلا به این اختلال شده اند.

    علل بیماری دو قطبی چیست؟

    پزشکان دقیقا نمی دانند که علت بیماری دوقطبی چیست؟. نظریه های کنونی نشان می دهد که بیماری دوقطبی ممکن است از ترکیب ژنتیکی و دیگر عوامل بیولوژیکی و همچنین عوامل زیست محیطی ایجاد شود. دانشمندان بر این باورند که مدارهای تنظیم کننده خلق و خو، تفکر و ریتم های بیولوژیکی ممکن است به طور غیر طبیعی در افراد مبتلا به بیماری دوقطبی عمل کنند که این امر منجر به بروز تغییرات خلق و خو می شود.

    چه کسی در معرض خطر مبتلا به بیماری دوقطبی است؟

    هردو؛ هم مردان و هم زنان در معرض ابتلا به بیماری دوقطبی هستند. در اغلب موارد، علائم معمولا در افراد 15 تا 30 ساله بروز می کند. به ندرت، بیماری دوقطبی در دوران کودکی بروز می کند. این وضعیت بعضی اوقات ممکن است بین اعضای خانواده مشاهده شود، اما بیماری دوقطبی قابل انتقال نیست.

    بیماری دو قطبی چگونه زندگی روزانه فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؟

    بیماری دوقطبی قابل کنترل نیست، به همین دلیل ممکن است در بسیاری از زمینه های زندگی فرد، از جمله شغل، روابط، خواب، سلامتی و وضعیت اقتصادی، مشکلاتی ایجاد کند. این اختلال می تواند منجر به رفتار پر خطر شود. به همین دلیل برای کسانی که از بیمار مراقبت می کنند ممکن است استرس زا باشد.

    رفتار پرخطر در بیماری دو قطبی

    بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دو قطبی دچار سوء مصرف مواد و الکل می شوند. آنها ممکن است برای بهبود اختلالات خلقی به نوشیدن الکل و مصرف مواد روی بیاورند.

    افکار خودکشی در بیماری دوقطبی

    فراد مبتلا به بیماری دوقطبی 10 تا 20 بار بیشتر نسبت به دیگران اقدام خودکشی می کنند. علائم هشدار دهنده مربوط به آن عبارت است از: صحبت کردن در مورد خودکشی، تلاش برای انجام این کار و کارهای پر خطر. اگر فردی را می شناسید که به بیماری دوقطبی مبتلاست و تصور خودکشی دارد حتما به یک روانپزشک مراجعه کنید و از او بیشتر مراقبت کنید.
    addiction treatment therapy 300x201 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    بیماری دوقطبی

    پزشکان چگونه بیماری دو قطبی را تشخیص می دهند؟

    مهمترین اقدام در تشخیص بیماری دوقطبی رد کردن دیگر عوامل موثر در بروز اختلالات خلقی است. به عنوان مثال مصرف برخی از داروها ممکن است باعث بروز نوسانات خلقی در فرد شود. روانپزشک فرد را مورد معاینه قرار می دهد و سوالاتی می پرسد. ممکن است آزمایشاتی نیز انجام شود. روانپزشک پس از اینکه تمام این موارد را مورد بررسی قرار داد تشخیص خود را اعلام می کند. روانپزشکان همچنین ممکن است با افرادی که با شما ارتباطات نزدیکی دارند و شما را می شناسند، صحبت کنند تا بدانند که آیا خلق و خوی شما تغییر کرده است یا خیر.

    درمان بیماری دو قطبی

    bipolar meds 500 300x180 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    بیماری دوقطبی
    • درمان دارویی

    برای درمان بیماری دوقطبی داروهای زیادی وجود دارد. این داروها شامل تثبیت کننده های خلق و خوی هستند که از حالت جنون و افسردگی فرد پیشگیری می کنند. هنگامی که فرد در فاز مانیک (شیدایی) یا افسردگی نیست، از داروهای ضدافسردگی و ضد روانپریشی استفاده می شود.

     

    nov2016 thumb 8 300x200 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    Psychiatrist

     

    • رواندرمانی یا مشاوره

      مشاوره می تواند به افراد کمک کند که مقاومت آنها نسبت به مصرف دارو کمتر شود و بتوانند زندگی خود را مدیریت کند. درمان شناختی رفتاری بیشتر بر روی تغییر افکار و رفتارهایی است که با نوسانات خلق همراه است، متمرکز می شود. هدف از درمان ایجاد روابط بین فردی موثری است تا افراد کمتر تنش و تعارض را تجربه کنند.
    M1019522 ECT News 500x280 300x168 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان
    بیماری دوقطبی

     

    • شوک درمانی (ECT)

    این درمان، وقتی که بیمار در حالت بیهوشی عمومی قرار دارد اجرا می شود، به سرعت می تواند نشانه های عاطفی اختلال دوقطبی را بهبود بخشد. ECT اغلب یک روش درمان ایمن و موثر و سریع برای موارد شدید اختلالات خلقی نظیر افسردگی است. بیشتر در مواقعی اجرا می شود که داروها در برطرف کردن علائم موثر نباشند.

    شما چه کارهایی می توانید انجام دهید؟

     خواب مناسب و کافی، تغذیه منظم و مناسب و ورزش کردن می توانند به بهبود علایم کمک کنند. از مصرف الکل و داروهای محرک خودداری کنید. اگر به اختلال دو قطبی مبتلا هستید، باید خط قرمز خود را بشناسید که چه عواملی باعث تشدید این اختلال می شود و برنامه ای برای اجتناب از آنها داشته باشید.
    اگر اختلال دو قطبی دارید، می توانید از اطرافیان خود کمک بگیرید. مانند: همسر یا فامیل خود یا کسانی که با شما ارتباط نزدیکی دارند. این باعث می شود که آنها بتوانند به شما در مدیریت وضعیت کمک کنند.
    سعی کنید توضیح دهید که این اختلال چگونه بر شما تاثیر می گذارد و نیازهای خود را بیان کنید. با کمک آنها، ممکن است احساس پیوستگی بیشتری داشته باشید و انگیزه داشته باشید که با برنامه درمانی خود کنار بیایید.
    بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دوقطبی متوجه نمی شوند که این مشکل را دارند یا از کمک گرفتن اجتناب می کنند. اگر فکر می کنید در بین دوستان یا اعضای خانواده تان فردی این اختلال را دارد آن را تشویق کنید به یک روانپزشک مراجعه کند که درمان شوند. نسبت به رفتار و احساسات آنها حساس باشید و بدانید که تشخیص این اختلال کار متخصص است.

     

    لینک منبع

     

    IMG 20171212 103427 300x300 - بیماری دوقطبی چیست؟ تست ، علائم و درمان

    مرکز تحقیقات پزشکان و روانشناسان بوجیکا
    کلینیک روانشناسی و روانپزشکی بوجیکا، اماده ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی می باشد.
    جهت تعین وقت اینجا کلیک کنید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مقالات مرتبط

    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.