افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان چیست؟
زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان احساس غم، اضطراب یا ناامیدی شدیدی دارند که مانع از انجام کارهای روزمره می شود.
چه زمانی افسردگی پس از زایمان رخ می دهد؟
این افسردگی می تواند تا یک سال پس از تولد کودک رخ دهد اما به طور معمول حدود یک الی سه هفته پس از زایمان شروع می شود.

چه عواملی باعث افسردگی پس از زایمان می شود؟
افسردگی پس از زایمان احتمالاً در اثر ترکیبی از عوامل ایجاد می شود. این عوامل شامل موارد زیر است:
- تغییر در سطح هورمون ها : سطح استروژن و پروژسترون در ساعات پس از زایمان به شدت کاهش می یابد. این تغییرات ممکن است باعث افسردگی شود به همان روشی که تغییرات کمتری در سطح هورمون باعث تحریک خلق و خو و تنش قبل از دوره های قاعدگی می شود.
- سابقه افسردگی : در زنانی که در هر زمان افسردگی داشته اند؛ قبل، در طی یا بعد از بارداری یا در حال حاضر تحت درمان افسردگی قرار دارند، خطر ابتلا به این نوع افسردگی افزایش می یابد.
- عوامل عاطفی : احساس تردید در مورد بارداری معمول است. اگر بارداری برنامه ریزی نشده باشد، می تواند بر احساس زن در مورد بارداری و جنین خود تأثیر بگذارد. حتی هنگامی که بارداری برنامه ریزی شده است، سازگاری با ایده داشتن یک نوزاد جدید می تواند مدت زمان طولانی طول بکشد. والدین نوزادانی که بیمار هستند و یا باید در بیمارستان بمانند ممکن است احساس غم، عصبانیت یا گناه کنند. این احساسات می تواند بر عزت نفس زن و نحوه مقابله با استرس تأثیر بگذارد.
- خستگی : بسیاری از زنان پس از زایمان احساس خستگی زیادی می کنند. هفته ها طول می کشد تا یک زن قدرت و انرژی طبیعی خود را بازیابد. برای زنانی که نوزاد خود را با زایمان سزارین به دنیا آورده اند، ممکن است حتی بیشتر طول بکشد.
- عوامل سبک زندگی : عدم حمایت دیگران و وقایع استرس زای زندگی مانند مرگ اخیر یکی از عزیزان، بیماری خانوادگی یا انتقال به شهر جدید، می تواند خطر افسردگی پس از زایمان را بسیار افزایش دهد.

چگونه افسردگی پس از زایمان درمان می شود؟
با داروهایی به نام ضد افسردگی قابل درمان است. گفتاردرمانی، اغلب در ترکیب با داروها و دارو درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
داروهای ضد افسردگی چه کمکی می کنند؟
داروهای ضد افسردگی داروهایی هستند که برای ایجاد تعادل در مواد شیمیایی مغز، کنترل کننده خلق و خو هستند. انواع مختلف ضد افسردگی وجود دارد. مواد مخدر گاهی اوقات در صورت لزوم با هم ترکیب می شوند تا بهترین نتیجه را بگیرند. ممکن است مصرف دارو 3 – 4 هفته طول بکشد.
داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی هم دارند؟
داروهای ضد افسردگی می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند اما بیشتر آنها موقتی هستند و پس از مدت کوتاهی از بین می روند. اگر عوارض جانبی شدید یا غیرمعمولی دارید که مانع عادات عادی روزمره شما می شود، به پزشک متخصص خود در این زمینه اطلاع دهید. شاید لازم باشد نوع دیگری از ضد افسردگی را امتحان کنید. اگر به زودی پس از شروع مصرف دارو افسردگی شما بدتر شد یا اگر فکر می کنید به خودتان یا دیگران آسیب می رسانید، بلافاصله با متخصص خود تماس بگیرید.
آیا داروهای ضد افسردگی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می شود؟
اگر خانمی داروهای ضد افسردگی مصرف کند، می تواند آنها را در دوران شیردهی به کودک خود منتقل کند. سطح موجود در شیر مادر به طور کلی بسیار کم است. شیردهی هم برای شما و هم برای کودک فواید زیادی دارد. تصمیم گیری برای مصرف داروی ضد افسردگی در دوران شیردهی شامل ارزیابی این فواید در برابر خطرات احتمالی قرار گرفتن کودک در معرض دارو در شیر مادر است. بهتر است این تصمیم را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.
حتما بخوانید: ارضا نشدن زنان

برای استفاده از خدمات روانشناسی
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ -۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴
در روان درمانی چه اتفاقی می افتد؟
در روان درمانی شما و یک متخصص بهداشت روان درباره احساسات خود صحبت می کنید و درباره نحوه مدیریت آنها بحث می کنید. گاهی اوقات، درمان فقط برای چند هفته مورد نیاز است اما ممکن است برای چند ماه یا بیشتر مورد نیاز باشد.
چه کاری می توانم در خانه انجام دهم تا هنگام مراجعه به پزشک برای افسردگی پس از زایمان، احساس بهتری داشته باشم؟
در اینجا چند روش برای شروع احساس بهتر یا استراحت بیشتر، علاوه بر صحبت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی وجود دارد:
- تا می توانید استراحت کنید. هنگام خواب کودک، بخوابید.
- سعی نکنید زیاد کار کنید یا همه کارها را خودتان انجام دهید. از شریک زندگی، خانواده و دوستان خود کمک بخواهید.
- زمانی را برای بیرون رفتن، ملاقات با دوستان و یا گذراندن وقت تنها با شریک زندگی خود اختصاص دهید.
- درباره احساسات خود با شریک زندگی خود، اعضای خانواده حمایت کننده و دوستان خود صحبت کنید.
- با مادران دیگر صحبت کنید تا بتوانید از تجربیات آنها یاد بگیرید.
- بلافاصله بعد از زایمان هیچ تغییر اساسی در زندگی ایجاد نکنید. تغییرات عمده تر زندگی علاوه بر نوزاد تازه متولد شده می تواند باعث استرس بی مورد شود. بعضی اوقات نمی توان از تغییرات بزرگ جلوگیری کرد. وقتی این اتفاق افتاد، سعی کنید زودتر از موعد، کمک به وضعیت جدید خودتان را ترتیب دهید.
- همچنین داشتن یک شریک زندگی، یک دوست در مراقبت از کودک در حالی که شما افسرده هستید کمک کند. اگر در دوران بارداری یا پس از بچه دار شدن احساس افسردگی می کنید، به تنهایی رنج نکشید. به یکی از عزیزان خود بگویید و بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
مطالب پیشنهادی:
برای استفاده از خدمات روانشناسی
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ – ۰۹۲۱۲۷۷۳۷۲۴
بازتاب: رابطه معنی دار