اعتماد به نفس
اعتماد به نفس
برخی از افراد به صورت ذاتی با اعتماد به نفس متولد می شوند در حالی که اکثر افراد از کودکی تا بزرگسالی برای ایجاد اعتماد به نفس تلاش می کنند.
به عنوان مثال ، ممکن است امتحانی که در آن آماده بودید ، نتیجه خوبی نداشته باشید یا تیم ورزشی که در آن بازی می کنید ، در مسابقه نهایی این فصل پیروز نشود. ممکن است شغل مورد علاقه خود را پیدا نکنید یا وقتی مجبور شوید در محل کار خود سخنرانی کنید ، تپق بزنید. طبیعی است که در این مواقع آرزو می کنید اعتماد به نفس شما بهتر باشد. مهم است که بدانیم چه چیزهایی را کنترل می کنیم و چگونه اعتماد به نفس خود را از بین می بریم.
8 عادت که اعتماد به نفس شما را از بین می برد
این مقاله به بررسی عاداتی می پردازد که اعتماد به نفس شما را از بین می برد.
1)اهمیت بیش از حد به نظرات دیگران :
بدون شک در برخی از مواقع گفته ایم “برای من اهمیتی ندارد که دیگران درباره من چه فکر می کنند.” اما اگر واقعاً وقت گذاشتیم و در مورد آن فکر کردیم ، می فهمیدیم که احتمالاً واقعیت زیادی در این جمله وجود ندارد . معمولاً اهمیت دادن به آنچه دیگران فکر می کنند معمول است ، به ویژه اگر بخواهیم آنها را تحت تأثیر قرار دهیم. ما به عنوان یک انسان می خواهیم مورد پسند و احترام دیگران قرار بگیریم. با این حال ، هنگامی که شما به فکر و عقاید دیگران نسبت به نظر خود اهمیت می دهید و رفتار خود را تغییر می دهید تا آنچه فکر می کنید دیگران ببینند ، به خود آسیب می رسانید به یاد داشته باشید که این زندگی شماست و توسط شخص دیگری زندگی نمی شود ، بنابراین قدرت هدایت آن را به دیگران ندهید.
2)تفکر منفی :
تا به حال فکر کرده اید که “من به اندازه کافی خوب نیستم” و “من نمی توانم این کار را انجام دهم”؟
همه چیز با یک فکر شروع می شود. شما همان چیزی می شوید که فکر می کنید. اگر همیشه فکر می کنید که به اندازه کافی خوب نیستید ، هرگز اعتماد به نفس نخواهید داشت! اگر فکرهایی دارید که هرگز نمی توانید ارتقا پیدا کنید ، حتی اگر واجد شرایط باشید ، این تفکر منفی است. اگر فکر می کنید والدین خوبی برای فرزندتان نیستید ، این تفکر منفی است. اگر به بدبینی بپردازید ، این یک پیشگویی مخرب است. شما به تدریج با تمام این افکار اعتماد به نفس خود را از بین می برید.
سعی کنید این افکار منفی را دوباره تنظیم کنید و بگویید “من به اندازه کافی خوب هستم و می توانم مهارت های خود را نشان دهم” این جملات و افکار مثبت ذهنیت شما را تقویت می کند و اعتماد به نفس تان را افزایش می دهد. به جای نگرانی در مورد نتایجی که نمی توانید کنترل کنید ، بر آنچه می توانید انجام دهید تمرکز کنید.

3) زندگی در شبکه های اجتماعی :
چند بار شنیده اید که مردم می گویند در مقایسه با دوستانشان در شبکه های اجتماعی زندگی ناامیدکننده ای دارند؟ یا چند بار فکر کرده اید که زندگی در شبکه های اجتماعی شما “بهتر” از زندگی خودتان است؟
همانطور که می دانیم تصاویر شبکه های اجتماعی همیشه آنطور که به نظر می رسد نیستند. اگر مرتباً خود را در مقایسه با دیگران می بینید و در نسخه واقعی خود زندگی می کنید و فقط آنچه را که می خواهید جهان ببیند بیرون می کشید ، ممکن است متوجه شوید که این مسئله بر اعتماد شما به ‘دنیای واقعی’ تأثیر دارد. به محض اینکه فهمیدید زندگی روزمره اینگونه نیست ، باید احساس زمینی بودن داشته باشید و بپذیرید که حقیقت آنها در واقع همان حقیقت شماست. که زندگی روزمره آنها در واقع شباهت بیشتری به زندگی روزمره شما دارد. این آرامش بخش است.
4)خود کم بینی :
وقتی از ارزش کاری که انجام می دهید کم کنید ، به اعتماد به نفس خود ضربه می زنید. اگر هر وقت در یک محیط شخصی یا حرفه ای صحبت می کنید می گویید آنقدرها هم عالی نیستید ، از ارزش خود می کاهید.
نویسنده C.S. Lewis یک بار گفت: “فروتنی این نیست که به خودت فکر کنی ، بلکه کمتر به خودت فکر می کنی.” بنابراین سعی کنید فروتنی را با خود کم بینی اشتباه نگیرید.
5)بازی سرزنش :
وقتی در موقعیتی قرار می گیریم که از آن راضی نیستیم ، مثلاً در رابطه ای که نمی خواهیم در آن باشیم یا در شغلی که از آن متنفریم ، می مانیم ، بهانه می گیریم و دیگران یا هر چیز دیگری را سرزنش می کنیم. برای آنچه اتفاق می افتد این اعتماد به نفس ما را از بین می برد و ما اعتماد به نفس کمتری در خود داریم که بتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم. شما باید برای عزت نفس خود یک برنامه ریزی درست داشته باشی.
این ایده “سرزنش” به عنوان یک مکانیزم دفاعی عمل میکند . بنابراین به جای پذیرفتن سرزنش ، بر وضعیت خود مالکیت پیدا کنید و مسئولیت زندگی خود را بپذیرید و اطمینان حاصل کنید که کنترل آنچه اتفاق می افتد را در دست دارید.

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ – ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶
6)رد صلاحیت کردن خود :
اگر جملاتی مانند “من در این کار مهارت چندانی ندارم ، بنابراین هیچ انتظاری ندارم” می گویید ، بلافاصله باعث می شود دیگران توانایی شما را زیر سوال ببرند. رد صلاحیت کردن خود به صورت مستقیم و واضح اعتماد به نفس را پایین می آورد تا احساس کنیم انتظار زیادی از افراد دیگر نخواهیم داشت بنابراین آنها را ناامید خواهیم کرد.
با قرار دادن خود در این سطح ، طبیعتاً اعتماد به نفس ما نیز مانند احساس ارزش ما پایین می آید. ارزش دادن به خود و آنچه در آن مهارت دارید باعث می شود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و اعتماد به نفس دیگران را در مورد خود ایجاد کنید.
7)عدم مشارکت در صحبت و بحث ها :
تا به حال احساس کرده اید که در محل کار یا در رویدادهای اجتماعی تمایل ندارید درگیر مکالمات شوید زیرا اعتقاد ندارید که چیز قابل توجهی برای افزودن دارید؟
این اعتماد به نفس شما را از بین می برد زیرا ممکن است احساس کنید مردم از سخنان شما خسته می شوند ، اینکه فکر می کنند شما باهوش نیستید یا حرف های شما را مسخره می کنند . مهم است که به یاد داشته باشیم که به طور کلی همه ما حرفی برای گفتن داریم و اگر چنین نباشد ، اشکالی ندارد. ممکن است موضوع مکالمه چیزی نباشد که شما به آن علاقه خاصی داشته باشید یا درباره آن چیزهای زیادی بدانید ، اما باید هر گونه مشارکت ارزشمند شناخته شود. اگر یاد بگیرید که نظرات خود را ابراز کنید ، این اعتماد به نفس ایجاد می کند و می تواند به شما کمک کند تا به یک رهبر قاطع و بهتر تبدیل شوید .

8)نشخوارفکری :
تا به حال شده که مرتبا مواردی که درست پیش نرفته را در ذهن مرور کنید؟
مثالی از این ممکن است این باشد که شما به طور مداوم به چیزی که هنگام ارائه به همکاران خود گفته اید فکر کنید. نشخوار فکر کردن ، تفکر را به سمت دیگری سوق می دهد . اگرچه تفکر برای حل مسئله ضروری تلقی می شود ، اما نشخوار فکری بر روی مسئله و نه یافتن راه حل متمرکز است. جیمه کولوگا در مقاله خود برای فوربس نوشت این بود که :وقتی تصمیمات نادرست یا عقب نشینی های خود را مداوم در ذهن مرور میکنید ، اعتماد به نفس خود را کاهش می دهید
از اینکه وقت خود را برای خواندن این مقاله اختصاص دادید متشکرم و امیدوارم مفید واقع شده باشید. به یاد داشته باشید ، حتی با اعتماد به نفس ترین افراد در بعضی مواقع می توانند اعتماد به نفس خود را از دست بدهند و این کاملا طبیعی است. شما افراد منحصر به فردی با مهارت های مختلف هستید ، بنابراین از آنها به نفع خود استفاده کنید.
هر روز از موارد تأیید مثبت استفاده کنید و نقاط قوت و آنچه می خواهید توسعه دهید را به خود یادآوری کنید.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید
۰۲۱۲۲۶۳۶۸۵۸ – ۰۲۱۲۲۶۲۲۰۰۶
بیشتر بخوانید :
بازتاب: 8 عادتی که برای رسیدن به خوشبختی نیاز دارید
بازتاب: هیجانات منفی